Inlägg av Kour

Inlägg som Kour har skrivit i forumet

1. Zelda Ocarina of Time - Spelade som galningar på kvällar helger och diskuterades flitigt på skolgården.

2. Bloodborne - Mitt första From Software spel, har efter det spelat alla andra souls spelen men det första av de man spelar är nog det som lämnar flest minnen.

3. World of Warcraft - Så många timmar och minnen som lagts ner på detta spel. Svårt att inte ha med det på en topp-lista.

4. Hollow Knight - Fantastiskt metroidvania spel.

5. Super Mario Galaxy (2) - Mina favoritspel av alla 3D-mario spel, roliga banor och varierande miljöer.

6. Red Dead Redemption 2 - Världen och alla karaktärer sätter stämningen i detta fantastiska spel.

7. Outer Wilds - Fantastiskt mysigt pusselspel med rolig mekanik (även om flygandet tog ett tag att bemästra) gillar den begränsade tiden per iteration.

8. Last of Us - Underbart bra story och roligt gameplay.

9. God of War (2018) - Denna version av Kratos är fantastisk, detta spel med underbara miljöer, musik och story kombinerat med bra gameplay.

10. Half-Life 2 - Går inte att bortse från detta mästerverk när det kommer till FPS.

Överraskad av ambitionerna med spelet. Lär bli ett köp om det uppfyller det de pratar om.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag jagar status på detta!

Finns det någon uppdatering på detta?

Mitten på juli (som jag vill minnas att det stod) har ju passerat och här sitter man och väntar lite otåligt.

Skrivet av heady89:

Har barn så det blir horizontalt 🤪

Samma här, med barn känns det lite väl riskabelt att ha den ståendes.

Intressant idé, säkert bra för att rädda fysiska butiker. Frågan är om de kommer bli tvingade att ge andra butiker samma erbjudande också i framtiden. Jag antar att de ersättning de får kommer baseras på hur många konsoler de säljer, kanske större ersättning om de säljer rent digitala konsoler.

Känner mig också pepp på lanseringen. Brukar vara så tycker jag men blir alltid en ny konsoll efter ett tag när det där spelat som jag verkligen vill spela kommer. Brukar alltid kännas bra att vänta lite också, så får de lösa de problem som ibland uppstår runt launch.

Har man lite tur hittar man en bra deal lite senare när de "riktiga" spelen kommer.

Blir ett Playstation 5 för de exklusiva titlarna. Siktar på ett köp lagom till nästa God of War.

Blir nog ingen konsol vid launch, men när nästa God of War annonseras så lär jag köpa ett PS5.

Vill ha nytt Rayman

Skrivet av Bojkott:
Skrivet av frizzy_takemura:
Skrivet av Bojkott:

Nog för att det lär ha gått åt många arbetstimmar, men 600kr för ett indiespel känns väldigt mycket. Aja, jag hade ändå tänk skaffa det till PC. Får hoppas att det blir betydligt billigare där.

Jag antog från början att det var ett fullprisspel. Vad är det som gör det för dyrt med 600 kr? För kort speltid? För låga produktionsvärden? Få personer som skall ha lön så de har råd att sälja det billigare? "Indie" betyder ju inte automatiskt mindre värt, skall man vara petig är ju t.ex. Valve "indie"..

Av det jag har sett så är det inga voice actors, allt är slumpmässigt genererat, vilket gör det omöjligt att garantera kvalité. Spelet kan vara skitskoj eller skittråkigt beroende på vart i universum du placeras. No Man's Sky är egentligen inget annat än ett budgetspel med ett riktigt häftigt koncept.

600kr brukar man oftast ta om man har en utgivare, och ännu mer om man haft en ovanligt hög budget. Då kan det hamna på 700kr. Sony tar 20-30% bara för att släppa det på PS4, och sedan så ska utgivaren ha sin del av kakan. Utgivaren är i det här fallet Hello Games själva, vilket egentligen borde få ner priset till runt 400kr. Drar man av Sony's del i det priset så hamnar vi runt 300kr, vilket är ett rimligt pris för ett PC-spel av den här kalibern. Om nu inte Hello Games har hittat någon utgivare som finansierat utvecklingen så är 600kr oförklarligt mycket i mina ögon.

Så det är utvecklarnas storlek/rykte som avgör rimligt spel och inte den faktiska kvalitén?

Själv tycker jag att priset för ett spel är vad det sätts till sen får kvalitén på spelet avgöra om det är värt priset och då köper man det annars struntar man i att köpa det.

Hoppas verkligen detta kommer hit också

Mario Kart 8 vinner enligt mig, har inte haft så roligt med ett nytt spel på länge

Man kan aldrig få för mycket speedruns i sit liv.

Enligt mig är det nya världsrekordet i Super Mario 64, 70 Stars (48:57) ännu mer imponerande.

VOD för intresserade: http://www.twitch.tv/puncayshun/c/4580410

Köpte Mario Kart 8 samt ett Wii U i fredags. Är väldigt nöjd med spelet och konsolen. Nu börjar det även finnas en katalog av spel som jag vill spela (Super Mario 3d world, wind waker hd, pikmin 3 m.m.) och kommande spel (framförallt smash) som gjorde att det var dags att införskaffa en.

Jag ser dock inte Wii U som den enda konsolen som jag ska ha hemma men som ett grymt bra komplement.

Hoppas verkligen inte det är detta de tänkt visa på E3, såg inte riktigt bra ut. Även om det är tidigt i utvecklingen (vilket jag inte tror gissar på november lansering) så kan de inte visa något som ser ut som detta för allmänheten.

Detta är ett givet köp, faktiskt spelet som får mig att skaffa ett Wii U. Roligt spel med kompisar plus ett gratisspel och snart kommer nästa smash spel så det ska nog ordna sig detta.

Det är klart GTAV V inte kommer till PC, låt oss verkligen hoppas att de inte slösar resurser på det utan fokuserar på nästa storspel istället.

Kommer skaffa spelet, tyckte demot var roligt och de tidigare spelen har varit bra tidsfördriv.

Skrivet av Divion:
Skrivet av Edd1e:

Med tanke på att det var 95.. Att säga att det såg skit ut då måste väl vara lite att ta i? Nå fan var då jag imponerad av Super Play's artiklar om den mystiska ultra 64:an.

Jo, jämför 64:an med PSX som kom i samma veva. Skillnaden är enorm. Det bör nämnas att N64 först kom till oss i europa 1997 medans PSX kom redan i slutet av 95. Men som sagt, grafiken är inte allt och detta är högst min personliga åsikt.

Det där är skitsnack, PSX kom först 2003 och är en variant av PS2, men antar då att du syftar till PS och då måste jag ändå säga att jag tycker att titlarna som kom till N64 överlag hade bättre grafik än PS titlarna som då fanns ute.

Visst finns det snygga spel till PS men grafiskt tycker jag N64 vann den fajten.

Jag är väldigt sugen på ett Wii U, blir nog ett köp rätt omgående för mig och hoppas på ett nytt bra Zelda spel. Dels får jag då tag på Nintendos varumärken och många 3de parts spel.

Sen kommer det säkert att bli ett PS4 någon gång i framtiden när det kommer också, men det är nog ett tag kvar dit.