Inlägg av Owro

Inlägg som Owro har skrivit i forumet

Skrivet av Gaara:

Hoppas det blir en bra/kul linjär upplevelse, vill inte ha ett AC/farcry i starwars skin med ointressanta collectibles över hela kartan för att dryga ut speltiden. Ser iaf väldigt snyggt ut.

Skönt att se någon annan säga vad jag tänker. Men jag skulle inte ha stora förväntningar på det då det inte bara är ett open world spel, utan även är producerat av Ubisoft. Och de gör ju så med dem alla. Ubisoft är största anledningen varför inte gillar open world spel. Men man kan ju hoppas.

Tomb Raider tycker jag var riktigt bra, Men efter det så blev det för mycket springa omkring i en öppen värld för att leta efter saker. Dvs anledningen till att jag slutade spela Assassins Creed för många år sedan. Senaste Tom raider var bedrövligt i det avseendet. Så jag hoppas att de kommer att gå ifrån det och fokusera mer på storyn än utforskning.

DLC låter lite oroande. Jag bryr mig bara om singleplayer kampanjen, och vad jag har sett så brukar kampanjen bli sämre om spelet har designats för DLC. Jag vill ha en början och ett slut och struntar normalt sett i DLC till spel. DLC som är som "fristående spel" tycker jag dock kan vara bra.

Jag gillar GTA 5, GTA 3 och Vice City. Jag tror att det är mycket nostalgikänsla då jag tänker på de två första och tycker därmed att GT5 är det jag gillade bäst. San Andreas ogillar jag starkt och skippade 4:an av den anledningen i kombination att det var story val i den. Jag blir bara stressad av sådant.

Att dela upp det på 3 karaktärer fungerade väldigt bra då det blev en bra dynamik mellan de olika personerna. Sidouppdrag kändes värda att göra. Vilket oftast är rätt ovanligt. Jag kan räkna på en hand hur många spel jag har spelat en andra gång. 5:an har jag spelat igenom 4 gånger.

Red Dead Redemption nämndes av några, men jag slutade spela 1:a efter 2 timmar. Det är väldigt ovanligt att jag inte spelar klart ett spel. 2:an såg väldigt bra ut visuellt men själva spelet tilltalar mig inte.

Skrivet av Alienshade:

Handlar nästan aldrig på internet sidorna. Men köpte en tv på webhallen. När den kom hem till mig så var kartongen trasig i ena hörnet. Post killen från Postnord gjorde allt för att inte träffas. Han ringde mig och jag var hemma på 5 min men det var bara kartongen utanför dörren. Tvn fungerade så klart inte men hade inga synliga skador. Så i det läget är man rätt körd får vänta på en ny tv i säkert 3 veckor nu. Efter att ha åkt en timme bort och lämnat in tvn. Dom ska säkert skicka den trasiga tvn till Tyskland på reparation....inte skojigt alls.

Jag köpte också en TV från Webhallen som var trasig vid leverans. Någon hade slagit ett 4 cm stort hål på ena sidan av kartongen och skadat framsidan av tv:n rejält. Dock hade jag tur med han som levererade den. Han sa genast att han misstänkte att den var skadad då han såg hål i lådan då han lastade av den. Han bar upp den till min lägenhet och stannade för att se om den var ok. Då den inte var det tog han med den tillbaka och sa till mig att rapportera att jag inte ville ta emot den. Det hade varit jobbigt att behöva skicka tillbaka den själv.

Jag vet inte om den har blivit skadad under frakt eller om den var det redan innan. Men jag är väldigt tacksam över hur han hanterade det. Tyvärr får jag, precis som du, vänta ett tag innan jag får nästa leverans då Webhallen har inte har några mer på lager och måste beställa den. Jag har som tur är inte så bråttom. Särskilt inte då jag troligtvis inte får mitt PS5 på release dagen. Om ens i år.

Tråkigt att du inte hade samma tur i oturen.

På jobbet har vi beställt nya datorer och det är rätt bråttom. Men de har blivit fördröjda Dell av samma anledning.

Skrivet av magma:

Mina karaktärer försvann :/
Som tur är hade jag bara kört till lvl 9.

Jag kan inte säga om det kommer att hjälpa dig men på twitter skrev de:
"Characters/stashes/city building missing: If you're having any of these issues Online, please relaunch the game or relog your character until the issue is fixed. The data exists, but it's not returned by the database and it might require several attempts before it comes back."

Sjäv har jag försökt spela i online läget under söndagen och på måndag kväll. lyckades bara komma in och spela 30 minuter sent på söndagen. Jag tror jag ska vänta lite innan jag fortsätter. En stor FFXIV uppdatering kom precis så jag tänkte klara av lite saker där först.

Svårt att bara välja ett. Jag tycker nog att Diablo 1, 2 och Rock n' Roll Racing är de jag har gillat mest.

Verkar vara lite splittrat om vill ha linjärt eller inte. Jag föredrar linjära spel och vill absolut inte ha dialog val etc. Jag verkligen avskyr sådant. Story är viktigt för mig men jag vill ha det i stil med Uncharted. Jag brydde mig inte om det var linjärt eller inte då jag var yngre, men numera så vill jag mest ha en underhållande story där jag inte behöver göra stressande val.

Som tur var så behövde man inte gå tillbaka till gamla områden allt för mycket. Speciellt eftersom det inte fanns något "fast travel". Var lite orolig över "Souls like" influenser, men på Jedi Master svårighetsgraden var det rätt enkelt.

Även om jag inte gillar KotOR så tycker att det är lite förvånande att det inte kommit ut ett nytt spel i dess anda. Folk tjatar ju om det varje gång SW spel diskuteras.

En uppföljare hade nog inte ändrat allt för mycket på grundkonceptet.

Skrivet av Fearnox:

1: A Link to the past
2: Zelda 1
3: Ocarina of time

Jag har lite svårt att förstå att Wind Waker ligger så högt hos många.
Några av problemen med Wind Waker:
1: Sjukt tråkigt att glida omkring och fiska Triforce.
2: Sämsta slutstriden, som slutar konstigt.
3: Världens kändes fattig på innehåll.
4: Dåligt med intressanta karaktärer.
5: Dåligt med användbara items.

MM....

Jag skulle nog beskriva det som ett ganska oepiskt Zelda överlag.
Dom gick väl från ungdoms fantasy till barnprogram typ, och då menar jag inte just bara på grund av grafiken utan med temat i stort.
Kapten Splysch var väl det mest underhållande i spelet.

Med det sagt så tycker jag att det var ett okey spel, dock ganska långt ifrån ett tillfredsställande Zelda för egen del.

Jag har också svårt att förstå det. Primärt ogillar jag spelet pga punkt 1, men även punkt 3. Början av spelet är däremot trevligt. Jag är inte heller särskilt förtjust i Breath of the Wild.

Jag undrar hur mycket de faktiskt tjänade på spelet då många gjorde som jag och betalade bara för prenumerationen. Efter 1-2 månader så har jag nog spelat igenom de spel jag tyckte var intressant och säger därmed upp prenumerationen.

Jag gillade båda spelen, men måste säga att jag gillade 4:an mer än 5:an. Miljöerna passade mig mer. Och sedan hade 5:an några negativa saker. Att leta uppgraderingar till Jack tyckte jag tog fokus av vad som pågick omkring en. Open world är inte riktigt min grej. Kan dock leva med båda. Något som verkligen var negativt var ett story val mot slutet av spelet. Jag avskyr story val, och i vanlig ordning så så var båda valen tragiska. För mig gick nog från 8.5 till 6.5 i betyg för det enbart.

Sedan undrar jag lite vad som pågick med känsligheten på musen i 5:an. Den var olika varje gång. Och om jag ändrade rapporteringshastigheten så blev det en markant hastighet i spelet. Varje gång jag spelade var jag tvungen att ändra inställningen.

Skrivet av bond12:

Silver av Infogrames från 1999, var nog mycket pga spelmekaniken som man sögs in i det

Ja det är nog mer spelmekaniken. Jag tänkte på det också men tog inte med det av den anledningen. Jag gillade det starkt.

Några av de första jag kom att tänka på:
Flashback
Myst
Riven
Quake då man sett det med Voodoo kort första gången
Unreal
Metroid Prime
Ori and the Blind Forest
Uncharted 2
Bioshock Infinite
GTA V (I detaljrikedomen i världen snarare än texturer, modeller etc)
Horizon Zero Dawn

Skrivet av Blessus:

spelet är härligt men det som gör mig mest förvirrad är jobs. å hur man blir det jobs henom den jobs. känns som en evighet projekt. ja, din gubbe kan bli alla klasser vilket gör spelet unik.

Det är egentligen inte så avancerat. Din "base class" som du väljer i början kallas helt enkelt något annat efter att du har blivit nivå 30. Hälften av alla klasser har inget krav på en specifik base class, men du måste ha en karaktär med ett job på minst nivå 50 eller 60 för att kunna få den. De som har nivå kravet är jobs som har blivit introducerat genom expansioner.
se: https://ffxiv.consolegameswiki.com/wiki/Job

Sedan kan du, om du vill, starta en ny klass/jobb utan att skapa en ny karaktär.

I vanlig ordning så har du kortare väntetid på instanser om du spelar healer eller tank.

Personligen är jag inte särskilt förtjust i spelet. Det är hög kvalité på det, men jag gillar inte stridssystemet eller grafiken särskilt mycket. Och tycker att det är alldeles för mycket tjat och onödiga teleporteringar i storyn. Shadowbringers main story är dock mycket bättre än tidigare expansioner. Men ska man levla genom tidigare expansioner så är det flera veckor av dialog att ta sig genom. Det tog mig 2 veckor för bara förra expansionen (kalendertid). Main storyn brukar mest gå ut på att teleportera sig runt mellan olika personer och prata med dem.

Jag gillade det. Visst, det var kort, och jag är osäker på hur man ser på det om man inte levde under 80 talet. Men jag ser i alla fall fram emot nästa episod.

Skrivet av Vamp:

Ingen konsol kommer någonsin toppa Snes.

Nostalgi och att man var mer lättroad på den tiden gör att jag håller med. Även om det var min 3:e stationära konsol.

Jag vill ha ett nytt Uncharted. Men inte med Nathan Drake. Jag gillar honom, men jag tycker att det blev en bra avslutning, och att göra en fortsättning skulle troligtvis förstöra det.

Eventuellt skulle de kunna göra så att han blir tvungen att vara på ett "äventyr" för att, till exempel, rädda sin dotter. Men att regelbundet leta efter skatter och utsätta sig för livsfarliga situationer känns som om det borde vara en del av sitt liv han lämnat bakom sig. Att göra ett spel som utspelas tidigare i hans liv känns inte helt rätt det heller.

Jag har svårt att se hur man ska kunna ha 8K, SSD och ray tracing till ett vettigt pris. de måste sälja med rejäl förlust i så fall. Bara ett vettigt grafikkort kostar i dagsläget mer än vad de flesta är rejäla att betala för en konsol. Och ska man köra ray tracing så hade jag inte nöjt mig med något annat än ett 2080 ti.

För nästa generation skulle jag vara nöjd att att få 4K i 60 FPS, utan ray tracing. Vill även ha blu-ray spelare för 4k filmer, även om jag laddar ner alla spel. Hoppas att man kan få en större HDD än 500 GB. Det är vad jag har på min PS4 och det är aningen lite.

Jag har nog aldrig trott på VR av olika praktiska anledningar, men skaffade ändå ett PSVR. Det var kul några dagar, men jag blev för illamående av det. Tyckte att rörelser i spelet gjorde mig yr.

Jag undrar om alternativen till PC skulle fungera bättre, men är tveksam. Rörelseavläsningen går helt klart att få bättre men hjälper det? Jag blir lätt yr varje gång jag använder handkontrollen för att förflytta mig. Det känns som en oväntad förflyttning och är något obehaglig.

Jag gav ganska snabbt bort det till min bror.

@CARTMAN: De har sagt att det går. Du ska kunna välja att spela själv, med vänner, eller "randoms". Fast jag måste säga att denna typen av spel brukar vara roligare att spela med andra.

Jag har antagit att de inte skulle lägga in story val, då denna typen av spel inte riktigt lämpar sig för Biowares typiska story val. Nu blir jag både lättad och nervös samtidigt. Undrar om det är frågan om val av utrustning och utseenden etc, eller en mer personlig story på basen. Om det är det senare så kanske jag måste undvika spelet då jag tycker sådana val är jobbiga.