Inlägg av Tiggaren

Inlägg som Tiggaren har skrivit i forumet

Trevligt att det är såpass bra, blir nog helgens spel för mig faktiskt

Talos Principle (1).
Fick mersmak på pusselspel efter att ha kört Viewfinder och Superliminal. Inte besviken än så länge. Lite
svårt att hänga med på allt det filosofiska men pusslen är väldigt roliga och börjar bli ganska knepiga!

Senua's Saga: Hellblade II ser bra ut i från det jag sett. Hoppas på höga betyg.

Skrivet av schmuttah:

Jag med, väntat på superrea på "moon" så man spelar spelen i rätt följd

Precis, vid första anblick kanske det ser ut som separata titlar men man måste köra moon först för att förstå storyn mars.

Trist att det gick så dåligt, tyckte både spelen var bra även om Moon var bäst.
Önskar dom lycka till!

Ytterst få spel jag spelar om igen men dom få gånger det händer får det gå minst ett halvår. Storyn brukar vara svår att glömma oavsett, för mig handlar det mer om upplevelsen spelet erbjuder.

Skrivet av Siegfried:

Köpte hem ett Robocop som fyndvara från webhallen för 299kr igår 😅

Najs, då du gillade Terminator spelet kommer du få en riktig trevlig upplevelse med Robocop. Samma passion som med Terminator men ännu bättre!

Robocop nästa då om du inte lirat
Tycker också Terminator Resistance är bra. Gameplay känns visserligen föråldrat nu men annars är riktigt trevligt för en som gillar filmerna. Lätt värt om man köper på rea.

Skrivet av Freakon:

*Detta kan kännas krävande men det är också därför belöningen när man överstiger ett hinder är så stor och fin.*

Där ligger nog skillnaden för mig. Känner inte så starkt när jag lyckas med något. Därför jag inte gillar sporter och tävlingar antar jag. Provade fotboll och lite annat som ung men hade inget driv att göra mål. Vart typ axelryckning medans andra gick bananas när vi gjorde mål eller vann.

Har dock ADD så min hjärnas belönings-system är typ pajko

Skrivet av scaryfoot:

Jag blev besviken för jag läste att det inte skulle vara så svårt, och det såg coolt ut. Ska ändå spela lite nu, kul bara att rida runt och kolla på omgivningarna. Igår var det nån dåre som jagade efter mig med ett svärd som verkar ha räckvidd på 10 meter.

Alla gillar olika. En del vill ha rejäla utmaningar när dom spelar medans andra kanske är mer intresserade av inlevelse, bra berättelse osv. (i första hand). Själv är jag en rätt laid back gamer. Visst ska det vara utmanande ibland men inte till den grad att jag måste spela om samma sektion eller boss jättemånga gånger. Jag spelar för att koppla av och leva mig in i en intressant spelvärld. Frustration slipper jag helst.

Hade missat detta totalt, wishlistar direkt!

Funderar på att börja en ny CP2077 genomkörning. Något som drar mig in i den världen.

Tycker uppföljaren verkar riktigt coolt och snyggt så det hamnar på wishlisten iaf.

Skrivet av scaryfoot:

Apropå tecknat så hade Persona 4 en av de sorgligaste scenerna jag någonsin sett i ett spel.

Ja precis det är egentligen inte så enkelt som verkligt vs tecknat. Är det bra karaktärsutvecklingen så vi bryr oss om vad som händer och kan relatera till vad karaktärerna upplevs känna så ger det väl samma känslomässiga respons. Kanske någon som är bra på psykologi kan förklara

Nej men ofta påverkar realistiska skildringar oss känslomässigt starkare/djupare då vi kan relatera till hur det är att vara människa jämfört med en ”tecknad figur”.

Det har dock inget att göra med vad som är ett bra spel eller inte utan vad skaparen vill få oss att känna och uppleva. Vill man känna ren glädje så är t.ex. Mario ett bra val

Skrivet av KoP:

Det är ingen idé att blicka bakåt till tider som aldrig kommer åter. Finns inget man kan göra för att manipulera tiden och få den åter.

Det enda man kan göra är att blicka framåt till kistan och göra sina valen angående vägen som kommer leda en dit.

Ändå får vi alla dessa Remasters och Remakes på spel
Nämen tror det är rätt naturligt att man blickar tillbaka till goda minnen ibland och kanske t.om. blir lite ledsen att den tiden är förbi om det så är minnen från barndomen eller kanske ett förhållande som gick i kras. Är själv en Nostalgiker av rang!

Gillade Ori-spelen väldigt mycket men detta var inte min kopp av té. Kanske inte så konstigt då Souls-spel inte är en favorit.
Jag håller dock tummarna för att dom lyckas få till ett bra spel. Möjligt att jag skaffar det vid skarp release.

Visst saknar man den där mystiken och magin man upplevde kring livet som barn. Som vuxen ser man det praktiska i saker vilket inte är lika roligt. Utvärderar saker och situationer i för och nackdelar, risktagande etc. Kalkylerat. Saknar även tidsandan från 80-90-talet. Det var en helt fantastisk tid att vara barn. Det var även innan sociala medier och bredband så man umgicks på ett annat sätt än idag.

Vi fick tälta i skogen bredvid villaområdet själva när vi var typ 10-12 för det fanns inte på kartan att det kunde hända något farligt. Samhället upplevdes iaf säkrare minns jag. Nuförtiden skulle man nog inte våga det.

Skrivet av Kleptoman:

God of War är ju inte souls like? 😂

Hehe you got me! Har så dålig koll på genren. Är väl mer att dom lånat/inspirerats av vissa element från souls-like men det är ett action-adventure med lite rpg. Anyway, trodde No Rest For The Wicked skulle vara mer action-rpg än souls vilket var varför jag köpte det men det var för mycket souls för min smak.

Skrivet av poorks:

det har ingenting gemensamt med vanliga ARPGs (mer än POV) det är ett RENT souls-like, de flesta verkar inte ha förstått det...

Ja dom borde ta bort den taggen. Tror det var delvis därför det inte klickade för mig. Förväntade mig något mer Diablo-likt i gameplay. Souls-like är inte min favvo om det inte rör sig om typ God Of War som jag ändå gillade.