Inlägg av pback

Inlägg som pback har skrivit i forumet

1
Skrivet av Jozo:

Jag har personligen aldrig förstått varför någon lyssnar på P3 alls? Inte bara spelpodden, utan varför kanalen ens finns? Vet ingen som lyssnar på den kanalen, och har nog aldrig hört någon säga "byt till P3, det är "x" på just nu"...

With all due respect. Här tror jag att du ser din egen omgivning/"bubbla", där det förvisso säkert kan stämma. Själv lyssnar jag en hel del på p3 och kikar man på https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/radiounder... som mäter radiolyssnande så är det ca 9-10 % som en genomsnittlig dag har lyssnat på p3, vilket är en hiskelig massa människor...

Hej,
jag tar gärna Post Void och Endless space 2 om det är ok.

Åhå, jag tänkte precis dra igång ett final fantasy-lir via game pass. Fick nu ju ett nytt alternativ och kan således välja på:
FINAL FANTASY XII THE ZODIAC AGE
FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster
FINAL FANTASY VIII Remastered WINDOWS EDITION

Vilket spel tycker ni jag ska börja med/något jag borde sky som pesten? Hänger de samman så jag borde spela dem i någon viss ordning om jag får för mig att fortsätta? Spontant tänkte jag att det är bättre att börja med XII eller X/X-2 eftersom man inte vet hur länge spelen ligger kvar och därför dumt att dra i gång VIII redan nu..

Skrivet av trickeh2k:

Älskar sci-fi och har inte läst böckerna, så för mig är det här ju bara win-win-win.

You are in for a treat! Denna bokserie är en sån som jag skulle vilja ha oläst, för att få läsa den för första gången. Passa på innan du ser serien, du kommer inte bli besviien.

Jag lägger min röst på Inside och Brothers - A Tale of Two Sons

Ni som spelat det, skulle ni säga att det passar att lira tillsammans med 8årig dotter? Estestiken och att spelet verkar vara utan engelsk text har gjort att jag funderat på spela det med henne. Jag har googlat upp att det har rating E (everyone), så utifrån det är det ju ok. Att en story är sorglig och det kommer tårar gör inget, utan hon uppskattar snarare en gripande berättelse (om den är lagomt komplicerad och förstålig för ett barn) och saknad/sorg är inga känslor som vi behöver motarbeta. Det som får mig att fråga är att det i recensioner står en del om trauman. Är det en "mörk" story, om hantering av ångest och liknande? Isåfall tar jag nog något mer lättsmält 🙂

Tackar för svaren!! Lutar åt att jag börjar plöja en av tidningarna, efter det vet jag nog om jag gillar serien och kan isåfall köpa resten av samlingen.

The walking dead. Serier eller spel?

Jag har införskaffat mig de första Telltale-spelen i serien och tänkte prova spela igenom dem då de är så lovprisade. Såg nu att humble bundle har hela samlingen av serien som ebok (serietidningarna alltså) och då började det snurra lite i huvudet. Jag har ju inte läst en serietidining på hiskeligt många år, skulle spontant gissa att det inte är något för mig, men uppenbarligen finns ju vuxet folk som gillar att läsa dem också så tänkte att man trots allt skulle passa på att prova nu när pengarna är så små. Modernt serieberättande kanske är en värld jag missar, skiljer sig gissningvist från min erfarenhet av Kalle Anka och Knasen på 90-talet

Kommer då till frågan och vad som är vettigast att börja med, gissar att den ena spoilar den andra oavsett..
Ska jag ge mig på serietidningarna först eller spelen?

Huruvida de har räknat med humblesiffrorna är svårt att 100% veta, men vore väl rimligt? Men det du beskriver låter som deras tidigare "monthly", numera är det choice, nu behöver man inte vänta utan alla titlar finns tillgängliga för att låsas upp direkt när månaden börjar, så det kommer vara en andel som inte valt gris (även om det nog kan anses som ett av storspelen denna månad).

Är ju ett dragplåster i månadens humble bundle choice, så det lär ju ökat på siffrora ganska bra. Absolut inget jag klagar på, utan tvärtom tacksamt att de leverar sådana spel till humblebundle.

Vet att du frågade specifikt efter ljudböcker, men sprang på denna här https://www.humblebundle.com/books/warhammer-40000-series-sta... och kom och tänka på din tråd så tipsar om den. Billigt om man vill in i warhammer 40k-loren, även om denna är just för e-böcker och inte ljudböcker.
(de har tidigare haft bundles med 40k-ljudböcker också, så kan vara läge för dig att hålla span på humblebundle då de ibland återanvänder titlar från tidigare bundles)

Jag har julledigt och provar görna något nytt lir. Tack på förhand och god jul! (steam eller origin går fint vilket som)

Skrivet av Komured:

För mig känns det bara spontant som att de använder Halflife namnet för att försöka boosta försäljningen av sin egen VR-Satsning. Återstår väl att se vad de med VR tycker om spelet.

Är väl fullständigt naturligt att de släpper spel på en inarbetat varumärke? Nintendo boostar säkert sin konsollförsäljning av att de släpper Mario/Zeldaspel..
Tycker det är spännande att de släpper spelet, huruvida det blir ett bra spel eller inte får väl framtiden utvisa. Half-lifespelen har en historik att vara vara banbrytande/innovativa och lite därför tycker jag det känns rimligt att nästa spel bör vara ett VRspel. Nuförtiden har ju vr-utvecklingen kommit så pass långt att kvaliteten på upplevelsen hos highend-brillorna ju är makalös. Bil-/flygsimulatorer är väl de tacksammaste spelen att uppleva skillnaderna i. Priset är dessutom hyggligt nu, vill man enbart prova vr går det ju att köpa ett begagnat vife/rift/lenovo för endast några tusenlappar. För en modernare upplevelse tex ett pimax 5k+ för bättre upplösning/uppdateringsfrekvens/vidvinkel (om man orkar stå ut med att ha att göra med ett strulföretag), men ändå en rimlig peng. Vill man det absolut värsta finns det andra alternativ också, då kostar det ju såklart, men det gäller ju värstingskärmar också (eller processorer, eller tangentbord, eller projektorer, eller...). Det går ju att få ett par vrbrillor för vad en bättre mobil kostar, eller en charterresa. Prisvärt imho, särskilt med tanke på att det är nischprodukt.

Känns som att det gnälls oavsett hur långt ner i pris man kommer. Man kan ju liksom inte förvänta sig att få specsen från senaste iphone/samsungluren till priset av en 5 år gammal telefon (nu rantade jag loss här, inte menat specifikt till ditt inlägg @Komured 🙂)

@tedacious:
tar gärna volume om det finns kvar.

Nu har ju helgen redan gått, men eftersom det är semestertider har jag långhelg och fortsätter därför tråden. Kul att det är sådan variation på svaren, folk spelar verkligen olika lir. Själv har jag fastnat i realm royale tillsammans med sonen. kul sätt att umgås på.

@Renfis:
Om. Den finns kvar tar jag gärna Rock of Ages II: Bigger and Boulder. För att ge till en kompis för att spela mot honom. Haha, älskar humorn i det spelet!

1