Inlägg av TwiZtah

Inlägg som TwiZtah har skrivit i forumet

Skrivet av redruM:

De är alltså sura för att de faktiskt måste gå till jobbet?

Men lägg ner, jag gör en helvetes massa mer jobb hemifrån än jag någonsin gjort på kontoret. Kanske för att jag inte behöver pendla 2 timmar per dag och är utvilad utan att behöva tumma på min fritid.

Men jag antar att du bara är avundsjuk ändå

Skrivet av Zphynx:

Dessvärre! Alla spelare på både xbox och ps5 har väntat länge nog nu tycker jag 😄
Speciellt med psvr2 runt hörnet.

Menar ni ray tracing nu? Tror ni på fullaste allvar att ray tracing är något som Xbox och PS5 klarar av?

hahahahaha ska Kineserna säga.

Skrivet av OAKTHYR:

Men det är ju ägarklassen som skapar jobben också. Det går ju givetvis att starta eget också och bli självständig men jag är en av dom där idélösa människorna som är beroende av ägarklassen.

Och inom till exempel tillverkningsindustrin är det inte alltid så stora marginaler, delvis tack vare konkurrens från låglöne länder som Kina, så där kan det vara förödande om man helt plötsligt behöver anställa ett gäng till för att täcka upp i produktionen.
Jag försöker inte försvara giriga företagsägare som driver sina anställda in i väggen för att tjäna så mycket som möjligt. Men det finns ju mindre företag också som faktiskt behandlar sina anställda på ett bra sätt och det skulle ju slå hårt mot dom också.

Mindre företag är en sak, men större bolags ägare och VD stab gråter sig till sömns om de inte har fått ut vatten ur en sten. Faktum är ju att i alla länder, inte minst i Sverige som är EXTREMT tudelat i vem som äger pengarna, så äger en väldigt liten mängd personer en stor majoritet av alla pengar.

Skrivet av lyrael:

Får ut mellan 17 000-18 000. Bor själv så blir oftast inte mycket över. Bor i Blekinge så en liten stad. Men är rätt vanligt med dåliga löner på myndigheter.

Jo men din arbetsgivare scammar ju dig. Du kan få minst 10k extra om du söker till valfritt annat försäkringsbolag, med den erfarenheten kommer du få jobbet.

Skrivet av kebbe:

Fyradagarsveckor? Borde sparka hela bunten och anställa folk som vill arbeta.

Aldrig någonsin har vi producerat så mycket som vi gör idag för ägarklassen, och så kommer ni workaholics utan liv och ska försöka förstöra för alla andra.

Ålder: 32
Yrke: Sysadmin för VMware / Hyper-V
Utbildning: Både högskoleutbildning och erfarenhet
Erfarenhet: 5 år ungefär, fast mest inom säkerhet
Bruttolön: Grundlön 41k. Men iom beredskap och frivillig övertid så ligger den snarare runt 80k
Förmåner: Friskvård på 4000 tror jag

Övertiden är inte så lång tid som man tror, mycket av det är saker som man enligt kontrakt tar en timma för även om jobbet tar 20 sekunder. Så min vanliga övertid ligger runt 40 timmar, men tidsmässigt kanske det ligger på 3 timmar högst.

"anchored around optional cosmetic items"

Det här är nyckelorden. Du kommer alltså behöva betala för att få din skrikrosa rustning i svart istället. Och såklart är det i någon sorts "demonic tokens" eller något för att dölja den egentliga kostnaden.

Skit var det med det.

Har de fixat så det inte är 3 sekunders lagg i PVP?

Skrivet av Tiggaren:

Vet dom om han har 90miljoner? Antar att dom vet annars känns det som det är omöjligt att lagligt betala så då måste personen bli brottslig igen för att betala det.

Standard för amerikanska rättsväsendet ju. Som när RIAA ville ha mer pengar än vad det fanns på jorden för att någon laddade ner 1000 låtar.

Skrivet av Tamazin:

Vad många missar i sådana här stämningar etc. är att upphosvrättsinnehavaren eller patentägaren många gånger _måste_ stämma, även om de kommer förlora, för att behålla sin upphovsrätt/patent. De måste försvara sitt namn/produkt, det är en del av att få upphovsrätten/patentet. Om de inte gör det, så kan de riskera att bli av med det.

Visst är det fånigt, men det är jänkare vi pratar om.

Det finns inget som säger att de MÅSTE stämma, det är lättaste alternativet kanske. Precis som att företag inte MÅSTE gå med vinst varje kvartal, man KAN ha en horisont som sträcker sig längre utan några repressalier, men det är ju asjobbigt att tänka typ ett år i förväg.

Alltså, jag säger det igen. Man hör ofta folk klaga på de tweets, DMs etc. som folk och företag får.

Så sluta sjåpa er, lägg ut dessa meddelanden i fullo med namn och bild så att dessa stollar inte kan gömma sig bakom en skärm längre.

Skrivet av ZF:

Ja, det var fint med kassetter som man inte ens behövde spola tillbaka.

Skivorna var nog vad som satte stop för det hela till sist. Spelen blev för stora för traditionella hyrtider och det kostade säkert mer att byta ut ospelbara kopior än det var värt till sist. De där svarta PS-skivorna såg nog rätt fort ospelbara ut.. Har ändå för mig att jag sett hyrspel såpass sent som Dreamcast.

Men då är det ju helt enkelt bara din bror som äger eller ansvarar för spelet istället.

Din katt däremot kan förmodligen inte ingå avtal. Men eftersom du är ansvarig för katten så är det dig den godkänt för. Samma sak om Windows gör det. Det är ditt ansvar, precis som i alla andra fall där "datorn bara laddat ner något" olagligt. Och sådana har ju faktiskt väldigt många gått till åtal.

EULA är dock hur som helst inte främst till för att företagen ska ha en hållhake på dig, utan för att du inte ska ha en på dem genom att hävda rättigheter. Som i att dra inför rätten. För du (eller katten) har avsagt er de "rättigheterna" genom avtalet.

Eller skjuta upp spelandet tills pensionen kanske.

https://www.youtube.com/watch?v=YCXxIX6HiWE

På högskolan träffade vi flera gånger advokaten Conny Larsson när vi skulle lära oss om GDPR och allmänna lagar för just digitala medier osv. (länk till Conny, sjukt kunnig inom området: https://www.jpinfonet.se/om-oss/Expertgalleri/conny-larsson/)

Frågan kom då upp och han sa att INGEN av dessa EULAs skulle hålla i en europeisk domstol. Faktum är att i ALLA EULAs han hade läst så är det rent olagliga kapitel enligt våra domstolar då man som privatperson inte kan ingå i vilka kontrakt som helst. Om något är olagligt i kontraktet kommer det också kastas åt helvete oavsett om resten är giltigt.

När en EULA går till domstol för första gången kommer hela det systemet rämna till marken.

Skrivet av Ankh:

Kanske inte på hårdvaran, men jag är rätt säker på att det gäller mjukvaran. Dock inte 100%

Hur ska du beivsa utom rimligt tvivel i en rättssal att det var JAG som bockade i din lilla EULA ruta. Det kan lika gärna vart min bror, min katt, en bugg i mitt OS som tryckte vidare. Då har inte jag ingått i något avtal.

Märk att INGEN har gått till åtal gällande EULA eftersom alla vet att företagen skulle chockförlora den tvisten. Det blir jobbigt då hela jävla tech sektorn bygger på dessa EULA och du vill INTE ha ett prejudikat på det från företagens sida.

Wow, hela 60 FPS på ett spel som inte är svårt att dra runt.

"Ni får pengar endast om Kina är bäst i hela världen och USA sämst"

Skrivet av Fletchett:

Oja. Det är ju därför folk bojkottar Apex Legends, Valorant eller Rainbow Six Siege. För det måste de ju göra, eller?

Battlefield V var helt enkelt något annat. Någon på Dice gick helt enkelt allt för hårt in för att skriva om verkliga händelser med modern politisk korrekthet... och då går det över en gräns. Det faktum att de stoltserade med kritiken på deras lanseringsfest säger allt.

Så att de har med kvinnor och svarta i sitt spel betyder att gameplayet blir sämre eller vad är det du vill ha sagt? Jag undrar ärligt för det enda jag har sett som är kritik är att de skriver om händelser i ett spel där inte en jävel bryr sig om single-player och har aldrig gjort. Exakt hur blir spelet sämre?

Skrivet av NaxoS:

1. Skippa politiska budskap.

RRRRREEEEEEEE KVINNOR I MITT KRIGSSPEEEEEL

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Som någon skrev, de har ett speciellt sätt att rendera bilderna om jag minns rätt. Det skulle påverka kameran mycket negativt.

Nej, att de använder culling precis som ALLA ANDRA I HELA SPELBRANSCHEN gör är inte något speciellt.

Skrivet av marsson90:

Spelets framerate påverkar inte spelets storlek

Är inte introna osv. videos? En video som går i 60 FPS måste ju ta upp mer plats än en i 30 FPS? Eller är jag helt ute och cyklar?