Inlägg av Star1005

Inlägg som Star1005 har skrivit i forumet

1

DS2 för att den satt skönt mellan händerna, stadig och lätt. Dels också för att jag spelade FFVII på PS2 och det blev ett av mina absoluta favorit spel. Jag kunde sitta timmar, nu pratar vi flera timmar i sträck och bara spela. Många av mina favorit spel är från PS2an och därav anser jag att DS2 är min bästa kontroll. Spel kan ge en sån nostalgi känsla och Playstation failar aldrig att ge en känsla av nostalgi för man är uppväxt med att ha Playstation hemma och även nu efter man har flyttat hemifrån och sitter med en DS4 och tänker tillbaka när man var liten och spelade på sin PS2a

Skrivet av Arzei:

Så, för en timme sedan klarade jag Final Fantasy VII Remake. Sedan satt jag i säkert tjugo minuter och undrade vad fan jag precis upplevt.

Jag vill börja med att säga att som spel så är det fenomenalt - det tekniska sitter för det mesta, stridssystemet är en fröjd (minus ett gäng riktigt dryga bossar) och mycket av det "extra" som lagts till i remaken för att flesha ut världen och karaktärerna är trevligt.

Men sen så har vi dessa Whispers. Dessa förbannade oklarheter som jag grubblat över genom hela spelet då de inte hörde hemma i mitt FF7, som slutligen tar över hela finalen och förvandlar den från en smutsig, mänsklig berättelse till en Nomura theme park.

Som jag (och många andra verkar det som) tolkar det är vi alltså i en annan världslinje nu, eftersom vi spöade skiten ur ödet från framtiden. Originalspelet, Crisis Core, Advent Children osv. händer fortfarande, men inte i det universum vi nu befinner oss i. Vart vi ska härnäst vet bara hjärnan som gav oss Kingdom Hearts II, det svarta hålet av all logik.

Jag vettefan, jag kanske behöver smälta det här en smula (sova på saken till att börja med) men just nu känner jag bara att det här inte var storyn jag ville ha.

Jag skapade enbart ett konto här för att säga att jag känner exakt samma sak som du beskrev i ditt inlägg!
Det känns så skönt att man inte är ensam för man får känslan att alla tycker den här remaken är så bra. Men då tänker jag att man kanske inte tidigare har spelat originalet... för ingenting med det här spelet speglar originalet som det borde om man säger så. Det känns som ett helt nytt FF spel. Jag är faktiskt lite besviken på första delen och jag håller tummarna att andra delen inte kommer bli lika klyschig. Jag tyckte inte om att dom gjorde vissa personer väldigt over the top och tänkte varför tar ni bort allting bra som var med FFVII? Och varför gjorde ni Red till en oväljbar karaktär men hade ändå med honom i spelet? Gillade inte att jag var tvungen att spela med vissa karaktärer när jag hellre hade föredragit någon annan. The list goes on och jag vill verkligen inte basha mitt absoluta favorit spel but then again... what the hell did you do to it??

1