Inlägg av ibib

Inlägg som ibib har skrivit i forumet

Skrivet av necrodude:

Quake3 - Arena så klart!

+1

Otroligt buggigt och känns gammalt

"Det minst buggiga Bethesdaspelet vid release"? Det låter som dagens största lögn.

Jag har en helt ny dator, AMD Ryzen 5 7600 och AMD RX 7900 XTX - från den tillverkare som Starfield har teamat upp med. Mitt spel har kraschat till skrivbordet fyra gånger på de två timmar jag försökt spela spelet. Det kraschar vid synbart helt slumpmässiga tillfällen, som när jag råkar trycka på fel knapp på tangentbordet eller det kommer in en NPC i rummet som börjar säga något till mig.

Spelet är i nuvarande skick helt ospelbart.

Det spelande jag lyckats få till har tyvärr känts som Creation Engine i rymden - i teorin en bra idé - men motorn är gammal och skapar allt för binära val i historien. Det känns tyvärr som att jag spelar en upphottad remake på ett 15 år gammalt spel.

Inte imponerad

Skrivet av lampis:

Oj, märkligt. Det känns som att det inte finns någon större efterfrågan efter Series X trots den stora bristen på konsoer.

Jag tror också att efterfrågan på XSX är mättad

Skrivet av Aarons VR:

Du bokade efter mig men fick före då!

Eller bokade du en digital konsol?

Nej, en fullstor.

De senaste turerna kring Activision/Blizzard gör verkligen att man känner att det är tydligt att både usel kultur, brist på både bra arbetsmiljölagar och brist på fungerande fackföreningar gör att spelbranschen i allmänhet och ActiBlizz i synnerhet känns jävligt sunkigt.

Jag förhandsbokade min PS5 i november 2020 hos CyberPhoto och fick hämta den häromdagen. Det rör på sig!

Skrivet av Jozo:

Det är för mig helt ofattbart hur många det är som fuskar! Vart är det roliga i det hela?

Det är roligt att vinna, punkt. Så tänker personerna. De tycker att alla som inte fuskar är loosers.

Det är klart att free to play inte hjälper, men att skylla på det i första hand funkar inte. Det finns många spel, som PUBG som inte är free to play som har värre problem med hackare/fuskare.

Levels över huvudtaget i andra spel än MMO:er är helt värdelöst. Se hellre till att jag får specialförmågor eller bättre vapen som gör vanliga motståndare enklare att möta och att man kan vara mer kreativ när man möter bossar. Levlar, oavsett om det är genom level scaling eller områdesbaserade levlar är sjukt lat att göra idag, utvecklingen har gått framåt.

Skrivet av NiceAsBice:

På vilket sätt suger steam? Har 99% av mina spel där och får alltid maximal nedladdningshastighet när jag ska tanka och installera nåt spel. Vad är det jag missar som är så dåligt?

Tror de som gnäller på Steam tycker att allt ska vara DRM-fritt och finnas till enkel nedladdning.

Steam har sina brister, men ljusår bättre än konkurrenterna.

Vadå utmana? Det är föråldrat och tråkigt. De enda som spelar är ju de som en gång började med knarket när det inte fanns något bättre.

Valve kommer hellre att betala böter till Ragnarök än att lägga in den funktionen.

Låter som ett nytt Far Cry: Blood Dragon

Skrivet av matuttas:

Vad är era första reaktioner?
Är de mer likt fortnite än pubg?
Har spelat bägge men gillade inte alls fortnite samtidigt som jag kör pubg stenhårt.

Jag skrev det här i en Facebookgrupp jag är med i om mina första reflektioner:

Apex Legends... Jadu... Vad är det? Tänk att du tar grundupplägget från PUBG, dvs en gruppskjutare där du hoppar ned från en farkost, samlar på dig grejor och ska bli sista laget kvar på planen.

Tänk dig sen att du lägger på lootsystemet och halva estetiken från Borderlands, dvs loot är rankat som common, rare, epic - och är därmed blå, lila osv. I praktiken är det level 1, 2 och 3 som i PUBG. Men visuellt är det annorlunda än PUBG i alla fall. Estetiken skulle jag i brist på fantasi likna vid en korsning av Borderlands, Overwatch och Crysis.

Ovanpå allt det här lägger du ett nedskalat klassbaserat karaktärssystem á la Overwatch. Där har du Apex Legends!

Är det roligt? Jovars, ganska kul är det allt. Men då det är klassbaserat och har ganska mycket intrikata kombinationer av uppgraderingar till ens vapen är det ganska komplicerat och tar mycket tid att inte bara lära sig banan och vilka vapen som är bra, utan vilka kombinationer av karaktärernas specialförmågor, vapenuppgraderingar och taktiker man ska spela. Långt många fler variabler än PUBG. Men på en karta som är ganska liten och gör att man sällan hinner annat än att plocka upp några vapen och sen hamnar man i strid.

Tanken är god, men det hänger inte riktigt ihop får jag känslan av. I PUBG, Borderlands eller Overwatch kan jag ganska snabbt hitta en spelstil och ett tankesätt som gör att man kan planera framåt. I Apex Legends är det så många saker som händer hela tiden, samtidigt som du ska strida att man mest blir förvirrad. Spelet går helt enkelt för fort med för många alternativ. Om man investerar mycket tid i att lära sig allt så är det säkert väldigt roligt. Men tröskeln man måste passera för att ta sig dit är i alla fall för mig nog för hög.

Att spelet fortfarande är ganska buggigt drar också ned omdömet en hel del, men sånt åtgärdas ju med tiden. Men att behöva hoppa ut och in i lobbyn för att någon inte kan trycka Ready gör en ju inte gladare. Ingen riktig höjdare för mig i alla fall.

Ja, WC3 var väldigt bra när det kom. Men idag? Det har hänt mycket sedan dess. Ett upphottat gammal RTS där alla figurerar nu ser ut som gosedjur som slår på varandra. Det här är om något beviset på att genren är död. Endast rehash på gamla koncept, precis som i filmbranschen. Mycket tråkigt.

@burkmopp: Samt att om man loggar in i forumet så stannar man kvar i samma tråd efter inloggning

Spelet är fantastiskt förutom att kontrollerna är lite knasiga och en del ingamesystem är lite oklara. Ännu efter många timmars spelande så sitter inte kontrollerna riktigt och det är ett mysterium hur crafting och en del andra system fungerar. Mer information i hjälpen hade varit bra. Men som sagt, själva spelet är magiskt bra (första generationens PS4)!

Ok, men vad får man för fördel med stretched? Det framgår inte av artikeln.

VAR hittar jag det?! Mina barn skulle älska det!

Skrivet av Ftmch:

ArmA 3 är en rekommendation, finns hur jäkla mycket gratismoddar som helst också, däremot blir det roligare om man lär sig att göra egna uppdrag (underlättar att använda ALIVE-modden som kan skapa ett dynamiskt AI-motstånd) men det finns nog Coop-uppdrag att tanka ner så det räcker och blir över också. Är ett gäng som lirar egengjorda kampanjer en gång och i veckan och det är hur kul som helst.

Arma 3 känns mer och mer som en del av vår långsiktiga lösning.