Inlägg av RmK

Inlägg som RmK har skrivit i forumet

Väldigt trevligt spel för mindfulness. Tyvärr fick jag en otrolig åksjuka av spelet så fick sluta trots att jag aldrig har det i något annat spel. Det är tydligen ett ganska vanligt problem när man läser på reddit.

Nu blev jag allt sugen på att återvända till spelet. Jag älskade verkligen världen och uppdragen men hade stora svårigheter att gilla striderna, även senare i spelet. Kanske får se om jag hittar någon "battle overhaul" mod och köra en genomspelning till.

Inte chockerande att det inte säljer, det är ett ganska misskött spel i mina ögon.

För min del var det bra att de stoppade in mikrotransaktioner så det blev enklare att välja mellan Rise of the Ronin och detta denna helgen. Kanske köper Dragon's Dogma 2 i framtiden för 25-50% av priset istället.

Skrivet av jonis:

Ni som säger att basbyggandet inte spelar någon roll missar tyvärr en stor del av upplevelsen i såna här spel. Man måste tillåta sig att leva sig in tillräckligt för att vilja bygga ett seriöst skydd mot alla hot som finns på ön (i det här fallet). Tillåter man sig landa, och smälta intrycken från en exkursion får man ut så mycket mer av spelet.

Vi hade t ex en start- och landbana med ljus på taket på en av våra huvudbyggnader. Från den kunde vi sen flyga överallt.

Jämfört med ettan så har man ju här dessutom två NPC:er som utvecklas successivt genom spelets gång. Virginia går från livrädd till att mer och mer lita på en, och till slut bor båda två i ens bas.

Det finns mycket mer att hämta om man bara låter bli att rusa igenom alla grottor etc mot slutmålet.

Jag älskar basbyggande i survival spel, har väl loggat 200+ timmar av endast det i Valheim och samma i Conan Exiles men det är fruktansvärt dåligt byggsystem i både Sons of the Forest och första spelet så om det är något spel man ska skippa byggandet så är det detta.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Mer Ark än Conan skulle jag säga. Pals istället för Dinos, UI är relativt lik också. Dessutom har Conan fått så mycket uppdateringar genom åren så det är är något helt eget imo.

Ja det låter inte omöjligt, jag har aldrig spelat Ark så jag kunde inte göra några liknelser mot det.

Gameplay liknar mer Conan Exiles men med en twist av Pokemon. Jag och några vänner som har kört mycket Conan har kört en del i helgen och vi trivs bra.

Saknar lite djup och story men väldigt underhållande så jag förstår att det säljer bra.

Jag betalar 329kr månaden för 250/250 hos Telenor. Erbjudandet går dock ut i Maj så jag får antingen förhandla fram samma pris eller byta leverantör efter det.

Skrivet av Sune Spjuth Gaming:

Försökt få polarna att haka på att lira. Men de är svårövertalade haha! Vi har lirat ett par hundra timmar Valheim tillsammans och dom gillar Sagan om Ringen så tror de skulle gilla detta😊

Jag hade flera som inte ville haka på på grund av att det var på Epic men jag tycker Epic brukar ha bättre priser så jag köper ändå mer och mer där. Hoppas dina vänner hakar på till slut.

Skrivet av Sune Spjuth Gaming:

Online har funkat bra? Jag har bara spelat solo än. Men håller med om att utforskandet är det jag njutit av mest än så länge. Det och miljöerna.😊

Ja det har fungerat bra förutom några enstaka syncproblem som lika gärna kan bero på uppkopplingen. En störig bug som bara verkar vara online är att den som går med i den andres game får default röst 1 som är enligt mig alldeles för ljus för en manlig dvärg, men det har räckt att lämna och gå med igen för att få tillbaks den valda rösten.

Jag spelade klart spelet i torsdags, har kört hela med min bror. Kan varmt rekommendera det till LOTR fans. Utforskandet är det starkaste med spelet och det är nog det survival-liret jag har fått mest wow känsla när man hittar något nytt.

Skrivet av Morricone:

Tack för din respons! Jag har faktiskt haft Markus innan och den är helt ok men inte hållbar för min rygg långsiktigt. Brukar du sitta och spela längre stunder?

Ja det har blivit många heldagar och jag upplever inte ont i ryggen men jag sitter ganska bakåtlutad också. Men alla har olika kroppsformer så du kanske bör hitta något som passar dig bättre om du inte tycker den är bekväm. Däremot har jag en malmstolen på jobbet som har nämnts i tråden och jag lyckas inte ställa in den på något sätt som är bekvämt för ryggen så det slutar ofta att jag står upp och jobbar istället för att undvika ryggsmärta.

Kinnarp brukar ha show rooms i vissa orter så man kan åka och testa på plats och de stolarna har jag haft väldigt positiva erfarenheter av, förutom priset såklart. Lycka till med letandet!

Markus på Ikea är nog den bästa stolen du kan få tag i utan att gå upp till lite mer premium märken som Kinnarp. Jag har en och är kanonnöjd.

https://www.ikea.com/se/sv/p/markus-kontorsstol-vissle-moerkg...

Skrivet av Devan:

Ja, tack för tipset!
Har testat några olika Zinfandel viner nu och i princip varit nöjd varje gång, andra billigare viner på andra druvor torkar ut mig, man får nästintill inget bakslag när man dricker Zinfandel!

Roligt att höra att du uppskattar det!

För att hålla tråden vid liv ska jag även passa på att lägga in en rekommendation en riktigt god svensk whisky som har blivit en favorit hos mig på senare tid:

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/high-coast-8237502...

Skrivet av Devan:

Ser intressant ut, tyvärr så har inga system när den hemma :/

Det var ju synd men det finns garanterat något annat nice att hämta, jag har dock inga konkreta rekommendarioner mer än att jag gillar Zinfandel druvan och där finns det många goda viner men den oven sticker ut lite extra (priset också ).

Skrivet av Devan:

Håller med om att det är glögg smak precis i början, men den försvinner nästan omedelbart.

-

Skall till systemet i morgon, lutar att bli rödvin på flaska/1L tetra om några mer rekommendation finnes på det!

Vi hällde lite apelsinjuice i den så blev det mer det vi är vana vid. Vi testade Aurora ikväll och den var väldigt trevlig.

Gällande rödvin så kan jag varmt rekommendera denna som är återkommande här hemma:

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/three-finger-jack-65...

Skrivet av Devan:

Här är en tråd där vi kan rekommendera bra produkter vi har testat på systembolaget!

Ville dela med mig fem saker jag testat i år som jag tycker ni borde smaka!

Alla dessa fem bör drickas kylskåpskalla, man kan med fördel lägga en isbit eller två i.

La Sangria de la Playa 139:- 1500ml

https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/32063197/3...

Mycket bra Sangria, är lika lätt drucken som saft en varm sommardag, lägre % än vanligt vin så man blir inte jätte onykter även om man dricker mycket!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/la-sangria-de-la-pla...

Aurora 80:- 750ml

https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/685418/685...

Svartvinbärsvin som smakar bättre än någon svartvinbärssaft på markanden!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/aurora-296801/

Solbacka Körsbärsvin 80:- 750ml

https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/685457/685...

Samma tillverkare som Aurora och också en välsmakande produkt om man är sugen på körsbär istället för Svartavinbär!

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/solbacka-korsbarsvin...

Red Gold 75:- 750ml

https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/31541/3154...

Första Svenska produkten men också välsmakande smultronsmak på denna

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/red-gold-1206901/

Lemon Cheesecake Liqueur 99:- 350ml

https://product-cdn.systembolaget.se/productimages/27913581/2...

En dryck som är helt unik, de har verkligen lyckats få amerikansk citron ostkaka i flytande form smaka riktigt bra, ett litet glas till kaffet räcker väl

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/warninks-8220002/

Vad har ni för rekommendationer?

Igår köpte jag La Sangria de la Playa som du tipsade om men jag upplever att den smakar mer som glögg än som sangria så jag blev lite besviken tyvärr. Inte för jag ogillar glögg utan mest för att jag förväntade mig annan smak, men smaken är olika såklart och det är alltid trevligt att testa något nytt.

Edit: Köpte även Aurora men har inte hunnit testa den än men är taggad på att prova.

Det låter som Splatoon.

Här är en riktigt trevlig highland whisky som är från ett lite nyare distilleri, Deanston 12 årig:

Skrivet av lonian:

Det vore väldigt intressant att få ett svar på detta och få höra andra sidan. Görs fel medvetet?

Det är garanterat medvetet och en stor orsak misstänker jag är att man lätt kan patcha bort det värsta efter släppet vilket gör att man släpper spelet tidigare.

Sen tänjer företagen såklart gränserna för att se hur mycket man kan komma undan med innan man börjar förlora pengar.

P.s. mycket bra skriven krönika, detta beteende behöver ifrågasättas mer!