Inlägg av sparriskrigaren

Inlägg som sparriskrigaren har skrivit i forumet

Skrivet av Touhatsu:

Vem bryr sig? HL2 var ett generiskt och mediokert spel för sin tid och jag tvivlar att HL3 på något sätt skulle höja ribban. Då är jag snäll och bortser från det faktum att det här håller på att bli DNF all over again och de med lite vett i skallen slutar ge ett skit för HL3 "nyheter" som bara är lösa "kanske" rykten.

+1

Skrivet av soderkvist:

Alltså jag tycker inte att tvåan är så bra. Föredrar ettan

Wow, trodde att jag var ensam om detta! Ettan är nog en av mina bästa spelupplevelser någonsin medan tvåan är ett hyggligt spel, helt okej men inte mer. Slutade spela det flera gånger för att jag tröttnade och fick anstränga mig för att orka spela klart det minns jag

Skrivet av Gameboy:

Alla spel utvecklas ju på en PC och är mer ihopflätada än man tror, PC vs konsolkrigen är ju fruktansvärt löjliga, en konsol är ju en dator i en liten plast låda.

Va, menar du verkligen det? Ring tidningarna, du har ett riktigt scoop på gång här, det hör jag det.

Självklart kommer PS4 att bli billigare även i Sverige. Gissar på 3499 kr eller max 3999 kr.

Problemet kära Microsoft, är självklart inte att man måste koppla upp sig på nätet ibland, utan att detta är ett sätt att kontrollera och begränsa oss kunder med DRM och som hindrar oss att göra vad vi vill med det spel vi har köpt.

Det har bara gjorts två riktigt bra Mario-spel: Super Mario Bros 3 och Super Mario World. Super Mario Land är skoj, SMB2 är helt okej och SMB är klassisk men inte särskilt roligt. Utöver det? Inget som är värt vatten.

Free-to-play, vilken besvikelse. Glöm det.

Hoppas att alla som är intresserade bidrar! Neverhood är en oförglömlig upplevelse och ett helt unikt spel som jag minns varmt från när det släpptes. Bidrog själv med $145 nyss för att få den fysiska samlarutgåvan

Galen valuta för pengarna, för dryga femhundringen fick jag 15 månaders medlemskap och redan efter en månad hade jag "tjänat in" dessa pengar på spel jag ändå hade tänkt köpa - kungligt att det gäller BÅDE PS3 och Vita

Jag har ingen aning om hur jag ska hinna spela alla spel som ingår.. ett helt okej problem för min del.

Ett av mina favoritspel någonsin! Kanske borde damma av det och testa alla nya patchar

Min recension:

+
80-talet
Musiken
Resten

-
Ingenting

Betyg: 100/100

Skrivet av showerguy:
Skrivet av Morti:

För min del så är jag trött på att microsoft tar betalt för att man ska kunna spela spel online på sin konsol, tycker det är fel att dom tar betalt för något som det inte är dom som levererar, alltså internet..

Nej, nu framöver blir det playstation istället tills microsoft tänker om! (vilket säkert inte händer)

Fast man bestämmer själv om man vill betala eller inte. 200 kronor per år...

Microsoft levererar en bra tjänst och en tjänst som inte blir hackad och nedstängd en längre tid.
Dessutom har ju Sony också infört en onlinetjänst.

Förutom att Sonys onlinetjänst inkluderar en mängd gratisspel till både PS3 och Vita, samt rabatter och gratis provspelning av en mängd spel. Att bara spela online på PS3 är ju fortsatt gratis.

Skrivet av McKinley:

Maskin som bara duger till indie-l och emulatorspel.
Next!

Skrivet av stenhuggarna:

Helt pointless konsoll, anledningen till att lättare mobilspel är så populärt är för att de är väldigt lätttillgängliga när man är uttråkad var man än är. Inte går jag hem och startar upp hembion för att spela angry birds.

Ja, precis? Meningen är att indieutvecklare ska kunna använda handkontrollen och skapa mer retroartade spel, 8-bits/16-bits-stilen. Ni kanske inte är riktigt rätt målgrupp. Det lär bli stor skillnad mellan spelen på Ouya och nuvarande populära mobilspel då dessa kontrolleras med den värdelösa touchskärmen.

Skrivet av Nightportier:
Skrivet av Ozo:

Ja, 32 bitars windows har väl alla i dagsläget xD

Exakt, dummaste jag hört på länge. Spelar man så har man med all säkerhet haft 64bitars i många år nu. Det som skiljer är ram som körs med ddr5 i ps4 och en 8kärnig processor som nog inte är så vanlig för de flesta.

Tror du att de flesta spelarna i världen har kraftfulla gamingdatorer med 64-bitars OS? Gissa igen.

Skrivet av azynkron:

Greppar man efter strån så gör man.. "Galna, absurda ideer". Ja, ja.. utveckla era jävla spel till PC så kan ni göra "Galna, absurda saker" hela tiden. Varenda jävla gång.

Du tycker att samtliga PC-exklusiva spel utnyttjar PC-hårdvaran maximalt, är lika optimerade som de konsolexklusiva spelen och framför allt, är anpassade efter de tyngsta speldatorerna? Just ja, så var det.

Åh vad trist att man får hjälp hela tiden med vad man ska göra. Om det nu är så viktigt att anpassa spel så att de spelar sig själva, kunde man inte åtminstone få möjligheten att stänga av ALLA hints? Det borde vara obligatoriskt i spel..

Skrivet av azynkron:
Skrivet av warh0g:

Tekniken börjar kanske närma sig, men det är fan inte bekvämt att sitta med en mobiltelefon och spela en längre stund..

Nej, inte idag kanske. Men nästa generation kommer att ha utgång för TV, sanna mina ord. Mobiltelefonerna har fördel av att de skiter fullständigt i den pajkastning som MS och Sony håller på med med sina konsoller. I alla fall hårdvarumässigt.
Och detta ger dem samma fördelar som Nvidia jämfört med Intel. Nvidia behöver inte tänka på någon bakåtkompabilitet eller annan politik när du utvecklar sina produkter och det är därför de är så ruggigt mycket snabbare. Och billigare med för den delen.

Jag kan mycket väl tänka mig att Samsung med andra kan tänka sig ta den där platsen i vardagsrummet med en maskin som gör allt. Alltså det som MS, Nintendo och Sony misslyckats med.

Samsung släpper ju en handkontroll till Galaxy S IV så du är helt rätt ute. Om det görs rätt kan de nog revolutionera branschen och få igång spelandet ordentligt.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av marcus8958:

Dom kan ju börja med försöka slå Dreamcast, PS2 och Xbox.

Det är redan gjort.

Nämn 10 spel till mobiltelefoner som är snygga, flyter bra och har ett underhållsvärde.
UE3 teknikdemot är snyggt men för begränsad och har för ostabil framerate för att praktiskt kunna användas till annat qte spel eller liknande. Jag får lite under 50 fps @ 1280x800 och då är det en hel del fps drops.

Så än så länge top spel till mobiltelefoner är spel som Temple run och angry birds och där ligger grafisk kvalitet i klass med psx eller sega Saturn men spelbarheten i klass med 80 talets arkadspel.

Detta. Så fort det försöker göras ett snyggt och "seriöst" spel till mobiler och surfplattor så slutar det med handikappade touchkontroller eller en virtuell gamepad på skärmen och vips så har man redan förlorat all poäng med att över huvud taget göra spelet på en enhet med touchskärm.

Riktiga spel ska spelas med en riktig kontroll, om det så är mus + tgb eller en gamepad. Mobiltelefoner kan vara hur kraftfulla som helst, jag har ännu inte sett ett enda spelbart spel av det kraftfulla slaget. Såvida man inte kopplar in en handkontroll eller dylikt då, men då kan man ju lika gärna använda en PC eller en spelkonsol. Poänglöst.

Till ios..? Ungefär lika vettigt som att tillverka en TV för blinda.

Utmärkt recension - synnerligen bra skrivet. Jag älskar att du tar upp hetsen med DLC, microtransaktioner och dylikt som håller på att förstöra våra kära spel totalt. Tacka iphone-"spelarna" för den utvecklingen.