Inlägg av Dumledanco

Inlägg som Dumledanco har skrivit i forumet

Ett nytt år innebär ny energi för att sprida nöjet med screenshot videos, den naturliga evolutionen för screenshots!

Ta chansen och börja i år, tänk vad roligt det kommer vara att se tillbaks på det i framtiden! Och som om inte det vore nog så får du chansen att supporta copyswede via privatkopieringsavgiften när du köper hårddiskar för att förvara alla din screenshots. Alla blir glada!

När jag var liten så spelade jag ett av dom här filmspelen från Sagan om Ringen. Har inte särskilt starka minnen men jag tyckte det var ascoolt för att man fick vara Aragorn och Gandalf osv och uppleva scenerna från filmen. Spelet var nog inget vidare men bara faktumet att man fick uppleva filmerna och spela som ens hjältar var nog för att ta mig till Nirvana.

Jag får samma känsla från det här forumet ibland, där folk som jag tror är i min ålder eller äldre verkar ha ett helt oförstört barnasinne och kan precis som jag, när jag var liten, få så otroligt mycket energi av att vara delaktig i något som man tycker är coolt och kan romantisera.

Egentligen så vill jag inte basha detta och det är väl kul att folk kan hitta glädje i spel. Men när tillräckligt många blir så förälskade i Keanu Reeves leende att dom inte ser hur dysfunktionellt spelet är så blir det ett problem. Och när en större och större andel av spelarbasen accepterar och försvarar dysfunktionella spel för att man kan spela som Aragorn så ska man ju inte bli förvånad när ribban sänks lite mer varje år.

Är väl femtielfte gången jag hör att dom har "fixat det". Spelade förra sommaren då dom skulle ha "fixat det" och det sög något så ofantligt på alla sätt och viss. Några veckor efter jag spelade klart det så kom det en ny patch där dom "fixade det". Och nu ett år senare när dom vill ha lite uppmärksamhet för sitt nya DLC med en ny hollywood skådis så har dom "fixat det" igen.

Blir så trött och besviken på alla inblandade, mängden uppmärksamhet som ges till dom här klåparna som nu har spenderat 3 år att jaga funktionalitet som gta kloner lyckades leverera 20 år seda. Man häpnar!! Spelare får den kvaliteten dom konstant visar sig förtjäna.

Så vitt jag kommer ihåg så var Starfield Direkt en lång sekvens småklipp som var totalt intetsägande. Så nej skulle verkligen inte säga att dom visat riktigt gameplay. Att dom inte hade självförtroende att visa något igår heller är inte ett bra tecken. Kollade lite på läckt gameplay och det gav inte precis bra vibbar.

Är väl inte som att man ramlar baklänges precis.

Blev just klar med ett tio årigt screenshot projekt. Tiden går så snabbt att det inte är klokt .. men tyckte det var roligt och kan rekommendera andra att göra något liknande. Är roligt och mysigt att se tillbaks på allt man har spelat och minnas både spelen och allt annat som hände parallellt.

Skrivet av Sillgam:

De har även släppt artifact, dota underlorda och hl alyx. Bara för att du inte spelar dessa spelen behöver vi inte låtsas som att de inte finns.

mm Låt mig uppdatera min liknelse då. BMW slutar göra bilar i 11.5 år men släpper under dessa år en elsparkcykel och en radiostyrd leksaksbil. Själv skulle jag inte hålla andan för deras nästa bil men det är bara jag.

Jag har inget emot elsparkcyklar, kortspel eller VR hittepå men jag är övertygad om att företag blir bra på att göra bilar genom att göra just bilar och om ett bilföretag slutar göra bilar en längre tid så kommer kommer dom tappa kompetensen att göra just bilar. Sedan kanske dom gör en jättebra elsparkcykel men det är inte en elsparkcykel jag vill ha.

Skrivet av Sillgam:

Räknas inte de cirka 10 spelen valve släppt sedan episod 2 eller?

Nej Portal 2 är det sista singleplayer pc spelet vilket kom i början av 2011. Så 11.5 år istället för 15 om man ska vara anal men poängen kvarstår. Även om du vill räkna csgo och dota så snackar vi 2013.

Skulle så klart inte ha något emot att valve skulle börja göra spel igen men med det sagt så är det inte samma personer som gjorde spel när jag växte upp. Även om dom mot förmodan skulle vara kvar på företaget så är det personer som har gjort annat i 15 år. Om BMW inte skulle släppa en bil på 15 år så kommer det påverka deras förmåga att göra bilar då det leder till att det finns flera generationer på företaget som aldrig jobbat i ett bilprojekt som går till produktion.

Slår förmodligen in öppna dörrar här men är fortfarande bitter att dom ej släppte episode 3. Självfallet har dom haft dota/cs osv men det är något annat ... är bara väldigt trött på att gårdagens studios endast underhåller produkter ifrån sina forna glansdagar och även om dom nu vill börja görja spel igen så kommer det ta tid att komma upp på fötterna. Om dom någonsin gör det.

Vore det inte rimligt att först göra klart spelet och släppa det på PC innan man lägger energi på att porta det?

Verkar ju mer vara att konsol/pc krymper medan mobil endast växer marginellt. Men tycker inte det är förvånande, dom gör väl knappt spel längre bortsett ifrån call of duty? På sin höjd underhåller dom gamla grejer.

Hur som helst så tycker jag den här påstådda konflikten mellan mobil och vanliga spel är konstig. Det är helt olika grejer och det kommer alltid finnas pengar att tjäna i båda läger. Jag hade gärna sett att kulturellt döda jättar som activison-blizzard helt checkar ut ur spelmarknaden så att pengarna dom håvar in idag faktiskt kan gå till företag med ambition och vilja att skapa spel.

Finns ju en tid och plats för arena skjutare som Doom 2016 men någon större inlevelse levererar dom sällan. Tror nog att jag skulle kunna ha fått ut mer av spelet om dom fullföljde prototypen istället för att byta inriktning.

Skummade igenom tråden och det är en shitshow som det vanligtvis är när detta ämne kommer upp, folk som pratar förbi varandra och blandar korten när det passar.

Noterar dock många som kör retoriken

"
Om du inte tycker om det så spela det bara inte, men snacka inte skit om det
"

Och jag förstår det inte, jag trodde i min enfald att detta var ett forum för entusiaster och inte själlösa apatiska konsumenter som köper ett spel då och då för att få tiden att gå. Jag kan relatera tusen gånger mer till den dampiga och arga nörden som gör en tio timmars youtube analys över varför det nya spelet är sämre på alla sätt och viss än till den här tråkiga och apatiska attityden som vissa här kommer med. Jag kan prata ihjäl folk när det kommer till alla spelserier som har gått i fel riktning, och om jag inte hade kunnat det, då hade jag skaffat mig en ny hobby för bevisligen så bryr jag inte mig ett skit om den.

Skjutandet såg kasst ut och det är svårt att säga något om det andra när det mest var en massa småklipp. Påstående om 1000 planeter att utforska bör ju väcka varningsklockor, går ju inte att göra detta bra och hade gärna sett att dom hade låtit bli. Känns som något man gör mest för att få småbarn att drömma om ett spel som aldrig någonsin kommer existera.

Också alltid oroande när dom lägger en massa tid på krims krams dock när core grejer fortfarande är kvar att visas. Karaktärs/skepps editor är väl gulligt osv men då detta är något science fiction spel där man ska få lov att göra liv vad man vill så finns det väl en massa andra grejer som bör visas upp. Går det att köra bil? Helikopter? Flygplan? Flyga rymdskepp nära planeter? Biljakter? Osv Osv Osv

Science ficiton open world är skitsvårt, CDPR klarade inte av att gå från medeltida fantasy till cyberpunk i en enda stad och nu ska bethesda gör en mycket längre resa .... dom har ju inte precis en historik av att göra tekniska underverk och efter 3 Fallout spel har dom ej (vad jag vet) lyckats klara av att göra en fungerade bil så är lite fundersam ....

Jag misstänker att det ej kommer finnas några bilar, biljakter, stora städer, planeter med många städer osv osv osv osv

Alltid kul med nya rts men helt omöjligt att förstå vad för typ av spel det är ifrån trailern och eftersnacket.

Brukade själv spela väldigt många skjutspel men det har sakta men säkert minskat till den grad att det knappt är något jag lägger tid på. Utbudet är katastrofalt dåligt och för en genre där man inte vill lägga mer än 10-15 timmar per spel så går det inte att släcka törsten för singleplayer pang pangande för en hälsosam ung man i sina bästa år. Låt mig i korthet presentera utbudet

  1. Tio nyanser av indie fps som saknar resurser, talang och ambition att vara något annat än en serie av tomma nivåer där en mängd dumma fiender spawnas in och springer efter en. Oftast early access dessutom

  2. Looter shooter trams som inte bara offrar all form av trevligt skjutande i jakten på något halvhjärtat rpg trams. Också ofta bloatandet som bara fan

  3. Öppen värld checklist simulator trams, perfekt om du vill ersätta all form av inlevelse, story och skräddarsydda nivåer med bra pacing med en oändlig mängd av totalt bloat

  4. Filmspel med mer cutscenes än gameplay, ofta ironiskt nog med katastrofalt dålig story exekvering

  5. Circlestrafing trams, det är väl kul för pensionärerna att dom kan återuppleva sina glansdagar men för oss närmare tonåren än pensionen så är dessa spel tämligen udda. Var för sorts inlevelse kan man få när man springer snabbare än sonic och bara springer runt som en galning och kasta alla kulor man har på dumma fiender

Vad är vår tids Call of Juarez, Half Life 2, Doom 3, Quake 4, Max Payne, Brother in Arms, Prey, Fear, Bioshock, etc etc? Inlevelserika Singleplayer skjut spel med lagom långa linjära singleplayer kampanjer med okej story med lagom mängd cutscenes. Jag ser i alla fall dom inte och min besvikelse är oändlig.

Vad trevligt ,blev intresserad.

Spelade det för ett tag sedan och tyckte inte om det. Möjligt att det kan fungera bra som någon meditativ upplevelse men avsaknaden av intressant gameplay och konkret story gjorde att jag tappade intresset för det långt innan spelets slut.

Take-two är väl en av många forna stora spelföretag som knappt kan anses jobba med spel längre. På sin höjd så underhåller dom gamla spelserier som gjordes populära av folk som brydde sig en aning för länge sedan. Hoppas själv att dom blir ett renodlat mobilspelsföretag så att vi slipper dom.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_2K_games

Det lilla dom visade upp såg inte särskilt imponerande. Huvudgänget föll mig inte heller i smaken, har inga starka känslor för dom gamla karaktärerna men jag hade hört att det här spelet skulle tona ner det löjliga lite och vara ett mer ett traditionellt gangster spel och dom här karaktärerna gav inte precis gangster vibbar. Får mer Watch dogs vibbar ....