Inlägg av TryNotDo

Inlägg som TryNotDo har skrivit i forumet

Oj vad snällt!

Jag tigger inte gärna spel, för jag vet att det finns folk som behöver det mer än mig med min backlog, heh.

Men om ingen annan vill ha "MORKREDD", tar jag gärna det för min och min brors räkning, vi spelar mycket COOP tillsammans och jag vet att han har det på sin wishlist, ( Han har det bättre grafikkortet så local coop spelas på hans dator, även om detta kanske inte är så krävande, rent "sofftekniskt" är hans skärm placerad så båda har en bekväm halvliggande position )

Så, tar gärna "MORKREDD" om ingen annan frågar efter det så att säga.

Little Nightmares är tillfälligt gratis på Steam. ( Free to keep when you get it before 30 May @ 7:00pm )

Förr var det stora skillnader på hårdvaran i konsoller, nu är det i stort sett samma AMD prylar i Microsoft och Sonys nya maskiner, Nintendo är ju lite annorlunda som vanligt.

Jag spelar bara på PC sedan många år men jag förstår ju att exklusiva titlar är för att sälja hårdvaran, men med dagens miljötänk och dessutom komponentbrist, känns det lite fel att tvinga folk att köpa i stort sett samma hårdvara flera gånger om för att få spela de spel man vill, sen i förlängningen öka på elektronikskrotberget.

Mer samarbete för miljön och spelarnas skull vore önskvärt, det är resursslöseri att tvinga in folk på låsta plattformar.

Jag köpte min första dator 1997, modem och dom bitarna för att nå det nya spännande internet!

Hittade Fragzone på Torget, dröjde innan jag blev medlem. 1998 började jag ju spela Unreal istället!

Hade dock nytta av FTP:n, och var en "early lurker".

Nu har man ju hängt här ett tag... Jag är en sådan typ som fortfarande kallar siten "Fragzone"... ( Som jag antar alla äldre gamers gör )

Skål för 25 nya friska år till!

Skrivet av Sten-greger:

Kan kanske bero på att pengarna inte går på krognotor och att gamers har en billig hobby,ELLER.

Ja, och förmodligen har väl folk även slutat semester/nöjes-resa under pandemin och därmed också sparat lite pengar.

Själv reser jag aldrig och hade oavsett det planerat att uppgradera min PC nu, men det blev 0 kronor spenderat för mig i år för att det är så svårt att få tag på många teknikprylar pga efterfrågan och scalpers.

Jag kan vänta dock, har en AMD Ryzen 2700x cpu och AMD Vega 64 grafikkort, det får duga ett tag till, kör 1440p och massiv backlog

Färgband/bläckband för att spara i Resident Evil.

Nu förstår jag delvis båda sidorna här. Men vad är poängen med att skaffa en tatuering om man inte kan visa upp den ( Utan risk för "rättighetsskit" )?

Take two har ju bara försökt göra gubben realistisk och han råkar ha den tatueringen, det är inte som en annan tatuerare har stulit designen och taggat någon annan med den...

Folk förstår nog inte digitala avatarer än verkar det som

Oj så trevligt!

Tack så mycket

Jag har inte ägt eller använt någon playstationkontroll sedan PS2s svarta skapelse ( sista konsolen jag ägt ), så jag får säga den, även om den säkerligen förbättrats sedan dess. Blivit X-box kontroller till PC bara för att dom fungerar utan krångel. Nuförtiden fungerar väl det mesta bra gissar jag.

Jag hade även den första stora handkontrollern med analoga spakar men utan rumble till playstation 1 när det begav sig för Gran turismo, En multitap också för att koppla in mer än två kontrollers när polarna var över ( Ligger fortfarande kvar i källarförrådet vad jag vet )

Skrivet av Barak:

Vad är det för god vilja som Valve visar som dom andra inte gör?

Valve är inte börsnoterade utan ett privatägt företag som gör vad de själv vill. Man kan tycka vad man vill om steam, men faktum är att de hade för många år sedan kunnat börja köpa upp exklusiviteter och tvinga till sig sådana uppgörelser, men det gjorde de inte.

De har i stor utsträckning satsat på saker de själv tycker är intressanta och drivit utvecklingen framåt när det gäller "Input/output"-prylar på PC sidan.

Visst "Steam machines" var ingen succé, men den i viss mån drev mini-ITX utvecklingen framåt. Samt Xbox series X och PS5 är i princip just vad dom förutspådde.

Steam controller - ingen superframgång, men dom testade nya saker och även om de inte säljs längre finns det unika ideér och har sin fanbase.

VR - Ja, det är väl där Valve satsar just nu med Alyx på gång.

Valve satsar sina pengar på att utveckla nya saker i stället för att krossa andra genom att köpa upp dem, förmodligen för att de har så mycket pengar så att de kan göra på det viset iofs, men ändå

De är trots allt inte styrda av kostymnissar som vill krossa all spelglädje, utan folk som brinner för sin sak.

Det handlar inte bara om att folk vill "samla alla spel på samma ställe" skulle jag säga, även om det är en sida av det för en del.

Jag är dessutom ingen "steam-fanboy" skulle jag vilja tillägga. Tycker själva klienten blivit drakoniskt säkerhetsberoende ( Kanske pga för många folk som inte klarar grundläggande säkerhetstänk iofs ), samt de har försämrat reorna markant med sitt anpassa till "minsta gemensama nämnare" tänk, alla skall med och lyssna på de som skriker högst... Reornas event har blivit fördummade och ointressanta tycker jag.

God jul!

Babe – den modiga lilla grisen - the game ( that´s a nöff, said the pig! )

Jag gillar Steam, men har inget emot att installera andra launchers nuförtiden. Sålänge de är gratis och inte kräver unik hårdvara
Har Steam, Battlenet, Uplay, Origin och Epic games installerade redan... Visst blir det ibland rörigt att komma ihåg på vilken klient man har ett spel, men om dom inte såldes på flera klienter vore det ju egentligen inte äkta konkurrens, är väl dithän dom strävar förvisso...

Skrivet av Hipshot:

Varför är din ruta helt röd? Det står inte att du är admin eller så?

Alltså, nu kanske jag missförstår vad du menar, men om du syftar på "Ajee" och färgen ovanför posten så är det ju för att han är trådstartaren. Så blev det på forumet efter den senaste uppdateringen på FZ, samma som på sweclockers sedan de alla är under Geeks AB:s paraply numera.

Ser som sagt mysigt ut!

Jag tyckte jag kände igen det och insåg tillslut att det är från "Zombie Vikings" - ett mycket trevligt COOP spel som jag spelade ihop med brorsan på hans PC. Det var en sekvens där man åt svamp eller något liknande och förflyttades till en helt annorlunda värld, superflummigt! Det var uppenbarligen nå´n tidig kod av detta spelet dom klippt in där. Sådant är helfestligt En eloge till Zoink för detta och tack för det underbara Zombie-vikings med sin Tim Schafer liknande humor ( man kan tom spela som Raz från Psychonauts i det spelet ).

EdiT: För övrigt 90% rea på Zombie Vikings på Steam nu under rean. Väldigt kul om man har några kontrollers och kör local coop.

"Lo-ot, Lo-ot, loot loot loot"

Skrivet av Mortaigne:

Skulle vara komiskt om en seg gammal företeelse som Lotteriinspektionen satte stop för den här skiten

De kanske borde förnya sig och ändra namnet till "Looteriinspektionen" med tanke på den nya fokusen.

Skrivet av mill:

Känner inte igen spelet men gruppen är iaf Apocalyptica

Japp, det är rätt. Så heter spelet också. Apocalyptica

Ok, det var nog för svårt.

Tips: Spelets "namne" finnes i en finsk cello-musikgrupp ( tarmgnideri familjärt ) som kanske mest är kända för att ha tolkat Metallica.

Roligt! Här har jag en som kanske är knepig. Egen bild från ett inte så värst populärt spel:

Kan tillägga att jag spelade det i COOP med brorsan, spelade man det i singleplayer fick man 3 AI-gubbar som följde en, men när vi körde det i 2 player COOP så var det bara vi två. En bit in i spelet kom man till ett "pussel" eller ja, typ tre tryckplattor på golvet man måste stå på samtidigt. Då kom vi ju alltså inte vidare. Det var inte så smart design och spelet fick ju kanske inte oförtjänt dålig kritik om man säger så, även om det inte var den fallerande COOP:en det fick mest klagomål på.