Inlägg av Floppydick

Inlägg som Floppydick har skrivit i forumet

Skrivet av Ronzem:

Ok. Så varför tror du att priserna ökar för första gången på årtionden?

För att det är ett bra tillfälle att öka priser och tjäna mer pengar?

Dom ekonomiska resultaten är ju publik information så det är ganska lätt att se att det inte går någon nöd på företagen..

Skrivet av Ronzem:

Det är väl bara väldigt stora utgivare som Activision och EA som tjänar grova pengar?
Att jag 20 år senare betalar 800:- istället för 500:- för ett spel tycker jag är rimlig ökning.
Men självklart betalar jag inte 800:- för ett halv ok EA spel med mikrotransaktioner..

Nej alla framgångsrika utgivare tjänar väldigt bra med pengar, att priserna legat oförändrat spelar ingen roll, antal kunder som köper spelen har ju vuxit explosionsartat så kundbasen är mycket större än vad den var före, tittar man på vinstmarginaler så har dom bara gått uppåt... men ingen verkar ju titta på sånt utan allt handlar om subjektiva argument som "vafan jag har ju råd".

Skrivet av Ronzem:

Tråkigt men jag förstår också varför.
För min del så köper jag endast fysiska kopior till konsol och säljer sedan efteråt när jag klarat ut spelet. Så det blir inte så värst dyrt totalt sett.

Förklara gärna varför för oss andra.

Utgivarna gör ju rekordvinster så har lite svårt att själv förstå.

Ser väldigt intressant ut, hoppas bara striderna är tighta och inte sådär floaty, tycker SE har problem att sätta ett bra, responsivt stridssystem där det känns att man har full kontroll..

Skulle inte förvåna mig om dom också släppte något Cyberpunk 2077 spinoff spel, typ ett kortspel eller något. 😀

Skrivet av Hipshot:

Det lustiga är att om ingen kommer spela spelet i early access så vet man inte ens om spelet kommer ut. Lite tacky känsla över hela saken enligt mig.

Hur menar du? Klart det kommer ut.

Finns ju inga argument för, dom gör ju redan rekordvinster.

Wow, aldrig hört talas om Skyddsrummet förut, såg ju väldigt läckert ut, synd att det bara är för uthyrning och inte reguljära happenings/kvällar också, hade gärna gått dit!

Jag tycker Chimera är klockrent, har riktigt kul i det och gillar breach mode, helt klart väldigt prisvärt med den prislappen.

Låter rätt krystat att det skulle vara samma som att hoppa från 2D till 3D för att grafiken blir bättre. Med Virtual Reality kan man göra det påstående men tveksamt påstående bara för att det är mycket bättre hårdvara.

@bulleboss: det är bara på Steam det är väldigt märklig prissättning av någon anledning, det är billigare på Microsoft Store.

Ingen aning om det är avsiktligt eller inte men jag reagerade också på detta.

Så bra spel var det ju inte.. bättre om dom gör något nytt eller en spinoff imo.

By the way, Epic vill ha ca 625kr för standard versionen av Metro.. i normala fall kan man hitta nya spel för ca 500kr från t.ex. greenman eller andra resellers, exempelvis Division 2.

Eh rubriken stämmer ju inte, det han skrev var att då kanske dom inte släpper mer spel på PC. Sen skulle jag inte dra på några stora växlar av det här, skulle inte bli förvånad om hans chef tar in honom på rummet för ett allvarligt snack.

wow blir nästan sugen att börja igen.. och jag har inte rört ett mmo på ett år

DLC är ett rätt diffust begrepp, vissa utvecklare ser DLC som ett nytt vapen eller något krimskrams medan andra ser DLC mer som forna tidens addons.

Om man kan motivera priset med innehåll som folk vill ha så varför inte?

Det tragiska är ju om en utgivare har en uppenbar mjölkningsstrategi, annars välkomnar jag nytt innehåll till bra spel för ett rimligt pris.

Han gjorde ett fint spel men han har uppenbarligen en hel del personliga problem att lösa.

Jag blir så arg! Att dom får åka räkmacka på sitt namn sådär! :evil:

Nä jag är inte arg på riktigt, bra beroendeframkallande spel, bra jobbat Mojang! Verkar vara många som är helt fast. 8)

Har dom pratat betalmodell ännu?

Skaffade Vita förra veckan, grymt nöjd! Har redan en lång backlog av spel jag fått genom PS+ så det enda jag köpt till den en så länge var Retro City Rampage (var ju tvungen!).