Inlägg av A.Damp

Inlägg som A.Damp har skrivit i forumet

1

Underbart spel som jag verkligen njöt av trots att jag var värdelös på det och inte kom särskillt långt

Doom
Doom 2
Quake 3 revolution
Unreal Tornament (från 2000)

Spelar dem fortfarande till och från och de är alla sjukt roliga

Hade gärna sett en värdig fortsättning på Commander Keen (a la Tom Hall) men nu snackar vi remakes sååå. Bio Menace, ge den en Duke Nukem makeover. Hade varit awsome

Skrivet av Sapiens:

Rekommenderar att lira på Hurt me plenty första gången, istället för Ultraviolence som kan bli frustrerande även för veteraner.

Kan nog inte hålla med dig där, började köra igenom det på UV (första genomspelningen). Är ingen toppspelare när det gäller DOOM, även om jag spelar ganska mycket. Men jag välkomnar svårighetsgraden som tillkommer med UV. Hade 8 Health i början av e5m4 (en träffs död) och det var en pina att ta sig igenom den leveln 😄
Men allt det där stöket är ju en del av upplevelsen (hade tveklöst kört på Nightmare om jag varit saddist)

Skrivet av ELF:

Det är ju vad fuskkoder är till för egentligen.

Så om ett spel belönar en för något,
(t.ex Terminator Redemption, om någon mer spelat det här) där finns en meny med massor av koder som man kunde aktivera.
Är det fuskkoder eller bara koder? Och om det bara är koder (inte fuskkoder), har man fuskat om man klarar spelet med såna koder?

Skrivet av Soulless:

Förstod inte på ditt inlägg huruvida du spelat Doom2016 eller ej men om inte så borde du verkligen göra det innan du dissar det! För all del kan man ha åsikter och förväntningar utan att ha testat ett spel, och kanske är det inte det bästa spelet du spelat, men ge det en chans och eventuellt hittar du pärlan som vi andra samlats runt även du

Kompromisslös ilska och en story man inte behöver tänka på längre än det tar att stoppa två nya i blysprutan! Allt till musik som får öronen att gråta av lycka!

Doom2016 har jag inga större problem med (om nått så är det vissa designval) och vill också spela det när jag får chansen (har inte spelat det ännu). Jag vet att man inte ska dömma ut saker på förhand men däremot är jag trött på att man ska gå med på allt skit som slängs åt en. "jaja, det är ju ändå Doom så det är väll klart att vi köper det. Gör inget att de ändrar det hit och dit etc etc"
Jag tvivlar på att Doom Eternal kommer bli ett sånt exempel men jag tänker behålla min skepsis gentemot nya spel och tänker inte säga pengar på vilken 'skit' som helst med skönt riva bara för att "det är det enda som finns "

(mina upprörda känslor reflekteras från mitt missnöje med Hollywood och all skit de håller på med)

Ursäkta om jag låter argsint och trångsynt, är inte meningen

Skrivet av Hipshot:

Jag håller med dig, även när man tittar på spelet när det spelas med mus och tangentbord. Det är liksom som med förra, man blir påtvingad animationer och melee som bara segar ner spelet, skridskodashen är så sketchy med, öht tycker jag dodge i FPS är dåligt, för det reserverar en knapp och är dessutom en funktion man måste tänka på, vilket gör att det inte blir en del av rörelsen som t ex strafehoppning är.

Precis, glory kills, weapons wheel och sånt som sänker tempot rejält och med de stora kartorna gör att det känns långsamt fast att det var fullt med fiender

Okej kan någon rådslå mig här, för jag tycker inte det ser det minsta hektiskt ut. Första jag tänkte när jag såg videon var att tempot var långsamt. kanske känns snabbare (gör garanterat det) men jag känner mig inte impad. (av tempot alltså / vissa andra saker för att jag är trångsynt)

Skrivet av Soulless:

Du är nog inte ensam men förmodligen en av få. Det är nog inte så mycket bakåtsträvan som nostalgi.
Jag älskar också de gamla goda spelen från förr och ser ofta med skeptiska gubbögon på nya spel men blev direkt kär i Doom2016 för sitt otroligt härliga gameplay, fantastiska ljud och musik och trots modern teknik så föreföll det sig väldigt retro och gammeldags, enligt mig ett perfekt sätt att i modern tid förvalta ett gammalt namn. Värdig sitt namn och ett bevis på att folket på ID fortfarande "kan", trots att de sällan verkar bevisa det.

Har faktiskt inte haft chansen att spela Doom2016 än (och skäms nu en hel del för att säga det) men kommer helt klart spela det när tillfället kommer. Det spelet hade små skavanker som inte var fel men inte helt perfekta för mig, men vill ändå spela det om och om igen när tiden kommer. trailern till Eternal hade för många annorlunda saker som jag inte klarar av att ta in. Som det typiska "massive-comeback-uppföljt-av-försök-till-att-bibehålla-den-nyvunna-stjärnstatusen-som-resulterar-i-mediokert-fiasko" känns det som.
Kanske bara ska sätta mig och spela igenom de gamla spelen istället

Är jag den enda som fullständigt ratar det här spelet?!!!
Jag har nog minst fyra sidor av vad jag hatade i detta DOOM Eternal och DOOM 2016, och varför de klassiska DOOM (DOOM, DOOM 2 och Final DOOM) är så mycket bättre.

Visst är det väl också bakåtsträvaren i mig som talar men med all rätt.

@zauii89:

Fan vad jag vill käfta emot här men det känns faktiskt som en väldig smaksak. Jag vet faktiskt inte varför jag gillar det så mycket som jag gör. Hjärtlös skjutande antar jag, kan spela Instant Action hur länge som helst.
Såå din åsikt får du gärna ha men jag tycker det är lite skitsnack xD

Har inte spelat första Battlefront från dice men känner på mig att uppföljaren får ett lika fint skal. Dock kommer inget av dem slå det första (och riktiga) Star Wars Battlefront II

@Saarela81:
Jag har alltid varit en sån Ratchet & Clank nörd men har aldrig spelat jack and dexter eller sly Cooper. Är det nått du rekommenderar om man gillar ratchet and clank serien?

Helt klart Ratchet & Clank serien. Älskar i synnerhet fösta trilogin (inklusive Ratchet Gladiator) men framförallt så är det Going Commando som är favoriten, mitt allra första egna spel och finns ingenting med det spelet som inte väcker glädje.

@Biberu:
Jag använde den mycket som guide. Jag gillar att spela men är väldigt kräsen när den har hjälpt mig hitta spel som kan intressera mig. Av att söka på de högst betygsatta fps spelen och liknande. Jag har sett att recensionerne är kvar och de kan fortfarande hjälpa mig vilket jag älskar, dock finns det inget sätt att lista alla fps spel för en viss konsoll till exempel.
Just det sättet att lista spel är det jag saknar.

Gillar den nya stilen MEN!!!!!!
Var är spelarkivet?!?!??????
De stora anledningarna till mina besök på fz är nyheter och för att kolla upp spel i eran bas.
Vad hände?

1