Inlägg av joonsson

Inlägg som joonsson har skrivit i forumet

Vatten
Kaffe
Öl
Whiskey

Har dock blivit mindre och mindre med de sista två i lockdown, har alkoholism i familjeträdet och försöker vara lite försiktig. Plus att jag börjat få så mycket ångest dagen efter av någon anledning, har nog inte druckit på nästan ett år nu trots att jag har både öl, sprit och vin hemma.

Är absolut intresserad, fz är alltid första sidan som kollas när datorn går igång oavsett orsak men skulle väl inte säga att jag har speciellt mycket erfarenhet mer än intresse för spel och teknik samt någon kurs i svenska på universitet.

I spel är det definitivt micro management. Tycker RTS spel kan vara kul ibland, men jag är alldeles för dålig på dem för att spela med andra fast jag ibland vill. Blir alltid att jag antingen har en stor blobb med trupper, eller att jag sätter upp en massa formationer och låter dem sköta sig själva vilket inte direkt fungerar.

Skulle vilja ha ett RTS som inte var micro, vet att det fanns något som jag tror var Tom Clancy man styrde med rösten, tyckte det var ganska bra så något liknande kanske vore något. Alltid tyckt att någon borde göra RTS där om du leder en armé så ger du bara generella order och sen har du kaptener eller liknande som detaljstyr lite mer. Och leder du ett kompani har du gruppchefer som gör detsamma för sina grupper. En dag kanske jag hittar det RTS som är rätt för mig.

I livet i allmänt är jag sämst på att göra saker jag inte är intresserad av. Dålig disciplin kanske man kan säga, och ja det har jag men det är mer än så, jag förstår verkligen inte hur andra är okej med att göra ointressanta saker som driver mig till vansinne. Sitter just nu och måste fixa till 50 Powerpoint presentationer som blev konstiga i Google Slides för "du kan ju teknik" och jag skulle hellre banka huvudet i väggen i åtta timmar. För mig är det verkligen som tortyr att försöka sitta still och göra saker jag inte intresserar mig för eller ännu värre att lyssna på föreläsningar, men å andra sidan kan jag sitta utan att röra mig i timmar om jag är intresserad. Någon dag hittar jag kanske rätt jobb och rätt balans så att jag kan sluta krama sönder möss för att jag har för mycket spänningar i kroppen.

Skrivet av laban005:

Kan ju inte garantera att spelet är för dig men låter som att du ska ge det lite mer tid, tutorialdelen är hemsk och skrämmer nog bort många men när spelet väl drar igång är det kul, sen tycker jag inte riktigt det stämmer att spelet är som alla andra, ser ut som en vanlig covershooter men ska absolut inte spelas så, attack är bästa försvar och det som ger health, dessutom korta cooldowns på alla skills så de bör också spammas. Kan också bekräfta att spelet blir roligare i co-op... Som spel oftast är 😋

Kanske får bli att spela vidare lite ikväll eller imorgon då! Menade inte covershooters direkt utan mer att så långt jag spelat kändes det som ett sämre Destiny/Anthem. Men kanske blir annorlunda om man spelar lite till. Får ge det en andra chans helt enkelt, men om jag var dem skulle jag kasta hela början av spelet och göra om den totalt.

Efter att ha testat det lite är jag besviken. Först tog det en evighet innan man faktiskt fick göra något utan man måste genomlida en lång del som bara är cinematic, gå, cinematic, gå, cinematic, gå, prata med folk i dialoger som var väldigt blandade och gå lite till. Bra att man kan hoppa det i nästa genomspelning, men det kommer aldrig bli någon sådan. Striderna när man väl kom till dem kändes väldigt väntade, det har gjorts och det har gjorts bättre förut var känslan jag fick. Blev fort uttråkad. Dialogerna och framförallt kameran i dialogerna är under all kritik, krystat och en kameraman som behöver gå och kissa så han hoppar upp och ner.

Miljöerna är snygga och spelet flyter väldigt bra på min laptop dock, så det ska det ha plus för. Gillar man den här typen av spel väldigt mycket kan det säkert vara kul, men känns som det finns bättre alternativ där ute.

Det ska dock sägas att jag har testat det själv, jag kan tänka mig att det är bra mycket roligare om man är flera och då kanske de nackdelar jag tagit upp inte känns så stora. Behöver ni en kropp till imorgon ställer jag gärna upp, vore intressant att se hur det är i co-op.

Hittade denna på Oatly's hemsida, tyckte den var ganska rolig. De länkar också till mer info och en petition(?) om just detta från sin sida om någon är intresserad.

Vet att petition är ett ord på svenska men det känns fel här, vad brukar man kalla sånt där? Underskriftssamling? Namnlista?

Skrivet av Shadee:

Som sagt, släpper man så att mjölk kan vara vad som som helst istället för den erkända definitionen så kan vilken produkt som helst vara härnäst och till slut har vi konsumenter oerhört svårt att veta vad som är vad. En "slippery slope" skulle jag vilja säga utan att jag är någon mjölkälskare och köper så lite Arla-produkter jag kan (kör lokalt om det finns, spelar ingen roll att det kostar några kronor mer). Faktum är att jag dricker inte ens mjölk, använder det bara i matlagning.

Självklart kan de få marknadsföras i TetraPak. TetraPak är ett företag som har patent på att vika kartong på ett speciellt sätt, men de gör ju det medvetet för att anspela på mjölk och det är det jag ifrågasätter. På tiden jag arbetade i mejeriet så ville säljarna till Oatly ha in deras produkt i mejerikylarna i närheten av mjölken trots att den inte behöver vara kyld innan öppning.

Sedan finns det massvis av producenter av både havredryck och mjölk men generellt och för enkelhetensskull brukar jag försöka hålla mig till marknadsledarna så länge som möjligt. T.ex så blir man fet av att äta på lokala pizzerian varje dag men det är McDonalds som får ta skiten i undersökningar och dokumentärer.

Haha, det är ju sant. Tur att vi inte har vin i matvarubutiker. Tänk dig att ställa fram en förpackning Oatly ikaffe istället för vin till middagsgästerna på fredagen

Jag bryr mig inte så mycket om någon nisse får för sig att mala ner insekter och kalla det flugmjölk, sålänge de måste lägga till "mandel", "havre" eller vad man nu annars vill göra mjölk av kan det omöjligt vara ett problem tycker jag. Skulle de göra helvita förpackningar med gröna ränder där det bara står mjölk på så ja, då är det ett problem men jag har aldrig sett något sådant. Bättre att tvinga en att lägga till vad det är gjort av på alla sådana produkter som mjölk , korv och burgare tycker jag. Men alla får tycka som de vill. Jag har heller inget emot att man säger att mjölk måste vara det som kommer från ett djur, sålänge det gäller kokosmjölk och liknande också. Sålänge det är konsekvent spelar det mig egentligen ingen roll åt vilket håll man går, men blir töntigt om havredryck inte får kallas mjölk men kokosmjölk eller mandelmjölk får det.

Att de ska få använda tetrapak och designa sina förpackningar hur de vill så länge de inte med flit försöker missleda genom att likna ett redan existerande mjölkpaket och det står klart och tydligt vad man köper känns också självklart tycker jag.

Och att vilja få in sina produkter i mejerihyllan är inte alls konstigt, klart mjölkalternativen borde vara bland mjölken precis som vegankorven ofta finns där man hittar vanlig korv, om butiken inte har en speciell veg sektion. Lättare för kunden och säljer säkert bättre. Visst kan man tycka att det är onödigt om den itne behöver kylas, och här har iallafall vissa butiker havredrycker och liknande precis utanför mejeriet. Å andra sidan har många butiker ägg i mejeriet, som inte heller behöver kylas.

Om de får kallas mjölk eller inte spelar mig ingen roll, köper lika gärna havredryck som havremjölk även om jag mest gör det för att slippa laktosen, men eftersom det redan heter mjölk röstade jag ja då jag inte ser någon anledning att ändra på lagen för att gynna mjölkföretagen. Att det inte ska få säljas i tetrapak eller påpeka att det är bättre för miljön är dock helt absurt, min första tanke är att det kan aldrig gå igenom och jag hoppas det stämmer. Ska Max inte längre få påpeka att de har Sveriges godaste hamburgare för att det är synd om McDonalds som inte har det? Så länge de inte ljuger är det väl självklart att de ska få påpeka deras produkter påverkar miljön och även jämföra det med vanlig mjölk?

Ser riktigt bra ut, men tycker nog såna här spel känns lite tråkiga i singelplayer. Vill någon av vännerna spela med en är det ett klart köp men intresset har varit svagt än så länge.

9/10. Missade på Dishonored 2, inte helt oväntat kanske då jag knappt kommer ihåg det alls. Kanske dags att spela igenom det och ettan igen. Jag tyckte också Hitman filmen med Olyphant var ganska bra, inget mästerverk men för att vara en film baserat på spel ändå klart godkänd.

Detta är varför jag föredrar random world events framför sidouppdrag. Lite som i RDR2, där visse jag aldrig om jag missat något och dök det upp något helt plötsligt var det en glad överraskning. Sitter också med Cyberpunk och tröttnar på dessa eviga sidouppdrag som är likadana allihop. Istället för att lägga resurser på att skapa hundratals likadana sidouppdrag med lite variation och röstskådespeleri osv borde de lagt mer tid på slumpmässiga händelser i staden för att få den mer levande.

Blir också ofta utbränd och tappar lusten halvvägs. Sitter med Ghost of Tsushima och AC Valhalla ungefär 30-50% klart nu senast, men spelen jag aldrig kört klart är för många för att räkna. Även sådana som jag verkligen vill spela klart som Pillars of Eternity 1 och 2 samt Divinity 2 har jag gett flera försök men aldrig klarat mig hela vägen.

Mer linjära spel är kanske en lösning, och jag gillar Naughty Dogs alla spel och God of War till exempel, men jag tycker verkligen egentligen om RPG spel, vill bara ha mindre sidotjafs jag inte kan slita mig från även om det är tråkigt och mer valmöjligheter i att skapa min egen berättelse tror jag.

Om någon har några tips för att hålla lusten uppe och göra dem roligare, eller på ett riktigt bra RPG jag kan fastna i, tar jag tacksamt emot det.

Skrivet av Nemo:

Ja, ett sånt spel vore intressant. Men helst inte ett spel där alla automatiskt får reda på vad spelaren gjort, även karaktärer som befinner sig någon annanstans i spelvärlden, utan det måste finnas vittnen som kan sprida vidare vad de sett och hört.

Precis så jag tänker, lyckas du göra något utan vittnen vet ingen om det och rör du på dig hela tiden kan du försöka stanna framför ryktena om dina illdåd. Men även om det inte finns vittnen kommer specialister att börja söka efter dig. Eller startar du en butik och jagar hjortar för att sälja och ryktena om din underbara paj börjar spridas runt världen.

Hade tänkt avvakta antingen PS5 eller nybygge av PC men nu när de hade kampanjen med Chromecast Ultra så fick det bli Stadia.

Jag tror att det är två delar i det här, att göra riktigt avancerad AI skulle förmodligen vara alldeles för krävande. Istället försöker man använda så enkla medel som möjligt för att få systemet att verka komplicerat. Just AI är väldigt krävande som jag förstått det om man börjar ha för många möjliga beteenden osv. En dag får vi kanske se lite maskinlärning men den dagen är långt borta tror jag. Den andra delen är att det ska vara roligt att spela, i vissa spel skulle vissa säkert tycka att bättre/mer realistisk AI var rolig men de allra flesta spel jag kan tänka på skulle gå sönder direkt. Jag skulle personligen verkligen gilla ett Assassins Creed där varje handling hade konsekvenser, varje person du dödar ändrar allas beteende och du kommer förmodligen förstöra handlingen inom fem minuter, men det hade varit ett helt annat spel. En dag vill jag ha en total sandlåda med en riktig AI, så att du kan spela vilket spel du vill baserat på vad du gör, jag hoppas bara den dagen kommer under min livstid.

Skrivet av Dex:

Ska bli väldigt intressant och se vad dom gör med detta och framför allt vem som kommer spela Joel och Ellie!

Absolut! Bästa vore såklart Troy och Ashley tycker jag men Ashley är för gammal speciellt om det ska vara första spelet, och Troy ser inte direkt ut som Joel men skulle funka ändå tycker jag.

Skrivet av Nimin:

Du kan köpa det på PS4 och uppgradera version till PS5 sedan.
https://www.pushsquare.com/guides/ps4-to-ps5-all-games-with-c...

Så om det är att betala dubbelt du är rädd för så behöver du icke vara orolig. Om du däremot är rädd för att spelupplevelsen ska vara kass på PS4 i förhållande till PS5 så kan jag icke hjälpa dig.

Det är bra, men det är mer det senare jag är orolig för. Ska jag ändå vänta ett år kan jag lika gärna plocka upp det på rea, vet att Days Gone funkade rätt kasst på vanliga PS4, iallafall vid släpp. Men jag antar att jag antingen får chansa eller vänta och se vad folk säger. Tack ändå!

Varit sugen på detta och mer så nu med denna recension. Står och tvekar på om man ska skaffa det till vanlilla PS4 eller vänta till nästa år någon gång när man kanske får sin femma. Någon som hört hur det flyter på den klassiska PS4an? Inte hittat mer än att PS5 kör 4k och PS4 1080p, vilket är allt min TV klarar ändå så det gör mig inget.

Skrivet av anon_79617:

Hade kul i det som fan och har fått mina pengar värda redan nu känner jag.
Men hade föredragit om de struntat i att göra det till en Game as a Service-titel. Kanske lär de sig nu att allt inte behöver innehålla mikrotransaktioner, lootboxes och att det alltid är bättre att försena en produkt istället för att trycka ut i förtid och sen patcha.

Edit: Angående att alla stör sig på att det inte är "de riktiga" skådisarna.
Den känslan försvann snabbt för mig. Nolan North och Troy Baker och gänget gör ett riktigt bra jobb.
Efter kampanjen tycker jag alla känns som riktiga Avengers.
Föredrar faktiskt Cap i spelet framför Chris Evans. Han är så mesig i Avengers filmerna.
Dock slår väl inget RDJ som Iron Man..

Nu har jag inte spelat det men angående rösterna så tycker jag ändå Travis Willingham är minst lika "riktig" som Tor. Han har ju varit Tor minst lika länge och fler gånger än Chris Hemsworth, i massa animerade filmer och serier samt spel. Troy Baker och Nolan North är också helt grymma, kan inte tänka mig att det blivit bättre av att ta in skådisar istället för att använda sig av folk med massvis av erfarenhet av voice acting i spel bara för att de är de "riktiga" ansiktena och rösterna.

I min bok var det snarare ett plus när jag såg listan över vilka som gör rösterna, men det såg inte ut att vara min typ av spel så jag skippade det.

Bra guide. Har försökt mig på att streama ett par gånger men gett upp varje gång, kanske blir att testa igen någon dag och då är dessa guider perfekta.

Jag skulle såklart använda en grönskärm så att jag kunde få det att se ut som om jag streamade från fz redaktionen.

Skrivet av RykoStars:

Fast coverband, isåfall skulle spelet skulle behöva vara en kopia gjord av en annan studio, så spelet inte är samma spel men ändå likt nog? Oavsett vem som spelar spelet så är det ju samma produkt utifrån utvecklarens perspektiv (alltså det vi ser streamern spela, eller det vi potentiellt sett köper).

Troligtvis gör dom inte det alla gånger och då är frågan - tjänar bandet/artisten på det eller inte?

Nej, ingen perfekt jämförelse såklart. Jag tror att i de allra flesta fall tjänar artisten ingenting på att ett annat band gör en cover, men det finns säkert undantag.