Inlägg av Infestissumam

Inlägg som Infestissumam har skrivit i forumet

Personligen angående bakåtkompabilitet så känner jag totalt annorlunda. För mig så är det ett viktigt del av spelandet. Det är ungefär som att se om en favorit film eller bok och jag tröttnar inte på det. Det ger mig fortfarande antigen väldigt mycket underhållning eller något speciellt.

Kan säga utan att skämas att jag spelat igenom Batman. Arkham Asylum cirka 15 gånger sedan det släpptes. Samma med uppföljaren Arkham City eller varför inte Half Life 2 som jag tror jag spelat om cirka 8 gånger. Sen känner jag lite det att man bevarar spel kulturen eller arvet för oss spelar samt att ny generationer kan spela gamla klassiker som dom blir nyfikna på.

Eller ett annat exemple är att jag spelade Diablo 2 för första gången förra året och älskar det. Ett spel man missade med cirka 20 år ;). Fastnade aldrig riktigt för Diablo 3 men älskar tvåan. Sen åldras inte alla spel lika väll men det är också ett personligt tycke vad man tycker har åldras väll. I dessa Doom tider med Doom Eternal nyss släppts så gillar jag att gå tillbaka och spela dom gamla Doom titlarna ibland. Spelar fortfarande Age of Empires 2: Age of Kings någon gång varje år.

Det är ett av dom stora argumenten som gjorde att jag gick över till PC från konsolerna. Så är väldigt glad för konsol spelarna som känner som jag inför nästa generation. Sedan har vi ju online affären GOG som började och är fortfarande till för just äldre titlar med för moderna pc. Det är även en bra affär för indie spel som är en annan del av utbudet.

Ville bara flinka in ett annat perspektiv och hur jag upplever äldre titlar och bakåtkompabilitet.

@Athaleos: Den filmen har jag haft mina ögon på. Låter som ett säkert val.

Såg Deadpool 2 Extended cut och såg innan dess A quite place. Båda är riktigt bra!

@roftg: Det är precis så jag menar och skrev! Tänker enbart på Prime serien. Längtar dock till Metriod Prime 4. Nästa år (2019) kanske?

Frostpunk och Spider man är två spel som jag vill spela! Kommer snart i min backlogg. Hoppas jag.......

Annars är jag nyfiken på Monster Hunter World men är osäker på om det är något för mig. Måste kolla in lite mer gameplay på spelet. Är upptagen med lite spel från steam rean just nu.

@FuzioN: Tänker samma sak. Kanske det är en bra utveckling för pc som format om man ser på möjligheterna. Dom flesta som gjorde många av studiorna som Blizzard det dom är idag är tyvärr inte kvar utan gått vidare till andra studior eller gör något annat.

Är 1080p spelandet på nya pc spel blurigt eller oskarpt om man väljer ett bättre ord.

Hallå alla gamers!

Håller på just nu med att spela Assassin's Creed Odyssey på pc i 1080p på en 24 tums monitor med high/very high inställningar. Tycker att spelen som släpps nu upplevs mjukare och bluriga än vad jag annars tyckt. Men som kommer frågan om det är värt att gå upp till 1440p eller 4k. Visst det krävs sin hårdvara men är det en klar förbättring med 4k mot 1080p om man tänker på 4k spelande på en större monitor?

Sen undrar jag om det är ens värt att gå upp till 1440p eller om man ska vänta på 4k blir mer tillgängligt? Är det en stor skillnad eller märkvärd skillnad mot 1080p spelande?

Nja. Hoppas mer på att Nintendo eller andra utvecklare gör nya spel. Hoppas själv på att Metroid prime Trilogy kommer till switch! Ja det är inget nytt men jag har aldrig spelat alla spelen...

Riktigt bra spel och är ett av dom bästa spelen när det kommer till atmosfär.

Har funderat mycket på olika saker inom spel branchen men när det kommer till mobil så tror jag att det är separat marknad gentemot både utvecklare och gamers. Tänker mig att det finns många utvecklare som enbart vill utveckla spel för pc/konsol då det är en helt annan nivå på vad man kan utveckla för gameplay m.m.

Det som jag ser som det dom stora frågorna är hur får man ner kostnaderna på spel till pc och konsol i framtiden? Förbättrade spel motorer för utvecklarna, AI som hjälper till med utvecklingen eller något annat.

Tror att det kommer att se ut som det gör nu ett bra tag fram över. Kommer att stanna på PC skeppet tills det går under. Då står jag där med äran och glädjen över att ha fått uppleva denna fantastiska plattform. Sen hoppas jag på en snabb död utav mobil hajarna som simmar i vattnet...

Körde nästan halva första spelet på ps4 men blev för mycket upprepning som jag minns det. Hoppades att detta skulle bli bättre.

Skrivet av Kvadruppelmas:

Om det inte funkar kan du ju köra ljudet digitalt via S/PDIF (Optiskt eller Coaxialt) som de flesta moderkort/ljudkort har.

Glömde nämna att jag har Msi H97 Gaming 3 moderkort, har testat minns jag för en lång tid sen men då fick jag bara ut stereo ljud. Kunde inte hitta någon annan lösning just då. Om det går så var det förmodligen något enkel som jag totalt missade, vilket är vanligt när det gäller mig! Tackar för svaret!

Skrivet av marcus8958:

Med mitt R9 290x var det aldrig några problem med det men vet att mitt GTX 970 beroende på drivrutiner haft problem när jag haft 3 skärmar och försökt få ut ljud genom HDMI.

Du kan väl testa?
Bara högerklicka på högtalarikonen och välja uppspelningsenheter och välja din HDMI enhet som standardkälla för ljud.

Funderar på det, blir att tänka ut lite ommöblering först eftersom dom inte är uppe nu utan står i förvaringsrummet. Tackar för svaret!

Fråga om hemmabio ljud till pc.

Tjenare!

Jag undrar om det är möjligt att koppla in mitt ljudsystem via hdmi 1.3 från min förstärkare som är sony str-dn1040. Tänker att jag vill skicka bild genom min displayport anslutning till min monitor som jag har nu att skicka enbart ljudet via en av hdmi utgångarna till förstärkaren.

Är det möjligt att ha två utgångar på min gpu använda samtidigt och till två olika saker?

Påverkare det något negativt när jag spelar vilket är mitt huvudsyfte med detta eftersom mina turtle beach px24 har gott sönder. Sen har jag en medfödd hörselskada på ena örat så hörlurar är tyvärr inte det lämpligaste eftersom den är rätt känslig.

Mvh

Var det Cole i trailern?

Hoppas att dom släpper en pc version på steam.

Bra av Valve!

Synd att man inte lyckats göra en bra version på något format med remastern (kolla på Digital Foundrys analys av PS4 OCH Xbox One).

Kommer att hålla mig till original versionerna av pc så länge. Hoppas dom fixa så mycket som möjligt av dom fel som framkommit.

Dom här killarna är så pass galna att dom får junkrat från overwatch att likna en nobel pristagare!

Har inte spelat No mans sky men blev otroligt förvånad över hur mycket det skiljer sig i det släppta spelet och vad man fick se på E3 trailern, som kom förra året tror jag?

Hoppas bara att sony kan bland annat lära sig att inte utannonsera sina spel förtidigt.

Funderar på att spara lite till och skaffa ett moderkort för skylake cpu o ddr4. Då blir det självklart i7 6700k, den kostar i stort sätt lika mycket som i7 4790k. Plus att jag framtids säkrar mig lite.