Artiklar av Tomas Marklund

29

Sid Meier's Civilization Revolution

Civ gör revolution! Efter att ha styrt strategispelsmarknaden för PC i nästan två decennier kommer nu Sid Meiers succéfyllda spelserie även till PS3, Xbox 360 och Nintendo DS. En Civ Light, kan man säga.

31

Everybody's Golf World Tour

Åh herregud. Jag trodde jag skulle få testa ett vanligt golfspel. Och så slår jag på det och möts av en massa glada mangafigurer - som ska spela golf. Åh, herregud.

6

Sega Superstars Tennis

Att ta gamla tv-spelsfigurer och slänga in dem i ett enkelt sportspel är något som Nintendo gjort sen Jesu födelse (ja, man blir lite biblisk så här strax efter påsk). Nu ger sig Sega ut på samma marknad och släpper ett tennislir med Sonic och gänget som spelare: Sega Superstars Tennis.

37

The Club

Jahopp - ännu ett hjärndött shooterspel? You bet. The Club bjuder på all mördande action du kan tänka dig. Varför ska man skjuta just dessa motståndare då? Vad är nytt?

11

Fifa Street 3

Kicka den som Zlatan? Jonglera som Ronaldinho? Tackla som... eh... Gattuso? Nej, det sistnämnda kan du glömma. Men två av tre är inte dåligt. Fifa Street 3 tar ut essensen av fotboll och gör det till en lek snarare än en seriös sport.

10

NBA 08

Hur många gånger kan man dunka en basketboll? Vi har synat maskorna i NBA 08-nätet och prövat lyckan med trepoängarna.

54

Burnout Paradise

Ett nytt Burnout! Igen! Hur lyckas de, när övriga serier oftast kräver åratal av utveckling mellan spelen? Men den här gången klagar jag inte. Inte alls. Från och med nu vill jag krocka dygnet runt.

34

WWE SmackDown vs. Raw 2008

Wrestling är en konstig sport. Eller ja, sport och sport, det är ju mer show, egentligen. Ett skådespel för den amerikanska massan där show alltid kommer i första hand. Men som tv-spel borde det ju göra sig riktigt bra? Ja.

3

Fifa Manager 08

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka om Fifa Manager 08. Är det bra, nästan genialiskt, eller en halvtaskig kopia på all världens andra managerspel? Ja, det logiska är väl att spelet (och betyget) hamnar någonstans där mittemellan. Så blir det också.

42

Pro Evolution Soccer 2008

Pes vs Fifa. Den eviga kampen mellan gott och ont. Vad som är ont och vad som är gott beror på vem man frågar (Konami eller EA sports, till exempel). Så vad ska man välja för fotbollsspel inför 2008?

86

Conan

Conan. Kort och gott. En barbar on a mission. Han är lättklädd, stark som en oxe och har inget samvete. I spelform är det grabbigt värre, minst sagt. Och är man inställd på det redan innan blir man nog inte besviken.

21

Football Manager 2008

Same procedure as every year, James. Ett klassiskt citat, och även något som Sports Interactive verkar gå efter vad gäller deras Football Manager-serie, som år efter år är likadant – med ett par fräcka tillägg. Vem James är i detta fall vet jag inte, men troligtvis är det testaren James Chuter. Han brukar vara med i teamet.

9

Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East

I september ska den senaste delen i Heroes of Might and Magic-serien får tillökning i form av expansionen Tribes of the East. FZ:s Tomas Nilsson har dock redan fått sig ett smakprov av det som komma skall och han är inte helt omsluten av eld och lågor.

19

Virtual Skipper 5: 32nd America's Cup

Head, tack, boom, stern, leech. Hänger du med? Antagligen inte. Det gjorde inte jag heller. Det krävdes därmed en hel del lexikonbläddrande för att kunna spela Virtual Skipper 5: 32nd America's Cup. Men så snart man lärt sig facksnacket (lättare sagt än gjort) finns det mycket att hämta i det här spelet.

15

Burnout Dominator

Burnout Dominator känns bra redan när man håller i förpackningen. Bilar som krockar – wow! Det är ju det absolut roligaste med att köra bil (fråga mig, jag har krockat tre gånger och kört ner i diket två). Och spelet i sig är inte heller någon besvikelse, även om det egentligen inte handlar om att krocka, utan om att nästan krocka.

15

Runaway: The Dream of the Turtle

Runaway: A Road Adventure var som gjort för en uppföljare, inget snack om saken. Det kände man på sig så fort man börjat spela det. Och nu har uppföljaren "äntligen" kommit, under namnet Runaway: The Dream of the Turtle. Och de som gillade det första spelet i serien kommer inte bli besvikna. Det blev däremot jag.

11

Kossart iPro

Vid första anblick ser Kossart iPro ut som en uppgradering av den numera hyfsat gamla luren Koss Porta Pro, särskilt eftersom namnen påminner om varandra. Men när det sen framgår att luren egentligen bara är en utvecklad kopia blir jag genast tveksam.

31

Final Fantasy XII

Final Fantasy XII hade både längtan och förväntan hängande över sig (för de som lyckats hålla sig från att importera från Japan, där det kom ut för knappt ett år sen). Så som det alltid varit med spelen i Square Enix hyllade serie. Och tolvan kommer verkligen inte att göra någon besviken.

8

RTL Winter Games 2007

Ett vintersportspel som släpps ett år då det inte är vinter-OS? Jag trodde inte det var sant. Men det är det. Och RTL Winter Games 2007 heter det.

19

Sensible World of Soccer

För ganska exakt tio år sedan fick ett fotbollsspel det högsta betyg något spel fått - någonsin - i tidningen Amiga Power: 96 %. Spelet innehöll små, söta och gapande spelare och hette Sensible World of Soccer.

5

Fifa Manager 07

Fifa Manager 06 fick lite oförtjänt mycket kritik från speltestare förra året. Visst, det var inte ett bra managerspel (det är det inte nu heller) jämfört med sina konkurrenter. Men det är ganska roligt ändå.