Inlägg av Elrinth

Inlägg som Elrinth har skrivit i forumet

Följt Programancer's utveckling av detta länge och tidigt skede så upptäckte jag att musik kändes oinspirerad. Kommenterade om detta att han borde outsource:a det. Inget har hänt. Spelmässigt verkar det skoj. Anledningen varför han inte kontaktat Konami är väl att han vill varenda krona ska gå till honom förutom dom 30% som Steam redan tar?
Han har redan släppt ett annat projekt på steam som spelade rätt bra: Prison City som är en klon av Power Blade (NES).

Håller med om det mesta. Sjukt mycke skumma buggar i filmsekvenserna i spelet, fick skratta lite iaf åt dem. Spelade igenom det för nåt år sen. Hade kul, men det var sjukt buggigt Att dom nu släppt en till akt känns för sent för mig. Kommer inte spela det igen. Nu är det D4 på radarn, sen FF16, sen Path of Exile 2 när de släpps.

Skrivet av Kyrre:

Vet du vart det går att köpa Carby? Försökte via deras hemsida men de skickar inte till Sverige, och går inte att nå dom heller

Köp inte Carby. Köp Retrobits variant nu istället. Den kommer vara bättre till typ samma pris.

Faces of Evil

Värt att nämna är att LGs tvs är i särklass de bästa vi i Sverige kan köpa för retrogaming och gaming generellt där LGs C9 2019s modell är den bästa just nu. Det finns en 2020-modell också men den har lite problem med peak brightness fortfarande enligt HDTVTest på youtube (väldigt bra informativ snubbe).

LG har nämligen lägst input lag av alla tillverkare.

Just C9 har stöd för framtida XbSeriesX och PS5:s HDMI 2.1 därför är den bra för future gaming också. Den stödjer också upp till 5X för SNES på OSSC:n.

För NES/Famicom är det värt att nämna Analogue Nt Mini som är bästa alternativet för 1080p hdmi output. Sen snäppet sämre är Retro USB AVS som också är fantastiskt för NES/Famicom som endast klarar 720p.

Sen finns alternativet Super NT för SNES och Mega SG för MegaDrive som båda är fantastiska och outputtar 1080p direkt.

Sen lite mer ovanliga saker där jag faktiskt inte har så mycke koll:
Philips CD-i, Atari Jaguar, Amiga CD32 osv.
Men jag kör min Cd-i med RetroTink2X:n. Jaguar och cd32 är två konsoller jag inte införskaffat.

Sen lite retrodatorer såsom:
C64, Amiga 500+, Atari 520 STF/M, MSX
C64:an har nyligen fått en Component-mod som kan installeras som kan sen nyttjas via RetroTink2X eller OSSC:n.
Atari 520 STF/M, MSX och Amiga500+ kan alla outputta scart rgb natively och fungerar utmärkt i OSSC:n.

Sen lite mer obskyrare: Fm Towns, X68K, Pc98 som alla kan konverteras från deras native RGBH till vanlig scartrgb eller till vanlig VGA vilket OSSC:n kan läsa.

Trodde först min polare postade en nyhet från FZ och jag blev glad att de äntligen gör reklam för lite hög kvalitativ hårdvara av fans. Men nu visar det sig att det bara forumpost oh well

Kul att det finns fler som finner apparaten värd att ha här i Sverige.

Precis som vissa andra i shmupsforumet så är jag också lite besviken på att denna inte tar 4K men samtidigt är det många andra nya features som gör denna värd att ha utöver originalOSSCn. Hdmiingången och möjligheten via en dongle kunna ta in komposit och svideo är grymt! Då slipper man ha en Retrotink2x och man har bara en apparat alla konsoler går igenom. Lite besviken att hdmispeccen man valt inte är 2.0Bkompatibel eller varför inte 2.1, utan endast 1.4. Men det är kostnadsåtgärder då både 4K och hdmi 2.1 kostar skjortan att få in i en sån här apparat vad jag förstår.

Kommer definitivt att försöka komma med i en tidig batch på denna.

Gillar du Castlevania: Symphony of the Night? Isåfall rekommenderar jag att du spelar Timespinner. Det är nog den mest riktiga SOTN-klonen jag någonsin spelat som inte är gjort av Konami eller Igarashi själv.

Annars har vänner till mig rekommenderat Hollow Knight. Ser fram emot att prova det själv faktiskt.

Jag ser däremot fram emot Bloodstained.

Denna videon var grymt skoj att se. Hade varit grymt om man tog upp ännu fler spel
101 är väl det av spelen jag inte spelat.

Mina mest spelade Wii U spel:
* Wind Waker HD (klarade ut det)
* Smash Bros Melee
* Super Mario Bros. 3D Land (klarat ut i princip 100%)
* Mario Maker

Nu när jag tänker efter så har jag spelat på konsolen väldigt lite faktiskt.

Finns en hel del spel som jag fortfarande vill spela på konsolen:
* Tropical Freeze (Detta har jag bara kört några banor i med en vän)
* Yoshi's Wooly World (köpte detta spelet till brorsans dotter och deras familj älskar det)
* Kirby and the Rainbow Paintbrush (Älskade Canvas Curse till DS)
* Xenoblade X (Jag äger spelet, men har bara kört en timme typ, älskade Chronicles men av nån anledning känner jag inte riktigt samma vibbar för detta)
* Twilight Princess (Älskade Wii-varianten, måste ju köra igenom HD remaken också)
* Bayonetta 2 (har inte spelat någon av spelen speciellt mycket, önskar jag hade motivationen att spela igenom dem båda )

IPban är inte riktigt OK då IP är något som kan delas av olika personer samt ip kan vara något som man endast får temporärt tills routern startas om.

Eftersom de har konton så är det ju bara att banna kontot, klart.
Om de kan unikt identifiera samma spelare igen på något annat vis så visst, banna på det sättet också

Skrivet av uberpwnage2.0:
Skrivet av Elrinth:
Skrivet av k3m:

det här Zelda tror jag kommer bli det bästa någonsin. o det skulle vara för att de släppt sina korkade tempel, i rätt ordning, döda bossen med vapnet från förra templet, uuurusel speldesign.

Har du provat A Link Between Worlds? Det är lite annorlunda upplägg än standard-Zelda också. Gillade du A Link to the Past kommer du älska A Link Between Worlds

Jag vill inte vara sådan men...

Han gillar A Link to the Past, du säger Between Worlds har ett annat upplägg men att han kommer gilla det.

Jag förstår vad du menar men det låter bara konstigt. Om något skulle man ju kunna tänka att han INTE skulle gilla det då upplägget inte är densamme som spelet han lirade tidigare.

Haha jag insåg nu att jag skulle lämnat ute: " Gillade du A Link to the Past kommer du älska A Link Between Worlds" även om det stämmer Med tanke på att det är samma karta man vandrar runt i så är det lite av ett love letter till just A Link to the Past. Men just hur spelet fungerar så är det väldigt annorlunda.

Skrivet av k3m:

det här Zelda tror jag kommer bli det bästa någonsin. o det skulle vara för att de släppt sina korkade tempel, i rätt ordning, döda bossen med vapnet från förra templet, uuurusel speldesign.

Har du provat A Link Between Worlds? Det är lite annorlunda upplägg än standard-Zelda också. Gillade du A Link to the Past kommer du älska A Link Between Worlds

Man måste ju ha någon diagnos om man hotar den som skapar det spel man ser fram emot. Brukar man inte se upp till personer som skapar det man ser fram emot?!

"making fun of our reddit page also?" - Vad hade de gjort då?

Skrivet av kadavriak:

Ojoj nu kommer gnällspikarna fram. Gissar att ni var sådana som gnällde lika mycket över digitalkameror, smartphones och skivat bröd med? Jag tycker det är härligt att Nintendo (om nu detta ens har nåt att göra med NX) riktar sig mot Early Adopters.

Kör på, Nintendo och låt gnällspikarna sitta kvar med sina halvdassiga PC-kopior till konsoler som snarare håller tillbaka teknikutvecklingen än driver den framåt! Playstation 4? XBox One? Redan på namnet hör man hur mycket innovation det ligger bakom dessa...

Sätt kommatecknet ett snäpp längre fram och din mening har lite mer logik... *grammatikpolisen

De nya karaktärerna och allt som är nytt i 3ds-varianten ska komma till wii u varianten också...

Skrivet av Haghala:
Skrivet av employed:
Citat:

I framtiden blir det större förändringar, men de kommer enligt utvecklarna själva att ta längre tid att genomföra. Saxat från sajten:

Support for frame rates above 30FPS in the graphics settings menu
Fix for low resolution texture bug
Improve overall performance and framerate hitches
Add more options to the graphics settings menu
Improvements to hard drive streaming and hitches
Address full screen rendering bug on gaming laptop
Improvements to system memory and VRAM usage
NVIDIA SLI bug fixes
Enabling AMD Crossfire
NVIDIA and AMD updated drivers

30 fps kan man ju "fixa" själv i .ini filen. Tvivlar starkt på att ens 50% av dessa "buggar" kommer fixas.

Alla dessa saker borde ha funnits vid släpp. Hur kan man vara så korkad att förbruka sitt förtroende för snabba cash är för mej en gåta. Tur att alla gamers där ute har slutat acceptera sånt här beteende.

Problemet med att "fixa" 30fps buggen är att fysiken och flera andra aspekter är direkt länkade till fps'n, vilket gör att ex ground takedowns har en tendes att inte fungera fult ut när man kör över 30fps. Sen hjälper det inte att folk sätter fps'n till 9999 istället för rimliga 60-120 fps.

Fast du vet väl att man kan justera cappen på fps som fysiken körs i. Sen om renderingen körs i högre fps än fysiken så kommer det fortfarande smootha upp andra saker. De har ju skrivit att det är en långsiktig förändring så det är väl bara att vänta och se om de lyckas

jägaren på taket med turret får du lyckas mygla ner för kanten
Antingen skjuter du honom fort direkt du klättrat upp, eller så får du knuffa honom över kanten. Den andra jägaren i närheten finns ett annat knep på

Skrivet av Devan:

Jag beställde ett 970 i fredags .. skall jag retunera det när det kommer ?

Aa lika bra...

Super Mario Bros. 1 är easy mode... Behöver man continues är man kass och behöver träna och då är det lika bra att börja om från början. 2:an däremot... Alltså Lost Levels som det kom att heta här. Där snackar vi svårt.

FF7, FF9, Castlevania Symphony of the Night, Suikoden 2

Det absolut bästa med Melee var ju hur snabbt och responsivt allt kändes. Sen så var singleplayer äventyrsläget det absolut roligaste och gjorde att jag lade ned hiskerligt många timmar på spelet. I Brawl gjorde man nån sorts nedbantad version av äventyrsläget som inte var lika skoj, plus att man sölade ner kontrollerna lite. Nu i senaste installationen till U & 3DS känns det som man sölande ner gameplay ÄNNU mer. Ett feltryck och din motståndare har god tid på sig att passa på att lägga in ett slag under feltrycket.
Sen så har man valt att plocka bort äventyrsläget helt och stoppa in nån sorts Soul Calibur-härmningsdel. Dvs det är rutor med olika utdrag för varje ruta, du kan inte gå vidare förrän du låst upp vägar runtikring rutan du ej klarat.
Exempel: Defeat the stage hazard on Dr. Wily stage. Sen så är det två vanliga fiender och sedan "bossen" The Yellow Devil ifrån Mega man-serien då som man måste besegra inom en viss tidsgräns. Eller en annan, Defeat Marios usual enemies. Så dyker Bowser och Donkey Kong upp som man måste besegra.
Hade varit roligare då med äventyrsläget där man springer runt på banor med fiender ifrån olika nintendospel som man ska spöa och sedan möter man bossar på olika ställen på banorna. Det känns roligare på nåt sätt att samla troféer på detta sättet. Att hitta dem på banor alltså och inte att få dem som rewards alltid.