Inlägg av Greger

Inlägg som Greger har skrivit i forumet

Skrivet av Cane:

Finns många skolor som inte serverar fläsk längre och har övergått till halal. Men du kanske är ett sånt litet vänstertroll som tycker det är okej att tvinga på folk religiösa ting som de inte önskar? Hur skulle du tycka om jag tvingade dig gå i kyrkan varje söndag?

Förövrigt är det bara att kolla på media så nära som våra grannländer för att se vilken skitmedia vi har i Sverige och det är inte konstigt förtroende för journalister är uselt

Du råkar inte ha några källor på det där?

Skrivet av Mirage:

Till er andra ang. fläsket: Ni kan tro på er sanning, så tror jag på min.

Isåfall skulle jag väldigt gärna vilja se din sanning, är det ett problem som finns över hela sverige eller är det mer lokalt? Om detta är sant så kan du troligen hitta många källor som styrker din sanning.

Om fallet inte är så kanske det kan vara dags att omvärdera denna sanning...?

Skrivet av Mirage:
Skrivet av flamgorilla:
Skrivet av Banditen:

För mig är det egentligen bara frågan om massinvandringen som sker till Sverige och hur vi som folk och land bara verkar anpassa oss till de som flyttar hit och inte vice versa. Något är galet minst sagt. Jag är trött på att mina barn inte längre får äta fläsk i sin skola. Ska de ha "Ungsbakad falukorv" ja då är den en såkallad "kykling falukorv", ärtsoppan får inte tillagas med flask i. Jag har lessnat så det blir SD här, enbart pga av att de vågar lyfta fram frågan om invandringen och hur den påverkar människor som mig.

Det är väl proteinintag oavsett?

Nu missar du poängen. Vi, som är födda här, betalar skatt här och allmänt bygger/byggt landet ska inte få äta fläsk för det strider mot en invandrares tro?

Ser du verkligen inte felet i det resonemanget?

Ser du inte felet i ditt argument när situationen du nämner inte ens är reel?

Vad innefattar en massinvandring, egentligen? Jag hör det begreppet kastas runt hela tiden av folk, men sällan någon som ger något konkret.

Skrivet av Mirage:
Skrivet av Greger:

Jag tycker det är underbart att hen äntligen är i SAOL, blir orimligt irriterad på folk som stör sig på ett ord som kan enkelt användas när personens kön ej är klart eller när det inte är viktigt i texten vad för kön personen har.

Folk som stör sig (eller blir kränkta) av användandet av hen är märkliga individer som jag troligen aldrig kommer förstå mig på.

Jag tror det är mer hur intvingat ordet är, och hur politiskt laddat det är. Det kom inte naturligt, utan kom in via en mediakupp, driven av genus och feministsekterna.

Ordet hen i fråga har funnits i det svenska medvetandet sen mitten på 60talet, det enda som har hänt är att debatten kring ordets användingsområde for upp i taket för ett par år sen, och nu så har det till sist blivit erkänt som ett väldigt bra ord att använda i de fall där könet inte spelar någon roll, eller när man inte vet könet på personen.

Med andra ord så har det växt fram ganska naturligt som de flesta andra ord i vårat språk, och att det har blivit cementerat i SAOL är ett bra steg i rätt riktning.

Skrivet av Fl3xus:
Skrivet av Greger:
Skrivet av Fl3xus:

Finns andra utgifter som kostar mycket mera, som det svenska samhället skulle gagnas om det sparades inpå, men det får man inte prata om.

Som vad, menar du?

Den statsminister vars anfader var loppcirkus direktör var inne på det i sitt tal idag. Det är bara läsa sig till, informationen finns ute.

Finns det något specifikt skäl till varför du är så förbannat kryptisk? Vadän det är du syftar till (har mina aningar) så är det troligen inte alls olagligt att prata om och det är troligen inte heller alls så ovanligt att det pratas om, snarare motsatsen att det är ett väldigt diskuterat ämne (och fyllt med raka lögner och missinformation, och en extremt stor dos ignorans kring ämnet).

Skrivet av Fl3xus:

Finns andra utgifter som kostar mycket mera, som det svenska samhället skulle gagnas om det sparades inpå, men det får man inte prata om.

Som vad, menar du?

Jag tycker det är underbart att hen äntligen är i SAOL, blir orimligt irriterad på folk som stör sig på ett ord som kan enkelt användas när personens kön ej är klart eller när det inte är viktigt i texten vad för kön personen har.

Folk som stör sig (eller blir kränkta) av användandet av hen är märkliga individer som jag troligen aldrig kommer förstå mig på.

Skrivet av Banditen:
Skrivet av Greger:

Jag tycker det är ganska äckligt att så många röstar på Sverigedemokraterna, speciellt här på forumet.

Och med det vill du säga att det partiet du röstade på inte gick hem I stugorna eller? Sluta snyfta och klipp håret och skaffa dig ett jobb om det går.

Skön du é, nej det är inte vad jag säger, vore kul att få veta hur du får ut den där informationen från vad jag skrev!

Jag tycker det är ganska äckligt att så många röstar på Sverigedemokraterna, speciellt här på forumet.

Skrivet av mordsint:

Inte för att vara sån nu men var det någon som förväntade sig att det skulle vara seriöst och professionellt när det står att alla är mellan 15-21 år och att dom flesta nyligen börjat gymnasiet?

Låter ju precis som diverse spelprojekt som man själv hade med kompisgänget på högstadiet och gymnasiet. Vansinnigt höga ambitioner men inga direkta kunskaper mer än att ha läst och pluggat sönder "C++ for dummies" och en helvetes massa 3D Studio Max och photoshop tutorials i ryggen så trodde man att det räckte för att starta upp något.

Då satt vi med Jazz Jackrabbit som referens och tänkte "om dom killarna kan, så kan vi också!" och började koda och rita sprites så det stod härliga till. Det var ändå ganska realistiska målsättningar på mitten av 90-talet men att idag 2011 gå in och tro att man kan starta upp en spelstudio då man precis börjat gymnasiet, utan någon vidare erfarenhet av spelutveckling och dessutom börja utveckla ett mmorpg?

Det funkar inte riktigt så.

Ni hade ju dock något som de här killarna inte hade ; erfarenhet av att koda och grafik. Såvitt som jag förstog det så var det här bara ett gäng idékillar som hade hoppats kunna utnyttja ett gäng kodare och grafiker för att göra ett (par) spel åt dem som de kunde tjäna pengar på.

Stora idéer, ingen idé om hur de ska realisera dem.

Skrivet av Invidius:

Tråkigt att höra Rambo, vad skulle du föredra?
Vi håller på att skapa ett sidobolag mera anpassat för Fps och liknande.

Självklart går det att diskutera Greger, vi har ännu inte nått det stadiet.

Det låter oerhört oprofesionellt av er. Lös det nu, ni kan inte vänta er att folk ska jobba åt er när ni själva inte har någon idé hur ni ska göra med betalning utöver "alla får lika mycket".
Tycker ni att det är rätt att en kodare som spenderar hundratals timmar på att koda ska få lika mycket som t.ex er som bara har kommit på idén, eller en musiker som har gjort bara några få låtar?

Edit : Ni borde kanske fokusera mer på det här spelet innan ni skapar ett sidobolag? Ni borde också försöka börja mycket mindre, gör simpla spel i början, jobba er uppåt, inte försöka er på ett mmorpg direkt utan någon erfarenhet alls. Det är bra att ha drömmar och mål, det är mindre bra att ha nästintill omöjliga mål.

Vore inte det smartare att dela upp eventuella inkomster beroende på hur mycket man har jobbat? en som kodar har troligen jobbat mycket, mycket mer än er som idékillar t.ex, och att göra all grafik är också väldigt tidsödande.

Hur blir det med betalning för jobbet? Kommer man få en förbestämd summa och sen jobba i ett visst antal timmar? Kommer man få betalt per timme? Kommer ni bara ge löften om att man får betalt i en visst procentsats på vad spelet kommer tjäna in?

Kan du inte bara skriva all information här? Eventuellt folk som ni ska rekrytera kan säkert vara väldigt intresserade av att höra vad era idéer är, se om ni är på samma nivå och så.

Skrivet av Greger:

Okej, har ni någon kodare då?
Har ni något förutom en idé?

Jag skulle gärna vilja veta mer om den här idén, spelets historia, vad för klasser ni kommer ha, hur kommer faktionsystemet fungera?
Hur blir det med betalning? Jag tror inte många kommer vilja lägga ner hundratals timmar (okej, tusentals) på något som inte kommer visa sig betala något alls.

Citerar detta igen för att få svar.

Skrivet av Sipmo:

Än finns det hopp för åtminstone sverige!

Vi behöver uppmärksamma oss mer och anpassa oss för våran överlevnad.
När oljan börjar sina så kommer alla rika företag lägga beslag på resterande oljan.
Vi vanliga svenssons kan gradvis börja tacka adjö till att använda olja till vardagsbruk om kanske 10-15 år

Då kommer arbetslösheten flyga i taket samtidigt som våra jordbruksmaskiner får slut på bränsle.
Vi kommer behöva strukturera om hela sverige för överlevnad. Prioritera all energi för jordbruk och skola.

Vi måste börja använda kol igen, för vi måste ha tillgång till rent vatten. Vi kommer behöva bo mer koncentrerat, och nära till jordbruk för att ta till vara på energi för uppvärmning och mat.
Ta bort onödiga resekostnader. Vi behöver prioritera vad som vi behöver ha rullandes på förnyelsebar energi. T.ex. kommer radiokommunikation bli guld värt.

Vår militär är vårt lands experter på överlevnad och mass omstrukturering. Jag tror det kommer bli en given hörnsten för att få vårat nya samhälle att samarbeta och överleva!

Det tar år att planera något som detta, men jag vet att om våra bönder ifrån 1800-talet hade levt idag så hade dom vetat precis vad som hade behövts göras. Vi har 200 år mordernare redskap idag. Vår teknik har också utvecklats.

Medvetandet, omställningen och prioriteringen som behövs kommer dock ta flera år att utveckla.
Då har jag inte äns nämnt sjukvård, våra pensionerärer osv.
Låt oss börja lite smått redan i år? Det är våran hyfsat snara framtid trots allt.

Så... Vi ska gå tillbaka till industriella revolutionen? Nej tack, kol är värdelöst på alla sätt och vis, det är livsfarligt att gräva fram och det förstör enbart.

Skrivet av Invidius:

Som sagt växer vi med motorn, vi har kommit på idéer så ja man kan väll kalla oss "Idé-killarna"
Men vi jobbar även med motorn och har folk på de flesta av dessa posterna men söker fler och med kanske mer erfarenhet.

Okej, har ni någon kodare då?
Har ni något förutom en idé?

Jag skulle gärna vilja veta mer om den här idén, spelets historia, vad för klasser ni kommer ha, hur kommer faktionsystemet fungera?
Hur blir det med betalning? Jag tror inte många kommer vilja lägga ner hundratals timmar (okej, tusentals) på något som inte kommer visa sig betala något alls.

Vad jag undrar är, vad är det ni själva gör? Ni verkar söka folk som kan göra allt grovjobb, är någon av er grafiker/skriptare/musiker, eller är ni de så kallade "idé-killarna"?

Skrivet av bleak:
Skrivet av Greger:
Skrivet av bleak:

Tjena! Tänkte bara dela med mig av en låt jag och en polare spelat in. Vi gillar In Flames/Killswitch Engage och spelar lite åt det stuket.

tänkte bara höra lite allmänt om vad ni tycker om vårat sound. Är inte sådär fantastiskt mixat eller nåt men det ska göras vid ett senare skede. Tack på förhand

http://soundcloud.com/lakabaka/shotgun-salvation-freeze-the

/Bleak

Riktigt fräcka riff och melodi, jag gillar! Ni borde skaffa en basgitarr dock, det är alldeles för tunt som det är nu. Jag skulle gärna vilja prova mastra och mixa den här låten, skulle ni kunna langa upp alla ljudfiler (gitarrer trummorna etc)?

Tackar tackar! Jo jag håller med det är tunt. får se det som ett demo bara.

Polaren i Umeå har alla filer just nu och han har inte fått igång nätet där nere. Ska höra om dom när det går : )

Åh nice, ja det får man nog göra. Har börjat mixa musik åt folk och det är så förbannat skoj!