Inlägg av Xlave

Inlägg som Xlave har skrivit i forumet

1

Hej hej hallå!

Vi har fått in 50+ ansökningar till guilden över en väldigt kort tid vilket är otroligt roligt, det tackar vi så mycket för!

Dock börjar vi bli fulltaligt för denna gång när det gäller medlemmar i vår raiding core, det enda vi behöver för tillfället är ytterligare en exceptionell Rogue som kan raida utsatta tider. Vi stänger därför rekryteringen för denna gång och återupptar den när det börjar närma sig raiddags.

Det är fortfarande några få som jag har kontaktat via Discord men som inte svarat eller accepterat vänförfrågning (Den svenska schäferstammen, Roach, Kaffepuffen), svara gärna mig på Discord.

Utöver det kan jag meddela att guildet kommer spela på servern Shazzrah (PvP) om inget annat händer fram till release. Spara era namn där om ni vill ha möjlighet att gå med i vid ett senare skede.

Väl mött allesammans!

Det är superkul att vi har fått in mycket ansökningar och rankerna börjar sakta men säkert bli kompletta

Just nu söker vi endast:

Fury Warrriors
Rogues
Warlocks
Hunters
Holy Paladins
Resto Druids

Skrivet av mrFluffy:

Jag la ner all min tid för att jag tyckte det var roligt, ingen annan anledning. Betalade helt frivilligt ventriloservrar utan att kräva någonting tillbaka.

DKP Är ett dåligt system som är till för elitistiska guilder, i alla guilder jag raidat med så har vi helt enkelt rollat på saker som man tyckt man behövt, och oftast så gav man ändå bort looten fast man vann rollen för att en annan person behövde den bättre, efter en snabb diskussion som skedde öppet.

PS. Förlåt att jag går OT i denna tråd, men blir lite triggad av DKP. Och jag menar inte att ni är elitister heller, men av den erfarenheten jag har så flockas sådana människor i guilder med DKP system.

Jag förstår din poäng. Om alla spelare alltid var så pass altruistiska så hade man inte behövt något system. Min erfarenhet är att vissa är mer giriga än andra, och då är det bättre att ha ett system.

Det intressanta är att guild med DKP-system är de som blir kallade för "casual" nu för tiden. De som är riktiga min-maxers (elitister om man vill) propagerar för att Loot-Council är det enda rätta.

Skrivet av mrFluffy:

Apropå DKP som ni kör, jag har själv varit både guild och raid ledare, aldrig att jag eller någon annan officer skulle få några fördelar under raids. Skulle aldrig vara med er guild och raida just pga av detta.

Hej!

Detta vill jag verkligen adressera.

Det måste verkligen poängteras att det svåra med att raida i Vanilla inte är contenten i sig, i varje fall inte förrän i slutet av AQ40. Det svåra med raiding i Vanilla är att lyckas hålla ihop och få 50 pers att sträva mot samma mål över en väldigt lång tid.

Om du har varit guildleader/raidleader i ett seriöst guild i Vanilla vet du att det är mycket jobb. Finns det inte en grupp med eldsjälar som driver saker framåt kan saker snabbt gå snett, och guildet faller ihop.

För att skapa engagemang och ge incitament till folk ska hjälpa till med bördan som är att styra denna stora skuta, finns det helt enkelt en liten DKP-bonus om man väljer att ta på sig ett sådant ansvar. Personligen lägger jag redan många timmar på guildet i veckan och jag vill helt enkelt hitta fler som vill hjälpa till.

Skrivet av raxogox:

"Spelare har egen påverkan på vilken loot de får - Ingen korruption av Loot Council"

Samtidigt så kör ni med en
"20 DKP efter en raid till den/de som spelat eller uppfört sig exceptionellt bra. Detta sker genom nomineringar av raidledare/klassledare + två slumpmässiga medlemmar som deltagit i raiden."

Detta är ju samma sak som loot council då DKP avgör vem som får loot och "officers" bestämmer vem som har uppfört sig bra.

Jag vill också påpeka att endast Warrior och Paladin står på Lootlistan för Ashkandi, men ni tillåter inte ret paladiner och Warriors använder bara 2h i pvp som off-spec, Hunters arbetar också med 2h i pvp- mainspec. Hunter borde stå med på den listan.

Hej!

Kul att du har mycket åsikter! Jag ska adressera några av dem här.

Det finns många viljor i stora guild så vi har gjort omröstningar på vilket loot-system guilden vi vill ha, och på vilken ambitionsnivå vi har som guild. Gällande loot-system ville de cirka 30 personer som var grunden i guilden ha "En blandning mellan Loot Council och DKP".

Varför?
DKP-delen är enkel att svara på. DKP ville folk ha just för Classic-känslan i det hela, och trots att en stor del av gruppen känner varandra och litar på varandra, blir det mindre tjafs om det finns ett tydligt offentligt system.

En stor andel ville även ha Loot-Council. Detta för att det är det mest optimala och det främjar guilden mest för progress. En annan anledning är också att vissa vet att de är väldigt duktiga och hängivna, och de vet att de hade fått mer loot, samtidigt som de som är mindre hängivna hade fått mindre.

För att belöna de spelare som utmärker sig en gnutta, och för att ge incitament till att alla spelar till sitt yttersta har vi lagt till ett litet element där man kan utmärka sig. I varje fall jag tycker att det är en bra kompromiss!

Loot-listorna är inte färdiga på något sätt, det första som står dokumentet är att alla klassledare ska ge sin input på listorna. Jag har stor erfarenhet av Hunter och jag kommer även vara klassledare för Hunters. I och med blå-posten från Blizzard för nån dag sen är det bekräftat att Hunters kommer kunna melee-weava på det förväntade sättet och på så sätt öka DPS, så troligen kommer Ashkandi vara ett vapen som läggs till för Hunters. Jag försöker bryta stereotypen om att alla vapen är Hunter-weapon, men Ashkandi ska vi ha

@Lippen: Vi kommer bestämma nu i helgen om vi ska spela på samma server som dem eller ej. Eftersom det visar sig att det bara finns två PvP-realms man kan skapa karaktärer nu innan är det väldigt troligt att det blir den.

1