Inlägg av nu1mlock

Inlägg som nu1mlock har skrivit i forumet

1

Den stora skillnaden ligger självfallet i att Xbox Series X orkar driva många spel i högre fps. Det är mycket tydligare än höjd upplösning från 1440p till 4K.

Skrivet av blackidus:

Liten fundering, 1440p och 120hz funkar det över HDMI 2.0?

Funderar på att köpa en extra skärm för min Series X när frugan ockuperar tv'n och min nuvarande 34 tums ultrawide stöds tyvärr inte. Funderar då på en mindre skärm med 1440p då 4k känns lite väl mycket på en liten skärm.

Här kan du räkna ut vad som krävs i olika upplösningar och frekvenser:

https://linustechtips.com/topic/729232-guide-to-display-cable...

Skrivet av aasecond:

Undrar varför de måste rusha ut ett spel per år, varför inte ta lite mer tid och göra bättre
Until Dawn, 10/10
Man of Medan 7/10
Little Hope 5/10
House of Ashes... hoppas på bättring men troligen inte.

Vad hände med all talang som användes till Until Dawn!? Det var ju hur bra som helst, med intressanta kliche-aktiga karaktärer, häftiga sekvenser, val som verkade betyda en del och mycket snyggt (designmässigt).

Pliiis, låt nästa spel ta den tid det behöver och gör det bra !

Tänk om dom hade släppt två spel per år istället för ett, som dom hade tänkt göra från början. Personligen tyckte både jag och vännen jag spelade med att både Man of Medan och Little Hope var riktigt bra spel.

Synd att Housemarque gjorde det giriga valet att sälja till Sony. Housemarque är ett företag och är ute efter att tjäna pengar, så det är inte konstigt, men det är synd. Hade varit bättre för konsumenter om Housemarque blev en del av något som släpper spel till samtliga plattformar.

Skrivet av Stinto:

Tack för bra svar. Jo, det kanske är lite overkill... jag ska fundera vidare men 27-28" får det bli, den kommer extraknäcka som skärm till min hemarbetsplats och har inte plats för större.

Jag håller med om att den är lite väl stor. Däremot är det den bästa datorskärmen du hittar idag för runda 10 000kr. Köper man en 48" så kan man alltid stänga av massa pixlar. Har man mörkt i rummet syns inte resten av skärmen (helt avstängda pixlar).

På så sätt kan man även få den bästa ultra-wide skärmen på marknaden just nu - stäng av pixlar uppe och nere på skärmen så har du plötsligt en 34" (eller nåt sånt) ultrawide.

Det finns tyvärr inga inställningar du kan göra i din router som kommer påverka prestandan.

Du nämner kort WiFi och där skulle du visserligen kunna se till att du inte använder en belastad kanal med t.ex. WiFi Analyzer (Android) och även se till att du har två separata nätverk för 2,4GHz och 5GHz (två olika SSID). Skulle t.ex. din bärbara gå över till 2,4GHz under streaming så skapar det problem.

Men eftersom du skriver att du har samma problem när båda enheter använder kabel så kommer inga ändringar i routern påverka.

Om det fungerade tidigare så får du försöka spara ihop till en ny router, går säkerligen att hitta någon begagnad också.

I övrigt kan du se över streaming-inställningarna i Steam. Testa att sänka upplösning och kvalitet och se om det blir någon skillnad.

Skrivet av Stadigast:

När jag kommer hem väntar handkontroll och Chromecast på att testas. Som sagt, vill testa i lugn och ro. Funkar det inte för mig blir det väl en Scarlett till nästa jul. Tänkte köra RDR2 som jag skjutit upp att spela tills nu.

Jag är inte emot Stadia på något sätt, tvärtom tycker jag att sådana tjänster är underbara. Jag hade själv med mig en Nvidia Shield till Spanien tidigare i år och det fungerade "bra". Fungerade alldeles utmärkt för vissa spel, men självklart jättedåligt för andra.

Där behövde jag dock inte betala något extra, och jag hade tillgång till många av mina spel på Steam, då Nvidias tjänst kan kopplas till ditt Steam/Uplay/Epic/Blizzard bibliotek. Redan där ligger ju Stadia efter, då man måste köpa gamla spel som man vill spela via tjänsten.

Att Destiny 2 på Stadia renderas i 1080p med inställningar som är bekräftade som PC medium - det gör inte saken bättre. RDR2 i 1440p med ynka 30fps och ser mycket sämre ut än på Xbox One X (möjligtvis även andra?).

Jag ser ingen fördel med Stadia överhuvudtaget.

Skrivet av Stadigast:

Absolut. Levererar inte tjänsten är det så klart inget jag kommer att fortsätta betala för. Men 1300 spänn är ingen hög kostnad om tjänsten levererar.

Nu när tjänsten är släppt för allmänheten så vet vi dock att den inte levererar mer än att mobilspelare tycker att det fungerar bra. Nu slipper du slänga 1300kr i sjön, även om du inte tycker att det är mycket pengar.

Ingen är väl förvånad? Anledningen till att spelet visades upp överhuvudtaget var ju för att minska kritik och få fans att "glömma bort" senaste tidens problem.

Skrivet av BurningMan:

Då kan jag lika gärna skippa prenumerationen och köpa spelet direkt igenom valfri launcher eller sajt som säljer spelet direkt.

Javisst, och har du tillräckligt bra uppkoppling så kan du redan nu streama helt gratis från din PC till telefon/Android TV via Steam.

Skrivet av BurningMan:

Hur är det tänkt fungera?

Man prenumererar på stadia, och sedan? Fri tillgång till deras bibliotek eller ska man köpa spelen också?

För närvarande måste man betala 99kr/mån, men under nästa år kommer en gratisvariant för 1080p (99kr/mån för 4K). Man måste köpa alla spel, med några enstaka undantag om man betalar 99kr/mån.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Tror att direktkopplingen mellan gamepad och datacenter gör mycket.

Fast kontrollen ansluter väl inte direkt till något datacenter - i alla fall inte om man använder annat än den Chromecast Ultra som ingick? Ska man använda kontrollen till något annat vid release så krävs kabel, vilket gör det svårt att tro att kontrollen ansluter direkt via wifi.

Det finns dessutom inget stöd för 4K på PC via webbläsare vid release, så om du tyckte att det blev något sämre bildkvalitet så kan det nog vara för att du körde i 1080p. Jag hoppas verkligen att du, trots detta, körde i 4K på PC, eftersom du nämner att det var en liten skillnad i kvalitet. Det borde ha varit väldigt stor skillnad annars.

Skrivet av CARTMAN:

Fast det visade ju sig att alla hade brytit mot detta avtal hela tiden.

Det du syftar på var väl ett ganska nytt tillägg för avtalen?

1