Inlägg av Harafnir

Inlägg som Harafnir har skrivit i forumet

Nej, det var inte det. Aktiverade tröga tangenter, men håller jag nere W för länge, så springer den fortfarande när jag släpper. Just längre jag håller W, desto längre springer den, Fasen, får snabba på att köpa stationär igen, det här är helt galet.

HP Pavillion med Windows 7 Home. Kollat inställningar för tangentbord, ser normalt ut, så jag är mer inne på att det finns någon dum knapp på tangentbordet, men det kanske inte var så enkelt?

Min laptop spar keyboardtryckningar. Säkert en enkel lösning,

Ok, säkert jätteenkelt, men jag hittar det då inte. MIn stationära brann för ett tag sedan, så jag spelar nu på en laptop som barnen normalt använder, och de kan ju trycka på lite vad som helst. Just nu, när jag håller ner W för att gå, eller flyga eller åka eller vad jag nu gör, så spar den alla nertryckningar, så när jag släpper knappen fortsätter sattyget att röra på sig i en fem tio sekunder. det blir inte exakt precis rörelse i en shooter! jag misstänker att ongarna har tryckt på något, men vad då? jag är inte riktigt hemma på PC-laptops. Någon som vet hur man resettar det?

Men det vet man väl för fasen. Det är EA; de är hatade av väldigt legitima anledningar.
Sista spelet jag köpte av dem, förköpt sedan 7 månader tillbaka, drog de pengarna på releasedatum, och gav mig inte access till spelet, eller nerladdningen på 3 veckor! Vägrade svara i telefon, på mail, i chatt. Till slut fick jag tag på en Amerikan som jobbade på US support genom en hel massa omvägar, och han släppte in mig. 3.5 veckor senare. Så EN dag med strul och EA, då har ni en djävla tur.

WoW/Borderlands... Behöver ju inte vara en dålig blandning. Intresserad.

Ahaa, Cataclysm.

Tja.... Bygger de allting på konceptet av Elite och Elite Gold så är det klart intressant. Däremot om de känner att deras sequels är den viktiga inspirationen, så är intresset iskallt. Det är helt olika spel, och originalet är det som skapade det otroliga intresset, medans deras sequels är det som dödade det och begravde spelet i decennier. man kan ju hoppas att de kommer ihåg det. jag kommer inte ge dem något innan jag vet vad de faktiskt planerar.

"– Jag har jämfört World of warcraft med kokain. Det är snabba belöningar, nya uppdateringar hela tiden och om man är inne i den världen tar det mycket tid, det är som ett heltidsjobb, säger Sven Rollenhagen, specialist på dataspelsberoende till Metro."

Vänta... Så han säger att ett heltidsjobb är som kokain, också då? Att jobba är som att knarka? Spännande.

Eller kan det vara så att det är ännu en oinformerad ärthjärna som använder bombastiska ordval om saker han inte vet något om, för att få uppmärksamhet i media? Precis som 80-talet och kvinnan som skrek i media flera år, och skrev långa böcker, där rollspelare var våldtäktsmän, mördare och satanister. Vilket alla som sett ett bord med rollspelare absolut håller med om.
Problemet är inte en idiot som pratar om dataspel som ett gissel. Problemet är så kallade journalister som trycker skiten och ger dem både uppmärksamhet och mer pengar att forska vidare i sina lögner.

Tack. Det märks verkligen!

Tja.. Efter att ha köpt den här skiten, tvungen att ha Origin på hela tiden, en djävla hemsida som spelgrund och någonting så djävla användarovänligt skitsystem som det här... Var det här det sista jag köpte från BF, och antagligen DICE. Började köpa BF1942 för att en polare jobbade med modellerna, men spelen blir sämre och sämre (förutom grafiken), och EA gör hela upplägget otroligt krångligt, och skitnödigt, antagligen för att kunna sälja in annonsplatser, istället för att skapa ett BRA SMIDIGT SPEL FÖR SPELAREN!

Så fruktansvärt bra spel. Installerat det så många gånger genom åren, och spelat igenom både singel och multiplayern med Mechteks nya mechs.... Självklart ska den upp på hårddisken igen!

Skrivet av Boomer:

Detta är säkert ett jättebra spel, men jag tycker att FZ borde ha flera personer som testar ett spel och skriver recensioner på det, så att man kan få olika personers åsikter. Finns visserligen andra sidor man kan läsa på också, men jag liter inte på dom för fem öre.

Sååå.... Din poäng är alltså att du inte litar på andra spelsidor och deras recensenter, utan bara på FZ... och då litar du inte på deras recensenter utan tycker att de ska ha fler... som du antagligen inte litar på?

Kan inte problemet vara att du inte litar på någon, mer än vad FZ ger för betyg?

OK, Mina erfarenheter av games for Windows?
GTA 4: Funkar på Mac. Fungerar inte på En PC med Vista Home Premium, direkt när man trycker installera förstår inte Vista vilken font det är på installshielden, och när man trycker på den otextade installknappen säger programmet att en Windows Vista PC inte är kompatibel med att Games for Windows spel.
Fallout 3 plus 500 andra. Går inte att installera på en Vista dator på vanligt sätt. Måste hotboota ddatorn, gå in i felsäkert läge, sedan installera där, hotboota igen och starta Vista som vanligt, och då kan man spela... kanske.. Om Vista vill det... och släpper igenom ett games for Windows genom säkerhetspsärrarna. kanske.

Windows 7 ska bli mer solitt än så?! Ok, kan jag få tillbaka Dos och Norton Commander tack? Jag vill inte ha ett skitprogram som söger till mig att ja ginte kan anvädna den programvara jag köpt. Jag vill ha en dator. Och de spel och program jag vill använda. INGENTING ANNAT! Blir Mac nästa gång... Har hållt på med datorer sedan 1973 och jag har under hela den tiden ALDRIG sett ett sådant skit som Vista. Widnows 7... kommer att vara samma sak, bara dubbelt så stort och ta ännu mer kraft fårn min dator? Vad ska den ha kraften till? Absolut ingenting utom att ligga bakom de program jag vill använda och skratta åt mig.

Måste ju säga att svaret är mellan de två extremerna. I vissa spel blir grafiken inte nödvändig, som i stategispel eller liknande. Tycker fortfarande grafiken i Heroes of Might and Magic serien och Railroad spelen är perfekta för sitt jobb. Satte på Theme Hospital för ett tag sedan och spelet är precis lika bra idag. Även Fallout tactics är perfekt idag.
Samtidigt skulle Team Fortress II aldrig få så bra kritik som den får om det inte var för den supersköna grafiken. Jag tror det är viktigt att se skillnad också på "bra grafik" och "mycket grafik". Polygonantal kommer aldrig vinna över konstnärlig talang.

Comeback

Klockan är 5.15 på morgonen och jag har legat och hostat konstant i sju timmar utan att få en blund sömn i ögonen. Att ha halsfluss är party! Serpentiner, flärpar, partyhattar och fiskdamm! Eller snarare, fylla på Creme de Menthe, matförgiftning av den där 4.30 korven och en baksmälla som kan sänka oljetankers.

Det har gått nästan ett år sedan jag skrev här sist. Och jag tänkte faktiskt fortsätta historien av en enkel anledning. Min far har varit inne och läst, och han skrattade gott åt det hela (min far dök upp kort i min andra post när jag stulit min storebrors alla besparingar). Så helt plötsligt har jag faktiskt en läsare! Jajamensan, jag är nöjd med det lilla.

Så, jag ska inte skriva idag för hjärnan är som gelé, mina tankar kaotiska och jag hostar hela tiden vilket skapar de roligaste felskrivningar. Men jag kommer tillbaka. Året är runt 1975, jag provar mina första supertajta jeans, blir utskrattad av precis hela släkten, och får mitt första smakprov av Pong.

#blogg

Timmeeeh!!

- Think of the children!!

Skrivet av tootey:

Dessutom är jag ironisk på en mängd ställen, det förstår säkert den ironiska generationen läsare som FZ har. Recensionen är riktigt bra skriven och tar upp de delar av ett spel som den bör.

Och här kommer tomtefar själv... Först sitter du och deklamerar hur smart du är, nu sitter du och deklamerar hur djäkla bra rescensent du är... Får du någonsin nog av självsmicker, eller sitter du dagarna i ända och skryter om vilken fantastisk människa du är?

Folk här har problem med att du inte kan hålla dig till ämnet, lite som att Fonus ska undvika bilreklam i dödsannonser.. Och du tror att det faktum att du uppfattas amatörmässig och skriver med en personlig agenda helt utanför sidans faktiska ämne, betyder att alla som reagerar på ditt skitsnack är chauvunister?

Kan du ta din självutnämnda intelligens och din självupplevda fantastiska författarkunskap och i alla fall försöka förstå vad folk pratar om, de änvänder helt vanlig svenska utan krångliga ord.

Skrivet av Tompa:

Säg till när vi skriver en sån recension så lovar jag att låta korrekturyxan svinga vilt

OK då börjar vi citera din älskade rescensent:

"I spelform är det grabbigt värre, minst sagt. Och är man inställd på det redan innan blir man nog inte besviken.
Tyvärr var jag inte riktigt det. Jag hade hoppats på lite djup i Conan, lite intelligens. Lite mindre könsroller"

"Det kanske var för mycket begärt? Jag kanske är för intelligent, helt enkelt?"

"Man träffar bland annat en amazon på vägen som man blir bundis med, och hon är både kraftfull och underlägsen mannen på samma gång. Där kommer könsrollerna in, för även om hon är stark så är hon ändå svagare och behöver hjälp av den stora starka mannen"

- Så hon är stark... Men svag. Och det är inte ett samarbete mellan man och kvinna (om det varit två män hade det hetat just samarbete. som Army of two, Ratchet och Klank, Sam and Max, Helan och Halvan) Nej, är det en man och en kvinna inblandade, då är det förlegade könsroller... Speciellt om den ena råkar ut för saker!! Herregud, en NPC som råkar ut för saker som spelarens karaktär måste lösa!!! Aldrig gjorts förut!! Mansgrisar!!Och du säger att VI inte förstår?!

"Det hjälper ju inte mina feministiska tendenser att tycka om spelet, direkt."

- Kriteriet för hur han sätter betyg... Spelkvalitet..? Eller förutfattade meningar som inte har med spelet att göra.

Skrivet av Tompa:

Jag är jäkligt nyfiken på hur det skulle låta om en inoljad muskulös man var underordnad en normalbyggd och hyfsat påklädd kvinna...

Bra försök.. Du får klagomål på en icke professionel rescensent som gör ett dåligt jobb att hålla sig till ämnet, och du försöker vända det till att alla i hela världen är mansgrisar utom du och han.

Hur skulle det låta om Gordon mötte en dam som var extremt duktig på allting hon gjorde, medan Gordon mest stapplade runt.. Hm... ja hur lät det i Halflife II? Hörde du ramaskriet från oss hemska män?

Vad du totalt missar här är att era förutfattade meningar om er omgivning är ett extremt mycket större problem just nu än något annat. NI är inskränkta och stelbenta, inte era läsare! ALLT folk har frågat efter är att ni håller er till SPEL eller någonting ni är bra på och inte försöker dra in de mest amatörmässiga argument i en feministdebatt för att göra ett försök att låta intelligenta.

Vill du ha en bra feministdebatt? Jag älskar dom. Linna Johansson är min absoluta favoritkrönikör, hon är extremt intelligent och attackerar frågorna från ett sunt perspektiv med blicken på båda sidor av problemet. Tro mig, jag är beredd att ta den när som helst, men då gör jag det i ett forum för det ämnet, inte fasen går jag till en SPELSIDA, och förväntar mig att få någon djäkla amatör haspla ur sig endimensionella kommentarer som inte ens Linda Skugge skulle kännas vid.

Jo... kanske hon. Tack för ordet.. Snälla använd ännu en gång som enda retort: "jamen, du är en mansgris" Den är så väldigt effektiv för att få fram din ståndpunkt.

En recensent som ger dåliga betyg inte på grund av spelets kvalitéer, utan han väldigt rigida och stelbenta könssyn...
Det är i alla fall skönt att rescensenten själv tycker om att skryta om sin höga intelligens, och att han känner sig väldigt mycket smartare än andra människor efter den raddan plattityder. Då är det i alla fall EN som tycker det.

Det här är en sån djäkla klassiker, precis vad som gör en så djäkla förbannad. Precis som med alla de riktigt stora, riktigt bra spelföretagen, revolutionerande utvecklarna som har blivit uppköpta av en inkompetent jätte.

Fasa Interactive var jättepopulär som ett eget företag, med Mechwarrior serien bland annat. Så populära att Microsoft köpte upp hela företaget innan releasen av X-Box, för att göra exlusiva titlar till den. Helt plötsligt försvann hela Mechwarrior serien, och istället är de tvungna att släppa en arkadversion av spelet , för att "bättre passa den yngre publiken och konsoll spelare", microsofts målgrupp.. Självklart dyker spelen när man tar bort allt som gör de stora och förvandlar till en taskig shooter. Så, fiasko efter fiasko, de får fortfarnade inte göra ett nytt spel til PC, inget mer riktigt mechwarrior, de får inte göra just det som gjorde dem så bra att de blev uppköpta!

Och till sist, efter år av tystnad, kommer något geni på att Fasa har Shadowrun också (Folk har väntat i decennier efter ett Shadowrun RPG eller MMO) och.. Geniet på Microsoft tänker igen... Vi gör en taskig shooter av ett superavancerat rollspelskoncept!!

Och så skrotar vi företaget, för de kunde ju ingenting!!
Det finns inget värre än stora företag. De styrs av marknadsundersökningar istället för hjärnor. Lär er ert djäkla jobb, istället för att fokusera på vilken kostym ni ska ha när ni går dit!