Inlägg av PHa

Inlägg som PHa har skrivit i forumet

1
Skrivet av Loleth:

Eftersom många här inte verkar gå till orginalartikeln på Sweclockers så missas en del, så FZ ni borde ta med vad kemikalieskatten ska gå till nämligen sänkt skatt på arbete.

Ibland kan mindre information innebära att man inte blir lika förledd. "Grön skatteväxling" är ett sätt att lura människor till att betala mer skatt, vilket t.o.m. Aftonbladet erkände för kanske 15 år sedan innan deras parti (S) blev beroende av Miljöpartiet. Men det är väl bara jag som kan minnas så långt tillbaka...

Skrivet av Marackez:

De många verkar missa är att återförsäljare kan dra av 50-90% på skatten. Tror ni de lämnar det utrymmet till oss konsumenter eller höjer priserna o skyller på skatten ?

https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/skatter/...

Läs och begrunda. Ingen gör detta, det är för krångligt eller går inte. Och om det går och någon gör det i något fall så lönar det sig troligtvis inte. Och även om det skulle löna sig så innebär det fortfarande stora merkostnader vilket försvagar Svenska företags konkurrenskraft. (Ytterligare.)

Skrivet av Nilos:

Notera att dessa pengar ska finansiera de skattesänkningar på arbete som de kommit överens om.

Nej?? Nu tror jag du pratar om plastpåseskatten där de sagt att de ska göra en "skatteväxling" som presenteras längre fram. Det är alltså ingen skattesänking. Det är bara för att lura väljare och kunna säga "-Vi har sänkt skatten på arbete." när de i själva verket tar ut lika mycket skatt ändå, troligtvis mer, allt i samma veva som de flyttar arbetstillfällen utomlands.

Skrivet av sebrock:

Är det inte härligt med lite socialism och vänstergegga? En hittepåskatt som gör ingenting förutom att sponsra Maggans och regeringens totala haveri. Grattis Sverige!

Hittepåskatt ja. Den fyller inget annat syfte än att fylla det "svarta hålet" av ständigt ökande statliga utgifter. Precis som skatten på plastpåsar. 90%, (kanske upp till 98%) av all plast i haven kommer från de 10 största floderna i Afrika och Asien.
Det betyder att Amerika, Europa, Ryssland, Austrailen m.fl. står alltså för 2-10%. Beskatta Ica-kassar ger alltså ingenting eftersom vi inte använder våra älvar som sopnedkast. Och precis så är det med kemikalieskatten också. Enda syftet är att få in mer skattepengar för att hålla det sjunkande skeppet flytande en stund till.

1