Inlägg av SypherZ

Inlägg som SypherZ har skrivit i forumet

Skrivet av Maddox:

Men nu är ju New World det enda AAA spelet jag känner till och det enda som jag har hört om på flera år som får grafikkort att ta dö helt och hållet så problemet måste ju finns någonstans med just New World, oberoende på vad folk tycker om Amazon eller spelköer.

Say what? Var det inte tom EVGA som tillverkar grafikkorten som erkände att det förekommit hårdvaru missar? hur i helvete kan du då fortsätta spä på missinformation med "oberoende vad folk tycker om Amazon eller spelköer???

https://www.sweclockers.com/nyhet/32675-evga-dalig-lodning-or...

Kanske är du som ska sluta använda ditt missnöje om företag för att sprida denna falska information...

Skrivet av Rh3nium:

Twitch har visserligen en two-factor-authentication , men man önskade sig att de tvingade en/informerade en om lösenordbyte.
Nåja, är ändå en skräp email och ovanligt lösenord, så för min del, bryr jag mig inte.

2FA kanske inte hjälper så speciellt efter artikeln om att företaget som routar ALLA SMS inom USA har varit utsatta för intrång under 5 års tid, de haft haft full tillgång till deras databaser...

https://arstechnica.com/information-technology/2021/10/compan...

Skrivet av Phyrino:

"ingen publik kommer att närvara på grund av den rådande situationen."
Tycker inte att det är någon förklaring.
Restriktionerna har ju hävts.
Om man anser att man bör samla stora grupper av människor är en annan sak, men de borde få ha publik.

Sant, men det stod också att tävlingen planerades att hålla i Asien, och vad jag vet så sköter Löfven inte regler för restriktioner där.

Med tanke på detta så har arrangörerna antagligen planerat allt för att hållas utan publik, och en sån här snabb ändring av plats lär inte ändra det

Skrivet av Fearnox:

Inte riktigt det första jag tänker på när jag tänker VR, utan mer action baserade spel.
Men det kan nog säkert vara kul och lätt att fastna i.

Skulle såklart vara roligt att prova den typen av spel i VR.
Har du spelat det och hur roligt är det att spela med random folk på nätet?

Har inte kört med random folk tyvärr, utan enbart med brorsan. Men det är väldigt avslappnande och roligt att köra, även solo. Ibland kan det bli mycket för skallen när vi köttat i Karnage Chronicles (tänk ARPG med loot, bossar osv i VR), så då va de nice o sätta sig ner, luta sig tillbaka o kasta tärning i VR

Skrivet av Fearnox:

Skulle vara så himla trevligt ifall RE7 och RE4 släpps till PSVR2, det är några av de spel som jag verkligen ser fram emot när jag skaffar VR nästa år.
Hoppas även att Hitman uppdateras för de nya kontrollerna.

Listan på spel som jag ser fram emot är ganska lång nu, det finns många VR spel som verkar väldigt roliga.
Här är de 25 som jag nog ser mest fram emot i alla fall.

-RE4 och 7.
-Hitman
-Beat Sabre
-Wrath of Asgard
-HL:Alyx
-Tertris effect
-Star Wars squadrons
-Trover saves the universe
-Rick and Morty: Virtual Rickality
-Superhot
-No mans sky
-The walking dead Saints and sinners
-I expect you to die 1 och 2
-Moss 1 och 2
-Pavlov(CS VR typ)
-Wipeout: Omega collection
-Lone echo
-Boneworks
-Eve valkyrie
-Far point
-Robo recall
-Arizona Sunshine

Det kommer bli riktigt nice

Får jag rekommendera Demeo också, som att sitta i en källare och spela brädspel med live effekter, perfekt coop spel också

Förbokade själv spelet tidigt i våras, kändes extremt nostalgiskt och skulle säkerligen haft roligt att spela detta då jag inte tror att det kommer vara något faktiskt "fel" på det.
Men, avbokade igår pga olika anledningar, tror droppen blev att de började ändra på character models vilket i sig inte spelar någon som helst roll, men i det stora hela så backade de även på mod support vilket var en sak jag verkligen hade hoppats på då D2 faktiskt är ett väldigt gammalt spel, och hade nog kunnat bli väldigt långlivat i dagens mått om communityn fått göra egna ändringar och ge spelet nytt liv om och om igen.

Hur Blizzard agerat senaste tiden påverkade nog avbokningen lite också tyvärr.

Skrivet av Aletheides:

Det har varit känt sedan produkten såldes att funktionen ej fanns. Så att vara upprörd i efterskott är lite magstarkt.

Givetvis har det varit känt att den funktionen saknats sedan säljstart, men det förklarar inte varför dom ej låst upp möjligheten att kunna använda bluetoothen för trådlösa lurar sedan dess då hårdvaran bevisligen har funnits hela tiden

Att folk klagar behöver inte vara någonting negativt, utan kan tas som komplimang på att kunderna vill ha ut så mycket som möjligt ur hårdvara/mjukvara också. Sen att det tog Nintendo flera år att hörsamma dessa klagomål...

Skrivet av Gesturr:

Det borde vara dödsstraff på att skriva "ju" som "juh".

Nu kan ni fortsätta.

Se på fan, men jag har juh in... Helvete också. Bokar nästa flyg ut ur landet

Skrivet av Aletheides:

Förstår inte upprördheten. Själv har jag aldrig saknat funktionen.

När världen inte snurrar runt en själv?

Kan juh vara så att många hade / har bluetooth lurar sen innan dom köpte en switch, sen kan det juh vara så att många använder den portabelt när dom reser.

Skrivet av EYEtriforce:

Jag kan tycka såhär dock, spel som är beroende av ett Community, tänker på mmo-spel, looter-shooters, online RPG´s, battle royales, generella competative online spel ect
Under min tid som gamer (sedan gaming´s födsel) så har jag ALDRIG sätt en ödmjuk utvecklare som faktiskt frågar de potentiella kunderna vad de vill ha, jag arbetar idag med marknadsföring och det är ju lixom NUMMER ETT det viktigaste, ta in feedback/data och ge kunden vad de vill ha. Men utvecklare VÄGRAR att förstå detta, man ser det hända igen, igen och igen spel ser super intressanta ut, the division, destiny 2, Diablo 3 (innan 300 patchar) Så släpps spel som tagit hand om NOLL gamer feedback och spelen floppar, när ska dom fatta ? gör spel som vi gamers vill ha och det kommer regna pengar på er.

Personligen så hade jag valt ut ett gäng erfarna gamers som spelat mycket av den genre jag vill utveckla, ta in dem tillsammans med utvecklarna och brainstorma i typ 2 veckor, låt dem vara med under hela utvecklingen med allt från design till balans ect.

Utvecklare "Look at this amazing item i designed, wowow!" erfaren gamer "Dude this item will break the game"

Så med lite tur så kanske DR dissrespects studio äntligen kan bli den första så lystnar på kunden (gamers)

Du skriver att du jobbar med marknadsföring där det viktigtigaste är att ta in feedback/data och ge kunden vad de vill ha.
Jag håller med, men ofta vet inte kunderna vad de vill ha, och det är genom datan som marknadsförare tar reda på detta, genom kunders beteende.

När va senast du skickade ut en enkät och faktiskt marknadsförde på kunders svar och inte deras beteende?
Vad en kund säger och hur en kund beter sig är 2 olika saker, och som marknadsförare (digital iaf) så är det extremt viktigt att se detta.
Tror det är sjukligt svårt att samla denna data innan man faktiskt har ett spel på plats

Trist, jag gillade L4D och det var just VS kampanjen jag spelade mycket.
Lutar åt att skippa detta pga denna nyhet faktiskt, kanske provar betan men är inte intresserad av något arena mode...

Skrivet av daniisco:

Tjena!

Nu ligger en discord och fb-grupp uppe för de som är intresserade av att spela New World som släpps 31 augusti.
Varmt välkomna!

https://discord.gg/GsCp3kbz4a

https://www.facebook.com/groups/newworldswe

Spelet släpps 28e September

https://twitter.com/playnewworld/status/1422969580394319877/p...

Vart positivt överraskad av spelet, har kört i ca 25 timmar och tycker att det är riktigt roligt. Blir ett köp och spela på release!

Skrivet av Anton Q:

Vilka är det soim för den här anklagelsen - som stämmer dom?

Det låter ju typ som om det inte ens är människor som jobbar på Activision Blizzard som gör det?

Stör mig kanske extra mycket på 'har druckit alkohol på kontoret' och 'har anlänt bakfulla'? Vad är det för jävla anklagelse i en stämningsansökan?

Är ju inte det minsta olagligt eller ens ovanligt, framförallt hos tech-företag som försök vara lite lediga med sin anställda osv... Jag har jobbat på spelföretag där vi ofta drack alkohol mot eftermiddagen på fredagarna osv...

Är det lixom seriefiguren buzz killington som stämmer dom?

Luktar som nått jäkla drev lång väg som drivs av folks som antagligen bara vill ha pengar eller nått....

Det är inte en enskild individ som stämmer dom, det är DELSTATEN CALIFORNIA som stämmer Activision Blizzard, anledningen är ett 2 år långt utredningsarbete som lett till att staten som sådan anser att de har tillräckligt på fötterna.

Du kanske har annan insikt i detta, dela gärna med dig hur du tror detta är överdrivet? Kanske utredarna inom staten samt polisen missat något som du vet?

Skrivet av Shamanfox:

Problemet ligger fortfarande på spelet också. Att säga annat vore lite ignorant. Spelet orsakar att korten drar alldeles för mycket kraft för något som inte behövs. Det finns rapporter om korten dra för hög mängd ström av någon oförklarlig anledning. Det säger även Jayztwocents som vart länkad i videon, och det skriver även folk på Reddit och på New Worlds egna forum.
Spel ska inte göra det. Låt oss säga att spelet inte skulle bricka korten, så skulle spelet fortfarande orsaka förkortad livslängd på GPUn då den arbetar onödigt mycket och drar för mycket kraft.

Som jag skrev i mitt inlägg, så ligger problemet på bägge parter, inte bara på det ena. Ett spel som kan ge negativ påverkan på något du har betalat 10.000+kr för ska inte släppas förens problemen är fixade, inte ens en Beta. Problemet var känd redan under Alpha-testet och Amazon har inte åtgärdat det över huvud taget.

Absolut så är det så, men huvudproblemet är hårdvaran i detta fall, och det felet hade gått oupptäckt i annat fall.

Om vi vänder på steken, en nödstoppsknapp i en produktionslina fungerar inte, vad är värst, att någon råkar starta maskinen i fel läge eller att nödstoppen inte fungerar som den ska så att människa blir klämd och skadad?

I detta fall så har amazon inkompetent kodat fel, men GPUerna (nödstoppen) ska ej tillåta detta att hända.

Skrivet av Shamanfox:

Du säger emot dig själv i ditt inlägg när du skriver att spelet med högst sannolikhet inte är problemet, men ändå listar de problem som just spelet orsakar.

Det är som att säga att GPUer som du använder för att minea cryptocurrency brickar och säger att mining inte är problemet, men ändå är det...

Problemet ligger både i spelet och på själva hårdvaran. Spelet är inte optimerat över huvud taget, då det kommer rapporter om att folks kort blir brickade, temperaturen i korten når höjder som inget annat spel har fått korten att uppnå osv.
Hade det här inte varit ett problem som spelet är halvt ansvarigt för så hade vi sett rapporter om andra krävande spel, men det ser vi inte. New World är en faktor i det hela, och ska med all rätt bli anklagad för det.

Sen som du själv länkar, så verkar New World bricka även andra kort än bara 3090. Så, skulle du fortfarande påstå att spelet i sig inte skulle vara problemet?

Fast jag är benägen att hålla med honom, han säger inte emot sig själv utan han förklarar hur en förregling fungerar. Själva grund problemet är hårdvaran som ej ska tillåta detta, men i detta fall så hade hårdvaruförreglingen fortsatt gå oupptäckt om inte mjukvaran varit "dålig".

Spelet orsakar i detta fall ett problem som ej ska kunna existera, dvs ja, utvecklarna har kunna göra ett bättre jobb, men deras fel ska fortsatt ha varit oupptäckt.

Detta påminner mycket om förregling i maskiner, och hur dessa sätts, genom just att begå misstag för fel man tidigare ej visste fanns. För GPUer så har man vetat om liknande problem tidigare men EVGA och i viss mån AMD kort har ej byggt in skydd mot detta vilket man som kund ska kunna förvänta sig att de bör ha gjort.

Skrivet av Tomas Helenius:

Så länge vi får välja är det okej tycker jag. Antingen köpa spelet som vanligt och få det utan reklam, eller lägre pris/f2p med reklam. Första alternativet med reklam känns inte alls bra, och spelare röt ju ifrån om det i "vanliga" spel så det lär förhoppningsvis inte bli en grej i Quest-spel heller.

Dock kan jag se varför även köpspel inom VR kan börja snegla på detta sätt att säkra inkomst, då marknaden för VR är betydligt mindre men fortfarande kostsam inom utveckling, så kan det vara svårt för mindre studios att motivera varför spelet ska utvecklas.

Nackdelen är den att om indie / mindre studios börjar med detta och accepteras av marknaden, så ser väl ex EA ingen anledning till "Ja men då kan vi också börja med reklam" och dra det överstyr för att tjäna mer pengar än de redan gör...

Om detta visar sig lönsamt så kommer vi nog se mer typer av reklam i spel. Företagen kommer börja "experimentera" för att se hur långt de kan gå och vad som är mest lönsamt.
Vad folk än tycker här så är det juh en själv / andra spelare man kan tacka då för att reklam tågat in i spel, reklam kostar mycket pengar att göra och distribuera så den kommer inte finnas om den inte betalar sig själv samt går med vinst

Personligen så har jag inte så mycket emot reklam om den är måttfull och passar in, om det dessutom hjälper utvecklaren att stå för kostnader så kan jag nog tycka att den har en positiv effekt.

Som är på FZ så hjälper reklamen sidan att tugga vidare, vi får läsa nyheter och annat gratis där FZ / annonsörer / donationer står för kostnaderna, undra hur många som hade hängt här om allt som skrev var bakom en betalvägg mot månads prenumeration?

Skrivet av SWEBarb:

kanske inte i asien men i väst garanterat. speciellt om det kommer leva på dessa mikrotransactions då grundspelet ska väl vara gratis? så nånstans måste dom få tillbaka pengarna.... ingen riktig diablo spelare vill spela detta ett i mängden spel på mobilen, av det jag sett så ser det inte speciellt mer märkvärdigt ut än alla dom andra spelen som finns till mobiler...

"i väst garanterat" -Killen som redan utfört marknadsanalysen

Farligt att uttala sig när man inte vet, jag misstänker att Blizzard redan gjort det du antagligen inte gjort, dvs analyserat marknaden och ser potential i att släppa det även för oss här i väst.

Måste bara fråga, när företag tillverkar och marknadsför produkter, tror du att de gör det på magkänsla eller data?

Skrivet av anon_326145:

Inte olagligförklara alla anställningsavtal, tycker att det är bra att det finns ett avtal som bevisar att personen jobbar på företaget och att de inte bara kan sparka personen om det inte finns starka bevis att denna personen har misskött sig så grovt att det inte går att ha kvar den.
Men att binda upp någon så att den personen inte får säga upp sig på 5 år om den inte trivs tycker jag är löjligt, det blir ju som att företaget då tror att de äger denna personen.

Säger som en annan person här i tråden.
Han skulle säkert inte ha blivit en bra ekonomichef till slut om han hade stannat om han ändå inte trivdes där.

Fast det handlar juh inte om honom som person, utan om kunskapen han besitter. Sedan så har han godkänt avtalet från första början, då antagligen med bonus som uppgår till flera miljoner bara för att han tecknade kontraktet.

Varför ska alla skyldigheter vara mot företaget sett när de antagligen ligger ute med enorma summor pengar för honom, varför ska han ej ha några förpliktelser?

Skrivet av e3henri:

Fast om detta blir vardagsmat, att scalpers ses som en naturlig del i kedjan: underleverantör-->leverantör-->tillverkare (tier1)-->global distributör-->lokal distributör-->återförsäljare-->scalper-->slutkund så kommer det ses som förlorad moms för staten då momsen betalas på priset mellan återförsäljare och scalper snarare än slutkundspriset. Och det kommer man tycka är värt att lägga skattemedel på att lösa.

Tror du verkligen på det själv, att staten kommer vilja lägga krut på ett fåtal människor som köper på sig flertalet av en vara för att sälja snabbt och tjäna en mindre hacka eftersom tillgången är relativt smal till en början?
Staten får sin sin skatt genom företaget som säljer varan, och om de behöver få in extra skatt så regleras befintlig skatt eller så läggs ny skatt på (läs kemikalieskatt), nått mer?
Det du får akta dig för är skatteverket om de får nys att du gått med vinst som genererat över 19 670kr på ett år.

Hur mycket man än ogillar något så är inte alltid problemet något att reglera med lagar och regler. Jag ogillar det, tycker att det är omoraliskt, men det är inte fel...
Det är så att det är tillåtet att köpa i syfte att sälja vidare och tjäna pengar, så är det och så kommer det att fortsätta vara.