Inlägg av Bunisher

Inlägg som Bunisher har skrivit i forumet

Skrivet av Keneay:

Precis det är ett spel, ett RPG(rollspel) till och med.
Poängen i ett RPG är väl att spela en roll och då är det underligt om du inte får leka pirat i ett spel där man är pirat(skepp). Gillar man inte andra spelare så finns det mycket bättre, om än gamla, alternativet black flag.

Förstår ju att det måste finnas gräns för vad man får säga och göra som att såklart förbjuda rasism eller trakasserier men om någon svär lite och man tar illa upp av det så ska man nog dra ur sin ethernet kabel eftersom man är för känslig för att befinna sig på internet. Spelet är trots allt rekommenderat från 18 år.

Fast det står inte att du inte får använda svordomar. Det är specifikt om att griefa, och just det nu nämnde. Trakasserier och rasism, etc. Toxicitet. Precis som de flesta andra online spel.

Skrivet av Mirage:

Herregud, du missar poängen helt. Jag lägger ner, ingenting positivt kan komma av denna diskussionen.

Nej. Jag förstår absolut poängen. Men det är absolut ingenting kul med det. Speciellt med tanke på hur mycket skit det är med sånt i onlinespel. Spelar ingen roll om det är ett spel om pirater eller något annat sorts spel.

Exakt samma kan man säga om andra spel. Call of Duty. Finns regler om sånt även där. Men det är ju ett spel om krig. Varför får man inte vara en skit mot sina motståndare där? Haha. Oj vad kul det är med reglerna mot sånt där. Eller? Nej? Det är ju inte ett spel om pirater. Så det var inte lika kul.

Skrivet av Mirage:

Ta ett steg tillbaka och bara tänk: "Pirater" och "Code of Conduct". Däri komiken. Inte hur spelare beter sig.

Eller så tar du ett steg tillbaka och tänk: detta är ett spel. Inte verklighet.

Finns ingenting roligt med dessa regler bara för att det är ett spel om pirater.

Skrivet av Bro Exotic:

Mycket antaganden här. Så dra någonting över dig och tänk på hur du behandlar andra. Även på Fz.

När du sitter och skrattar åt reglerna så är det väl inte underligt att man antar att du är precis en sådan person som absolut skulle bryta dem?

Skrivet av Bro Exotic:

Spelet har en "Code of Conduct" för bra beteende i ett PIRATSPEL. Haha, det är för komiskt. För pirater är just kända för gott och rättvist beteende. 😂

Det är ändå ett spel. Du vet. Där mer än du spelar. Bara för att du vill vara toxic bara för att det är ett piratspel betyder det inte att alla vill vara mottagare av sådana dumheter. Finns ingen anledning att hålla på med sånt bara för att det är pirater som är huvudsaken i spelet.

Tycker det är bra att det finns regler för att spelarna ska må bra av att spela spelet. Och inte känna sig som en skit bara för att någon annan slänger ur sig skällsord och rasistisk skit.

Så dra någonting över dig och tänk på hur du behandlar andra. Även på nätet.

Skrivet av Freakon:

Du är helt säker på att det du skriver är sant? Alltså inte vad du tror, du vet att det faktiskt stämmer?

Ja. Detta stämmer.

https://www.reddit.com/r/valheim/s/WUCBkU2y5M

https://massivelyop.com/2024/01/29/psa-valheims-discord-and-t...

https://steamcommunity.com/app/892970/discussions/0/414281694...

https://twitter.com/GPxGP/status/1752030269232623631

Jag var själv där och såg det hända. Telefonen exploderade med 200+ notifikationer då servern blev spammad. Fick stänga av notifikationer från den servern och lämnade så fort jag kunde.

Skrivet av Vileoxe:

Tydligen har youtube börjat med flit att påverka folks datorer genom att använda mer resurser om man har en adblocker igång.
Webbläsare kraschar, datorer överhettar ect. Man kan börja undra om det är lagligt det dom håller på med.

PCGamer

Reddit tråd

Ska bara lämna detta här: https://twitter.com/gorhill/status/1746263759495077919

Överhettningen har ingenting med youtube att göra. Det är AdBlock själv som har en bugg i appen som gör att den använder mer resurser än vad den ska. De har gått ut och bekräftat detta.

uBlock Origin har inte detta problem.

Dessa blev det för mig. Samt totalt 7 DLCer till några av dessa spel.

Yay! Övertexten till artikeln uppdated! Jag slipper huvudvärk!

Skrivet av FejkFejksson:

World of warcraft i cod kan det äntligen ske

Du vet väl att Blizzard är en del av Activision Blizzard?
Activision gör CoD. Blizzard gör WoW. De har kunnat göra detta du snackar om under en väldigt lång tid, men inte gjort det.

Varför tror du att Microsoft absolut skulle trycka in WoW i CoD?

Naken Baldur's Gate 3-katt kläddes, på men kläs av igen efter påtryckningar

... Den övertexten fick min hjärna att få ont.

Hur en person tycker om ett spel är väldigt personligt. Jag älskar Starfield. Visst ser jag problem med spelet som jag verkligen hoppas på en fix, eller i alla fall en mod som kan fixa problemet (med tanke på att det är ett Bethesda spel). Det är väldigt sällan du kan läsa en riktig bra recension från en vanlig Svensson, då för en sådan person är det antingen bra eller dåligt. Speciellt i den nuvarande tidsålden då vi har så extremt mycket media att välja mellan. Antingen så gillar du det eller inte. Och har någon spenderat 700kr på någonting de inte gillar, så är det stor chans att den personen måste berätta för omvärlden om hur dåligt det är. Bara för att kanske få ut något av de pengar de spenderat.

Har själv en hel del spel jag inte gillar, av många anledningar. Men kan se varför det är ett bra spel för andra. Folk är olika. Tycker olika. Och helt enkelt inte fungerar på samma sätt som alla andra. På gott och ont.

Skrivet av Weeks_death:

Mjo, men att någon försöker komma åt, men inte lyckats skulle väl vara en indikation på att de har bra säkerhet?

Sedan är jag med helt på ditt resonemang med exklusivitet.

Fast de gjorde ju det. Mailet jag fick var att någon från Kina försökte logga in och jag skulle godkänna det. Så de hade fått tag på mitt lösenord på något sätt. Vilket är helt jävla omöjligt om de inte hade en stor läcka just då. De kom ju inte in pga av att jag inte godkände inloggningen i mailet.

Och det är just det jag sa om exklusiviteten. Hela grejen med att Epic kom in var att de inte gillade att Steam hade exklusivitet på spel på nätet, vilket var helt fel. De ville inte ha exklusivitet, så de skapar en butik och drar in exklusivitet.
Vi som konsumenter vill inte ha exklusivitet. Alls. Det är sådant som skapar osämja och hat (uppenbarligen med tanke på hur mycket bråk det blivit i dessa trådar om Epic) på nätet. Låt oss konsumenter VÄLJA vart vi vill köpa våra spel. Må det vara på Epic. Må det vara på Steam. Må det vara på GoG. Spelar absolut ingen roll, så länge vi slipper exklusiviteten och ger oss ett val vart vi vill köpa våra produkter.

Skrivet av wibbe44:

Spelar ingen roll vad de försöker med. Bojkott av Epic då de stänger ute konkurrensen och endast förstör för de som vill välja fritt var de införskaffar sina spel.

Saken var ju den att Epics huvudidé när det kom var att bli av med Steams exklusivitet (what? Vilken exklusivitet?!) då de tyckte att exklusivitet var ondskan själv. Och hur gör de detta? Jo! Exklusivitet!

Hypokriter varenda en av dem.

Sen att deras säkerhet var RIKTIGT dålig (säkert bättre nu men jag litar inte alls på dem). När jag blev tvingad att testa Fortnite med en polare så skapade jag, mot min egen vilja, ett konto på Epic när jag var på jobbet (via min telefon). Det tog inte mer än 20 minuter efter att kontot var skapat så fick jag ett mail att någon i Kina hade försökt komma åt mitt konto. Hur kunde detta hända? Använder mig av nya lösenord på vartenda konto jag har, kunde inte ha varit någon malware som såg vad jag skrev på mitt tangentbord då jag inte använde något. De hade så extrema problem med säkerheten att jag tog bort mitt konto direkt efteråt. Och kommer ALDRIG skaffa ett igen.

Inte ofta, men ibland på mitt Steam Deck.

Skrivet av Ronzem:

Tack alla som köpte Delux Edition av Diablo 4 och andra liknande spel. Ni gör det till standard i industrin att spel släpps med en dyrare version som också ger en hel helgs förtur till spelet. Bara börja vänja er med spelpriser på norr om 1000kr. För snart blir det default när ni visar att att ni är villiga att betala.

Som tur är släpps Baldurs Gate 3 strax före så det får hålla mig upptagen tills Starfield fått några patcher

Fast detta är ingenting nytt. Och det var inte Blizzard som satte den trenden. Det har fungerat såhär bra länge för många stora releaser. Absolut så har de flesta av dem varit onlinespel av någon sort (såsom D4 just är). Men det är ingenting nytt.

Tänk nu på att säsongen (som skulle ha börjat redan) börjar den 22a Juni. Då kommer nya lag och själva säsongen. Många som inte spelar nu kommer troligtvis börja spela då. Jag är en av dem.

You're welcome.

Skrivet av Devan:

Lite min poäng, jag pantar inte jätte mycket, skulle jag spara pant i ett år så kanske jag skulle få tvåhundra när jag pantar och lägenheten skulle lukta ganska äckligt tills den dagen.

Fast man kan ju alltid skölja ur flaskan eller burken innan man lägger den i den påse du har panten i. Luktar mindre, faktiskt ingenting, även efter ett par månader.

Om du vill spela dem i kronologisk ordning så är det nog denna ordning du ska spela dem:

Old Republic Era:
Knights of the Old Republic
Knights of the Old Republic 2

Rise of the Empire Era:
Republic Commando

Rebel Era:
Dark Forces

New Republic Era:
Dark Forces 2
Mysteries of the Sith
Jedi Outcast
Jedi Academy

Detta är den kronologiska ordningen som jag lyckades hitta. Måste dock tillägga att, jag tror, alla dessa spel (eller i alla fall de flesta) inte är canon längre efter att Disney tog över IPt.

Edit: https://www.thegamer.com/blaster-stance-star-wars-jedi-surviv... denna sida var den jag kollade på för att hitta listan. Den hade dock inte Mysteries of the Sith med så fick göra en till sökning på sidan om för att hitta vart den landade.

Måste även säga att KotOR serien är nog en av de bästa Star Wars spelen jag spelat. Älskar dem.