Inlägg av Janus

Inlägg som Janus har skrivit i forumet

1

Det första Mafia är ju ett av de bästa spelen någonsin så det vore ju underbart att få besöka den världen igen.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Vi gjorde ett aktivt val inför detta, att anlita ett företag som faktiskt arbetar med sådana här saker eller utforma det själva och vi tror oss ändå veta tillräckligt mycket om läsarnas och våra partners behov att vi kan dra kvalificerade slutsatser baserade på svaren. Och som sagt, detta är bara ett av flera verktyg och tittar man på flera parallella blir resultatet ändå "good enough".

Ibland behöver man inte krångla till saker, hyra en lastbil när en pirra gör ett lika bra jobb.

Jag hoppas att ni inte uppfattar mig som kritisk utan jag försöker bara ge tips inför nästa gång.
Jag tycker absolut att ni gjorde rätt beslut som valde att göra undersökningen själva och inte anlitade ett externt bolag. Det finns flera bolag iden branschen där inte en enda anställd har en examen i statistik. Sådana företag tillför ingenting!

Om ni vill få extern hjälp i framtiden så tror jag att det bästa är att försöka få in några studenter som ska skriva C-uppsats i statistik. De kräver inga pengar utan är bara lyckliga om de får hjälp att få ett ämne att arbeta med. Nu har väl Stockholms universitet ingen höjdare till statistikutbildning, åtminstone när jag pluggade så var det Umeå och Örebro som var bäst i det ämnet. Men någon på SU kanske vill skriva åt er annars så är det ju inte långt för studenter i Örebro att åka till Stockholm för att skriva. De behöver ju inte åka särskilt mycket utan 90 % av jobbet kan de ju göra hemifrån.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Vi har utformat frågorna tillsammans med sälj, helt riktigt. Och just i fallet med sidan om hårdvara är det snarare fritextsvaren mer intressanta än själva tidsspannet som jag vet en del reagerat på, vilka märken som är ”top of mind”.

Du verkar väldigt insatt i detta och ser säkert på det med helt andra ögon än vi. Detta är heller inte det enda verktyget vi lutar oss mot. Google Analytics, Orvesto och andra metoder ger oss andra sorters insikter.

Det vore bra att jämföra de svar som kommer "top of mind" med vilka företag som man faktiskt känner till. Dela in frågorna i två delar där man först skriver de företag som man kommer på och ska sedan en lista på företag som faktiskt tillverkar varan och se hur många som man känner till. Eller ännu hellre ta med en lista på företag och fråga vilka av dessa vet du tillverkar bildskärmar.

Rent generellt så är det bökigt att skapa enkäter. Jag har varit inblandad i sånt arbete vid några enstaka tillfällen och man märker fort hur mycket som man slarvar med när man träffar de som bara jobbar med mättekniska frågor.

En tanke kring frågorna kring vad och när man planerar att köpa ny utrustning. I sådana sammanhang brukar det vara bra att fråga när man köpte ny utrustning senast. Väldigt många planerar att köpa nya saker inom en viss tid men ganska få av dem genomför faktiskt köpet. Det kan därför vara nyttigt att veta när man köpte nytt senast samt/alternativt hur mycket man har handlat för de senaste 6 månaderna eftersom det ger en lite bättre bild av hur mycket vissa grupper av människor konsumerar över ett visst tidsspann.

Det kändes även lite tokigt att det inte fanns möjlighet att välja "jag planerar inte att köpa någon [...]". Nu är det stor sannolikhet att ni får en överrepresentation på alternativet "vet ej" eller ännu värre att folk faktiskt höftar till med "inom 24 månader" fast att de egentligen inte har några planer alls.

Skrivet av Chimaera72:

Eftersom samtliga spel i serien har funnits hos Matrix Games sedan länge så vet jag inte om just 'återuppstår' är det rätta ordet...

Matrix Games:
Close Combat: Panthers in the Fog
Close Combat: Gateway to Caen
Close Combat Last Stand Arnhem
Close Combat - The Longest Day
Close Combat: Cross of Iron
Close Combat: Wacht am Rhein

Dessutom så har man patchat upp och polerat dom äldre titlarna samt lagt till lite funktioner som inte fanns i originalen när dom släpptes, skulle personligen inte röra GoG titlarna om det rör sig om dom gamla original versionerna.

Är dessa nya spel bra och värda att spelas?
Jag spelade de gamla Close Combat spelet massor på den tiden de var nya. Bättre taktik och action finns ju knappt inte. Jag har länge längtat efter nya spel i den andan men jag har helt bommat dessa.

Sant.
Det är ju bara ett år kvar tills det fyller 20 år så det är nog många här på FZ som är födda efter att det lanserades...

Fy vad gammal jag börjar bli nu...

1