Inlägg av Zontos

Inlägg som Zontos har skrivit i forumet

Lite långskott men någon tycker att det finns en koppling mellan GTA6 och RDR2, men kanske?

https://www.reddit.com/r/GTA6/comments/1943w6i/rdr2_and_gta_6...

Hej är spelet lätt för en nybörjade eller krävs det att man har spelat liknande spel innan? Funderar på att köpa på rea. Det eller ett Assians Creed-spel.

Skrivet av FN80:

Om detta går igenom kommer väl Porsche och Ferrari m.m. kunna göra likadant

Nä, är ganska säker på att rockstar suttit med dom och förhandlat om att låta bilarna finnas med i spelet. Förut tänkte jag att de bara bytte namnet men det känns som att det är för mycket winwin för exempelvis Ferrari för att inte låta bilarna vara med. På vissa villkor säkert…

Skrivet av Gertzy:

Jag håller med, det är uppenbart att det är honom de "tagit med" - men frågan är vad det spelar för roll? Det är ett utseende som inte direkt är upphovsrättskyddat och vad skulle rättegången gå under? Vilket fall så behöver Rockstar bara svara "karikatyr" så är rättegången över till deras favör. Finns ingen rimlighet till att han skulle kunna vinna och få några pengar alls. Men om inte annat så får han ju massvis utav uppmärksamhet utav detta och media lär ju spinna vidare så han kommer nog kunna tjäna pengar genom dyra intervjuer osv. Kanske skriva en memoar eller något sådant.

Instämmer, tror att han hade kunnat vinna på det om han befanns sig i en sårbar situation men det gör han inte med det lilla info jag redan känner till. Han har ju redan blivit känd för något brott och därför blivit känd för sitt utseende.
Han vill ha lite pengar det är väl så.

-

Rätt mycket "har aldrig hört talas om..." här men alltså den där snubben bor i Florida inte i Sverige.

Skrivet av Sur Apan:

Kan tillägga att vill man stressa kan man fet glömma att ha en bra upplevelse i rdr2 det tar sin tid, det blev en del av charmen med spelet även om man måste ställa om hjärnan lite.

Det är det, minns att många klagade på hur långsamt spelet är. Spelet handlar egentligen om Arthur Morgan och livet.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Hur fixar jag nya vapen? Är det bara att hitta eller kan man köpa också?

Genom att plocka upp vapen från de som skjuter på dig, det finns alltid ammo att plocka upp eller vapen. Det finns en vapenaffär i Valentine som man kommer till tidigt i spelet också. Det finns vapen att hitta också men spoilar inte var.

Det ser intressant ut, hoppas man kan bygga saker. När jag spelade No man sky så var det jättecoolt när man åkte till en annan planet men sedan var det mest ”jahapp” för man kunde inte göra något alls på planeten. En byggnad fanns, inget ett göra, en gubbe fanns, kunde inte göra något med denne.

Jag hoppas det finns mer ett göra i det här spelet isf 😃

Skrivet av Anton Q:

Spelet kan ju referera till TikTok eller använda det som något plot-element osv även fast man inte använder TikTok/är för gammal?

Dom har väl haft med och gjort satir av nya sociala medier osv i nästan varje spel?

T.ex. Du får ett uppdrag där du ska köra något galet/livshotande stunt med hen i bilen, bara för dom vill fånga en bra TikTok?
That's pretty funny.
Man behöver inte själv använda TikTok för att det ska funka.

Ja exakt, i GTA5 så driver man med facebook jättemycket och med ungdomar som bara tittar i telefonerna, förstår inte varför folk gnäller om just TikTok... (hoppas man får ge "Elon Musik" en smäll på käften)

Skrivet av uberpwnage2.0:

Bra tips! Dead Eye har jag varit duktig att använda. Dock är jag lite osäker på hur man "sätter ut" flera kryss? Har ibland bara tryckt hejvilt och fått ut 2st om jag inte missminner mig. Men det kanske kommer när man har levlat upp?

Det borde vara så. Jag brukade mest använda autosiktet och det funkade bra nog för mig

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det låter bra. Jag frågade en polare om lite tips också och han pratade om någon trinket som gör det lättare att få bra pelts och att skaffa bästa satchel tidigt men vet ej om jag orkar det.

Något jag funderar över dock. Kan man överföra items från hästan till sig själv? Finns lite mat där jag tror jag hade i mitt itemhjul förut, men inte längre, så går det på något sätt eller behöver man inte?

Jag tänkte köra igång ett tredje omgång jag med förra året men kom aldrig så långt. Kanske får göra detsamma snart nu när spelet fyllde fem år i höstas. FEM ÅR?!

1, Hitta den vita hästen (det finns markerat på en karta på IGN eller något) tidigt. Den är jättebra att använda. Tror den heter White Arab eller något sånt.

2, Använd dead eye, det känns som man förväntas använda det mycket och det var jag dålig på. Men det är något jag själv vill använda mer om jag ska spela om.

3, Spela lugnt, gör sidor-uppdragen, jaga och fiska. Samt massa annat för jag tror det är tanken med spelar egentligen. Man ska göra allt varsamt, spelet kommer i alla fall tvinga dig att gå framåt till slut ändå.
RDR2 innehåller saker jag inte ens gjort klart än och då är jag väl i samma liga som Breahl här inne som hyllat spelet till skyarna.

4, Det är lättare att vara ond än god. Det påverkar vissa uppdrag beroende på bad o good honor. Själv har jag aldrig lyckats med att ha fullt på good…

5, Ha jävligt roligt dålå!

Skrivet av eld:

Trailern är fylld med referenser till saker som blev memes i Florida, och spelet utspelar ju sig i "Miami"

Florida joker bilden spreds ju online när den kom ut ett antal år tillbaka, det är absolut helt utan tvekan en referens till honom.

Poängen är väl att de har ändrat utseende på personen men kan fortfarande ha det som en referens och bör då kanske vara på rätt sida av lagen.

parodi, tranformativt, fair use, etc.

Jag tycker det är uppenbart om man kollar på referenserna. Egentligen borde kvinnan med hammarna ”ha mer rätt” att bli arg eftersom hon mest blir filmad när hon har fått spel och slog sönder en bil. Den här snubben har nog skapat det hela själv genom att se ut som han gör och nu vill han ha mer uppmärksamhet.

Trodde först att det hela var lite PR eftersom fler utanför den här lilla världen av gamers kommer höra talas om spelet men tydligen är det inte det.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Just i det här fallet var det väl både skådisar och manusförfattare som strejkade. Så problemet var att det inte fanns någon som fokuserade på handling och dialog, medan FX-nissarna/nissorna nog varit färdiga rätt länge.

Jag tror det ekonomiska krisen också gör att mycket skjuts upp. Därav mitt skämt om Stranger Things som ingen vet när det kommer tror jag.

Skrivet av greb1989:

Det jag gillar med Arsenals säsong är att det nu känns som att vi faktiskt vinner de där matcherna som vi tidigare torskat, trots svaga inledningar ibland. Någon titel vågar jag dock inte hoppas på än, vi har gott om tid att fu*ka upp saker och ting.

Jo jag känner samma. Arsenal behöver en bättre bredd än vad de har nu. Havertz har kommit igång nu och det tycker jag är kul med tanke på alla hatare. Det var tråkigt att arsenal förlorade idag, men Aston Villa verkar ha flyt som fan just nu så det borde inte vara så konstigt.

Skrivet av Andreas88:

Wow, bra kommentar. Du tycker inte det är konstigt att vissa inte minns en tillräckligt av serie vars säsong tog slut för 2-2.5 år sen?
Sjukt vad vissa har enkelt för att vara dryga så fort man sitter bakom en skärm och skriver.

Jo man glömmer saker väldigt lätt men då kan man se om dom

Inlägg nummer 5000 noterade jag precis bland trådarna jag följer

Skrivet av Nomman:

Det här blev säsongen som jag gav upp. United är inte längre mitt lag. Jag kan inte heja på ett svänggäng vars kapten är Bruno 'slå ut med armarna' Fernandes och vars största stjärna är Marcus 'jogga, gäspa, snooze' Rashford. Det finns verkligen inget kvar att tycka om i klubben.

I övrigt en riktigt intressant säsong. Kul att Aston Villa är med och slåss i toppen. Vem hade kunnat tro det?!

Nej jag trodde faktiskt de skulle vara bättre nu när CR drog till Saudiarabien och surade där. Matchen mot Chelsea spelade de ändå rätt bra och de har spelare som borde kunna göra bra matcher. Nu när de möter Bournemoth så fattar jag inte ber det är som händer helt ärligt. Ten Haag har ingen lätt säsong…

Ja det är kul att Aston villa kan slåss i toppen faktiskt för det behövs.

Skrivet av Laddemannen:

2025 blir ett jävla år, säsong 2 av detta och gta 6, wooohoo!

Exakt! Det blir ett bra år. 😃

Nu är det 2023/2024 men vad tycker ni om årets säsong? Jag tycker det är roligt (och drygt) att det är jämnade i år än vanligt, City ligger "bara" fyra och Arsenal leder, det känns som det kommer vara en kamp mellan Arsenal och Liverpool i år.

Räknas apparna på telefonen eller menar du via stationär dator?

På datorn är det nog Reddit, Facebook, nyhetssidor som SVT, Arbetarbladet osv som är välbesökta. FZ kollar jag i perioder bara.

I telefonen så är det Instagram, Reddit och Jodel.

GTA Gävle! Och så kan man ha Sandviken som en liten småstad där man kan råna lokala butiken eller något. Medans man kan jävlas med raggarna i Gävle centrum, kanske bränna ned bocken? Eller så kan jag skjuta ned alla kajorna som vill äta upp den (true story faktiskt, Bocken är fågelmat i år).

Seriös svar:

Jag skulle nog helst vilja ha en väldigt stor spelvärld med flera stora städer, det tror jag är för svårt att göra eller så tar det bara för lång tid för spelutvecklarna. Eller ett land eller flera länder istället för delstater. Det hade varit roligt om man kunde spela i Mexiko med kartellerna där (eller Colombia) eller i Europa om man kan få vara London. För någon dag sedan så funderade jag lite på om det skulle vara coolt om Rockstar gjorde ett GTA med städerna (eller staden?) som finns i GTA2, det hade också varit roligt.

En mer realistiskt svar vore Liberty City med New Jersey, Atlanta (eller vad heter kasinostaden?) ned till Baltimore/Washington DC.