Inlägg av cogiskart

Inlägg som cogiskart har skrivit i forumet

1

EZ game EZ life.

Slår ett slag för Fatshark som jag tycker har gått från klarhet till klarhet på senare år med sina spel i Warhammer-serien. Är också ett stort fan av deras spel Krater som jag tycker är något av en hidden gem, det är inte ofta man får postapokalyptiskt Sverige med bra humor i ett spel!

Skrivet av Maddox:

Stadia är en tjänst där du behöver betala för att använda den och sen betala igen för att köpa spel som du kommer bli av med när Google väl drar ur pluggen. Men den ska bara vara beroende på din internet hastighet.

Du kommer kunna spela Cyberpunk utan problem på datorn du har nu även om det inte är bästa grafiken.

Stämmer inte alls. Snälla läs på lite innan du skriver saker. Stadia som tjänst är helt gratis att använda, du köper bara spelen och sen spelar du. Stadia Pro är frivilligt att betala för.

Microsoft drog ur pluggen på mixer, windows phone, wunderlist, zume, lumia mfl. Med din logik så kommer xbox snart att gå under och alla dina spel där också 😭 Väx upp.

Skrivet av Jhf:

Visst. De flesta i Sverige har väl det.

Dock kvarstår inputlagget. Ska man lägga 100+ timmar på ett spel så är det mer värt att ladda ner en patch på 5 minuter än att spela 100 timmar med inputlagg.

Helt okej att folk kör Stadia. Det finns ju även de som kör Opel.

Vilket input-lagg? Är din uppkoppling fine så måste du anstränga dig jävligt hårt för att märka skillnad mot en lokal maskin, till och med folk "i industrin" håller med https://www.penny-arcade.com/news/post/2020/10/26/i-played-so...

Sa du samma sak när Steam släpptes eller? "Ladda ner mina spel, näe fy fan, skiva är det som gäller, kör du Kia också eller?"

🧂🧂🧂

Skrivet av Jhf:

Om man har en internetuppkoppling där Stadia funkar utan att vara en laggfest så är det nog inte så jobbigt med patchnedladdning.

Hur mycket har google betalat dig för att ha den där användarbilden)

Haha så 10mbps? 😂 Förstår inte varför vissa som du har så svårt att förstå att Stadia har en fan/användarbas precis som de andra konsolerna.

Det är rätt soft att bara starta spelet, inga uppdateringar, inga nedladdningar, sjukt snabba laddtider och man kan lira det på surfplattan när man sitter och trycker på dass. What's not to love?

Förhandsbokat det på Stadia, spel+kontroll+chromecast ultra för 629:- är den bästa dealen i gaming just nu i mina ögon

Går knappt att välja en, men jag var djupt imponerad av följande AAA titlar:

- God of War
- Horizon: Zero Dawn
- Uncharted 4
- The Witcher 3
- Forza Horizon 4
- Bloodborne
- Sekiro: Shadows Die Twice
- Mirror's Edge Catalyst (fight me irl, jag går till graven med att detta var ett bra spel)
- Metro Exodus
- Spider-Man
- Nier: Automata
- Jedi: Fallen Order

I slutändan måste det nog konstateras att detta var indiespelens generation med dunderhits som:

- Celeste
- Inside
- Stardew Valley
- Owlboy
- Firewatch
- Cuphead
- Hellblade
- Outer Wilds

Listan kan göras lång och det är spel man bara inte får missa.

Med pistolen mot huvudet så måste dock valet falla på God of War som jag tycker levererade en helomvändning av en av världens mest älskade spelserier på ett fantastiskt bra sätt. En grym story, otrolig grafik ur den klena PS4an, trevlig gameplay men framförallt lämnade det mig med känslan att jag bara ville ha MER, vilket är ett ruskigt bra betyg ur en generation som hållit så pass hög kvalitét.

Kommer till Stadia också som synes i slutet på trailern. Kom igen alltså...

Bästa: Half-Life 2, helt klart min största WOW-upplevelse inom gaming, kan inte komma på en serie som gjort ett större hopp uppåt än så. Raising the bar.

Sämst: Mirror's Edge Catalyst, det är absolut inte ett dåligt spel som så då gameplay är top notch men herregud vad de tappade inriktning på vad som gjorde originalet så magiskt. Open world gjorde inget bättre och världen känns alltför livlös. Ber en stilla bön för en äkta uppföljare med hubbar istället för open world.

"The Sickness" i det senaste God of War är det uppdrag som på senare tid fått igång mig rejält, ska inte spoila för mycket då det är ett relativt nytt spel men när man återvänder hem och det som följer är ett av de mest episka uppdrag jag fått uppleva.

I övrigt är hela "Citadel" DLCn från Mass Effect 3 en favorit!

@A1200G: Haha nja, det är alla spel jag äger, jag har klarat av en bra del av dom genom åren, men det är ändå flera hundra jag inte spelat färdigt eller ens startat. Men 20 stycken ska dras av i år i alla fall!

Fyfan, då har jag att göra haha

Satte ihop en lista i Microsoft To Do med 20 spel jag verkligen vill spela klart i år men när det är så mycket kul på G under 2020 så känner jag redan nu att det kommer bli svårt!

Skrivet av shiko:

@cogiskart:

Du har nog inte spelat Raceroom efter den senaste uppdateringen låter det som.

Var väl tre-fyra månader sedan jag lirade det senast. Då var det precis som jag beskrev dock. Jag har irl kört flera tusen varv på Mantorp park och jag vet exakt hur och var du kan pressa en bil där.

I Raceroom kan du dock mata bilen över kerbs och annat som skulle straffa dig med en rasad hjulupphängning och en rejäl avåkning i verkligheten. Beviset på detta är bland annat de helt orealistiska varvtiderna du kan uppnå i bilar i RRE.

Jag håller med i den mån att om spelet är designat utan save states (ex: dark souls) så är det inte fusk att använda savestates men du kan inte heller säga att du "klarat" spelet så som det var tänkt. Man får såklart njuta av spel som man vill men om du säger till mig att du klarat Ghosts 'n Goblins med hjälp av savestates så har du fan inte klarat spelet.

De enda spel jag kan tycka att man kan säga att man "klarat av" spelen trots savestates är RPG spel likt Final Fantasy eller Breath of Fire, men det är oftast för att man kan hamna i en situatiuon där en sparpunkt kan vara en timme speltid bort, klockan är två på natten och du vill gå och lägga dig. Kommer själv ihåg hur jag lämnade min PS1 igång i två dygn för att jag inte kunde hitta en sparpunkt i Breath Of Fire 3 (mer specifikt när man spelar som Nina ensam i slottet) en gång i tiden.

Däremot tycker jag att funktioner som god mode, rewind och liknande är i samma anda som att köra cheatcodes i GTA och då har du inte klarat spelet överhuvudtaget. Du har fuskat. Som sagt, för din egen njutning är det helt OK, men du har allt annat än klarat av spelet.

Kan ju dra den halvt kontroversiella "Har du använt god mode för att klara ett spel är du kass på det spelet och det finns inget försvar".

Kan använda som källa här att jag är motorsportare IRL och har kört det mesta på fyra hjul.

Med det sagt så är det absolut bästa spelet med ratt på PS4 idag Assetto Corsa, det är en av få simulatorer ihop med Rfactor2 (PC) som känns någorlunda trevlig när det kommer till styrkänsla, flex och greppnivå i bilarna.

Project Cars 2 är också kul och har många riktigt bra features och det bäst inskannade banorna men jag placerar spelet mer i "nästan-simulator" kategorin då de aldrig lyckats få till greppkänslan och bilflexen över kerbs.

Detta möjliggör att du kan tvinga dig till bra varvtider genom att göra helknasiga dykningar över kerbs och annat som i verkligheten skulle få din mekaniker att kräkas när hen ser kompressionen du utsatt dina stackars stötdämpare för. Samma problem som för övrigt präglar både Raceroom Experience och gamla godingen Race 07.

Med det sagt är PC2 ett roligare bilspel än både AC och RF2 då de sistnämnda är mer "nu ska vi ta det seriöst och köra bil" än PC2 som har ett kul karriärläge och lite annat.

Vill man bara ha roligt med en "simulator" till PS4 är dock alltid Gran Turismo Sport min rekommendation , det är bara rent bilskoj och jag spelar det ofta själv på grund av den anledningen

Edit: Nya GRID är också för jävla skoj om man bara vill leka

1