Inlägg av Modellören

Inlägg som Modellören har skrivit i forumet

1
Skrivet av nils45:

Vart får dom tillgång till det här om det ska vara hemligt?

En del har ju "Jobbat med det" civilt eller haft inblick militärt och det kan vara bra många år från prototypstadiet till färdig produkt så det kan vara mycket folk och många år som ger exponering och en risk. Eller så råkar folk leta upp saker på nätet som dom drar slutsatser med. Har man det här som intresse så är det i bland inte särskilt svårt att lagga ett pussel. En del lägger ju mycket tid och har man själv suttit och ritat och byggt exakta modeller och kanske sett delar av en ritning så kan man ju räkna ut sjukt mycket särskilt om man har utbildningar som är nära. En del kanske skulle klara av att bygga en sån maskin rakt av och då räcker det ju med en liten detalj eller två så är det ju ett aha.

Det är därför man är väldigt noga inom det militära att enbart dom som måste veta den del man jobbar med men man delar inte ut info alls om det man själv vet även till sin bordsgranne. Säkerheten är rigorös men kan ju få svackor som i vårt land när ingen trodde att det alls var någon fara.

En annan risk är att nån blir sur, man kanske fått sparken. Eller har någon tro eller ideologi som mer liknar fiendens sida,

Händer även i Sverige. Har handlat om i bland millitärt överintresserade och i bland bara kanske folk som gillar att besöka en bunker/nedlagt militärt område/ bergsrum av något slag.

Dom kan vara väldigt ivriga och gå in i sig själv/gruppen/ intresset och slåss om att posta det enda efter det andra, ritningar på hela skiten , massor med bilder. i bland har det rört sig om saker/grejer/ områden som inte ens är avyttrade, i bland kan dom stått toma för tillfället eller där delar av det används.

Det har postats hejvilt.

Jag har vart på dom i omgångar om att man bör tänka efter en tredje gång innan man postar det.

Sist jag sa till så var mitt ena argument att här behöver ju fienden inte ens åka och kolla utan det räcker att en kille är med i alla dom här grupperna. Man bockar enkelt av alla anläggningar.

Används, använd används inte.

förr i tiden behövde man hela kompanier med folk för att hämta information och det kostade hundratals miljoner. Man var tvungen att åka ut för att titta på plats, samt muta folk om man ville veta saker, i dag ger vi bort skiten gratis, eller ja dom här idioterna.

Det kan handla om så små detaljer i bland som. Vad använder man för filter.

Dom här idioterna har gett ut allt och gapat om det med megafoner så i dag har man ju inga hemligheter... Fienden vet vilka burkar man inte behöver bomba och kan då lägga allt på det lilla som finns kvar.

jag sa till i grupperna att håll det för er själva och avslöja det i sådan fall när ni träffas i stället.

Har fått medhåll av en del som arbetar i förvaret och med annat. Fiende ska inte veta något men allt låg helt öppet. Det var väl först i o med krigen i Ukraina som folk började åka dit för det.

Det blir ju enormt kostsamt för ska man ha något hemligt så får man i princip bygga nytt och det kostar medans annat fungerar som det är. men mycket måste ändå byggas om och förnyas som tur är.

Det är ju samma sak med dom här fordonen, det är ju så små skillnader och detaljer som i bland kan göra enorm skillnad. Så man ska hålla sånt folk stenhårt, Upplys/Anmäl Admin/ moderatorer där ute direkt så att det blir bortplockat, Copypasta och anmäl det till militären. Anmäler man till polis så riskerar man att det inte tas på allvar och fifflas bort, finns ju folk som aldrig kan fatta allvaret.

En Svensk Tiger !!!

Skrivet av Levi:

Som titeln lyder. Varför är allt som släpps nuförtiden skit?

Har pengar förstört spelindustrin för gott?

Finns flera exempel på bra spel som blivit skit ..

För att nämna några ...
Diablo
Starcraft
Modern Warfare 2007
Just Cause 2 ...
Listan kan göras lång

Fixa en NES och spelat Zelda... Spela utan att kolla kartor och annat på nätet.

Man blir superglad när man hittar något efter ett års letande... tro mig ! När du väl får ett extra hjärta är dubbel glädje.
när du blir duktigare I supermario ett och tar dig förbi förta bosssen... Wow...

Det är äkta lycka det.

Loota i två veckor i Dagens Tombraider för att köpa något eller vad man nu kunde göra! Suck... Stängde av efter halva spelet och köpte mig en C-64...

Skrivet av Nocternity:

Fasen då spenderade jag mina sju surt förvärvade kronor i onödan! 🤣

Går det inte att skänka bort till en god vän ? Eller ångra på något sätt om du är snabb och gör det med en gång...

Skrivet av anon_326145:

Mitt intresse för Nintendo kommer från när jag som sju, nästan åtta år fick min NES. Eller Nintendo 8 bitare som jag sade på den tiden.
Det som Nintendo hade släppt innan hade jag missat och Game & Watch blev bara en konsol som jag hade hört talas om men hade aldrig spelat på. Tills nu.

Vi fick hem Game & Watch strax efter att den hade släppts och vi bestämde gemensamt att vår dotter skulle få den i julklapp.
Så kom julen och jag försökte spela lite på den ihop med vår dotter men hon hade typ inget intresse för den. Spelade lite men sen ville hon inte spela mer. De enda Mario spelen som hon visat något intresse för är Super Mario Odyssey, Super Mario 3D All-Stars och Super Mario Maker 2. Men originalen av de första spelen gillar hon inte.
Lite synd, men då får jag väl spela lite själv på den.

Jag vet ju att på original Game & Watch så fick man bara med ett spel per konsol men på den nya versionen så finns det hela 3 spel.
Ett Game & Watch spel, Ball, fast med Mario eller Luigi istället. Sen följer ju de två första Super Mario Bros spelen med, Super Mario Bros och The Lost Levels.
Än så länge har jag bara testat de båda NES spelen på den och det som jag gillar väldigt mycket är ju att man kan välja att börja med oändligt med liv, något som kan behövas när man spelar The Lost Levels eftersom det är så svårt.

Konsolen kändes ungefär som att spela på en Gameboy Advance fast med upplyst skärm. Originalet hade ju varit lite mer annorlunda eftersom Ball bara hade två knappar, en knapp för att flytta armarna åt vänster och en för att flytta de åt höger plus att skärmarna var varken upplysta eller hade färg på den tiden.

Men jag gillade den, hade gärna velat ha med fler spel men då ska man kanske också tänka på det jag skrev tidigare att originalet bara hade ett spel per konsol.
Nu ska jag bara försöka att klara av The Lost Levels, ett av de Mario spelen som jag aldrig har klarat av än.

Kanske kan det vara så att hon är van vid dom här nya spelen där man mest går runt utan krav på skicklighet. Det är snällt och förlåtande som den mesta nuförtiden på alla vis där man vänjs vid att det ska vara lätt utan motgång.

Hon dör och tycker därför bara det är tråkigt...

Kanske kan hon uppskatta det sättet att spela bättre om ett par år troligtvis ?

Skrivet av anon_326145:

Intressant berättelse eftersom jag själv inte var med på den tiden.

Ja, det är kul även om det bara är nyare Mario spel.
Men om sanningen ska fram så är det inte så ofta hon spelar de heller även att hon inte tröttnar lika fort på de som hon gör med de äldre spelen.
Hennes favorit spel just nu är Stardew Valley.

På den tiden så var varje grej som kom ut jättestort. Det gav också någon form av genuin äkta glädje som jag själv inte upplevt på många många år. Förta gången jag så en Nitendo åttabitars var hos en i klassen som jag hälsade på. jag minns än i dag hur alla färger så så jäkla fina ut om du tänker dig en tecknad serie hur man beskriver hur guld och diamanter ser ut. Det verkligen strålade och i det fallet så var det Iceklimber. Alla spelade med noll kunskap och bara dog hela tiden men man tycke ändå det var så himla kul.

Förövrigt så på den tiden så lekte man ute i ur och skur året runt nästan oavsett väder. byggde snögrottor, hade snöbollskrig, knuffade sig fram på bobb allså man åket inte utför man knuffade sig framåt med fötterna... Gjorde små stigar i snön. Åkte en hel del på skidor av trä då,,, det fanns alltid nån liten backe och den var proppfull med ungar.

Spelade var liksom en stor grej det också men mellan allt det andra... Vid regnigt väder på sommarn när man var inne fär att värma sig...

All dom där prylarna som kom... blev stort.

Jag hdde en Nintendo GAME & WATCH DONKEY KONG JR som jag älskade länge... Spelade mycket så jag blev bra duktig. Det fanns en inbyggd klocka med larm också och det var den som fick vara väckarklocka på morgonen.

lite senare hyrde man BOX i videobutiken och det var Vextrex och man satt uppe hela nätterna med nån kompis som sov över och mamma kom in på rummet och sa argt att vi skulle lägga oss men vi spelade fram till tre- fyra på morgonen och dagen efter var mamma jättesur när vi inte klev upp. Strax efter kom Nitedo 8bit och i vår familj hade vi inte råd(Eller föräldrar som fattade att om dom köper en så kommer vi sitta hela nätterna).

Vi sprang och hyrde så ofta vi kunde eller lånade av folk som hade en. jag ahdde tur att ha kusinernas förälldra som köpt en men kusinerna var för små så vi fick spela välldigt mycket... Supermario... jättesvårt. och det gav väldigt bra tillfredsställelse när man blev bättre. Just det som man saknar i dag... För då på den tiden dog man och fick börja om från början PUNKT! Gillar fortfarande det där... man måste kunna spela det annars klarar man det inte... inget förlåter, att kunna gå tillbaka och samla liv eller hitta bättre vapen nej nej.

Var jättedålig på Supermario men har det nu här hemma och kom just till bana 3-1 i går och blev jätteglad... Då på den tiden spelade jag Metroid och det spelat klarade jag slutbossen på och det var ju en stor merit. Fån början så hittade jag iten alla livkotainers men en kompis storebror hade hittat nästan alla. jag fick komma dit och hitta själv någon och tog slutbossen... Vi stod och skrek mitt i rummet och firade... Det var stort.

I dag känns det mesta lite som mähä... Ett nytt spel med RTX strålspårning är som jahopp. gick runt i något spel och tittade på något vatten och skuggor men sen sket jag i det.

Dåtidens tekniska framsteg är i dag som att om man spelar ett spel i tio femton år och sen köper ett nytt och jämför dessa två. Steget upp till Amiga. var lite av det där.

Vet bara ett enda område som tar ett sånt kliv och det är dom där 3D brillorna. Nog ett siste steg på väldigt länge... Det är bara det att på själva spelfronten har det inte hänt mycket, man kopierar samma typ av spel hela tiden och otroligt få kommer med något nytt. Själv har jag tröttat och lär lägga tid att spela några spel på Nintendo åttabitars och lite Vectrex i stället. kommer nog vänta ett par år innan jag köper något nytt spel troligtvis....

Skrivet av Freddan:

Spelen, som inte är samlarutgåvor, har inte så stort värde om det finns mini varianter av konsolerna. Snes mini, nes mini, mega drive mini osv. Det finns även vettiga sätt att emulera dessa på.
Om du är ute efter att spela spelen så köp en Nes mini på tradera :).
Tyvärr finns inte alla gamla konsoler i mini-utgåvor.

Ser noll skillnad före och efter dom lanserades.

Själv har jag kollat lite men ser ingen större anledning, jag har redan ett NES och vill inte spela på något sånt om det går i en annan hastighet, vissa ljud inte alls låter lika dant med mera... Man måste ändå lägga in andra spel själv med mera.

Jag spelar hellre på originalet.

En av dom kunde jag köpt om den var bättre gjord det är miniC64 men den är verkligen urusel. Grov latency, Ett tangentbord som är fusk ?

Ska jag bara slöspela lite så kör jag hellre en emulator...än att köpa sånt där halvdant.

Spel säljs för väldigt lågt pris nu på Tradera.

Såg ett Supermario gå ut för några dagar sedan för fyra kronor, andra spel för femtilappen, något klassiskt tidigt för 110. Detta gäller spelkasett i lagom skick utan andra tillbehör.

Ser vissa som lägger ut för 200-400 men dom får inga bud så det går ut osålt. Kommer en rad nu med fina spel runt kl ett.

Ett kid Icarus för 250:- , Zelda ett och två för 400 Styck. Dom spelen vill jag ha men kommer inte buda för jag vill ha runt tio klassiska spel men vill inte ge 4000 för alla dom spelen.

Då ser jag det mer värt med en Kassett där man lägger spel på SD kort. Redan beställt ett enklare från Kina för 550 SEK. Bästa provianten kostar 1700SEK Nog är det kul med gamla spel för en kväll men riktigt så kul är det inte. Det finns gränser...

Vänta nu...

BF2 var ju det här gänget. Efter det gick det ju åt skogen bit för bit med BF3, BF4 och horibla 5 eller 1 där man kan rida runt på en odödlig häst, massor med buggar och annat så man bara skrattade rakt ut, stängde av ett par månader och kollade spelet på nytt efter några buggfixar. Tycker man bara går in och ser noll samarbeten och snipers som ligger och väntar här och där... hur kul är det att spela då ? Vist kan man spela Rush så slipper man en viss del av det.

Producent Sean Decker
Spelfigursdesign John Sanick
Musik Fredrik Englund
David Tallroth
Jonas Ostholm
Ljuddesign Bence Pajor
Grafikdesign Mårten Lundsten
Animation Tobias Dahl
Fredrick Lindblom
Tommie Lofqvist
Alli Sadegiani
Programmering Mats Dal
Leveldesign Erik Sjövold

Det är dom här ovan som är hjältarna.
har väl tyvärr lirat över 10.000 på efterföjande spel och vist är bitar av dom mycket bra men en viktig detalj är samarbetet. Där man som halvt tvingas lira i en Squad. Allt detta övergav man helt. För att as så roligt man haft i BF2. nio som iten lirat i gäng på det selat ni har misat något helt och jag förstår varför ni helt enkelt inte förstår.

Att man kunde hyra en server med tydliga regler och ha väldigt aktiva ADMINs som kickade folk var också en stor del i detta. Folk som engagerade sig, gjorde webbsidor.

Folk som gjorde egna moddar, stora och mindre.

Det finns massor med roliga klipp där ute... Som små filmer och allt möjligt.
https://www.youtube.com/watch?v=r-_x4YTrOvM
https://www.youtube.com/watch?v=r-_x4YTrOvM

kan man uppleva det där roliga i senare spel?
https://www.youtube.com/watch?v=r-_x4YTrOvM

Kniv och pistol )Sänk volymen
https://www.youtube.com/watch?v=P8HbkvqIYA4

I mina ögon är ju spelen efter helt döda, tja man gör ju som man vill tycker inte det är fel att tjäna pengar. Men man kunde ju valt att göra en annan serie för småungarna och låtit oss "Gubbar" få behålla vårt spel som det var.

Men fatta att man kunde i stort bara återupplivat BF2 med dagens grafik och fixat till lite smågrejer och sålt det på nytt med samma banor och alltihopa.

I stället får vi gubbar gnälla lite på nyare BF och spela Squad (Som är jättebra, går inte att spela utan mic och samarbete.) och andra spel i stället.

Någon som heter Patrick! ingen aning om vem han är men då är han någon som kom in efter BF2 och allså vart med och förstört vårt Battlefield och fått lön bonusar och aktieutdelningar för detta. jaja

R I P Battlefield.

I dag har jag fått det men framöver finns inte tid, hahaha!

1