Inlägg av elimsen

Inlägg som elimsen har skrivit i forumet

Ser lovande ut. Och tack och lov att det är i det "gamla" Warhammer och inte i det nya Age of Sigmar tjafset.

Trollen är nog för korkade (Stupid!) båda för höftskynken och utsmyckningar, borde därför vara den Orc-klan de bor hos som klätt upp dem. Kan inte tänka mig att varken Orcer eller Goblins är är så pryda av sig heller, så det borde vara av någon praktisk anledning.

Min gissning är att trollurin är otroligt frätande och att de dessutom skvätter båda här och där helt okontrollerat. Höftskynket är därför till för att skydda ögonen på de egna "kamraterna" i armén.

OT så ser det fantastiskt ut! Spelet har ju alla chanser i världen att bli tokbra, hoppas de inte schabblar bort det.

Skrivet av Yang_Unchained:

Å någon som vet vart man kan titta / testa / spela Warhammer fantasy i Sthlm området?

Tror det finns ett gäng som spelar onsdagar på Dragons Lair, Kungsholmen. Kolla Dragons Lairs kalender på deras hemsida för kontaktuppgifter.

OT så tror jag det här kan bli riktigt bra, ser fram emot Gameplay.

Skrivet av Bennii:

Är det billigare att vara konsollgamer än PC-gamer? Låt oss utgå från att du inte har något och måste köpa allt idag.

Kostnaden kan räknas på flera sätt. Ta till exempel det faktum att ett nysläppt PS4 spel ofta kostar 200kr mer än samma spel till PC. Säg att du köper 30 spel till din PS4 under den här konsollgenerationen. Det är 6000kr extra som du betalar för spelen, jämfört med om du köpt samma spelbibliotek till PC.

Sen kan en PS4 inte göra allt du kan med en dator. Du kanske behöver betala räkningarna, skriva i Word, skriva ut och redigera bilder mm. Då behöver du en billig dator också.

Slå samman allt: 4500kr för en PS4, 5000kr för en hygglig dator och 6000kr som du sparar på att köpa spelen billigare. Då har du helt plötsligt 15500kr att köpa en speldator för som kan spela spelen i 1080p och göra allt som den billigare datorn kan.

Så priset är ingen ursäkt i min mening. Om Sony och MS nu vill ha konsollgenerationer som är 8 år långa så måste dom nog se till att hårdvaran är framtidssäker.

Nu tror jag, som jag nämnde tidigare, att hårdvaran kommer utnyttjas betydligt bättre senare i den här generationen, som alltid när det gäller konsoller, så jag tänker inte dödförklara en hel konsollgeneration bara en månad efter lansering. Men jag köper heller inte ditt argument om kostnaden för så jäkla billigt är det inte att spela på konsoll.

Glöm inte bort att man även behöver TV, soffa och fler handkontroller till konsoll, säg 6000kr till för det om man snålar ordentligt. Sen kanske man behöver en bostad också, det kostar ju i alla fall 5000kr per månad...

Men seriöst, tycker du att man ska räkna in kostnaden för en dator á 5000kr när man tittar på hur dyrt det är med en konsol? Det är ju -självklart- att en konsol är mycket billigare än en speldator i inköp, men att man kan spara in pengar på billigare spel senare.

Själv tror jag de flesta väljer konsol för att det är så mycket enklare. Köp, plugga in, spela. Framförallt köp steget är ju en enorm process för en dator, det finns alldeles för många alternativ med för liten skillnad.

Det är inte konsoler som håller tillbaka utvecklingen, det är konsumenterna som inte är intresserade av att meckla med speldatorer och byta grafikkort vartannat år. Vi skulle ha en liknande utveckling även helt utan konsoller, utvecklarena är tvungna att anpassa spelen så att *tillräckligt* många kan få igång dem... IMHO

Många klagar på att Apple i stort sett tvingar en att koppla ett betalkort till sitt konto direkt vid registrering. Själv tror jag att det är en av de enskilt största anledningarna till att betalningsviljan är så mycket högre på ios just nu.

Tror och hoppas att den kommer öka på android också, så fort folk i allmänhet vänjer sig vid digitala betalningar och att kvalitét alltid kostar.

Det finns väl redan en hel hög med kontrolltillbehör till Iphone? Har inte FZ haft en recension på något sånt tidigare också?

Kan det tänkas komma till PS4 också tror ni?

Skrivet av Dunder:
Skrivet av elimsen:
Skrivet av Dunder:
Skrivet av phi:

Så för indieutvecklare så är det då enligt mig helt bortkastat med tid, pengar och energi att utveckla till Android.

Fast spel som Bard's tale och liknande har slått död på den myten för länge sedan...

Riktigt dåligt är det.

Vänta nu, menar du att det är en myt att det säljs mer appar på till iOS än android? Har du någon källa på det? T.ex. denna sida anger 74% iOS / 20% android i download revenue.

EDIT: Länk

Nej, det har jag inte sagt. Det hävdades dock att det beror på att androidanvändare piratkopierar så pass mycket att utveckling till Android inte är värt det.

Detta är en myt som man redan slagit hål på, precis som man gjort för utveckling utav PC-spel. Utvecklar man bra spel så kommer folk köpa det, oberoende av plattform.

EDIT: Sen hade i alla fall inte jag litat på en artikel där författaren inte har en aning om hur siffrorna togs fram... Det är även väldigt klent med källhänvisningar.

Ah, så du håller med om att det säljs mindre appar till Android, bara att det inte beror på piratkopiering? Jag har personligen svårt att se att någon skulle orka göra sig besväret* att piratkopiera en app för 7kr, tror snarare det beror på att Google inte tvingar sina kunder/produkter att ange ett betalkort vid registrering (inte gör de det numera?).

Sen vill jag verkligen inte lyfta fram länken jag postade som något bevis för att iOS säljer mer. Men jag har aldrig hört någon säga motsatsen tidigare.

*Jag har ingen aning om hur mycket besvär det är.

Skrivet av Dunder:
Skrivet av phi:

Så för indieutvecklare så är det då enligt mig helt bortkastat med tid, pengar och energi att utveckla till Android.

Fast spel som Bard's tale och liknande har slått död på den myten för länge sedan...

Riktigt dåligt är det.

Vänta nu, menar du att det är en myt att det säljs mer appar på till iOS än android? Har du någon källa på det? T.ex. denna sida anger 74% iOS / 20% android i download revenue.

EDIT: Länk

Ni som tycker att hon bara tar upp spel som stödjer det hon säger, undantagen verkar komma i senare delar:

The Fighting F#@k Toy - Video #2
The Sexy Sidekick - Video #3
The Sexy Villainess - Video #4
Background Decoration - Video #5
Voodoo Priestess/Tribal Sorceress - Video #6
Women as Reward - Video #7
Mrs. Male Character - Video #8
Unattractive Equals Evil - Video #9
Man with Boobs - Video #10
Positive Female Characters! - Video #11
Video #12 - Top 10 Most Common Defenses of Sexism in Games

En poäng jag tror många missar, är att det inte är något fel på ett enskilt spel där en stark man räddar en försvarlös kvinna, eller ett spel där en sexig lättklädd kvinna spelar huvudrollen. Problemet är att denna bild upprepas så ofta att den blir en självklarhet, och i hög grad påverkar könsrollerna på ett negativt sätt.

Skrivet av Kaleid:
Skrivet av Miindz:

Verkar inte som om många utvecklare klarar av att prestera tredje gången gillt.. Far Cry 3, Mass Effect 3, Max Payne 3 kommer i åtanke.

Skönt att jag inte förbokade. Kanske köper på ett steam-sale i framtiden dock.

Tyckte 2an var högst medioker. Bra grafik, men att spelet så snabbt respawnar fiender är gjorde att inlevelsen försvann snabbt. Samma med uppdaragen som blev mycket snabbt repetativa. Jag kan inte minnas något av uppdragen längre, men om du ber mig beskriva vad man gör i Thief: The Dark Project från 1998 så minns jag bra, bra mycket mer.

Jag tyckte 2:an var sjukt dålig. Vacker yta och bitvis roligt med öppen värld, men sjukt enformiga uppdrag och långa transportsträckor. Jag vill även minnas att den fick riktigt bra recensioner av de flesta spelsidor förutom FZ...

Skrivet av flamgorilla:

edt får man väl ändå hålla med om, vissa saker är roligare att läsa om än att göra, som att gå på toa t.ex

W00t?! o_O

Han verkar inte vara särskilt sympatisk. Det här är nog första gången en författares uttalanden faktiskt gjort mig mindre sugen på att läsa en bok.

Mycket trist, få spel som har lika levande miljöer som Stalker. Har inte lirat något av spelen vid släpp utan kört de lite senare efter ett par patchar. Inte stött på några buggar.

Tiny Wings var helt ok, plöjde ner ganska många timmar på det. För tillfället lirar jag Modern Conflict, kan varmt rekommendera det.

Kul med idé med stortitlar från 2001. Skulle dock vilja se en ny minirecension. Går det igång utan strul? Har det kommit några stora moddar? Har det åldrats med värdighet?

Ni har ökat kvalitén på recensionerna de senaste 10 åren

Riktigt trevligt, men visst borde de ha varit lite smutsigare och svettigare?

Hur definieras en hardcore gamer? Är det en person som nöter ett enda spel sjukt mycket och lär sig det utan och innan? Kan man vara harcore spelare av angry birds eller farmville? Om nej, varför inte? Eller är man hardcore spelare om man köper och nöter igenom ett stort antal blandade speltitlar varje månad? Är det hur svåra spelen är att lära sig som räknas? Eller hur stor skillnad det är mellan proffs och nybörjare?

Sist men inte minst, vilka spel spelar alla hardcore pc spelare här? Seriösa svar tack, jag är verkligen nyfiken.

Stort grattis! Visst kan vi förvänta oss bilder på två målade blood bowl lag från förstapristagaren inom en snar framtid?

Härlig tävling Hade missat den nya utgåvan av spelet, blir väldigt sugen på den. Har länge velat prova brädspelet också, verkar asroligt!