Inlägg av dafuq

Inlägg som dafuq har skrivit i forumet

Skrivet av Kotz:

Tiden lär visa.
Det var många som lirade wotlk classic. Idag är det i stort dött.

Men idag finns det väldigt många som lirar SoD, dock har spelet stora problem som troligtvis kommer få konsekvenser framöver.
Och där kan Cata ta in många spelar från. Lika så från fd Wotlk classic spelare. Eller retail spelare som kom in under cata och vill göra om det igen.

Jag gillade cata starkt. Lika så som de före.
För mig är cata absolut inte retail. Långt ifån.
Cata är fortfarande classic för mig.
Wow blev mer modernt i cata.

Dött är väl lite att ta i? Vi är i slutet av WOTLK de flesta guilder har kört igenom ICC många gånger, och folk väntar på pre-patch, plus några provar SOD.

Skrivet av Jinxad:

Kommer ju floppa totalt, detta är retail inte classic.

Stor skillnad, Cataclysm är LÅNGT ifrån retail. Och den stora majoriteten av alla som spelar WOTLK just nu kommer fortsätta i Cataclysm. Nya raider, nya dungeons etc, plus #somechanges.

Skrivet av CARTMAN:

Skip... tank kontroll, fasta kameravinklar och inga röster. Nej tack. Måste personligen ha modernare spel.

Snälla, det handlar inte nödvändigtvis om huruvida något är modernt eller inte. Du vet att röstskådespel, rörlig kamera och både förstapersons- och tredjepersonsperspektiv fanns till och med på 90-talet, eller hur?

Att spela från dessa olika perspektiv ger olika spelupplevelser som vissa föredrar eller inte har något emot. Titta bara på Resident Evil som exempel; så det är bra att det finns nya alternativ att utforska.

Skrivet av Monstertarzan:

Fruktansvärt bra men som jag även sa i recensionstråden så önskar jag att gruppmedlemmar skulle kunna hjälpa till vid skill checks, till exempel vid en dialog, oavsett vem som påbörjat den. När fokuset är så stort på gruppen så känns det märkligt att inte kunna utnyttja sina kompisars förmågor utan att i förväg välja vem som behövs vid vilket läge eller ladda om en sparfil. Därav 9/10 än så länge.

Jag tror att det gör att man får analysera läget innan man ger sig in i en konversation i många lägen. Men håller med om att i vissa situationer hade det som du föreslår hade varit bra.

Skrivet av Neverwild:

Fast personen antyder att alla spel kan ha 3 år early access, är upp till utvecklaren.

Det är klart att det är upp till utvecklaren... Nu måste det så klart inte vara 3 års early access, det är ju relativt till hur stort spelet är. Men självklart kan alla utvecklare välja att ha en early access period om det hjälper med att få spelet polerat... Jag förstår inte riktigt hur du tänkter faktiskt

Skrivet av Neverwild:

Så vi tar ett mindre spel som Resident evil 9, tar väl säkert runt 10 timmar att klara av när det släpps.

Tror du verkligen att dom skulle kunna ha spelet ute i 3 år på early access.

Early access passar inte alla typer av spelet så alla kan inte ha det så.

Dålig jämförelse, om det är ett litet spel på 10 timmar så kan dom väl ha 2 timmar early access för att testa spelet. Act 1 är det folk kunnat testa, inte hela spelet!

Skrivet av Mirage:

MMO genren har inte utvecklats de senaste 20 åren så det spelar noll roll. Med det sagt, jag älskar, älskar, ÄLSKAR Warhammer, men ett MMO känns dödfött.

*gäsp* Tycker inte någon genre har utvecklats värst mycket de senaste åren? Många nya FPS spel tex är DOA vid release, tex Battlefield. Medans Battlefield 3 och 4 fortfarande är favoriter.

Tyvärr har många nya MMOs gått baka i tiden och har mycket mindre innehåll än MMOs som släpptes för 10 år sedan. Visst, grafiken är bättre men så sjukt dåligt med kontent att det knappt kan kallas ett MMO.

Hade gärna haft ett nytt Warhammer Online, som gör allt orginalet gör och lite till.

Mer hypad på lotro classic servern.. det är en privat server men whatever https://echoesofangmar.com/

Skrivet av Crank:

CS:GO Fortnite och PUBG är extremt dominant och kommer säkert vara det länge till.

Man kan undra hur länge tex Microsoft vill pumpa in miljarder för att utveckla spel som Halo som var mer eller mindre dött redan vid release. Ungarna testade Halo en kort stund och sedan avinstallerade dom det och fortsatte spela Fortnite

Skulle nog säga att fler spelar Valorant än Pubg.

Inga höga förväntningar på detta, Skyrim together är ju rätt kasst fortfarande efter alla år. Tekniskt sätt är det imponerande, men långt ifrån ett fungerande coop spel.

Så klart att massa boomers på FZ ska sitta och gnälla. Serien har 9.3/10 i betyg, på nästan 100k recensioner på IMDb, så alla som säger att den är skit kan väl iaf försöka förklara varför ni tycker så.

Serien är 10/10 för mig hittills, sjukt bra skådespelare, snygga miljöer och intressant story.

Skrivet av Slimebeast:

Faktiskt goda nyheter. God of War är grymt och ska lyckas på PC, liksom förhoppningsvis Bloodborne och Demon's Souls nån gång i framtiden, men Uncharted tycker jag är en väldigt överskattad serie.

Det ska inte vara en självklarhet att alla Playstationspel säljer bra på PC.

Gow 4 var så tråkigt att jag slutade spela halvägs igenom spelet. Riktigt irriterande gameplay och kratos passar inte i rollen som farsa. Story och gameplay var så sjukt mycket roligare i dom gamla spelen.

Skrivet av abso:

Det jag tror säger emot nr 4 är just den största anledningen att folk gick tillbaka till classic. Var ju inte att nöta molten core och stratholme igen som locka utan det gamla sättet att spela. Med cata försvinner det sista av klassiska wow med allt vad det innebär, anser att det är troligare att majoriteten lägger wow på hyllan eller hoppar tillbaka till retail, vissa kanske börjar om igen i vanilla. Om du ändå skall spela moderna wow kan du ju lika gärna lira nytt content istället för att dra igenom cata igen, även om man tar i beaktning att det var en ganska populär expansion.

Cataclysm är fortfarande mer likt WOTLK i sättet att spela och hur klasser fungerar. Tror du även glömmer att en stor del av spelarna som kört Classic/tbc/wotlk inte spelade orginalet när det släpptes. Jag är en av dom. Spelade knappt något i Cataclysm, så är mycket intresserad av att fortsätta in i den expansionen också. Jag började i MOP men kom in i wow ordentligt i Legion, så kommer även hoppas på MoP efter Cata. Classic är mer än ett museum, i min guild har vi haft riktigt kul och bra progression i raids sen vanilla, har svårt och se varför det ska ta stopp efter WOTLK.

Vi får väl se vad som händer, jag återkommer om något år och påpekar hur fel du har

Skrivet av Slimebeast:

Hur går det där till att spela gratis? Vad är det för account man kör med, och hur kommer det sig att Blizzard inte stänger ner privata servrar som samlar så många som 25-30k spelare?

Blizzard kan inte stänga ner te.x Warmane eftersom server koden går under GNU GPL licens, alltså Blizzard har ingen upphovsrätt till server-koden. Den går inte under deras licens.

Blizzard har endast lyckats stänga ner privat servrar genom att hota med C&D, det funkar inte med Warmane för dom har rättigheterna på sin sida. Inget upphovsrättsskyddat material ligger på Warmane servrarna, så Blizzard kan inte göra ett skit.

Skrivet av Skelögd:

Det tror inte jag heller. Jag tror däremot inte att det blir några fler "classic" expansioner efter WotLk. Vilka ska spela dessa expansioner?

"Classic" är för de allra flesta vanilla upp till just WotLk.

Det skulle inte löna sig för Blizzard att släppa fler "classic" expansioner nu.

Dom har redan skickat ut surveys om Cataclysm.. WOTLK är sjukt populärt, och när all content är släppt så är jag nästan helt säker på att majoriteten vill ha ny content med Cataclysm istället för att stanna i level 80 föralltid.

Om du får alternativen framför dig i slutet av WOTLK,
1. Sluta spela wow
2. Gå tillbaka till retail.
3. Spela i level 80 föralltid
4. Gå vidare med din guild i Cataclysm.

Är ganska säker på att majoriteten kommer att välja nr 4.

Skrivet av Skelögd:

WoWs storhetstid var mellan 2005-2010. Det borde således inte bli några fler "classic" servrar efter WotLk då intresset lär vara väldigt svagt.

Classic communityn mycket stor.. Tror inte alla kommer sluta spela i slutet av WOTLK och gå tillbaka till retail. Folk har sina guilds, vänner etc i classic.. En full megaserver i Classic har mer spelare än te.x ESO.. Ska ESO sluta släppa content?

Tror inte folk fattar hur stort Classic är..

Skrivet av Fikaknugen:

Tycker det är rätt tragiskt hur folk slänger sig ner på knä och avgudar gamla expansionerna, när dom mycket väl kunnat få exakt samma känsla på privatservrar. Warmane, som har WotLK och MoP, ligger mellan 25-30k spelare. Att betala en månadskostnad för att få spela ett 14 år gammalt spel som man lika gärna kan spela gratis, är helt sinnessjukt. Tog inte lång tid för communityn att glömma vad som kom fram hos Blizzard för ett år sen.

Tror WotLK Classic kommer hålla lite längre, då det var då dem flesta spelade och spelet generellt var som störst. Men det kommer utan tvekan gå samma väg som Vanilla och TBC Classic. Förstå hur mycket pengar Blizzard drar in genom att spela på folks nostalgi.

Fast Warmane och andra privat servrar har ju massa p2w, och det går mycket snabbare och levla. Typ 7x xp.. Inte riktigt samma sak som orginalet.

Skrivet av Nizze Najs:

Nja p2w vet jag inte riktigt. Finns inget att "vinna".
I lotros fall så är jag också ganska ok med att stötta med en slant då och då. Jag tycker de förtjänar sin lön.
Men tack ändå.

Vadå inget att vinna? Du kan köpa stats och %dmg/defence/moral boost för riktiga pengar. Även i pvp. Plus du kan maxa ut en karaktär på några minuter med lotro store, jämfört med flera månader eller år om du inte spenderar riktiga pengar. Det är så p2w som de kan bli.

Skrivet av NordhNet:

Det där är ju ingen classic-server, det är en privat-server (i.e pirat/otillåten).
Kan vara viktigt för många att skilja på dessa begrepp.

Med det sagt så är det upp till var och en hur man vill göra.
Jag la märke till att man fått ta emot en ”cease and desist”-order i början av augusti, har man sagt något om hur man tänker hantera det?

Det är en classic server dock, eftersom dom använder sig av original klienten från 2007. Det är stress test idag så dom tänker släppa servern ändå.

Skit i retail versionen som är p2w gå med i classic servern istället https://discord.gg/echoesofangmar