Inlägg av Ghost Writer

Inlägg som Ghost Writer har skrivit i forumet

Ok.

Skrivet av Gertzy:

Den sociala biten är såklart värd att väga in, men är det speciellt många som spelar så fortfarande? Känns som allt ersätts av onlinespelande numera. Och de flesta spel har väl inte ens lokal coop längre? Eller jag kanske spelar för mycket enspelarkampanjer för att märka det bara...

Inget illa menat, men jag tror att många som spelar mest online lever lite i sin egen bubbla. It Takes Two från förrförra året, som var årets spel till och med, är ett praktexempel på lokal co-op. Mario Kart 8 Deluxe som fick alla sina expansioner med Booster Course Pass bara här om året går också alldeles utmärkt att spela i splitscreen mot andra hemma i soffan. Och många föredrar fortfarande att spela mot eller med någon i varenda fightingspel och beat 'em up IRL. Lokal co-op i något som Turtles Cowabunga Collection är hur kul som helst. Och det är inte alls samma sak att spöa någon i Tekken eller Killer Instinct online som när man sitter jämte varandra på riktigt.

Skrivet av Siegfried:

Släpptes House of the Dead i Europa? Har aldrig sett det.

Det gjorde det men...

Skrivet av Ruffles:

Släpptes å andra sidan inte alls till Saturn utan till DreamCast!
Och det är en parodi på The House of the Dead 2 som också kom till DC.

Skrivet av Jonny Myrén:

Dog vinner över Kefka? Vad är det som händer?!

Det är som när L-blocket i Tetris vann som bästa spelkaraktär i gamefaqs stora turnering för 15+ år sedan. Om Dog nu vinner hela denna turnering så är det rätt åt er som inte diskade denna skämtnominering från start. Och bara för det kommer jag också rösta på Dog från och med nu.

Kul med Saturn! Mer Saturn åt folket!

Här är några spel som kan vara värda att hålla utkik efter: Topp-25: Sega Saturn-spel

En baguette.

Skrivet av Majoren:

Haha, sant.
Tror ZeldaCastle bett om att få kontot avslutat pga. en diskussion i nyheten om förlamade Noland Abaugh... verkade gå rätt hett till där även om jag personligen inte tycker det var nått att ta notis på. Nåväl, off-topic och som sagt, lite trist. Men men...
Sorry för off-topic

Tror han överreagerade där. Trist att någon som bidragit så mycket till forumet inte minst till denna tråden, ska försvinna över en sån där grej.

Skrivet av Geijmer:

Donkey Kong & Hunden från Duck hunt är väll inga skurkar heller? 🤔lite förvirrad här, Jag vet DK var en skurk i org spelen men på DKC,DK64 osv var DK en God Gorilla. Lite förvirrad som sagt Ond från God.

Men det är ju inte samma Donkey Kong i DKC-spelen och framåt som i originalspelen från 80-talet. Det framgår klart och tydligt i DKC att den nya Donkey Kong med Kurt Olsson-frisyr är den gamla skurkaktiga Donkey Kongs barnbarn. Hunden från Duck Hunt borde däremot diskas direkt. Bara för att den var irriterande i spelet gör den inte till en skurk, kom igen liksom.

Hade helt ärligt inte väntat mig något bättre än "bara" bra/tre av fem i betyg. Hade kul med demot och hade inte haft något emot hela spelet tror jag. Allt behöver liksom inte vara bäst.

Idag åt jag kycklingkebab. Det var gott.

Skrivet av anon_326145:

Kontot avslutas

Vad falls? Vadan detta? O_o

Skrivet av batteridriven:

Det här är verkligen en väldigt rolig artikelserie. Jag läser allt!

Håller med, det är kul att varje skurk presenteras. Det är rolig läsning och gör hela turneringen mycket mer intressant än om man bara hade fått rösta.

Jag spelar handhållet kanske 80% av tiden, så Switch 2 självklart.

Klockar förresten hundratals timmar per spel i många titlar till Switch. PS4 Pro däremot skulle det inte förvåna mig om jag inte spelat ens 100 timmar TOTALT på sedan den släpptes... Hade därför inte ens intresse för PS5 överhuvudtaget, så relativt lite som jag spelat PS4 känns ett köp av vilken som helst version av femman omotiverat.

En annan sak. Kom ihåg att Switch utannonserades bara fem månader innan den fanns att köpa i butik. Om Nintendo följer DEN mallen den här gången också så kan nästa Switch mycket väl utannonseras i vad som hade varit E3-tider i juni-juli och släppas alldeles lagom till julhandeln i december 5-6 månader senare i år. Detta vore inte alls otroligt och det är vad jag håller tummarna för också.

Skrivet av lasselason:

Det har gått ganska bra för Switch som släpptes 3e mars 2017, trots att den då inte drog nytta av julhandeln 2016.

Switch var ett stort undantag. Alla andra släppdatum för Nintendo-konsoler från NES till Wii U har varit under månaderna augusti-november i NA (NES i okt 1985, SNES i aug 1991, N64 i sept 1996, GC i nov 2001, Wii i nov 2006 och Wii U i nov 2012). Och sedan Wii år 2006, så i nästan 20 års tid nu, har Nintendo uppenbarligen prioriterat NA-releaser framför JP om man tittar på släppdatumen. Endast Switch som kom ut i mars 2017 WW har varit undantaget från en lansering aug-nov i NA men det var ju under mycket speciella omständigheter med tanke på hur hårt Wii U floppade. Nintendo hade väl helt enkelt inte råd att vänta till andra halvåret med Switch-släppet då Wii U redan var stendöd.

Skrivet av anon_326145:

Om det stämmer så kanske nästa konsol släpps innan jul trots allt.
Blir spännande att se.

Det hade varit dumt av Nintendo att missa det här årets julhandel tror jag. Argumentet att man vill ha fler spel redo till lanseringen håller inte. Wii U hade väl nästan dubbelt så många spel vid lanseringen jämfört med Switch och hur gick det för Wii U jämfört med hur det gick för Switch nu igen? Och Nintendo 64 hade väl bara 2 eller 3 spel vid lanseringen men det var ändå en mycket lyckad lansering, jämfört med GameCube som åtminstone i väst lanserades med många fler spel och hur gick det för den? Fler gånger än inte vid det här laget har en ny Nintendokonsol lanserats UTAN ett nytt Mariospel förresten. GameCube hade inget nytt Mario vid lansering. Wii hade inget nytt Mario vid lansering. Switch hade inget nytt Mario vid lansering.

Så allt det där om att man vill ha fler spel redo till launch låter mest som undanflykter ärligt talat. Om nästa Switch inte släpps i år så beror det mer troligt på att Nintendo har kalla fötter och är helt enkelt RÄDDA att ta nästa oundvikliga steg, så de velar hellre och förhalar... Och fortsätter mjölka den nuvarande Switch på de sista dropparna. Risken finns dock att fler och fler människor helt enkelt hinner tröttna ju längre de drar ut på tiden. Jag är till exempel redo för en ny konsol och har varit det ett tag nu, men kommer inget nytt från Nintendo snart, då köper jag kanske en ny Evercade eller nåt annat istället och hinner jag göra det innan nästa Switch kommer ut så är det faktiskt inte alls säkert att jag hoppar på Switchtåget igen.

Skrivet av anon_326145:

Jag ser det så här. Även om Nintendo väljer att ligga efter rent tekniskt så har ändå teknologin kommit ikapp mycket mer än vad den hade när Wii kom.

Ja, just precis detta vad jag menar också. Gapet mellan Switch och PS4 var inte så stort som 1-2 hela konsolgenerationer och gapet mellan Switch 2 och PS5 kommer att vara ännu mindre (även om det ändå blir ett gap). Glöm heller inte att när Switch kom ut, så var det DEN mest kraftfulla bärbara konsolen som fanns. Hypen var också mycket kring att kunna spela spel som Mario Odyssey, Zelda Breath of the Wild och Doom 2016 bärbart.

Skrivet av Dudinkalv:

Om vi tar nuvarande Switch som exempel så är den alltså svagare än en PS4, så vi säger väl 1 generation då. Nöjd?

Den är definitivt starkare än en PS3 i alla fall. Så jag hade absolut inte kallat den 1-2 generationer bakom och inte heller 1,5 generationer bakom och faktiskt inte ens 1 hel generation bakom. En halv generation bakom kanske. Den nosade trots allt på PS4 nivå vilket spel som Doom 2016 och Witcher 3 visade som gick utmärkt att köra på Switch, även om de inte såg lika bra ut. Så nästa Switch lär klara av PS4 nivå utan problem, och ärligt talat, de flesta spelen till PS5 är ändå cross-gen med PS4. Tekniken har kommit så långt att det är inte så jättestora hopp mellan generationerna längre, som det var mellan PS1 och PS2 till exempel. PS5 är i princip bara PS4 Pro-Pro.

Kick-Ass. Den sparkade röv.

Skrivet av Dudinkalv:

Även om de ökar prestandan lite så är det Nintendo det handlar om och jag är övertygad om att hårdvaran ändå kommer att vara ca 1-2 generationer bakom övriga konsoler, som vanligt

1-2 generationer bakom övriga konsoler, så prestandan kommer att vara i nivå med PS3 menar du?