Inlägg av eddie_m

Inlägg som eddie_m har skrivit i forumet

Vita går snart om Xbox 360 iaf

Wii var sist ut denna generation och vann ändå. Xbox 360 var först ut och kommer bli trea, PS3 har precis gått om och kommer nu sakta dra ifrån.

Nintendo borde kanske försöka göra något åt saken istället för att bara skylla på denna lag? För vanliga svenssons ses detta bara som ytterligare en nackdel med Wii U, och spelutvecklare som UBI Soft lär heller inte vara så glada.

Ny konsolgeneration?

Skrivet av Zappa:

Tycker det är bättre. Konsollen hade blivit dyrare annars. Nu kan jag istället själv välja hur stor disk jag vill ha till den.
Ska man inte köpa spel i e-shopen så räcker 8GB. 32GB räcker ganska länge. Xbox 360 hade 20GB disk när den var ny och Sony säljer just nu en PS3 med 12GB.
Skillnaden är att man kan installera spel även på en extern disk på Wii U. Det kan man inte på 360/PS3.

Värt att nämna är att den externa hårddisken formateras till ett eget format så den endast kan användas till Wii U.

Sedan så kan man använda valfri 2,5 tum hårddisk till PS3, vilket är lika enkelt/billigt att införskaffa som en extern till Wii U.

Till Xbox 360 är det dock värre, där det finns en version av konsolen med endast 4GB minne, och man får då köpa MS egna svindyra hårddisk löst.

Många som gnäller på Sony har inte en aning om vad de pratar om, som vanligt. Det som blev hackat i år var konsolen vilket gör piratkopiering lättare, inte själva tjänsten PSN. (Både 360 och Wii har varit hackade i åratal).

Och att fortfarande komma dragandes med att PS3 alltid får sämre portar är som att påstå att alla Xbox 360 fortfarande får RLOD, idag är det lika vanligt att PS3-versionen är bättre som att 360-versionen är det...

Inte alls i klass med Rayman Origins, som är det bästa 2d-plattformsliret sedan första NSMB till DS. Men alla "fanboys" lär ju köpa detta oavsett

Galet också att RO har 1080p på de 7 år gamla konsolerna, när detta bara är 720p.

Varför fixar de inte Viaplay och Netflix istället, som ju finns på PS3. Tror ändå inte Twii kommer vara i klass med dessa tjänster.

Skrivet av Wobbler!:

Känns lite som man skjuter sig själv i foten med tanke på att Wii ska fasas ut mot Wii U? (Rent ekonomiskt)

Tänkte precis samma, nu blir det att de konkurrerar mot sig själva.

Skrivet av nils45:

Assassins Creed 3 ser suveränt ut på Wii U. Däremot kan jag inte förstå, om man nu gör en ny konsol varför håller man inte hårdvaran lite mer uppdaterande. 2GB i RAM var standard 2004? Jag kan förstå att det kostar pengar, men det måste väl ändå skada företaget i längden?

Jag hoppas 720 och PS4 pangar till med GTX 690 i SLI med i7 och 12GB i RAM.

2 GB (with 1GB reserved for the operating system and unavailable to games).

Fast översätter man till sifferbetyg, som t ex Metacritic gör, så blir 3/5 samma sak som 60/100.

Detta demo har funnits till PS3 en hel vecka nu..

Ser ganska mörkt ut för Wii U, den lider av massor av barnsjukdomar, hårdvaran är svagare än väntat, priset för högt och den saknar "must buy "titlar.

Och om den inte ens klarar bra portar av spel från denna generationen, hur ska det gå när 720 och PS4 släpps om ca ett år?

Troligtvis inget dlc till ZombiU

Med tanke på spelets mediokra betyg så är det nog ändå ingen som bryr sig..

Tycker Wii U redan känns lite som flopp, inget av release-spelen har fått riktigt bra betyg, och internminnet och processorn är långsammare än de i 360/PS3, antagligen det som gör att de portade spelen är aningen fulare/sämre (Batman AC, Ninja Gaiden 3). Sedan är priset alldeles för högt, 3000 kr för något som i stort sett är en Xbox 360 med en peksärmskontroll.

Helt galet hur prisvärt PS+ är egentligen, och ännu mer nu om man äger både PS3 och Vita, blir minst 65 spel per år totalt.

Hur det kan kännas motiverat för folk att betala lika mycket för Xbox Live, vilket bara ger gratis onlinespelande, övergår mitt förstånd..

Skrivet av Ztreek:

Någon som vet hur portat spelet är? Från PC till Wii verkar ju lättast teoretiskt sätt

Detta är i princip 360/PS3-versionen med tillagda touch-funktioner.

Skrivet av bullen:

Undra hur många skivor 360-versionen kommer ligga på

- With the 360 version, you have the choice of installing all three characters or switch discs everytime you change character.

Alla som är intresserade av spelet borde väl redan skaffat PC-versionen? Enda anledningen att spela detta på konsol är väl om man saknar en dator.

Sen är det intressant att FZ endast skriver om veckans PSN-nytt de veckor när det finns anledning att klaga på Sony..

Förstår mig inte på all uppståndelse kring Halo 4, medelbetyget på metacritic (87) visar också att det ej lever upp till hypen..