Inlägg av Owro

Inlägg som Owro har skrivit i forumet

Jag växte upp med Nintendo och har alltid gillat dem. Tills Wii U kom ut, som jag bara skaffade en handfull spel till. Jag gillade aldrig att ha skärmen i handkontrollen, och det var oftast ett misstag av spela att utnyttja den. Wii var ok, men kontrollerna kändes mer som en gimmick än något riktigt bra för spel. Föredrog då jag slapp vifta med dem. Switch orkade jag inte skaffa efter besvikelsen över Wii U. Lånade min lillebrors Switch för Mario, men hade föredragit att slippa de obekväma kontrollerna och den handhållna skärmen. Jag känner inget behov av att spela då jag är hemifrån.

Xbox har aldrig lockat då de inte har några exklusiva spel jag är intresserad att spela på konsol. Dvs jag spelar inte FPS på konsol då jag saknar precisionen med mus.

PS4 har dock inte gjort mig besviken på något sätt, och får min röst. Annat hade det varit om vi pratade om tidigare konsoler då det är mycket nostalgi med NES och SNES för mig.

Om mina handlingar i spelet påverkar slutet, och det är mer än att välja god/ond sida, så spelar jag inte spelet. Jag tycker sådant är enormt stressande och kollar alltid upp det innan jag skaffar ett spel. Jag vill bara vara tydlig med att jag menar inte att sådana spel är dåliga. De passar helt enkelt inte mig. Som regel så spelar jag bara spel en gång.

Om ett spel får ett bättre slut om man gör fler saker så kan jag tänka mig att göra det. Normalt sett så brukar jag ändå göra alla sidouppdrag och utforskning innan jag avslutar spelet. Tyvärr gör det ofta slutstriden till trivial. Och det är lite av att plåga sig själv då sidouppdrag tyvärr ofta är väldigt tråkiga.

Sedan finns det ju spel som är meningen att man ska spela om flera gånger för att handlingen förändras varje gång. Dvs inte på grund av val man gör, utan att något har ändrats då man klarade spelet. Jag har inte spelat något sådant spel själv, men skulle troligtvis fortsätta spela tills storyn inte ändrades. Det är själva valen jag har problem med.

Kanske var det något med spelet som inte fungerade, vad vet jag. Men jag längtade verkligen efter 1313 eller liknande. Vad jag inte vill ha är open world, ett till MMO, flyg spel, eller KOTOR liknade spel där man har massa otäcka val hela tiden. Jag säger inte att det är något fel med de spelen. Men det är inte något jag vill ha.
Mitt absoluta favorit Star Wars spel är Bounty hunter till GameCube. Lustigt nog kändes det som mer SW än alla spel där man spelar Jedi.

Själv väntar jag på nästa generation i förhoppningar om att de kommer att vara runt 30% snabbare än 1080Ti så att jag kan skaffa en 4k skärm. De kommande Acer 27" Predator X27 eller ROG-SWIFT-PG27UQ ser riktigt bra ut. Högre PPI, G-sync, HDR, 144hz. Ja tack. Men bara om datorn klarar att driva det. 1080ti är aningen för långsam för min smak.

Jag har en PSVR som jag skaffade i somras. Jag har aldrig riktigt trott på VR, och gör det ännu mindre nu. Det verkar som om tekniken har brister som inte ökad FPS påverkar. Numera mår jag illa bara av att tänka på mitt Playstation. Så fort jag styr kameran med handkontrollen så blir jag yr. Så länge jag står still i spelet så är det dock inga problem alls. Alla spel jag har testat har det problemet, men till olika grader. Jag har dock märkt att en del personer klarar det bättre än vad jag gör.

Hade man inte blivit yr och kunnat springa om kring som tex ett fps spel så hade det varit trevligt. Men innan det fungerar så måste spelen gå runt problemet. Vilket får VR att hamna i något sorts gimmick fack.

Sedan måste jag säga att upplösningen på VR är bedrövlig. Det hade varit trevligt att titta på andra VR headset för att jämföra. Om jag nu någonsin klarar av att ta på mig en VR hjälm igen.

Jag har bara spelat Horizon Zero Dawn och Zelda på den listan. Visserligen gillar jag starkt Zelda spelen, men detta ligger tillhör dock ett av de jag uppskattat minst av dem. Så Horizon Zero Dawn är självklar vinnare för mig.

Zelda spelen tillhör mina favoritspel. Ja, bortsett från Bortsett från Wind Waker som hade alldeles för mycket segling. Men Breath of the Wild vet jag inte ens om jag vill ha. De har lagt till massa saker jag inte gillar och tagit bort det jag gillade. Antagligen skaffar jag det i slutändan ändå. Bara för att det är ett Zelda spel.

Jag hoppas att det går bra för dem, men efter att ha köpt Wii U så är jag högst tveksam till att köpa en till konsol från Nintendo. Jag har haft alla stationära konsoler från dem, men gillade verkligen inte att ha en handkontroll med en skärm, och vill inte ha en bärbar maskin.

Wii U köpte jag bara tre spel till.

Det var bra länge sedan jag spelade ett FPS i pvp. Testade detta mest för att min bror spelade det på betan och tyckte att det var väldigt kul.

Det blir ofta en diskussion om spel är för dyra etc. Jag fattar det inte. Jag kommer ihåg att jag spenderade ca 800 kr på ett spel till SNES en gång. Och på den tiden var det ju mer pengar än det är idag. Har folk blivit snålare sedan dess eller märkte man det inte då pga att man inte hade internet?

Sedan är det så många spel jag ska skaffa under maj. Om jag nu bara kunde få stanna hemma och spela dem Blev ivägskickad i 3 veckor 2 dagar innan release pga jobbet. Just nu har jag Overwatch abstinens.

Med tanke på att ni sa att man skulle ha en uppdaterad drivrutin så tänket jag bara påminna att även senaste drivrutinen från Nvidia har problem. Dvs 364.51

Skrivet av Pippolei:

Tycker inte det är rimligt att Unravel kostar 598 kr till PS4, när det kostar 199 kr (förhandsbokning) till PC......

Jag köpte det till PS4, via PSN, för 199 kr.

Antalet sålda enheter är viktigt. De flesta kommer tycka att det är för dyrt för dem. Många har inte så mycket pengar kvar mot slutet av månaden. Jag är inte en av dem dock.

Många verkar tro att de bara behöver uppfylla minimum kravet på datorn och sedan är allt bra. Kraven av spel kommer att öka hela tiden så det en konstant kostnad att inte halka efter.

Jag känner inte riktigt att det är prisvärt att köpa det allra senaste och betala nästan dubbelt så mycket för något som är marginellt bättre. Tex som grafikkort.

Spel kommer hela tiden att försöka se så bra ut som möjligt så man bör nog skala ner detaljrikedomen då man använder VR för att få det att flyta på.

Jag testade att spela med 3D på min tv och tyckte att allt såg så mycket fulare ut. Jag blev lite skeptisk till att spela i 3D efter det.

Jag är lite förvånad av att så många reagerar på priset. Jag har hela tiden gissat på ca 6000-6500 som ett troligt pris. Mer besvärande är ju datorn som krävs.

Min 1 gammla dator uppfyller precis inte ens minimum kravet för Elite Dangerous då det är ett GTX 970 i den. Det är ändå en dator som på Komplett räknades som en "Gamer Premium" då jag köpte den. Jag känner inte direkt för att köpa en ny dator varje år.

Så jag skulle kunna köpa Oculus rift bara för att jag är nyfiken, men jag vill inte lägga ut pengarna på datorn som krävs. Jag vill verkligen inte ha två grafikkort. Då datorn bara skulle låta ännu mer än vad den gör nu.

Körde enbart Starcraft av de spelen, och enbart pga storyn. Hade gärna spelat det nya Tomb Raider, men har inget X-Box.

Jag undviker alla spel som har storyval i sig. Jag avskyr sådana val och blir väldigt stressad av dem. Det finns många spel jag egentligen vill spela men avstår pga detta. Vilket inte alltid är så lätt då många recensioner inte nämner om spelen har detta eller inte.

Spelet jag har haft mest kul med i höst var GTA V men det kom ju ut i våras till PC. Dvs jag spelade om det.

Det finns saker som jag inte gillar, tex bildskärmsinställningarna. Men överlag verkar det fungera bra. Svor lite i början innan jag hittade vart saker fanns. Men vad som gör mig lite orolig är att de rekommenderar alla att uppgradera. Jag är förvånad över hur enkelt det var att uppgradera, men folk som inte är så bra på datorer kommer att få problem. Särskilt om de har gamla datorer. Få av dem skulle fatta att de måste installera om drivrutiner till grafikkortet. Och i fallet av en gammal dator så finns det troligtvis inte drivrutiner till Windows 10.

Jag uppdaterade min pappas dator och spenderade sedan 2 timmar att leta efter drivrutiner som faktiskt fungerade. Och då struntade jag i saker som jag inte trodde han använde, eller som inte var viktiga. Fick använda drivrutiner från Vista. Lustigt då datorn köptes med Windows 7 för 6 år sedan. Sedan var jag tvungen att pilla med inställningar i systemet för att få den att fungera som jag ville.

Jag fick hindra andra släktingar från att uppdatera pga jag visste att de inte skulle klara det och att inte heller deras hårdvara har drivrutiner för Windows 8 eller 10. Jag har inte direkt lust att spendera hela semestern som tech support.

Jag har uppskattat många Star Wars spel, men det som jag tycker lyckades bäst med att få mig att känna som om jag spelade in Star Wars universum var faktiskt Bounty Hunter. Vilket är lite lustigt då man inte ens använder en ljussabel.

Jag uppskattade att man fick en story som förklarar Jango Fetts bakgrund.

Jag gillar inte tanken på att min syn skulle bli sämre med tiden, men att jag inte skulle kunna se texten i spel hade jag inte ens funderat på. Det enda spelet jag har spelat på konsol här är Shadow of Mordor, och jag har inga problem i dagsläget att se texten där. Jag har en 55" tv och sitter på 4 meters avstånd.

Givetvis kan man inte vilja tänka på att skaffa glasögon, men om det är något störande så kanske det kan vara lämpligt att besöka en optiker. Givetvis finns det ju ögonproblem, som ofta kommer då man blir äldre, där felet inte är brytningsfel. Där hjälper ju inte glasögon. Det är nog den typen av fel som jag oroar mig mest för. Min mamma har ju börjat få lite svårt att se och mormor ser bara konturer numera.

Skrivet av billybob:
Skrivet av Owro:

Jag tycker inte att det är så konstigt att Notch har valt att sälja Mojang. Jag vet inte mycket om honom, men om jag hade varit i samma sits så hade jag nog också funderat i samma banor. Och inte på grund av pengarna. Även om det är en enorm summa.

Jag skulle tycka det vore intressant att veta hur pengarna hanteras och vad som händer med de anställda. Särskilt då jag umgicks en hel del med Jens Bergensten då vi studerade.

Svårt att tro att någon kommer hamna på gatan och behöva tigga sig till mat och husrum.

Jag inser att min post kanske gav fel intryck. Jag undrade bara lite hur företaget blir påverkat av uppköpet. Jag har själv varit med om att företaget jag har jobbat på har köpts upp. Det är en lite annorlunda situation, men för oss var det mest småsaker ändrades. Vi fick t.ex. ett nytt tidsrapporteringssystem. Jag tror att de kommer att arbeta på i stort sett som vanligt.

Jag tycker inte att det är så konstigt att Notch har valt att sälja Mojang. Jag vet inte mycket om honom, men om jag hade varit i samma sits så hade jag nog också funderat i samma banor. Och inte på grund av pengarna. Även om det är en enorm summa.

Jag skulle tycka det vore intressant att veta hur pengarna hanteras och vad som händer med de anställda. Särskilt då jag umgicks en hel del med Jens Bergensten då vi studerade.

Skrivet av Skelögd:

Jag vill ha ett MMORPG som Age of Conan (fast inte lika trasigt som det var i början så klart)

Fy fan vad jag älskade atmosfären i AoC. Mörkt, eländigt, obehagligt och bara så jäääävla barnförbjudet.

Minns när jag gick in i ett av dom där kannibal-lägren, damn funcom, you scary :<

Jag gillade AoC med, och om du letar efter ett annat spel som har lite mörkare atmosfär så kanske du vill kolla upp The Secret World. Det skiljer sig en del men jag gillade stämningen.

När det gäller Wildstar så tycket jag nog att striderna räknas till det bättre. Någon jämförde med Tera. Men jag ogillade striderna i Tera. Jag blev hela tiden låst i animationer och det kändes långsamt.

Vad jag inte gillar i Wildstar är quest systemet. Det är precis som de flesta mmo och jag är väldigt trött på att samla på mig så många uppdrag så att jag inte orkar hålla reda på vilket som är vad.

Jag uppskattar uppdragssystemet i TSW mycket mer och önskar att fler använde något liknande. Det känns som ett slöseri på att skriva dialoger om folk inte orkar hålla reda på varför de gör uppdragen.