Inlägg av Bittah Knight

Inlägg som Bittah Knight har skrivit i forumet

1
Skrivet av Broshimitsu:

Åh, just den där har jag haft ögonen på - men har inte råd just nu.. Otroligt vacker design!

Jag sitter på en Numark TTUSB, som jag använde för många år sedan främst på grund av att man kan ansluta den till datorn via USB och spela in ljudet live. Den funkar, och gör vad den ska, fast den är inte särskilt snygg och har en rätt bulkig design..

Kommer byta ut den under året, och har spanat in Sony PS-LX310BT - dels för att jag tycker den är väldigt snygg, men också för att den har stöd för Bluetooth, vilket innebär att jag kan spela musik via mina två Google Nest-högtalare som är placerade i lägenheten. Kanske inte något en audiofil skulle föredra, men jag personligen har inget emot något sämre ljudkvalité i utbyte mot lite minimalism i hemmet.

Jag kan rekommendera Sony spelaren. Den har blåtand, inbyggd riaa förstärkare och är helt automatisk (bara lägga på skivan och trycka play). Så med andra ord perfekt om man är ny med vinyl då den är enkel att använda och man kan spela med sina befintliga högtalare eller hörlurar. Har du redan högtalare men inbyggd eller separat förstärkare är det bara koppla in sladd och stänga av spelarens inbyggda riaa stärkare.

Sen är det bara njuta av det analoga ljudet.

Någon som vet ifall spelet kommer släppas med en fysisk kopia till PS5? Har sökt men hittar bara en svindyr collector's edition.

Tror det här har potential att bli riktigt bra. Får man till en bra simulering av saker som förtryck,tryckpunkt, reset, skillnaden på single action och duble action med samma vapen och självklart olika avtryckarvikt beroende på vapen kan detta höja känslan enormt.

Vad definierar en konsolgeneration?

Läste i tråden "Era största spelögonblick denna generation" och många nämnde Nintendo Switch men räknas den verkligen till samma generation som PS4 och Xbone? Så vad är det som definierar en ny konsolgeneration, är det ny teknik, tiden mellan konsolerna eller är det tillverkarna som sätter ramarna att nästa konsolsläpp är next gen.

Jag tycker inte Switch och WiiU ingår i samma generation tillskillnad från tex PS4 Pro. Pro har inga exklusiva titlar som inte går att spela på en äldre PS4 samtidigt som alla dina äldre spel går att spela, samma för Xbox. Eller är det så att gränserna för konsolgenerationer håller på att suddas ut?

Någon som provat Frostpunk till konsol? Är sugen på detta till PS4 men är orolig att tex menynavigering m.m i ett strategispel kommer förstöra spelupplevelsen på konsol.

Bumpar tråden med ett eget tips. Spelar just nu Bully på ipad med DS4 kontroll och har faktist orimligt kul med de spelet. Bully är ett av många spel jag missade på ps2 så passar mig perfekt att kunna spela det på detta sätt.

Om man bortser från att det är ett ps2 spel med allt vad det innebär så är enda minus att knapplayouten är från Xbox. Så i vissa mini-spel som går ut på att man ska trycka på de knappar som kommer på skärmen i rätt tajmning blir lite frustrerande när X inte är X tex. Detta lärde man sig dock snabbt justera så inget stort problem.

För att spinna vidare på stora klassiker på mobila plattformar, har någon provat KOTOR porten till mobil/padda? Stödjer den kontroll? Buggfri?

Tack för alla tips, ska kolla upp samtliga och se om något ser intressant ut.

För få spel som motiverar ett köp av switch just nu. Ytterligare en TV går också bort pga av platsbrist, flyttar till hösten så då är det löst men dit känns det lååååångt idags läget.

Mobilspel + kontroll = sant

Hej FZ

Jag är ny här på forumet och vänder mig nu till er för hjälp.

Rådande situation har lett till att konkurrensen om hemmets TV har ökat med ca 300%. Så för att hitta alternativa sätt att få min gamingfix tillfredsställd söker jag nu spel till mobila plattformar som man kan spela med en DS4. Alternativt riktigt bra spel där touchstyrning av någon anledning är överlägsen en vanlig kontroll.

Söker ”riktiga spel” inte mobilspel likt candycrush eller liknande. Spelade precis ut Gris och det var svin bra (pun intendent). Har tillgång till android telefon och frukt-padda, spelar helst på paddan pga skärmstorleken.

1