Inlägg av Benreparn

Inlägg som Benreparn har skrivit i forumet

1
Skrivet av Joakim Bennet:

Nu skippar vi allt snack om Qanon, rasism, transfrågor och Corona, pronto! Annars känner jag mig nödgad att låsa här.

Ursäkta, skrev svaret innan jag såg din post. Ska sluta svara.

Skrivet av anon_306295:

På vilket sätt är det transfobi?
Det är bara sanningen. Det går inte att byta kön. En man kan göra plastikkirurgi och genomgå hormonterapi för att mer likna en kvinna men han kommer aldrig ha XX-kromosomer eller en livmoder.

Jag tror inte denna diskussion leder någonvart, då du är väldigt bestämd i dina åsikter, men tycker det är viktigt att svara på just detta. Det är inte extremt ovanligt att "biologiskt födda" kvinnor föds utan livmoder, mer ovanligt är det att föda utan XX-komosomer men det förekommer, är dessa inte heller kvinnor? En ganska hemsk åsikt att ha, men om du anser att de är kvinnor är du istället en hycklare.

Skrivet av anon_306295:

Sen om allt det andra håller jag inte med.
Han skrev att trans-kvinnor inte är kvinnor vilket....stämmer.

Tråkigt att du inte inser att det är transfobi det du säger.

Skrivet av anon_306295:

Hans "rasistiska" uttalande gissar jag är att han sa "it's okay to be white" vilket är en rolig trollning då folk med en viss typ av politisk tillhörighet blir arga av ett sådant självklart uttalande då de programmerats till att vita människor är onda och allt vita människor gör är fel och att man inte får säga något bra om vita människor.
Liksom den här snubben på GQ som tycker det är fel av Notch att tweeta "It's okay to be white" men han skriver själv att han tweetat "Fuck White people". Jävligt skum logik.
https://www.gq.com/story/notch-whiteness-tweets

Därför att det är helt onödigt att promotea vita människor då vi redan har alla fördelar i samhället redan. Det är inte bra att hata på någon demografi men det är förståligt varför minoriteter har starka känslor när dom är fötryckta. Väldigt konstig sak att sitta och gråta över online.

Skrivet av anon_306295:

Sen om Qanon ser jag inte vad som är fel med det? Är man en dålig människa om man tror på konspirationsteorier?
Jag tror själv att det finns en "deep state" i USA som har sina preferenser om vem de vill ha som president o.s.v. och att exempelvis Trump inte var önskad som president vilket är varför vi fick 4 år av non-stop Trumphat i media medan det är knäpptyst nu när de har presidenten de själva valt.

Det finns mer eller mindre skadliga konspirationsteorier, Qanon splitrar samhället och skapar konflikter utan anledning, Qanon följare går hand i hand med antivax och extremhöger retorik. Att tro på att alla demokrater äter barn och att trump ska avrätta dom är extremt hatfull retorik, så ja det är dåligt. Angående din kommentar av media är bara helt fel, den största kanalen i USA är Fox News vilket under majoriteten av trumps period var helt för honom och klagar konstant på Biden idag.

Skrivet av anon_306295:

Vad är det för skit han sagt?

Hur är det så mycket posetiva kommentarer om Notch karaktär här? Han är en kass människa som gjorde ett bra spel, men det gör honom inte trevligare. Han har sagt anti-trans, antisemit samt rasistiska uttalande och förespråkat Qanon. "If you’re against the concept of a #HeterosexualPrideDay, you’re a complete fucking cunt and deserve to be shot" - Notch

Med det sagt så behöver inte det påverka spelets kvalitet.

Skrivet av Nioreh:

Skillnaden är att min originalkommentar menade att saker baserade på spel hittills blivit bajs. Att ta witcher som ett motexempel är då felaktigt.

Du säger att det är "felaktigt" som att det är objektivt en dålig serie, det är inte sant, den har tagits emot helt okay av kritiker och mycket väl av tittarna. Som man kan se på imdb och rotten tomatoes. Det är dock helt okay att inte gilla serien, men det är tröttsamt när folk tycker sina åsikter är fakta.

Skrivet av DrDoom:

Antagonist behöver inte vara ond

Username checks out.

Skrivet av Zymac:

Eller lite mera lättlyssnade (läs: mer min smak) Arch Enemy, eller superostiga, men å så bra Battle Beast.

Och Jinjer, the agonist, unleash the archers, walls of jericho osv osv, finns väldigt många metalband med kvinnliga vokalister som inte följer nightwish formulan. Sen tycker jag att nightwish gör det dom gör väldigt bra även om dom är ganska simpla, svårare har jag för tex amaranthe och liknande band. Detta bandet låter dock ganska "tråkigt" och jag älskar folkmetal, Equilibrium, Finntroll och Eluveitie tex. med det sagt så låter detta som ett band som skulle kunna fungera på ett evenemang som Eurovision då dom är väldigt radiovänliga.

Jag skrev min högskoleexamen om könsroller i spel(utveckling) och det är ett intresse som har följt med mig sedan dess. Jag tror att det största problemet till varför det uppstår så mycket hat är att många som påstår sig främja ett bättre spelklimat vill förändra istället för att tillföra.

Jag tror och hoppas att få personer skulle blir arga om det skapades fler spel med starka kvinnliga karaktärer eller andra demografier som är underrepresenterade men många kritiker t.ex. Anita Sarkeesian vill förändra alla spel för att passa deras syn på vad spel borde vara. Måste alla karaktärer se ut som perfektion med stora bröst eller massor med muskler? Nej verkligen inte, men ska det få finnas spel som har det? absolut! och det är där skon klämmer, dom som gapar, skriker och är arga över debatten är folk som är rädda att förlora det dom gillar i spel. Jag tycker spel är konst och något som skaparen får forma hur dom vill och vi borde ha fler typer av spel som lockar fler typer av människor till att njuta av denna fantastiska underhållning, vi borde inte begränsa den.

@Vercadi: Poängen med kommentarerna är väl anledningen till att köpa en Xbox? Självklart vore det bra för spelaren om alla spel fanns tillgängliga på alla plattformar, då hade jag nöjt mig med min dator och skippat konsolerna och därav hade dom inte sålt några konsoler till mig eller likasinnade spelare. Men jag vill spela Uncharted, jag vill spela Bloodborne osv, vilket får mig att skaffa ett Playstation men varför skulle jag köpa ett Xbox? helt onödigt köp då jag kan spela dessa spel på min PC.

Skrivet av Mirage:
Skrivet av Deli:

secret world är för intelligenta människor med en viss ödmjukhet som kan se bortom det som inte är finslipat ännu, detta är ett av dom roligaste och mest intressanta mmo'n som finns ute, även om combat är lite sisådär ibland så kan övriga mmo'n slänga sig helt åt helvete, och serkish som säger att det är ett skitspel hör till dom mindre intelligenta, och den som inte förstår att spelet är för intelligenta är det inte.

Men herregud människa, ser du vad du skriver? "Spel för intelligenta" Nej, det är det bannemig inte. Klicka på fienden. Klicka på förmåga. Rinse and repeat. I R TEH SMRT~

Det är ett MMO och spelas till stor del som ett sådant, men investigation questen är nått fräscht i MMO genren och påminner en del om point & and click spelens problemlösning made MMO, dessa har fått spelare att tolka och lösa bland annat morse, binära tal och använda chiffer. Om man inte klarar av dessa puzzel eller inte tycker problemlösning är roligt och kollar upp lösningen online blir det inte så roligt. så jag tycker nog att spelet gynnar allmänbildade och intelligenta människor.
Självklart kan man ogilla spelet av andra anledningar och att man inte gillar det betyder inte på nått sätt att man inte är smart. Spelet är inte på nått sätt perfekt men det är nog det MMO som jag har haft mest positiva reaktioner till när jag spelat det sedan EVE

Skrivet av Morwen:
Skrivet av firsov:

Morwn du har en post och är noob här. Kolla va länge jag har vart här. KOM fan inte och försök rätta mig o kalla mig troll.
Vi skiter i vad du tycker för du har fan din egna syn på saker. Mest trångsynta personen jag sett tror ja. Kyrp tillbaka dit du kom från i 2000 dagar o kom tbka sen!

Nu ser alla precis vem du är egentligen, istället för att svara på mina motargument och se hur ologiska dina jämförelser är kallar du mig noob.
"Vi skiter i vad du tycker för du har fan din egna syn på saker" Du vet hur du ska fortsätta underhålla i alla fall!
Varför är jag trångsynt? För att jag påpekar hur konstiga dina argument är eller för att jag faktiskt inte tycker som dig och då måste jag vara noob?

Jag tror dom flesta redan såg vem han var från första början. Det faktum att någon har registrarat sig på en sida tidigare än någon annan gör ju helt klart dess åsikter mer värda, och det är bara toppen på isberget. firsov, börja bygga meningar korrekt och argumentera utan att kalla alla som inte tycker som du dumma i huvudet så kanske folk börjar lyssna och respektera dina åsikter.

Skrivet av Dralle:

Vore väl synd att säga att jag är imponerad, detta känns inte riktigt som Blizzard kvalité när det gäller animationer och texturer. Får hoppas sånt förbättras till retail.

Jag är en stor fan av Blizzard och har spelat de flesta av dess spel men jag undrar vart dessa grymma animationer och texturer kommer ifrån? Blizzard har många bra kvalitéer men texturer har väl aldrig varit deras forte, grym artwork och CG, ja men texturer, nja.

Sjukt aktivt det blev här! antar att det inte bara är jag som drömmer våta drömmar om diablo 3 på nätterna.

Skrivet av Vorheece:
Skrivet av Benreparn:

Respekterar din åsikt om att farming är tråkigt men hade gärna höra ett exempel på ett MMO som fyller din standard.

SWG pre-CU och EVE är väl de som jag anser har erbjudit mig mest i form av "content" och omväxling. SWG är dock nedlagt, men EVE står fortfarande kvar.

Självklart kommer farming alltid att vara en del av MMOG. Det accepterar jag. Men jag tycker inte att det behöver göras till den primära delen av endgame. Våga ge spelarna lite friare händer att skapa sin egen underhållning och samtidigt bli belönad för det.
Som sagt, bara mina åsikter och de delas uppenbart inte av majoriteten. Och tur är väl det, annars hade vi inte haft någon omväxling alls.

Det vill säga du gillar sandbox, det gör jag med Pre-CU SWG var underbart, gillade EVE när jag spelade det dock så fann jag mig ofta med inget att göra trots att det fanns mycket att göra, då man måste hitta på sina egna äventyr, och det är väl en del av charmen, till skilnad från ett themepark MMO som TOR, nu passar båda typer av spel mig, men jag förstår va du menar.

Skrivet av Vorheece:
Skrivet av darkthunder:

"Inga, eller väldigt få patcher" - Stämmer inte alls. Patchas varje vecka, 1 content patch hittills (runt 1 månad efter launch). Fler "content updates" utlovat. Nästa kommer i Mars.

Sant, det kommer patchar varje vecka. Men de gör inte mycket värt att nämna för mig då jag inte haft problem med stabilitet i spelet.
Det mesta de gjort är hotfixes för att fixa stabilitet. Och det är bra, folk som vill ska kunna spela det. Men de har inte gjort väldigt mycket mer än så.

Skrivet av darkthunder:

"Inget endgame content" - Stämmer inte alls. Du har både Eternity Vault och Karagga's Palace (som blev utökad i och med första content patchen). Bägge av dessa ställen går att köra igenom på olika svårighetsgrader, och i grupper om 8 eller 16 personer. Mer endgame content utlovat i framtida "content updates". Nästa kommer i Mars.

I grunden är det fortfarande samma sak om och om igen. Att det går att köra Operations på olika svårighetsgrader gör inte mycket då det mesta handlar om mer skada och mer HP i de svårare versionerna. Och innan du frågar, nej, vi har inte kört genom dem på nightmare än. Bara normal och hard mode.

Skrivet av darkthunder:

"Att bara springa i samma instanser varje dag" - Antar att du menar "Flashpoints" som är motsvarigheten till Dungeons i andra MMO:s. Inte meningen att du ska köra igenom Flashpoints dagligen, utan snarare meningen att du ska bygga upp din karaktär med bättre gear, för att sedan gå över till Operations (aka Raids). Och fler Operations är utlovat i framtida "content updates". Nästa kommer i Mars.

Flashpoints ÄR instanser. Det är områden separerade från resten av spelarna. Att BW har valt att kalla det "flashpoints" betyder inte att det inte är instanser. Åter igen, jag förväntar mig mer än bara farming i ett MMO. Hade hoppats att vi var klara med det.

Skrivet av darkthunder:

TL;DR: Spelet verkar inte vara mycket för dig, kanske borde byta till något annat? Har hört att WoW har allt av det som du verkar "sakna" i SWTOR

Du har rätt, spelet (eller rent av themepark mmo-genren) är kanske inte för mig men har du ens tänkt genom vad du läst och skrivit i ditt inlägg? Om jag tycker att SWTOR känns svagt endgame pga att det är farming, och inte erbjuder mycket mer än det, så kommer jag väl inte att gilla WoW heller då hela konceptet är det samma. Hur tänkte du där?

Detta är bara mitt sätt att se på genren och stämmer inte överens med hur de flesta andra ser på det (baserat på spelarantalet i både WoW och SWTOR). Kanske blev jag bortskämd av sandbox mmo när jag började spela mmo.

Level 1-50 var hur kul som helst (troligen den bästa leveling upplevelse hittills), men när jag var klar med hela storyn så tyckte jag att spelet tunnades ut avsevärt.

Det låter som att du inte bör spela något MMO alls, alla MMO's har "farming" på något sätt, det är omöjligt att ha ny content varje dag du loggar in och ska göra någonting och samtidigt så måste folk ha någonting att göra varje dag annars slutar dom spela. Respekterar din åsikt om att farming är tråkigt men hade gärna höra ett exempel på ett MMO som fyller din standard.

Spelet får 4/5 av mig, riktigt kul 1-50 och rolig content efteråt, dock så finns det en del buggar som borde åtgärdas men stannar patch efter patch, en trasig flashpoint bör fixas innan en ny läggs in (Directive 7)

Skrivet av M4NGL3R:

Up yours till dom som säger att de inte går att sälja spel till PC.
Både 1:an och 2:an är PC spel.

Vilket tyder på att producerar man inte skit så säljer spelen bättre på PC än på konsol.

Dock så får du ju tänka på att du måste lägga ihop alla konsoler för att det skall vara ett giltigt påstående när det handlar om multiplatform-titlar, sen så finns ju SWTOR bara till PC osv.

Skrivet av Brain:
Skrivet av Höglund:
Skrivet av jojjez:

det här spelet fortsätter att se ut att sikta på att ha de stelaste fighting animationerna någonsin.

Så fort man sitter in-game och knappar kommer man inte att tänka på det, tro mig. Jag har aldrig haft problem med hur striderna ser ut i World of Warcraft, och det skulle verkligen se träigt ut på en trailer 2011.

Ja, träigt ut 2011. Det såg inte träigt ut när det kom vilket SWTOR gör. Tänk hur SWTOR känns/ser ut om 3-4 år.

Fast det gjorde det. Jag tyckte beta gameplay från WoW såg riktigt stelt och tråkigt ut, men det va helt annorlunda när man väl satte sig ner och spelade själv.

"PSP Valkyria II outsold its PS3 predecessor with 94'000 copies sold on the opening week, compared to 77'000 for the first one."

Kan inte svära att detta är 100% korrekt.

Fast vad som inte nämns här är att FF XIV bygger på skill levels i varje yrke och dom har även dom samma system per klass dvs när man har spelat så man inte för xp från Archer kan man byta till botanist och få full xp i det yrket. Innan man klagar borde man ta reda på all fakta.

1