Inlägg av Diezel

Inlägg som Diezel har skrivit i forumet

Ser man på! Första (och troligtvis enda) gången jag tar mig till en full pott i dessa quiz!

Hade helt missat sommarutmaningen, men här kommer juli's avklarade spel från min sida!

Avklarat:
The Last of Us: Part II - Min Trophy

@Jozo: Jodå, i slutet av klippet visades den liggandes lite kvickt!

Skrivet av Wibstyle:

Första Tomb Raider rebooten utspelar väl sig på Yamatai?

Åh, det kanske den gör! Jag har inte hunnit spela de nya Tomb Raider-spelen än, så har faktiskt ingen aning.

Först och främst måste jag, som många andra, säga att jag är riktigt nöjd med hur Uncharted 4 slutade. Däremot kommer jag sakna ett spel med "arkeologi" och historiska mysterier som tema ifall det inte kommer fler spel i serien på ett eller annat vis. Med det sagt hade jag gärna besökt Japan i ett framtida spel!

I gamla kinesiska texter nämns ett legendariskt japanskt kungadöme, Yamatai-koku, som styrdes av en mystisk shaman/drottning. Kungadömet har aldrig kunnat hittas i modern tid. Att leta sig fram genom ett nutida Japan, kanske fightas mot lite Yakuza, och samtidigt nysta upp lite andra mysterier, hade inte suttit helt fel enligt mig.

Det verkar som om vi redan fått se den kommande PS5 versionen av Sonys Dualshock i ett par läckta patentansökningar, men jag valde ändå att skapa min egna version av kontrollen jag spelat med sen 1995. Min version kommer med justerbara analog sticks (ringarna runtom låter dig justera själv hur mycket motstånd du vill ha i rörelserna), trådlös laddning, touchdisplay för navigering i menyer och visning av t.ex. kartor, ammunition, karaktärer, med mera.

Denna är modellerad i Rhinoceros 5, och renderingen är gjord i Keyshot. Fler vinklar går att fixa ifall intresse finns. Det ska sägas att jag hade riktigt skoj när jag satt och klurade på hur just min drömkontroller till Playstation hade sett ut - bra tävlingstema!

Skrivet av B-itta:

Nä, säger inte att folk inte köper singleplayer, det är mer att spelstudios går mer o mer över till multiplayer, som i detta fall eller senast nu med singleplayer mästaren David Cage!

@Diezel: det är som sagt inte vårt sug jag pratar om.

(Jämför framgångarna dock av God of war (som är ett mästerverk) med t.ex. Fortnite eller PUBG framgångar...)

Det är här jag tror (hoppas!) du har fel. Bara för att ett par studios har gjort enorma framgångar med Battle Royale-formatet (precis som ett par företag blev enorma när MOBA var som störst) betyder det inte att folk kommer tappa sitt intresse av att vilja förmedla historier lika lite som folk kommer sluta sukta efter att få en historie berättad för sig.

Bara för att Battle Royale är populärt nu kommer t.ex. inte Santa Monica släppa allt och utveckla Kratos' Battlegrounds, utan de är historieberättare i grunden och kommer fortsätta vara det så länge samma personer leder företaget.

Jag tror att de två genrerna kommer fortsätta existera sida vid sida, eftersom vi gillar olika typer av spel helt enkelt -Vi köper single player när vi vill sugas in i en story, och vi köper multiplayer när vi bara vill ha en social gaming-upplevelse!
(Om vi här utgår ifrån två extremer, och helt bortser från spel som sömlöst blandar storyberättande med multiplayer.)

Skrivet av Mirage:

@B-itta: Hoppas du trollar, för så är definitivt inte fallet. SP spel lever och levererar grymma upplevelser och fantastiska säljsiffror. Titta på nutida exempel som Witcher 3, Assassin's Creed: Origins och The Last of Us.

För att inte nämna God of War, ett spel som totalt saknar all form av online-läge, men sålde 3,1 miljoner ex under endast tre dagar.

https://www.polygon.com/2018/5/3/17314880/god-of-war-ps4-sale...

Vårt sug efter historieberättande kommer aldrig dö ut, och spel som en förmedlare av historier blir bara allt mer allmänt accepterat. Så länge det finns drivet folk som vill berätta en historia genom spel som medium kommer vi aldrig tappa single player-genren.

Känns som om detta är något som sägs i slutet på varje generation, och ändå ser vi varje säsong ökande siffror i statistiken över sålda konsoler globalt.

Jag hade väl inte tackat nej till en smidig online-baserad speltjänst, men jag hade idag aldrig kunnat tänka mig köpa en konsol som bokstavligen var beroende av en uppkoppling för att fungera. Man vet aldrig när nätet sviker och spelsuget kickar in!

Men, har ni glömt de underbara Sea Dogs och Pirates of the Caribbean från Bethesda? Där har vi äkta pirate free roaming!

Skrivet av DrAg00nEn:

I artikeltexten före listan nämns ps4 och Sony en hel del. Att nämna att x1s är kraftigare, utan att nämna jämfört med vad, som en av orsakerna till varför man ska köpa den gör det hela vilseledande.

Håller med om detta. Påståendet att den nya Xbox konsolen är starkare än den gamla Xbox konsolen är inget argument för varför man ska välja att köpa en Xbox framför en PS4.

Åtminstone har jag svårt att se logiken i hur det passar in.

"5. Kraftigare"

I jämförelse till vad? "Gamla" Xbox One? Playstation 4 Slim? Playstation 4 Pro?

Utveckla gärna detta för oss mindre insatta!

Jag bokstavligen älskade multiplayern i SC2, men tyckte den totalförstördes i och med Heart of the Swarm till den grad att jag faktiskt slutade spela helt och hållet.

Dock har suget efter ett tävlingsinriktat RTS småningom börjat återvända, och nu undrar jag; Hur känns den nya multiplayern? Är den mer balanserad (enhetsvis) än tidigare? Finns den sköna känslan av en tuff vinst kvar, eller domineras slagfältet nu av "cheesy:ga" taktiker i stil med den gamla cannon rushen och 6-pool?

Jag har gått och målat en bild i Photoshop, men nu i efterhand inser jag att det inte var speciellt smart - med tanke på att jag måste ha med FZ:s logga i bilden. Jag menar, bilden kan ju tekniskt sett diskas eftersom "vem som helst" kan rita in loggan på någon annans verk?

Samtidigt tycker jag det är jävligt trist att inte bidra, när jag satt halva dagen på att göra bilden. Har ni nåt tips på hur jag kan lösa detta?

Kanske inte speciellt många här som har sett serien Under the Dome, som baseras på en av Stephen Kings böcker. Själva serien är rätt risig, men om Telltale Games fick lägga vantarna på konceptet och göra ett spel av det tror jag vi skulle ha nåt riktigt smaskigt att vänta oss!

Mycket mystik och spänning i den boken/serien.

Hade ju varit helt underbart som komplement till laptop'en!

Själv får man inte ens igång den, utan det enda resultatet är Error 3003...

Riktigt snyggt skriven artikel. Hype-o-metern steg brutalt!

Skrivet av IronCouncil:

Läste att de hämtat inspiration från The Walking Dead. Bästa serien jag läst. Där är Zombies verkligen en backdrop för mänskliga relationer.

Oj oj oj! Om ND flirtar med The Walking Dead franchise'n kan ju vad som helst hända! Min hype steg med ens flera grader!

Riktigt intressant och välskriven recension!

Håller just nu på med Demon's Souls (endast bossen i värld 1-4 kvar!), och det blir nog att skaffa det här spelet också. Ska bara skrapa ihop lite pengar och klara ut föregångaren först!