Inlägg av Ghost Writer

Inlägg som Ghost Writer har skrivit i forumet

Skrivet av trickeh2k:

Min tanke också. Så länge den går på bio så lär det nog vara så pass dyrt, men jag vet ju inte om de sänkt priserna för filmer efter att de slutat att visas på bio.

Såg den på bio och detta är en film som jag tycker ses bäst på bio så om den fortfarande går på bio är mitt råd att se den på bio istället.

Skrivet av Ninami:

Vad hade varit rimligt då? Strax under ett decennium är jävligt länge om du frågar mig. Man behöver se det från flera perspektiv och inte bara från perspektivet att "stänga ner spel suger". Det finns logiskt förklarande orsaker till varför saker och ting, speciellt online spel, behöver ett avslut. Sen kan man ju självklart argumentera att det kan stängas ned på ett snyggare vis. Men det känns totalt orimligt att online spel ska leva på för alltid bara för att det anses som "respektlöst" att stänga ned spelet.

Jag skulle våga påstå att majoriteten av utvecklare förstår att mjukvara inte lever för alltid.

Vore det verkligen så svårt för varje spel att ha ett offlineläge då? Så att man tekniskt sett fortfarande kan spela spelet även om själva poängen med ett onlinespel försvinner offline?

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/3cBu9jZ1LgU

Är det ett orosmoln att Nintendo varit så tysta om framtida spel (gårdagens Indie World var ju ingen main direct direkt) eller är det ett gott tecken på att de sparar en hel del till Switch 2? Vad tror ni?

Jag tror det är uppenbart att de sparar på krutet till Switch 2. Orosmolnet som jag ser är dock att de avvaktar för länge, istället för att smida medan järnet är som varmast och rida vidare på hypen/intresset för Switch när det var som störst bland den breda massan. Jag tror det är en kombination av att vilja mjölka gamla Switch för allt vad den är värd och att de är livrädda för att fumla till det så som de gjorde med Wii U. Och därför dröjer det. Och dröjer. Och dröjer. Men nu får de fan ge sig!

Skrivet av Mattias Frost:

Är för mig en skräll att jokern tagit sig så långt och dessutom slagit ut både Sephiroth och Robotnick längs vägen. Han fortsätter säkert hela vägen till finalen! För övrigt håller jag tummarna för Arthas, men tror han får däng av Bowser.

Håller med. Jokern är ju mest känd från filmer och serietidningar, så det vore skittråkigt om han vann över alla karaktärer som faktiskt kommer från spelvärlden.

Nya Turtles-spelet och Cat Quest 3 såg båda småcharmiga ut.

Asballt!

Kan det ha varit Cyberia?

Skrivet av lasselason:

Jag håller med, det kul att leka med tanken och det hade varit väldigt välkommet med ett släpp i år.

Jag håller också med. Lutar själv mer mot mars 2025 nu. Tror inte det är helt uteslutet ännu med en release redan i år så man kan väl fortfarande hoppas, men får vi ingen utannonsering om det de närmaste 2-3 månaderna så blir det definitivt 2025 som gäller.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag har inte så mycket emot att Lara är längst upp med tanke på att hon kan anses vara en av karaktärerna som drog spel in till att bli mainstream.

Lara Croft borde såklart vara med på listan och av den anledningen, och jag hade inte haft något emot att ha henne högt upp, bland topp-5, men jag ifrågasätter huruvida hon verkligen är så aktuell inom mainstream att hon är mer ikonisk än självaste Super Mario. Tomb Raider som varumärke och Lara Croft som karaktär/ikon känns rätt så passé vid det här laget. Hade man frågat tusen random människor på gatan vem Mario är och vem Lara Croft är så tror jag verkligen att märkbart fler människor känner till Mario. Ingen av Tomb Raider-filmerna har förresten spelat in mer än en miljard dollar, lååångt ifrån snarare. Super Mario-filmen från här om året spelade däremot in en bra bit över en miljard dollar. Jag tror inte det är något snack om saken om vem som är den mer populära/allmänt kända karaktären av de två.

Ingen Donkey Kong, Mega Man, Bomberman, Samus Aran, Simon Belmont, Kirby, Chun-Li, Slime från Dragon Quest, Chris Redfield eller Jill Valentine? Okej.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Sephiroth! Det trodde jag inte. Men Jokern är ändå Jokern...

Jag tycker väldigt mycket om Jokern men då är det Jokern från 1989, från The Animated Series, från filmen Jokern, från Lego Batmanfilmen och andra filmer, från serietidningar med mera. Och jag tycker inte att karaktärer som Xenomorph och Jokern borde räknas med alls i en sådan här omröstning. Det borde handla specifikt om spelkaraktärer, som i karaktärer från spel. Och bara för att en karaktär är med i ett spel gör det inte denna till en karaktär som kommer från spel om ni hajar vad jag menar. Men det kanske bara är jag det.

Skrivet av Majoren:

en bärbar Xbox

De kan kalla den Xboy. 🤓

Detta tog väl död på hela den här serien. Det har inte kommit något nytt FEAR-spel på tio år nu. Trist när det blir så. Minns att de tidigare spelen fick rätt bra mottagande.

Dr Pepper

Skrivet av Gaara:

Oj, någon startar ett nytt account o första inlägg är återuppliva en 18år gammal tråd

Någon som själv nyligen avslutat sitt konto kanske

Ok.

Skrivet av Gertzy:

Den sociala biten är såklart värd att väga in, men är det speciellt många som spelar så fortfarande? Känns som allt ersätts av onlinespelande numera. Och de flesta spel har väl inte ens lokal coop längre? Eller jag kanske spelar för mycket enspelarkampanjer för att märka det bara...

Inget illa menat, men jag tror att många som spelar mest online lever lite i sin egen bubbla. It Takes Two från förrförra året, som var årets spel till och med, är ett praktexempel på lokal co-op. Mario Kart 8 Deluxe som fick alla sina expansioner med Booster Course Pass bara här om året går också alldeles utmärkt att spela i splitscreen mot andra hemma i soffan. Och många föredrar fortfarande att spela mot eller med någon i varenda fightingspel och beat 'em up IRL. Lokal co-op i något som Turtles Cowabunga Collection är hur kul som helst. Och det är inte alls samma sak att spöa någon i Tekken eller Killer Instinct online som när man sitter jämte varandra på riktigt.

Skrivet av Siegfried:

Släpptes House of the Dead i Europa? Har aldrig sett det.

Det gjorde det men...

Skrivet av Ruffles:

Släpptes å andra sidan inte alls till Saturn utan till DreamCast!
Och det är en parodi på The House of the Dead 2 som också kom till DC.

Skrivet av Jonny Myrén:

Dog vinner över Kefka? Vad är det som händer?!

Det är som när L-blocket i Tetris vann som bästa spelkaraktär i gamefaqs stora turnering för 15+ år sedan. Om Dog nu vinner hela denna turnering så är det rätt åt er som inte diskade denna skämtnominering från start. Och bara för det kommer jag också rösta på Dog från och med nu.