Inlägg av Ugly_Bob

Inlägg som Ugly_Bob har skrivit i forumet

Fel skurk vann!

Jag som själv inte gräver i forumet utan hittar i stort sett alla nya trådar genom "Nytt i forumet"-boxen är beredd att hålla med dig. Är absolut skyldig till att delta i Ordlig.se-tråden någon gång i veckan men visst är det lite tråkigt att gissningslekarna tagit över så pass mycket. Kanske borde det finnas en egen liten låda för browserspel och liknande.

ordlig.se nr 840, 3/6

⬜⬜⬜⬜🟨
⬜🟩⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Skrivet av Gertzy:

Oh, de ser riktigt spännande ut! Finns de på ICA?

Jag köpte dem på ICA inför helgen så de finns där åtminstone i Malmö. Väldigt goda dessutom!

Skrivet av LancelotSwe:

Säger inte att det citatet inte är sant men nämns inte i artikeln, känns lite konspiratoriskt.

Ska flyga om någon vecka, har inte koll på vilken typ av flyg men är inte nämnvärt orolig.

Ja, visst är det konspiratoriskt. Jag har givetvis inte något som ens närmar sig bevis åt endera hållet men det är ju en lika tacksam (för Boeing) som märklig tidpunkt att avsluta sitt liv, mellan sina två anförande i rätten.

https://www.newsweek.com/john-barnett-boeing-whistleblower-pr...
"Speaking to ABC News 4 Jennifer, who didn't give a surname and was described by the network as a "close family friend" of Barnett, claimed he told her not to believe any reports of his suicide some time before his death. She claimed he insisted "I ain't scared" before adding "but if anything happens to me it's not suicide.""

https://www.indiatoday.in/world/story/if-anything-happens-its...

https://www.vanguardngr.com/2024/03/not-suicide-boeing-whistl...
"According to a family friend close to Jennifer, “Barnett predicted that he would die and that there would be a story that would come out that he killed himself.” "

https://wpde.com/news/local/if-anything-happens-its-not-suici...

Kan som sagt vara ett rent sammanträffande, tyckte bara att det var märkligt sett till hur Boeing varit i skottlinjen nu på senare tid. Har sett tillräckligt många fina sidor av kapitalism för att absolut kunna köpa att ett bolag av den storleken inte alltid beter sig etiskt korrekt när tidigare anställda vill blåsa i visslan.

ordlig.se nr 838, 4/6

⬜🟩⬜⬜⬜
⬜🟨🟨⬜⬜
🟨🟩⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Tragiskt sammanträffande att en person som arbetat på Boeing i 30 år, senast som kvalitetskontrollant, bestämde sig för att ta livet av sig bara dagar innan han skulle upp i domstol och vittna om deras mörkläggning av brister i säkerhet i komponenter och produktion. Ännu märkligare efter att han inför domstolsyttrandet informerat nära och kära att "om jag hittas död är det inte självmord". Konstiga sista ord till familj och vänner om man tänkt avsluta sin period på jorden tänker jag...

https://www.bbc.com/news/business-68534703

Jag är själv nostalgisk in i absurdum, till en nästan skadlig nivå. Har alltid haft svårt att njuta av nuet och tenderar att se på det förgångna med ett rosa skimmer. Barndom är alltid barndom, där och då njöt jag av tillvaron. Inte minst eftersom min kära mor var dagmamma vilket innebär att jag gick hemma med henne och en hel del jämnåriga kompisar när jag var en liten knodd.

Sen började skolan och när jag kom upp i högstadiet längtade jag tillbaka till de lägre årskurserna för att undslippa allt det sociala det innebär att bli äldre. I gymnasiet längtade jag tillbaka till högstadiet, när jag gjorde lumpen avskydde jag det och ville tillbaka till gymnasiet för att många gånger därefter ha längtat tillbaka och önskat att jag knöt fler kontakter och tog lumpen på lite större allvar då det ju de facto var ganska kul.. synd bara att jag inte uppskattade det där och då. Jag vantrivdes under mina högskolestudier och hoppade av efter blott ett år, något jag givetvis ångrar i efterhand då staden jag bodde i gissningsvis inte är så hemsk som jag intalade mig där och då.

Jag är och har alltid varit en otroligt impulsiv person som utan egentlig eftertänksamhet eller diskussioner med närstående fattat beslut gällande att flytta 50-60 mil bort trots flickvän på min nuvarande ort, som ändrade mitt gymnasieval efter senaste ansökningsdagen bara för att jag läste en kul artikel om ett nystartat program som jag fram till dagen före inte ens kände till, eller som sagt hoppa av högskolestudier för att jag tyckte att staden jag bodde i då var ganska tråkig..

Min nostalgi är därför tudelad. Dels uppskattade jag nog livet mer förr, tycker inte att det här med att vara vuxen är någon höjdare faktiskt, åtminstone inte som det är för mig. Dels har jag en oerhörd önskan om att få göra om en handfull kritiska val i mitt liv som styrt det i helt fel riktning. I mellanstadiet bedömdes jag vara "mest sannolik att lyckas i livet" och fick högst "skuggbetyg" eftersom vi inte hade riktiga betyg då. I högstadiet fick jag sen högst betyg i klassen, något som även hängde med till gymnasiet. Det var nog få som där och då, mig själv inkluderad, som trodde att jag 20 år senare skulle harva runt på ett lagerjobb (trots studieskulder..), sitta i ett sunkigt renoveringsobjekt som jag knappt har råd med, ha haft stora missbruksproblem, kunna titta tillbaka på ett 15-årigt förhållande i spillror och ha barn med diagnoser. Men livet är visst fullt av överraskningar!

Så nog fäller jag också ofta en tår när jag är ute och går och råkar passera de kvarter där jag växte upp och ser andra små knattar i 7-10-årsåldern leka på gatorna.

Estrella västkustchips havssalt och vinäger. Enda som behövs här i världen

ordlig.se nr 834, 3/6

🟨🟨⬜🟨⬜
⬜⬜⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

ordlig.se nr 832, 4/6

⬜⬜🟩🟨⬜
🟩⬜🟨⬜⬜
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Precis som jag var inne på i ett av de första inläggen i den här tävlingen är det spännande att se hur folk ser på bra skurkar. En sköldpadda som kidnappar en prinsessa och inte ens har någon dialog i merparten av spelen han deltar i? En AI som endast agerar för att effektivisera vår närvaro på jorden eller i galaxen genom att dra ner på överbefolkningen? Företagspampar som inte drar sig för att livsminimera sina anställda för att vinstmaximera? En förälskad pirat som kidnappar kvinnor? Demoner / rovdjur som endast följer sina instinkter? Psykopatiska diktatorer som torterar, mördar och utrotar på sin väg mot fullkomlig makt? Ledare med goda intentioner för sitt folk som tar till allt mer desperata metoder innan de inser att de klivit långt över alla moraliskt acceptabla gränser? En herre i slips som emellanåt fluktar på en?

Onekligen en brokig skara som tagit sig vidare.

ordlig.se nr 828, 4/6

⬜⬜🟨🟩⬜
⬜⬜🟨⬜🟨
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

ordlig.se nr 827, 4/6

⬜🟨🟨⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜🟨⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Condemned 3, Warcraft 4, Bloodborne 2 och Grim Fandango 2 är väl fyra orealistiska uppföljare jag hade älskat.

Fable 4 hade också varit fint men det är ju satan rent vilken tid det ska ta…

ordlig.se nr 820, 4/6

⬜⬜🟨🟨⬜
⬜⬜⬜🟨🟨
🟩🟨🟨⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Valde övrigt då jag föredrar Trocadero. Bland coladryckerna anser jag dock att CC är klasser bättre än Pepsi. Tycker att de flesta Cola-alternativ smakar avslaget och kemiskt på något vis

ordlig.se nr 819, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨🟨🟨⬜
🟨🟨🟨⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Välförtjänt, riktigt kul spel! Det här innebär förhoppningsvis en kortare väntan på en eventuell uppföljare.

Edit: sen har jag inte drabbats av prestandaproblem, förstår fullt ut att de som gjort det trots tillräckligt kraftfull hårdvara är missnöjda. Hoppas att de som vill får pengarna tillbaka för att köpa spelet när allt sådant är löst, om de då är fortsatt intresserade

Alma, Alma, Alma.. du är den enda flicka som gjort mig kladdig i kallingarna.. på baksidan. Sorgligt att det skulle sluta så här ☹️

I övrigt var det tråkigt att Dutch försvann. I mitt tycke en av de mest välskrivna och komplexa karaktärerna på mycket länge. Visst är hans ondska lite mer subtil än många andra på listans men hans body count torde ändå vara ganska imponerande genom åren.