Inlägg av TheMadPanda

Inlägg som TheMadPanda har skrivit i forumet

Skrivet av Hipshot:

Det enda industrin som behövs.

https://i.ibb.co/RjzHsdw/bild.png

Caesar 3 var mitt första spel i denna stil, är fortfarande ett av de bästa. Kanske är för att det blir så sjukt svårt i senare nivåer....

hade lagt 100 timmar i detta fram till senaste stora patchen(köptes juni 2022, men legat orört länge) och nu lagt 70 timmar till. Det är helt klart ett bra spel men bara värt 3,5-4 för mig. fastnar lite på att det blir för jobbigt att bygga efter ett tag, i Factorio är det så lätt att bygga en bus som bara löser allt åt en. Men här blir det så svårt. I början handlar allt om lastbilar och senare handlar allt om band och lastbilar blir mest jobbiga att lösa access till.

Bästa beskrivningen på spelet är Factorio i 3D. Då man faktiskt gräver ut 3D hål och behöver fundera så att väggar inte rasar in och att det finns en väg ner för lastbilar.

Största nackdelen för mig är att det enda som driver mig framåt med spelet är att jag vill låsa upp ny teknik, det ger dock väldigt lite när man väl gör det. Visst man kan säga att jag har spelat det för intensivt, men har också lagt över 1000 timmar på Factorio. Men Factorio är ett 6/5 spel för mig, absolut topp 3 någonsin gjorts.
Min nackdel med spelet är kanske att det inte finns något hot mot ens existens i spelet, inget som jagar en framåt, ut man bara lunkar på i den takt man vill. Mekaniken för att gräva är också ganska trubbig, om man tex skulle vilja gräva ner sina rör istället för att dra de högt så är detta väldigt komplext att lösa i praktiken. Är också svårt att lösa höjdskillnader mellan dina områden och även om man kanske kan gräva ut det så är det väldigt tungt att göra i praktiken.

De har nyligen släppt custom kartor och har moddar på gång, så kanske blir roligare i framtiden, men känner inte att grunden till spelet är tillräckligt bra. Spelar ofta sandbox spel annars så har inget problem med det, men att inte ha någon inbyggd fara utöver ekonomi/resurser är lite tunt.

Skapade en kategori på Swecs och FZ discord ifall ni vill samlas här! Alltid enklare när man kan lira tillsammans
https://discord.gg/pcp6D5Nf

2024 känns rätt långt bort men vet ni om det finns något sätt att få tag på en version från 2005 på? Alltså köpa en version, aldrig ägt det till PC och vore nice att återuppleva det. #supramasterrace

Såg det och känner att med tanke på hur dåligt community generellt är, live köra med random bilar som sen kan krocka kommer ju vara helt kaos. Känner att taggen #toxicracing blir ett bra tema typ.

95% genom Steam reviews och Steam score. Allt över very positive typ. Om det inte framgår varför i nån review.

Föll ner lite i bil-simulator träsket efter ha fått reda på att det fanns enklare racingstolar att köpa. Började med en Playseat efter moderskeppet, sen fått lära mig köra bil på nytt då xbox dosa inte riktigt funkar likadant som ratt. Haft en thrustmaster TX (typ som t300) sen flera år tillbaka, men bara använt den var tredje månad typ. Sen dess kört med den flera gånger i veckan så beslöt mig för att uppgradera setupen vid blackfriday. inköp av en Thrustmaster SF1000 (F1 ratt motsvarande Ferrari 2020), samt rörliga skärmstativ för att kunna få en bättre känsla av 3x 1080p skärmar. Så vid full setup är det nu väldigt mycket bättre än för några månader sedan, otroligt roligt att köra nu, blir en kul vinter det här!

Väldigt roligt att alla anser "bra" NFS spel är mellan -98 och 2006, väcker mycket hopp om nästa release, haha!

Caesar 3 är en av favoriterna, har det på steam och kör det då och då. Caesar IA finns som F2P vilket är en remake av Caesar 3 men, känns som ett fan-spel och mer en hobby än en riktig produktion. dock kul och spelvärt. Kul med nya spel som testar samma idé igen, inte vetat att det funnits andra spel som också gjort spel i samma stil. Körde det från början på mac när det begav sig i början av 2000.

Skrivet av Johan Olander:

Ja, herre jävlar! Det får vi göra om. Jag förstod inte själv vad jag höll på med.

Brukar du göra det? <3

@Johan Olander: Bland de roligaste eventen eller artiklarna skulle jag nog säga vårt quiz i göteborg samt den digitala varianten efteråt, fantastiskt roligt!
https://www.fz.se/nyhet/274424-quiz-dodsquizzet-fran-gg-bar

Många bra spel kul!
Men min egna lista kommer nog se ut så här(utan inbördes ordning)

  • Minecraft

  • Mech warrior online (2013 EA)

  • Factorio (2014 EA, 2020 full)

  • Subnautica (2014 EA,2018 full)

  • Player unknown battlegrounds, PUBG (2017)

Alla dessa är indiespel från början, men är också de som på riktigt har gjort något som är helt annorlunda och väldigt väldigt bra.
Minecraft massor med timmar ännu fler med moddar och så många olika nivåer av spelande i samma spel.
MWO spelet som inte är för alla med tröskel på säkert 100 timmar men som när man kommer över det blir fantastiskt roligt.
Factorio kan beskrivas som OCD simulator för att det går ut på att bygga fabriker och göra det så bra som möjligt.
Sen har vi PUBG som fångade alla som älskat de gamla battlefield spelen men tröttnat på de senare utgåvorna och satte igång köpandet av nya datorer så man kan spela pubg, något som inte hänt i stor massa sen Battlefield 3.
Något alla spel har gemensamt är att de går att köra tillsammans med andra. Vilket är det absolut roligaste jag vet. Att pilla med moddar och simulatorer är väldigt kul men att kunna bygga upp något i Minecraft med en kompis eller bli räddad av en annan när man är precis påväg att bli avrättad i mwo gör spelen så mycket roligare och bättre. Något jag inte upplevt ensam i många av de spel jag kört.

Skrivet av totte1015:

Så förbannat synd att dom inte har lagt till bil+släp

Trailer är löjligt lätt att köra, speciellt i ETS2

Skrivet av jOnÄTÄn:

Menar du vanlig bil med hyrkärra från Ok? Jag har kanske dragit släp 3 eller 4 gånger sedan jag tog körkort för 9 år sedan och det inte upplevt att det var särskilt svårt, backa är väl lite knepigt men det löste sig genom att ta det långsamt.

Det finns faktiskt, men måste upp i lvl 20 för att låsa upp det. Pallar man inte det går det att ladda ner färdiga profiler till max level.

Fantastiskt första avsnitt! Även för någon som har noll koll på lore och story i Warcraft. Har lanat Wc3 massor av gånger men sällan brytt mig om lore. Hade varit kul iaf för mig att se en sammanfattning av storyn i wc 1,2,3 etc fram till wow börjar, men kanske är lite stort projekt då detta bara ur en färdig serie. Kul ändå!

Är inte detta samma Sony som sagt nej till alla andra förslag på cross platform multiplayer? Känns mest som att de vill ha betalt av någon....

Alltså tar två eller något! Ser ut som en 2D-versdon av Deadpool, iaf samma inställning till våld och fysik, gillar det!

Hoppas på Coop, är nog det och bättre grafik jag egentligen saknat, allt annat var bra i trean. Gillar att det bara är en ren action film i spelform, behöver inte vara mer heller!

Skrivet av Hipshot:

Tycker du 2an är så bra, jag har inte testat 3an för jag gissar att den är mer eller mindre exakt som 2an, efter ett par timmar så är det slut liksom. Kort story och sedan är det bara en sjuk repetition av att paja statyer och bensinmackar. Stor potential, skulle kunna vara ett svenskt GTA typ annars.

Jag gillar trean, men ja det är lite repetativt, körde 40 timmar innan jag insåg att det fanns en story, att flyga runt och ta över städer var rätt kul!

Det bästa fick jag nyss från fractured Space, "Times running out" var titeln, helt öppna med att det var ännu ett GDPR mejl, gillar stilen, alla vet varför de skickas så go with it!

Störst flotte vinner! Jag börjar min ikväll! Hajp!