Inlägg av pv2b

Inlägg som pv2b har skrivit i forumet

1
Skrivet av burkmopp:

Man behöver ett mobiltelefonnummer kopplat till sitt konto för att kunna spela vilket kommer motverka detta problem en hel del, förhoppningsvis.

<Uppladdad bildlänk>

Det är inte direkt svårt att skaffa ett throwaway-mobilnummer, särskilt inte om allt man vill är att ta emot SMS.

Skrivet av trickeh2k:

Ja och alla spel som är populära blir det otroligt framgångsrikt att sälja och utveckla fusk till. Fuskare kommer alltid att vara steget före utvecklarna, tyvärr. Nu ska man väl inte måla fan på väggen så här långt i förtid, men jag ställer mig högst tveksam till hur pass bra det här kommer att fungera.

Nä, jag vet inte. Overwatch i sin nuvarande totalt stagnerade version känns inte särskilt lockande att spela. Det finns inte så mycket att förlora, alltså.

Jag spelade förra OW2-betan och tyckte det var skitkul så jag ser ju fram emot förändringarna, och kul att Blizzard faktiskt satsar på att konstant förändra spelet.

Med det sagt kommer jag nog inte lägga särskilt mycket pengar på det här F2P-spelet (mest för att jag oftast inte lägger några pengar alls på F2P-spel), och definitivt inte innan man ser att Blizzard faktiskt lyckas hålla spelet någolunda rent från fuskare.

Enstaka fuskare kommer förekomma, det går inte att komma ifrån, men det får ju inte vara så att man får en fuskare i typ var och varannat spel.

Skrivet av trickeh2k:

En enorm nackdel med ett fps och F2P är fuskare. När du bara kan skapa ett nytt konto när du blir avstängd. Vet inte hur bra de är överlag på fuskare men tror det kommer bli ett stort problem om det blir ett populärt spel

Det är nog det primära jag är oroad för i Overwatch 2. Att köpa en Overwatch-licens är inte särskilt dyrt, men det är tröskelhöjande.

Destiny 2 fick, och har fortfarande, enorma problem med fusk, som eskalerade rejält när det gick Free To Play. Förhoppningsvis har man lärt sig lite därifrån...

Skrivet av Boomer:

Inte jag. Utöver inköpspriset på Overwatch har jag inte lagt en enda krona mer på spelet, och har ändå allt upplåst genom pryllådorna man får av att bara spela.

De enda som egentligen borde uppskatta detta är spelutgivarna, för från ett konsumentperspektiv är det rent ut sagt äckligt med dessa säsongsbiljetter eller vad man nu vill kalla dem. De vill att man ska betala en viss summa pengar för möjligheten att kunna kanske låsa upp föremål i spelet, så länge man hinner - för har man annat för sig än att sitta och spela tv-spel halva dagen så kommer du inte hinna färdigt innan nästa säsong börja. Och ja, då är det bara att punga upp ytterligare 12.99€ eller vad det nu kan kosta och ta ut lite semesterdagar.

Det är ju inte helt sant. Det finns ju enstaka skins som endast gick att köpa för pengar även i Overwatch 1.

Det jag kommer på direkt är "Pink Mercy" som låstes upp genom donation till något bröstcancerändamål.

Det skinnet äger jag, som obotlig Mercy Main, själv. Och det kan jag garantera att du inte har om du inte köpt det.

Av princip brukar jag inte köpa kosmetiska skins, men det här skinnet var så pass snyggt, och det gick att motivera det genom att pengar gick till välgörenhet, så jag gjorde ett undantag den här gången. (Som man gillar jag bröst, och hatar cancer, så det var inte svårt att sälja in hos mig.)

Ett sådant upplägg har jag inget emot. Det ger ingen fördel i spelet, och om spelet är gratis så är det svårt att gnälla på att man *kan* köpa kosmetiska grejer till det.

Sedan är det ju inte så att lootboxar är det enda sättet man kan tänka sig att kunna få skins "gratis" i Overwatch. Det går mycket väl att tänka sig att man får ingamevaluta för att spela, som man sedan själv kan lägga på vad man än vill ha, istället för att förlita sig på slumpen. Redan idag kan man få ingamevaluta i lootboxar, antingen som en slumpmässig drop med pengar, eller om man får ett skin som man redan har så konverteras det till ingamevaluta automatiskt.

Kommer inte försvinna, tyvärr.

Skrivet av Mox+:

FZ:s kommentarsfält fortsätter sin resa ner i avgrunden. Vad det egentligen handlar om:

https://mobile.twitter.com/mizliz_/status/1452006019425574913

”The response to Overwatch's cowboy name change tells me that folks still don't understand why it matters.

Team 4, which creates OW, has ZERO power to change what the big head honchos at ActiBlizz need to address and fix, but they're doing what they can in this moment.

When you say shit like "name change doesn't make us forget the sexual harassment lawsuit lol" do you think the rank-and-file developers of OW, who had a front seat for the trash the admin did, feel like that helps them?

They didn't forget. That's why they CHANGED HIS NAME.

Employees fought for this name change. Employees that didn't want to have to build around, design around, or hear the name of a known abuser. Employees that wanted to make change when the "big guys" wouldn't.

People keep confusing employees that are also hurting with the people who make five times as much that have refused to budge and have refused to own up to what their company did. Stop blaming those who are trying to do better.

The highest levels of ActiBlizz have failed. They owe their workers more and haven't followed through on promises. Please check out
@ABetterABK
for more information and how you can ACTUALLY support those at the company you pretend to care about.”

Till övriga läsare:

Läs det citerade inlägget ovan. Detta är det enda vettiga inlägget i hela tråden. Resten är bara killgissningar och ilska.

Skrivet av Joakim Bennet:

Vet ju att supermånga lirar CS idag, men VILKA? Träffar nästan aldrig någon som kör. Vore kul med något åldersspann där. Någon som har koll?

Det är mest den äldre generationen som spelar det som jag förstått.

Aftonbladet 15 sep 2021: Counter-Strike blev seniorernas nya hobby under isoleringen

Cyberpion säger att de kontaktat EA med all info, EA påstår att de undanhållit information och istället velat ha ett säljmöte.

Man skulle vilja se mailkommunikationen mellan EA och Cyberpion för att se vem det är som har rätt.

EA har jag noll förtroende för, mest för att de är EA, men Cyberpion har jag inte heller något förtroende för, eftersom de är helt okända för mig. Däremot är det så klart inte alls ovanligt att säkerhetsinformation ignoreras eller inte går fram, det har jag själv varit med om, att ett stort företag ignorerat en säkerhetsbrist tills att jag kopplade in media i frågan.

Skrivet av kebbe:

Hon kunde inte tagit upp det någon gång tidigare under de 16 år som passerat sedan spelet släpptes?

Hon kanske inte kände till det?

Skrivet av Bennii:

Näää, jag menar en glass som smakar taco. Typ tacofärs i en våffelstrut.

Fast det blir ju ingen glass av det, det blir tacofärs i våffla. Jag är inte helt såld på idén, men är inte helt snabb på att avfärda heller.

Skrivet av Bennii:

Enligt samma logik borde man kunna ersätta de hårda tacoskalen med våffelstrutar? Om GB läser tråden får vi tacoglass till nästa sommar.

Du menar typ Winner Taco?

Skrivet av Maysay:

@jockstrap: Kanske pga av att det inte har varit färdigt? Nu är de det och om de känner att spelet inte kan ge mer då börjar kanske reor att komma. Hoppas inte.

Hur menar du med "Hoppas inte"? Är det inte bra att folk rent hypotetiskt skulle kunna köpa spelet till ett rabatterat pris?

Skrivet av jockstrap:

Dom har dock inte haft en rea på spelet sen det kom som alpha för 4år sedan eller något

Om man ser det på ett annat sätt så har de ju haft en konstant rea på spelet under 4 år, eftersom det först när det kommer ut ur early access kostar helpris. Konstigt att ta ut en rabatt på en rabatt, vilket är varför de inte gjort det.

Jag menar bara att det är lite väl okritiskt att gå speltillverkarens ärenden med att säga att de har en policy om att aldrig rea ut sina spel, när så inte riktigt är fallet.

No-sale policy

Citat:

Are you planning to participate in Steam sales or Bundles?
No.

Det där låter inte riktigt som en utfästelse att aldrig rea ut spelet. Det säger ju bara att de inte har några konkreta planer just nu på att rea ut spelet. Det är väl ingen vettig människa som i förväg går ut och säger att "vi planerar att rea ut det här spelet senare"... då skulle ju ingen köpa till fullpris.

1