Inlägg av Arizato

Inlägg som Arizato har skrivit i forumet

@uberpwnage2.0: Absolut. Finner man inget underhållande alls med de tidigaste timmarna så är det lika bra att inte spela vidare. Ingen idé att tvinga sig igenom något man inte tycker om!

Otroligt längesen sedan jag skrev på FZ, men kändes att jag ville kasta in mina två cent, vad de nu är värda:

Jag ser absolut varför folk kan lägga av innan de kommer till level 50, spelets story är ganska tradig speciellt vid 35-50, dock mycket bättre nu efter alla patchar då det går så snabbt att levella. Men efter att jag själv har spelat spelet sedan Alphan för A Realm Reborn så har jag upplevt hur det har utvecklats och konstant bara blivit bättre (för det mesta).

Jag skulle rekommendera att man kollar på Speakers of Hydaelyns videoserie "The Fall and Rise of Final Fantasy XIV". Spellistan för serien finns här: https://www.youtube.com/watch?v=CJ9CmxaQ3q8&list=PLL5QTV3Hk60...

Det är en rad videos som går igenom hur Final Fantasy XIV 1.0 blev så illa som det var, och hur systemen fungerade då. Även för de som inte spelar är det en väldigt intressant historia om hur något så dåligt har vänts till något så bra. Inte bara hur alla system och spelet fick en stor förändring mellan 1.0 till 2.0, utan också hur de faktiskt skrev in slutet av 1.0 direkt in i story till 2.0 och framåt. Något som inte alla känner till är att spelet faktiskt hade ett end of the world event och byggde med de sista patcharna upp till det innan det stängdes ner för att sedan återupplivas som 2.0. Mer om allt det där i videoserien om någon skulle orka att kolla på den.

Hursomhelst, för att komma tillbaka det jag ville peta på här är det faktum att du faktiskt blir rewarded för de du upplever även väldigt tidigt i spelet. Den där tradiga delen av storyn är relevant för det stora hela framåt, och hela tiden byggs det vidare på saker som tidigare i storyn bara nämndes lite kort i tillexempel en cutscene.

Shadowbringers är ett utmärkt exempel på detta. A Realm Reborns första stora uppdatering, Patch 2.1, introducerade en raid som nu, 5 år senare faktiskt spelar en väldigt stor roll i Shadowbringers, till och med till den grad att du får unika dialogval om du gjort den. Sedan har vi Patch 3.4 som släpptes för snart 3 år sedan under spelet första expansion (Heavensward) som är en uppstart för storyn vi avslutar i Shadowbringers. Det kanske kan verka konstigt i ögonen på någon som inte spelat storyn. Men det är Final Fantasy XIVs största fördel just nu; att världsbyggandet och loren nu är såpass detaljerad (Det finns två tjocka enclyklopedier att köpa för de som vill läsa ännu djupare om världens historia) att de kan hämta segment från äldre material och logiskt och korrekt kan knyta an den till den nuvarande storyn. Precis som Anna beskriver i sin recension så är storyn just nu så bra att det är bland det bästa vi har sett av Final Fantasy på väldigt länge.

Jag vill inte förminska åsikten från de som sagt att spelet inte är särskilt roligt under de tidigaste delarna, då det kan vara så att det inte riktigt är din typ av spel. Men jag vill dock lyfta fram att det känns otroligt belönande att det som från början inte kändes särskilt viktigt i storyn faktiskt knyts ihop senare och ger dig ett stort antal överraskande moments när det väl kommer till kritan.

Skrivet av Jokkepalm:

@Arizato:

Tackar för förtydligandet.
Får kolla upp vilka jag kommer åt till PS3/ PSP och PC.

Det lutar mot att se analysvideos och sedan plocka upp det första Nier.

No probs! Är mer eller mindre besatt av serien och dess skapare och älskar att spekulera, samt diskutera om det! Ännu roligare om man lyckas få någon intresserad!

Drakengard 1 och 2 är till PS2, och såvitt jag vet finns inte de som PS2 classics på PSN, tyvärr. Men Drakengard 3 släpptes till PS3 och finns på PSN-store.

NieR finns dessvärre inte på PSN, och har också varit out-of-print ett tag (Med undantag för en nyprintning på Square-Enix store för cirka 2 veckor sedan som såldes slut direkt). Så det kan vara lite svårt att få tag i. Mitt bästa tips är att beställa det på Amazon.co.uk där du just nu kan få det för ungefär 350kr.

Jag hoppas verkligen du tycker om det du ser/spelar. NieR är ett av mina favoritspel!

Skrivet av Jokkepalm:

@Arizato:
Det du säger gör det hela mer intressant!
Kanske skulle man börja med att plocka upp något av de äldre spelen?

Så spelserien ser ut så här?

Drakenguard 1, 2 och 3
Nier och slutligen
Nier: automata?

Jag älskar alla spelen i serien, men jag kan inte förneka att Drakengard 1-3 inte är för alla, speciellt Drakengard 1 och 2. De har lite problem som många människor har svårt att komma över, men vill du ha riktigt unika stories tycker jag du inte ska tveka. Annars kan du kolla igenom hela analys-spellistan jag postade tidigare om du bara vill veta storyn.

Det första NieR rekommenderar jag verkligen att du spelar igenom själv om du har lust. Storyn är otroligt givande och ger en väldigt många tankar, och dessutom är musiken helt gudomligt bra. Lyssnar fortfarande på soundtracket dagligen.

För att dra det lite fort så utspelar sig de mer eller mindre i "två olika timelines", eller det är i alla fall så folk spekulerar, det är mycket som lämnas öppet för spelarnas uppfattning. Men ser man rent timeline-mässigt är det såhär (Ursäkta snabbt ihopskriven paint-bild):

Om du vill spela igenom dem rekommenderar jag att du spelar dem i serie för serie: Börja med Drakengard 1-3 och sedan kör du NieR och därefter Automata.

Utöver spelen finns också en samling med korta stories som ger ännu mer detaljer om loren, såsom Grimoire NieR som är en bok som bara släpptes i Japan men som översatts av fans på internet som går djupare in på backstories för karaktärer och sånt där om man är sugen på mer efter man spelar klart det första NieR. Liknande böcker släpptes även för NieR Automata i Japan, och även en för Drakengard 3 som även kom hit i en limiterad fysisk utgåva man bara kunde få tag i på Square-Enix egna store för att par år sedan när det släpptes.

Skrivet av Jokkepalm:

Det omtalade DLC:t

En bättre klädsel till A2 - “Destroyer Outfit”, och en sämre till B2 - "Revealing Outfit”.

https://i1.wp.com/realgamemedia.com/wp-content/uploads/2017/0...

Grabben får gråa kläder istället för svarta?

Varför.. kunde de inte kastat "Destroyer outfits" till båda flickorna?
När vi ändå måste pröjsa för det.

För att klargöra dock så är inte de där kostymerna skapade specifikt för de där karaktärerna, utan är istället gamla kostymer från huvudkaraktärerna från första NieR:

Riktigt najs tråd, måste jag säga! Välskriven med all information om just Automata och till viss del även första NieR. Har nog skrivit detta flera hundratusen gånger på FZ nu: Men en sak som är väldigt fascinerande med NieR är att det är en fortsättning på Drakengard 1s sista slut (Slut E) där protagonisten och hans drake slåss mot en gud/gudinna som öppnar en portal mellan deras värld och vår jord, och därmed utspelar sig sista striden i Tokyo i Japan, vilket sedan resulterar i att det skapas en ny "sjukdom" på vår jord som i sista ändan bringar en apokalyps.

NieR startar efter denna apokalyps, och därefter kommer NieR Automata. För Lore-nördar är det väldigt fascinerande att fördjupa sig hur storyn är upplagd, eftersom en del element som finns i Automata har hintats på i tidigare spel såsom Drakengard 3. En karaktär från Drakengard 3 nämns dessutom vid namn i en side-quest i Automata, vilket gör det hela ännu mer belönande om man satt sig in lite i loren bakom NieR och Drakengard 1-3.

För er som undrar hur Drakengard och NieR hänger ihop med varandra och Automata rekommenderar jag att ni kollar igenom Clemps analysvideos. Börja med Drakengard 1, 2 och 3 och se NieR sist.

Serien har en så imponerande lore och historia att det nästan är lite synd att bara uppleva Automata, eftersom element från nästan alla andra spel i serien har med Automata att göra. Inget hindrar en visserligen från att bara njuta av Automata, eftersom det står sig bra på sin egen hand, men man får flera "Holy shit!" moments när man förstår sig på de små referenserna!

Skrivet av Bojkott:

Kan man verkligen kalla 8-Bit Bayonetta för ett aprilskämt? Var ju ett ganska så underhållande spel : )

Skrivet av Fredrik Eriksson:

@Bojkott: Gränsfall, absolut. ^^ Å andra sidan salt i såren för alla som väntar på Bayonetta 1 och/eller 2 till pc.

Det roliga är att man trots detta skämtet faktiskt hittat en URL i en av Achievmentsen för Bayonetta-spelet på steam till en Countdown sida som verka teasa en eventuell PC-portning av Bayonetta 1 till Steam om cirka 10 dagar.

http://www.sega.com/14111219

Skrivet av Araxes:
Skrivet av Arizato:
Skrivet av Araxes:
Skrivet av Dominus:
Skrivet av Araxes:
Skrivet av Dominus:
Skrivet av Araxes:

Jaha? Vad spelar det för roll om en karaktär, vars karaktärsdrag inte har någon som helst inverkan på spelet, har en diagnos?

Djup, samt att riktiga människor med den diagnosen, den hudfärgen eller den sexuella läggningen kan känna sig mer inkluderade.

Har aldrig fattat grejen med att folk måste ha en karaktär som är som dem. Vadå inkluderande? Det spelar väl för i helvete ingen roll om karaktären man spelar är en häst, en hårig gammal farbror, en morot eller om karaktären har en träd-fetisch.
Det är ju ett spel!!"# Vitsen med ett spel är ju att det INTE är verkligheten!

När du blir vuxen kommer du förstå att inte alla tycker, tänker och känner som dig.

Jag är vuxen och är medveten om att det finns gott om folk som tänker helt irrationelt och ologiskt kring meningslösa saker. Det är ju just varför de gör det som är omöjligt att fatta.

Såg många poster likt dina när de avslöjade att Tracer råkade ha en flickvän. För dig kanske det inte är viktigt, men för någon annan kanske det är intressant att veta mer om karaktärerna. Varför retar det dig att andra människor vill ha karaktärsdjup?

Om du bara bryr dig om gameplayet och själva spelet i sig är det helt okej. Det finns fler med precis samma åsikt som dig angående det. Men förstå också att det finns människor som inte delar den uppfattningen, och det gör dem varken "irrationella" eller "ologiska".

Du är inte tvungen att ta del av storyn, och ingen tvingar dig heller att göra det. Men låt dem som vill det göra det.

Jo, att behöva ha karaktärer med särskilda attribut för att kunna känna sig "inkluderad" bara för man som egen person avviker från normen är helt fucking ologiskt och irrationellt.
Det har inget med karaktärsdjup att göra.

För mig personligen har det ingenting med "inkludering" att göra. Mestadels eftersom jag själv inte har autism. Men eftersom jag själv gillar att skriva berättelser uppskattar jag det faktum att alla karaktärer har sina egna personlighetsdrag, intressen eller "handikapp". Med andra ord finns det många aspekter som gör en karaktär unik, och att beskriva de mindre detaljerna har absolut en påverkan på en karaktär och hur de är.

Skrivet av Araxes:
Skrivet av Dominus:
Skrivet av Araxes:
Skrivet av Dominus:
Skrivet av Araxes:

Jaha? Vad spelar det för roll om en karaktär, vars karaktärsdrag inte har någon som helst inverkan på spelet, har en diagnos?

Djup, samt att riktiga människor med den diagnosen, den hudfärgen eller den sexuella läggningen kan känna sig mer inkluderade.

Har aldrig fattat grejen med att folk måste ha en karaktär som är som dem. Vadå inkluderande? Det spelar väl för i helvete ingen roll om karaktären man spelar är en häst, en hårig gammal farbror, en morot eller om karaktären har en träd-fetisch.
Det är ju ett spel!!"# Vitsen med ett spel är ju att det INTE är verkligheten!

När du blir vuxen kommer du förstå att inte alla tycker, tänker och känner som dig.

Jag är vuxen och är medveten om att det finns gott om folk som tänker helt irrationelt och ologiskt kring meningslösa saker. Det är ju just varför de gör det som är omöjligt att fatta.

Såg många poster likt dina när de avslöjade att Tracer råkade ha en flickvän. För dig kanske det inte är viktigt, men för någon annan kanske det är intressant att veta mer om karaktärerna. Varför retar det dig att andra människor vill ha karaktärsdjup?

Om du bara bryr dig om gameplayet och själva spelet i sig är det helt okej. Det finns fler med precis samma åsikt som dig angående det. Men förstå också att det finns människor som inte delar den uppfattningen, och det gör dem varken "irrationella" eller "ologiska".

Du är inte tvungen att ta del av storyn, och ingen tvingar dig heller att göra det. Men låt dem som vill det göra det.

Skrivet av Loevet:
Skrivet av Arizato:

Bring it! Så sugen på att få hem min Black Box till samlingen och spela spelet!

http://i.imgur.com/JxYfNgM.png

För er som undrar hur Drakengard och NieR hänger ihop med varandra och Automata rekommenderar jag att ni kollar igenom Clemps analysvideos. Börja med Drakengard 1, 2 och 3 och se NieR sist.

Det är en bra sammanfattning. Tänkte först skriva något om det i recensionen, men insåg att det hade blivit en vägg av text innan jag ens hade lämnat hur Drakengard förhåller sig till Nier Enjoy!

Tack du! Och tack för en välskriven recension!

Bring it! Så sugen på att få hem min Black Box till samlingen och spela spelet!

För er som undrar hur Drakengard och NieR hänger ihop med varandra och Automata rekommenderar jag att ni kollar igenom Clemps analysvideos. Börja med Drakengard 1, 2 och 3 och se NieR sist.

Skrivet av Margy:
Skrivet av Arizato:

Rekommenderar er båda att se igenom Clemps Drakengard/NieR videos för att de vad det är som gör NieR såpass unikt. Yoko Taros unika sätt att skriva stories gör att spelen sticker ut från mängden på det sättet att alla Drakengard/NieR-spel hör ihop på något sätt, ofta med väldigt mörka twists.

Han är lite speciell:

https://www.youtube.com/embed/hhDL3Q86ofY

Haha! Såg den där tidigare idag! The man is a treasure!

Skrivet av Rydell1986:

Tycker det ser ut som vilket devil may cry, bayonetta inspirerat spel som helst.

Platinum Games har ju varit med och skapat det, så det är ju samma företag som skapat Bayonetta. För att inte tala om att Platinums grundare kom just från Devil May Cry.

Skrivet av employed:

Små smala killar och tjejer med alt modeintresserad och frisyrer springer omkring med vapen 2 gånger större än sig själva - 90% av all anime. xD

Rekommenderar er båda att se igenom Clemps Drakengard/NieR videos för att de vad det är som gör NieR såpass unikt. Yoko Taros unika sätt att skriva stories gör att spelen sticker ut från mängden på det sättet att alla Drakengard/NieR-spel hör ihop på något sätt, ofta med väldigt mörka twists. Ge denna videoserie en chans. Även om de inte skulle väcka ett intresse för Automata är jag nästan tvärsäker på att det kommer visa hur fascinerande Taros värld är.

Videorna är skapade just för att visa vad handlingen i Drakengard 1, 2, 3 samt NieR är och hur de knyter sig tillvarandra och därmed även Automata.

Drakengard 1 (Part 1)
Drakengard 1 (Part 2)
Drakengard 2 (Part 1)
Drakengard 2 (Part 2)
Drakengard 3 (Part 1)
Drakengard 3 (Part 2)
NieR (Part 1)
NieR (Part 2)

Ju mer jag ser av NieR på FZ, desto gladare blir jag!

Folk borde verkligen testa demot! Skönt att äntligen se att detta får lite coverage på FZ förresten. Kan fortfarande knappt tro att vi får en uppföljare till underbara NieR!

Skrivet av Puscifer:

Tack för tipset, det här ska bli kul!

Jag har inte spelat föregångaren, men jag har lyssnat otroligt mycket på soundtracket vilket är huvudanledningen till att jag ser fram emot tvåan.

EDIT: Såg att Gravity Rush 2 demot har dykt upp också. Tanka!

Kul att du tankade det! Hoppas du tyckte om det!

Tankade Gravity Rush 2 demot då jag även tycker om ettan, och tvåan verkar bli minst lika kul! Väldigt vackert dessutom.

Skrivet av Tomtefar:

Tack för detta ja! älskar sådana spel och väntat på ett nytt ett tag här, detta blir att ladda ner och testa!

Jag är bara glad att fler testar spelet. NieR och Drakengard är sjukt uppskattade, även om jag förstår att de inte är för alla!

Skrivet av Devan:

Jag är mest pissed att de kör de typiska japanska stilen och släpper spelet i japan flera veckor innan Eu och Us release.

Tror det beror mest på lokalisering i detta fallet. Att engelska voices spelas in senare och whatnot. Även om NieR: Automata har mer budget än NieR och Drakengard 1-3 så är det ju inte ens nära budgeten av något AAA-spel.

Skrivet av Megagurra:

Tackar för inlägg, har försökt hålla koll på det hela morgonen men gav upp! DAGS ATT TANKA!

Det är kul att jag når ut till någon! Tror jag inte sett något om Automata på FZ!

NieR: Automata Demo nu ute på PSN [PS4]!

Uppföljaren till ett av mina absoluta favoritspel har nu fått ett demo på PSN på Playstation 4. Jag rekommenderar att alla som gillar Bayonetta, Metal Gear Rising och resten av Platinum Games spel testar demot.

Eftersom det inte krävs att du spelar NieR innan du spelar Automata så finns det heller ingen anledning att skippa det. Det är som om de tagit det bästa från Bayonetta 1 & 2, samt Metal Gear Rising och satt ihop det med ett Action-RPG!

Spelet kommer ut i Europa den 10:e Mars 2017!

#blogg

Skrivet av PsyX:

Jag tycker Overwatch är sÅÅÅÅÅ bakåtsträvande
.
Kolla TItanfall2 , där ha vi riktig jämställdhet och visionärer inom genusvetenskap för att ÄVEN CYBORGS HAR TUTTAR i Titanfall2.
Så mycket mer progressivt än primitiva lesbiska och homoerotiska Overwatch.

Åt andra sidan så har vi bara titans som verkar vara av manliga genus, vad hände med kvinnor transor potatisar och delfiner? ABSOLUT INTE OK!

Att genusvetenskapens helvette har trängt sig in i Spelvärlden och att FZ lever upp till den riktiga "journalistiska andan" i dessa genusfokuserade tider är så tragiskt man kan inte ens förklara vart man ska börja.
Jag hoppas alla 5% av befolkningen som vill vara kantareller eller transor eller katter eller vad man nu önskar vara är riktigt stolta att hela samhället har deras sexualitet som största och viktigaste ämnet på tapeten.
Allt annat är redan löst och så gott som klart, mänskligheten ska nu till störst del fokusera på SNIPPOR OCH SNOPPAR och om dessa hamnat rätt och i sync med resten av entiteten som vi kallar människa.

I övrigt tycker jag FZ ignorerar Syrien och svältande barn i Afrika och Sveriges vapen handel i världen och lastbilen som körde på folk i tyskland eftersom allt detta finns i spel också:

Araber - typ alla moderna shooters
Lastbilar + jul = truck simulator + december
Syrien = Ja det flesta viste inte vad syrien var tills Syrien kom till Sverige, många vet fortfarande inte vart Syrien är och varför alla Syrier flyttar till Europa.

SPEL SIDA FÖR SPEL!!!!

AFTONBLADET OCH ANNAT SKIT FÖR ANNAT SKIT.

SNÄLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLA

Problemet med argumentet du nu framför är att Blizzard aldrig gjorde att hela Overwatch handlar om sexualitet, könsnormer eller något annat för den delen.

De visade några av hjältarnas vardagliga liv blandat med juletider i den här comicen, en comic som du aldrig behöver läsa. Vi fick reda på att Torbjörn har en drös ungar, att Widowmaker verkar gå till sin mans grav med jämna mellanrum, att McCree och Sombra verkar gå till samma bar, att Genji och Mercy har något på gång (eller bara håller väldigt nära kontakt), att Pharah käkar med någon till synes lite äldre man och så råkade vi se att Tracer har en flickvän. Jag vet inte varför det sista känns så "påtvingat" för så många.

Jag säger som jag sa på Blizzards forum igår: Du är inte tvingad att ta del av loren eller storyn i Overwatch, och det är inte heller någon som konstant försöker tvinga dig att göra det. Men låt dem som vill ta del av hjältarnas vardagliga liv göra det, bara för att loren och karaktärsbyggandet inte ger dig något så bör du inte anta att andra tänker precis likadant som du gör.

Varken din eller min åsikt är objektiv och det är okej. Men får en artikel eller en comic dig att bli såhär uppjagad över det hela ber jag dig kolla på vad du själv skriver innan du påstår att alla andra får spelindustrin att handla om sexualitet eller kön. Speciellt då du själv verkar bry dig så mycket om det nu när du skrivit ett såpass långt inlägg om det.