Inlägg av Bodorio

Inlägg som Bodorio har skrivit i forumet

1

Årets besvikelse är väl iallafall D4

Skrivet av Mos:

Diablo 2 hade inte den "farmingen" för runor när det släptes. Det tog till LoD och flera seasons för att få det till va det var och sedan resurrection.
Sen att starta game. porta till x ställen man vet har hög drop på det man söker" exit start next

Diablo 3 innan ROS
Max lvl 70. och spelet var mer eller mindre trasigt fram till RoS innan det patchats till och fått det till spelet som det är idag.
Max level i D3 räknar jag som Para 800 för sen är det "farma paragon till att sätta i mainstat och hitta % ökning av sin setgear som är seasons meta"
Eller pusha GR 150

Tittar man på hur alla diablo spelen varit från start till att seasons och expansioner fått komma så kommer D4 garanterat få göra samma typ av resa.

Diablo 4 har inte ens startat sin första season. Så vi vet inte vad för ändringar eller introduktioner dom kommer med.

Så jag tycker allt man ska vänta iaf med att klanka ner innan vi vet var det är påväg under season nivåer.

Det jag dock irriterar mig på är de simpla saker som släppts igenom som borde varit med från start.
NM tp t.ex

For the record tycker jag inte att säsongs-formeln i d3 var särskilt bra heller, den var tråkig och man gjorde bara samma sak varje säsong.

Men det tog inte tvärstopp på samma sätt som d4.
Jag är småbarnsförälder och hade bara spelat 2tim om dagen i två veckor innan det var pang bom slut. Rätt kasst för ett diablo-spel.

Skrivet av Mos:

Lite intresserad av er som tappat suget och samtidigt tycker diablo 3 eller 2 var bättre endgame mässigt.

Diablo 2s endgame är en soppa för att nå lvl 99
Vad göra?
1 springa runt och levla på 3 typer av bossar för att få minimal XP mellan 98-99
hitta runor för att skapa vapen.
döda ubers.
Rince repeat och samtidigt ha kanske möjlighet att plocka upp 2 saker då 90% av inventoryn består av saker för att göra en starkare,

Diablo 3 ROS
vad är endgame mer än att springa rifts för drops. (detta gör man ju t.om för att nå 70)
enda fördelen är att man inte behöver gå utanför städerna. Men det kommer ju fixas i en d4 patch då jag ser att det är det som saknas för en NM dungeons.

Sen klagas det på att det inte finns set items.
Det fanns inte heller i D3 starten. Och kommer komma i D4 men inte i samma form som i D3 vad jag förstått då den delen är rätt tråkigt.

Diablo har alltid varit en Zerg för att nå max level. Skapa nya gubbar rince and repeat.
Det är nästan standard i ARPG genren. Många andra titlar har även kommit och gått och de enda jag sett som överlevt utom diablo är POE.

Och POE var även det skit när det kom som patchats till det bättre.

D4 är ju det spelen i serien som har haft mest att göra i endgame vid release.
Men då diablo spelen alltid haft seasons för att introducera nya items/mechanics, stuff så känns det dumt att klaga på ett spel att det finns för lite att göra 1 månad efter release.

Sen visst. det är segt att nå 100. Men tycker dom fått en balans med att vilja nå 100 och samtidigt ha saker att göra.
Sen sitta själv är dötrisst att göra.
Men jag dingade 77 till 81 igår av att bara sitta 6 personer på discord och bara tjöta skit och spela utan att tänka på vad man gör.

Jag håller inte med alls.

"Diablo 2s endgame är en soppa för att nå lvl 99"
Nej, man farmade items och runes som var extremt tidskrävande att hitta.
I d4 hittar man alla BIS-items lvl 40-60 nånstans(alltså inom några dagar) och jobbar resten av spelet med att fila upp varje % i en av de på tok för många typerna av stats.

"Diablo 3 ROS
vad är endgame mer än att springa rifts för drops. (detta gör man ju t.om för att nå 70)
enda fördelen är att man inte behöver gå utanför städerna. Men det kommer ju fixas i en d4 patch då jag ser att det är det som saknas för en NM dungeons."
D3 hade samma problem som D4, men i mindre skala. Det hade betydligt bättre itemization.

"Diablo har alltid varit en Zerg för att nå max level. Skapa nya gubbar rince and repeat."
Max level fanns inte i d3. I d2 var det bara items man sökte. Så fort man var 90-91 och det började gå trögt slutade man med "medveten" exp-farming.

"D4 är ju det spelen i serien som har haft mest att göra i endgame vid release."
Det finns inget endgame. Man gör samma sak från level 40 som man gör lvl 100.

Hittils får det här spelet ett bottenbetyg av mig, tyvärr. Jag hade höga förväntningar.

Jag har bara nått level 80, och flera saker dryper av besvikelsefaktor:
*Det enda jag kan göra för att levla upp är att nöta nightmare dungeons eller helltide(whispers är slöseri med tid verkar det som, om jag inte kombinerar det med helltide), vilket känns extremt obelönande eftersom det bara droppar någonting potentiellt användbart var 50-100e dungeon jag gör.
*Det finns bara en-två uniques(!!!?!?!) per slot för sorcerer? Hur konstigt är det? Det borde finnas minst 10, och valet(i de fall det finns ett) borde inte valet vara smärtsamt uppenbart.
*Itemization i allmänhet är bedrövligt. Det finns 50 olika stats, och man måste byråkratiskt gå igenom någon slags excel-sheet för att hitta det som ger exakt rätt dps-ökning(eller survival) för ens klass och build. Inga set items, ingenting intressant alls, bara en massa random-genererade legendaries. Inga runewords.
*Renown systemet, att springa runt som nån tränad apa, är det sämsta tillägget någonsin i diablo-serien. Möjligen var d3 auction house värre.

Jag har gjort exakt samma sak mellan lvl 50 och 80, och känner inte att spelet förändras alls, bossarna är precis lika enkla. Tror inte jag dött på en enda nightmare bossfight. Om jag förstått det rätt finns det endast en boss vid level 100 och ingenting mer i spelet.

Hoppas verkligen säsongerna ger mycket krydda till spelet. Just nu känner jag att jag inte ens vill prova säsong 1, utan kanske väntar 3-4säsonger med att prova igen.

Skrivet av Kaiten:

På pluskontot, Henry Cavill. Vissa fightscener. Men vafan hände ute hos draken, en kyss mitt i allt?! Kom igen.

Glömde nämna det med fightscenerna. Helt klart på plus. Men även där vägdes det upp av Cavill.

Drakavsnittet var svårt att kolla på mot slutet. Handlingen var ytlig och pinsam, effekterna såg ut att vara ca 20år gamla.

För de som undrar har jag spelat två av spelen(2 och 3), men ser det som helt irrelevant. Om jag hade varit ett STORT fan av spelserien så hade jag blivit ännu mer provocerad av kvalitetsbristen i serien.

Skrivet av matt76:

Ja de är väl oftast de mest cyniska personerna som verkar ha ett behov av att skriva av sig på forum, det är rätt så tydligt utifrån röstresultatet . Samma typ av personer som hela tiden drar upp "Xena" som någon modern tappning av att såga en serie.

Jag tror inte att det är samma sak att vara en cynisk person som att ha ett kritiskt öga i de här sammanhangen.

Men det kan göra att man skriver cyniska inlägg.

Exemplet med Xena har jag hört från många olika håll helt oberoende av varandra.
Kanske är det helt enkelt så att det starkt påminner om just Xena och det som gjorde serien komiskt dålig? Googla uttrycket "camp" för mer förklaring.

Jag känner ett starkt behov av att försvara de lite mer cyniska kommentarerna.

När man ser ett högt betyg på någonting man anser producerats på ett oerhört slarvigt eller till och med halvhjärtat sätt kan man bli irriterad för att man vill att producenterna ska känna ett misslyckande som kan motivera dem att tänka om. Just för att man ska få se en bättre serie.

Samma frustration som jag känner när jag ser att game of thrones åttonde säsong är nominerad till en massa priser trots att den i det stora hela var under all kritik.
Man får tyvärr intrycket av att många hade accepterat vad som helst bara för att de är fans av The Witcher-varumärket eller genren överlag.

The Witcher får en svag 2/5 av mig.

Henry cavill och ett par andra av skådespelarna gjorde ett bra jobb och räddade det från en 1/5. Yennefer kan vara det sämsta casting-valet jag sett i modern tid, scenen där hon går ut i bal-salen och alla tittar mot henne var så osannolik att det slet mig ut ur sammanhanget fullständigt. Karaktären har ju, generöst uttryckt, utstrålning som en säck potatis.
Manuset var gräsligt, kameraarbetet och ljussättningen full av förvirrande dåliga beslut. Serien gav mer av en Xena-/matinékänsla än känslan av en högbudgetserie.

Tack! Kul!

Se där!

*Håller tummarna*

Kom i brallan.

Skrivet av melachi:

Bara jävla hipstertomtar som säger att dom inte bryr sig om grafiken..

Rätt.

1