Inlägg av GustavA

Inlägg som GustavA har skrivit i forumet

Skrivet av Sviskon:

Jo, vi närmar oss Kina när det kommer till censur.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-stoppar-publicering-pa...

Räknas det som censur när inget publiceras? Nä men den lagen är såklart fel även om det finns undantag om informationen har ett journalistiskt värde. Ska bli intressant att följa när det första fallet kommer upp i rätten. Först då får vi väl se var gränsen går. Men det här känns som en diskussion för en annan tråd.

Skrivet av Mr_Qi:

Precis så är det. Exempel på ÄKTA censur är:

-Pippi Långström på SVT, hennes pappa är numera *tystnad*-kung.

-Om du utrycker en hälsosam skeptism mot vaccin

-Om du vill läsa nyheter på RT, Russia Today.

-Om du inte till 100% håller med HBTQ-lobbyn.

-Om du belyser korruptionen.

Mycket blir censurerad genom ett kryphål som media kallar "press etik".

Sverige knappar in på Kina.

Får detta inlägg vara kvar? Får jag ha så hemska åsikter? Bäst att staten lägger sig i va?

Haha. Vad är detta? Du skämtar lite här va? Du har dock rätt i att vi närmar oss Kina men det gäller inte censur utan övervakning. Där har vi nog snart gått om.

Jag önskar att min nästa konsol tillverkas av Sega. En uppföljare till Dreamcast skulle kunna röra om lite i grytan.

Skrivet av filbunke:

Utvecklarna får göra vad de vill.

Recensenter får göra vad de vill.

Distributörer får göra vad de vill.

Steam för göra vad de vill.

osv.

(I stort sett, det finns ju lagar att förhålla sig till.)

Dock, vill du ha rätten för utvecklare att göra vad de vill utan konsekvenser, så är det något helt annat.

Kom igen, du vet vad jag menar. Förr räckte det med att inte köpa varan du inte gillade. Nu ska den också häcklas och förlöjligas och det gäller inte bara verket utan även upphovsmakarna ska hängas. Bara de själva vet varför ändringen gjordes. Utvecklarna kanske inte var nöjda, sånt händer. Tur är väl det, se bara på NMS och Cyberpunk.

Oavsett hur censur definieras så är det inte vad som har hänt här. Spel med mycket sex och blod är inte direkt kontroversiellt idag och spelet har en 18års stämpel. Alla kan vara lugna, ingen försöker ta era bara bröst ifrån er.

Skrivet av Kris:

Ursäkta min klumpiga formulering. Menade förstås att det inte finns några bra och stora spel med unteal engine 5. 😄

Lords of the fallen och Tekken 8 är väl ganska stora spel? Har ej spelat dem själv än så jag vet inte om de är bra.

På en stationär konsol så är väl alltid mer prestanda att föredra. Så dyr är inte elen. Sen önskar jag att Sony ställer högre krav på utvecklarna. Det får vara slut på trasiga och halvfärdiga spel. Och alternativet att spela med 30fps ska skrotas. 4K och 60fps minst i alla spel.

Hoppas fortfarande på att Nintendo gör 2 konsoler igen. Men som spelar samma spel då fast i olika upplösning. En stationär med lika mycket muskler som PS5 (PRO) och en bärbar som är lite enklare och kör spelen i 1080p och med lång batteritid.

Skrivet av Nomman:

Både flyg och tåg har 0.01 dödsfall per 100M miles. Extremt säkert, alltså.

<Uppladdad bildlänk>

Källa: https://usafacts.org/articles/is-flying-safer-than-driving/

Japp. Men det där var usa och statistiskt stämmer siffrorna men om vi räknar antalet döda i flygkrascher det året så var det 0.
Det skulle vara intressant att se hur det ser ut globalt och över lång tid 15-20 år. Allvarliga flyg-och tågolyckor händer ju tack och lov inte varje år i alla länder.

Skrivet av Devan:

Det är ändå sjukt att motorcycklar inte är förbjudna än, de orsakar ju så mycket lidande i samhället både att de låter för mycket och folk skadar sig.

Vi ska nog inte förbjuda allt som är skadligt. Visst livet blir längre men inte så himla kul kanske. Och ska vi plocka bort saker som är skadliga så bör vi nog börja med tobak och alkohol. Det dödar och skadar bra många fler människor än trafiken. Kostar mer för samhället också. Mycket mer.

Skrivet av Gaara:

Antog du menade att AI:n skulle veta precis vad du va sugen på o spela för stunden när du tog upp handkontrollen o det är ju lite olika då räcker ju inte åldriga historiksökningar...

Det är en helt annan nivå på AI än den jag drömmer om.

Det var exakt det jag menade. Jag skrev inte att det räckte med din sökhistorik. För att förtydliga så kommer den t ex. att lära sig vad du brukar spela, vilka filmer och böcker du väljer, vad du väljer för umgänge, ditt arbete och fritidssysselsättning. Kort sagt alla möjliga val du gör kan den använda för att skapa spelet. Den kan också lära sig valen du gör omedvetet, skillnaderna som kan bero på humör, väder eller val du tycker är spontana men som aldrig är det. En AI som arbetar på det här sättet kan ju i teorin skapa ett spel du inte ens visste att du ville spela och styra spelet i en för stunden och för dig en gynnsam riktning.
Problemet som jag ser det är att spelet kommer då alltid att baseras på dig och du får aldrig ta del av någons annans vision och tankar. Det här gäller såklart all kultur. En bok är ju mer än bara samling ord, en målning är mer än en komposition av färger och former.

Skrivet av Gaara:

Nja vet inte, vill ha någon sorts distans mellan AI och människan. Vad du eftersöker kräver att AI:n har tillgång till ditt medvetande, det känns för skrämmande.

Nejdå. Det räcker att den vet din historik. Vad du brukar spela, dina sökningar på nätet, fritidsintressen, vänner osv. Är du inloggad på Google så arbetar den så idag för att du ska få de för dig mest relevanta svaren högst upp. (strax under annonserna då såklart)
Samma information kan den här ai’n också använda.

Skrivet av MammaMuu:

Du skulle kunna byta ut " har för mycket kläder på sig," mot "har för lite kläder på sig," och det skulle vara samma sak.

På vilket sätt är sidan som kritiserat stellar blades huvudkaraktär för att ha på sig för lite kläder under hela sista delen av utvecklingen och som troligtvis lyckats tvinga igenom en ändring, bättre än sidan som ville ha spelet som det var designat från början? Oavsett vad anledningen var till ändringen är så har den ju kommit extremt sent i utvecklingen och det har med största sannolikhet kommit p.g.a. påtryckningar utifrån, med tanke på att SHIFT UP Corporations förra spel var Goddess of Victory: Nikke.

Det kommer alltid finnas dom som vill se originalversionen av en produkt. Det är ju en av anledningarna till varför folk har lagt en massa tid för att återskapa Star Wars filmerna utan specialeffekterna som lades till senare. Eller directors cut versioner av filmer som ska bättre representera en regissörs vision än den filmen som studiochefer har vart och petat i. Detta är mer eller mindre samma sak, det handlar om att vissa känner sig lurade på att få originalvisionen av en produkt snarare än om själva ändringen. Om dom ändrade kläderna var den enda versionen som fanns både på skiva och digitalt så hade vi inte haft någon diskussion. Det är ju just ändringen i sig folk i huvudsak är emot, inte att den visar 10% mindre hud eller whatever det räknas som.

Är det verkligen det? Spel förändras ju hela tiden med diverse uppdateringar. Både innehåll och utseende ändras ganska friskt så det är ofta versionen på skiva utan uppdatering skiljer sig från en nedladdad version. I de allra flesta fall är det till det bättre. Den här lilla uppdateringen hade aldrig ens märkts om det gällde utseendet på ett vapen, en bil eller ett skepp. Snacka om att avslöja vad man anser vara viktigt och vart man fäster blicken. Själv tycker jag det är bra att klyftorna minskar, har jag alltid tyckt.

Skrivet av Gaara:

Drömmen vore ju att AI blev så pass bra att vem som helst kunde göra ett spel. Bara uppge önskemål på speltyp och vad man gillar etc så genererar AI:n ett spel utifrån vad man önskat.

Ännu bättre om den vet vad du vill spela innan du sätter dig med handkontrollen. Sen skapas spelet i realtid medans du spelar.

Skrivet av Alexraptor:

Då får du gärna visa mig vart du har fått din definition ifrån, för det är inte vad det står i SAOL.

Och jag vet att engelskans Censor/Censored/Censorship, INTE har denna definition.

Haha. Du har rätt såklart. Visste inte vart jag hade läst den för det var några år sedan men kollade lite med herr Google och det var tydligen i NE och SAOB jag hade hittat det. Så det är en äldre definition. De har väl ändrat den då censur är förbjuden i Sverige sedan länge så den definitionen är väl kanske inte relevant. Vad gäller engelska vet jag inte, bor i Sverige och den här tråden är skriven på svenska.

Skrivet av Hipshot:

Jag trodde det var någon sorts skämt, för varför skulle ens EU göra det med ett land som inte är med?

Det kanske inte är möjligt att skydda maträtter någon annanstans. Om det går så ansöker de säkert om skydd där också.

Skrivet av Margy:

Många lägger orimligt mycket tid på att skriva om detta fast de inte ens vet varför ändringen skett.

Var personen som designade dräkten missnöjd och gjorde en ändring som de tyckte blev bättre?

Var det något med den gamla modellen/dräkten som kunde orsaka buggar/glitchar och därför ändrades?

Kom det kanske från Sony eller ledningen på Shift Up?

Vi vet inte men många drar rejäla slutsatser och börjar snacka om censur.

Blir samma personer lika upprörda om detaljer på en bilmodell, militäruniform eller något annat som knappt är märkbart ändras i spel?

Det känns som att vissa "gamers" verkligen söker med ljus och lykta över saker att bli "upprörda" över.

Jag tänkte faktiskt ta och spela spelet till helgen istället. Tror definitivt att det är roligare spela det än att häckla det.

Skrivet av Alexraptor:

Nej, vad du beskriver är specifikt statlig censur, men censur är, per definition, inte ett statligt exklusivt fenomen, även om det har tidigare varit den mest förekommande formen av censur.

Sedan kan man ju diskutera om det är regelrätt censur eller självcensur. Är det fortfarande självcensur om man själv gör ändringarna under påtryckningar eller ultimatum utifrån? Personligen anser jag att det inte är det.

Nej. Definitionen av censur är att det är en officiell granskning av innehållet. Officiell som av en myndighet. Privatpersoner och företag kan inte censurera. Per definition

Då hoppas jag verkligen att Turkiet betalar för det. Eftersom de inte är medlemmar menar jag.

Jag längtar tills den dagen utvecklarna får göra vad de vill med sina spel utan att högafflarna plockas fram.

Inget jag kommer att våga spela men gillar Alien och vr så jag är ändå glad att det kommer.

Det där var nog det läbbigaste. Möter jag en sån ute på promenad lär jag nog sparka ihjäl den.