Inlägg av Lania

Inlägg som Lania har skrivit i forumet

@almblad: Det är så bra att de har lagt upp alla FF soundtracks nyligen! Har längtat efter FF XIV! Ser fram emot när Shadowbringers OST släpps!

@Bulberfoot: Handlingen är över, men du kör Dungeons och Fates och eventuella Side quests som du har sparat för att levla andra jobb. Och daily roulettes.

@Arizato: Tack för dina two cents! Tycker de var guld värda.
Jag verkligen älskar Speakers Networks högkvalitativa serie. Har sett om den hur många gånger som helst. Jag kan också rekommendera YouTube-kanalen Noclips dokumentär om FF XIV där de intervjuar utvecklarna om fiaskot som var 1.0.

@Kitongo: Kul! ^^

@Kitongo: Okej! Var det gratis-trialen? Om du tänker skapa en ny karaktär eller har en som du kommer att fortsätta spela med så får du hojta till om du hamnar på Light-servern och världen Zodiark. Då kan jag lägga till dig som vän om du vill.

@Kitongo: Tack! Ja, spelet är cross-platform, så det påverkar inte. Det som påverkar är vilken server och värld du spelar på. Jag är på server Light, värld Zodiark. Var är du?

@anon_326725: Det finns 17 jobb, Desciple of War and Magic.
Tanks: Gladiator/Paladin, Marauder/Warrior, Dark Knight och Gunbreaker
Magic casters: Thaumaturge/Black mage, Red mage, Archanist/Summoner
Healers: Conjurer/White Mage, Archanist/Scholar, Astrologian
Ranged DPS: Archer/Bard, Machinist, Dancer
Melee DPS: Rogue/Ninja, Pugilist/Monk, Lancer/Dragoon, Samurai
Sedan finns Blue Mage som ett så kallat limited job, inget att fokusera på om du är ny.

Kan vara bra att få upp en klass till maxlevel (80 i Shadowbringers) innan du levlar flera, så att du kan göra allt content, men det gör man förstås som man vill.

Som gatherers finns: Botanist, Miner och Fisher
Som Crafters finns: Carpenter, Weaver, Leatherworker, Culinarian, Blacksmith, Armorer, Alchemist,

Din karaktär kan vara alla.
PvP är inte obefintligt, men det finns inga PvP-servrar utan man går in i specifika instanser. Vissa tycker det är bra, andra inte. Striderna har ett förenklat system utifrån de skills du har i PvE.

Rotationer är enkla, inget som är svårt att lära sig.

@Kira: Ja, man kan säga att ARR är eldprovet för nya spelare. Men skämt åsido, eftersom ARR utvecklades under bara 2 år, samtidigt som de patchade trasiga 1.0, så tog utvecklingsteamet många genvägar, hence många fetch quests. Yoshi-P har sagt att de vill åtgärda detta under 5.X-tiden, men kommer att prioritera vissa content-patchar först. Men från Heavensward och framåt så blir det ju riktigt bra.

@Dunder: Ja, man får ju helt klart göra skillnad på äpplen och päron, Square Enix menade ju aldrig antalet faktiska spelare när de nämnde siffran för XIV.

@almblad: Du kan skicka en invite till mig också om du vill senare, heter Novarim Nightbrim.

@marsson90: Synd att du hamnade där och inte på Zodiark!

Skrivet av Kira:

5 av 5 utav en som redan är frälst av spelserien ja. Jag hade gärna sett en recension från någon som är ny till spelserien och som testat andra MMORPGs innan.

Shadowbringers är, utifrån innehållet och berättelsen som det erbjuder, den bästa expansionen hittills i spelserien och får därför betyg 5. Det är en subjektiv åsikt, precis som alla andra recensioner.

FF XIV är det enda MMO jag spelar just nu. Andra titlar som jag körde tidigare kunde helt enkelt inte mäta sig i jämförelse.

Skrivet av Bulberfoot:

Jag har precis börjat spela, så är lite förvirrad.
Kan man alltså, med samma karaktär, börja levla en ny Class?
Och kan man sen växla mellan de båda?
Och man kan alltså levla upp samtliga Classer med samma karaktär, eller?
Och sen växla fritt mellan alla?

Ja, precis så. @almblad förklarade det bra. Det är sjukt najs att kunna göra allt du vill göra i spelet utan att behöva skapa en ny karaktär. Bara en av spelets många styrkor!

Skrivet av Dunder:

Detta är väl ändå en smärre överdrift?

Nej, med fler än 16 miljoner registrerade spelare, en siffra som ständigt ökar bland annat på grund av många WoW-refugees, så tycker inte jag att det är det.

@almblad: Jaaa, verkligen!
Tack så mycket! Det kändes hart när omöjligt att göra spelet rättvisa med ord, men det blev väl helt okej till slut. ^^ Lycka till med farmingen!

@burkmopp: Oh, där uppe fanns svaret! Jag addar dig! Heter Novarim Nightbrim, så håll utkik, det kommer en invite till vänlistan.

@burkmopp: Vilken server är du på? Jag är på servern Light, värld Zodiark.
Om du inte är på Zodiark så kan jag lägga till dig på en Cross World Link Shell, om det skulle vara intressant. Men om du är på Chaos så blir vi ju tyvärr inte kompatibla. ^^

@almblad: Det här är den bästa redemption storyn som spelbranschen någonsin har sett.

@Loevet: Hehehe, oh yes! Det var väl bara en tidsfråga innan alla mina kärleksförklaringar till spelet, som du tålmodigt lyssnat på, skulle sätta sig som en mask i hjärnan. Alltid kul med nytt blod i spelet!

Och ja, mängden quests från slutet av ARR fram till Heavensward är ökänt. Dev teamet vet om det, och i en intervju sa Yoshi-P att de är väl medvetna om problemet och inte vill att det ska vara en vägg för nya spelare att ta sig över, eller riskera att tappa spelare. Så det har planer på att ändra det, nån gång under 5.X-livstiden, lät det som.

Då kanske till och med jag vågar testa New Game+ som lanseras senare...

@marsson90: Argh, så surt! Men ge inte upp! ;_; We need you, Warrior of Light... or eh... Darkness! <3 De har snabb support (även om jag också önskar att de kunde ha öppet jämt...) så testa på måndag!