Inlägg av novafaen

Inlägg som novafaen har skrivit i forumet

1

Bra skit, skulle aldrig köpa early access själv. Förhoppningsvis blir det lite mer klirr i kassan för utvecklarna så att dem kanske fixar spelet som mest troligt är trasigt vid släpp, som jag senare köper på rea efter ett år

Jag fattar att Steam Deck inte är för alla, långt ifrån för alla. Brukar du sitta framför datorn/konsoll+tv och spela på kvällarna ser jag näst intill ingen anledning att köpa. Är du i en situation som mig, där jag inte (längre) har en stationär dator, kan inte reservera TV:n på kvällarna, vill inte sitta i annat rum än familjen så är Steam Deck i stort sett ända sättet jag kan spela på. Visst, jag kan köra på laptop men det är inte alls lika smidigt att sitta med en stor pjäs i knät. Steam Decks sömnläge är också perfekt då jag blir avbruten konstant och måste lägga ner, för att kanske inte kunna fortsätta förän 2 dagar senare. Men online- och multiplayer-spel då? Jo, dem kör jag inte längre på grund anledningar av ovanstående Jag har således aldrig testat den dockad, men ska jag köra någon på en stor TV med 4k så är kanske inte Steam Deck det första jag tänker plugga in, då blir det nog en laptop eller konsoll,

Visst hade det varit najs med lite större skärm, bättre skärm, bättre batteri osv. Men jag tycker att när man kollar på avvägningar vad det tillför (dyrare pris, sämre batteritid eller tyngre enhet) så tycker jag helt ärligt att Valve lyckas balansera prestanda, batteritid och prestanda bra.

Skrivet av Kalliban:

I D2 var builds jobbigt. Ett par felklick och du var typ körd.

Haha, jäklar vad många level 50-70 gubbar jag tog bort på grund av att man klickade ut en skill fel... Bara att börja om!

Svårt att rösta då det är så stort tidsspann på alla konsollerna. Jag tror ändå att Sega Game Gear får min röst, den låg så sjukt lång före konkurrenterna på den tiden. Den var skön att hålla, hade bra ljud och färgskärm. Man kunde köpa till en TV-modul så den kunde dubbla som TV i sängen.

Skrivet av 7ogus:

Backpacker, Ignition, Ground Control och Bad Company 2 är nog de svenska spel jag har haft mest kul med. Kan ingen snälla remastra Ignition?

Ignition måste ju vara det bästa spelet, tror nästan fortfarande det är det spelet jag har loggat mest tid i

För er som röstat på BF:BC2, kom gärna in och spela med oss som fortfarande spelar (på PC)

Jag kör en hel del spel via min steamlink, från min windowspc som fungerar utmärkt. Där emot är det rätt många kontroll-spel inte tyvärr inte fungerar så bra med steam controller.

Skrivet av massej:

Jag kände dock samma sak med win8. Buhu startknappen finns inte. ALLT ÄR SKIT!. Jag är dock nyfiken: Vilken poweruser använder startmenyn? Windows 8 var ju fantastiskt med att du endast trycker på WIN-tangenten, börjar skriva det du vill ha och tada: det program du sökte startas med en enter-tryckning. Kan ju knappast bli smidigare. Och "metro", tja. Jag tycker det är värdelöst, men det är ju knappast ivägen på något sätt. Stabiliteten i win10 tycker jag också är helt överlägsen det jag hade i 7:an.

Du har ju exakt samma funktionalitet i windows sju. Tryck på win-tangenten och börja skriv vad du vill ha. Detta har jag använt länge. Jag fann det extremt irriterande att Windows 8 var tvungen att fylla HELA skärmen för samma sak.

Detta tänker jag på säkert en gång i veckan, sjukt bra spel som gått under radarn och glömts bort för snabbt. Rune förtjänar en remake/reboot!

Varför fortsätter man re-branda monopol som är så dåligt spel. Måste ju finnas hundratals moderna bra spel man skulle kunna sätta sitt namn på. Alternativt göra ett nytt spel i modern stil.

Lite synd med early access. Kanske för att jag blir äldre, fast jag upplever det som spelen har kortare och kortare livstid (när det kommer till multiplayer). Jag är alltid orolig att hypen har dött och folk gått vidare när väl spelet är klart. Med min lilla speltid som jag lyckas få lös i månaden så spelar jag hellre något som är färdigt

Skrivet av Kleptoman:

Om någon har tips på andra kortspel där det enda rng är att man drar kort PMa gärna namnet på spelet. Helst spel där man inte behöver lägga hundratals kronor.

Spana in Humble Bundle inom 5 dagar, de har just nu ett paket med digitala kortspel.

Det är inte olagligt att registrera domäner som du vill, du kan där emot bli av med dem om de inte är relaterade till ditt innehåll (vissa topdomäner iaf).

Jag förstår att Dice tycker att konkurrenterna är lata!

Senaste jag spelade från DICE var Bad Company 2, och några saker står klart:

Efter att ha spelat BC2 är det tydligt att nya motorer och gör spelet vackrare, så pass vackert att det inte ens behövs spelas. Ingen konkurrent lägger ner så mycket energi på att du inte skall få spela spelet.

Efter att ha spelat BC2 är det tydligt hur mycket energi de lägger på själva "spelandet". Konkurrenterna lägger tyvärr också focus på saker som klara menyer när spelen släpps.

Efter att ha spelat BC2 är det tydligt hur mycket krut DICE lägger på animationer och bandesign, Konkurenterna lägger tyvärr energi på AI som inte ser en genom väggarna, eller scripting som inte byter tillbaka till standardvapen varje mellansekvens.

Nu när jag ser videos från Battlefield 3 så dök två tankar upp:
1. Oj, detta är snyggt,
2. Samt får man verkligen spela detta spel? Eller är det bara tomma transportsträckor, mellansekvenser och quicktime-events?

Jag må vara eftersträvande och försöker motverka anglifiering så långt efter bästa förmåga, men jag saknar helt klart ordet vandöd, som är det gammelsvenska ordet för levande död (zombie).

1