Inlägg av Chimaera72

Inlägg som Chimaera72 har skrivit i forumet

Kollat klart båda säsongerna av Vinland Saga, fick feeling så nu kör man mest Total War:Attilla som en av vikingnationerna 😁, BG3 får hamna i backloggen vid nästa rea sen får man se när man får tid för det…

Kommer skaffa det vid tillfälle när den finns på rea, spelar för mycket annat just nu så att köpa spelet för fullpris för att lägga i backloggen är bara korkat.

Det blir en 'hard pass' på denna...

På samma sätt som jag gått stora omvägar runt deras andra 'Saga' spel så är detta ointressant.

Shogun/Empire/Medieval eller inget just nu känns det som. Har t.o.m tröttnat på allt vad TW Warhammer heter, jösses vad dom försöker krama ut saften ur den stenen...

Winter is coming! Aldrig i livet att jag går och köper någon typ av komponenter till datorn för tillfället. Kommer finnas andra hål att stoppa dom pengarna i. Datorn får hålla/duga som den är tills halvledar och komponent bristen är över och vi är förbi nuvarande ekonomiska ’kris’ med ökade energi/ bränsle priser och skenade inflation. Tror kommande år blir ett blodbad inte enbart i datorbranschen… folk kommer hålla hårt i sina pengar.

Hearts of Iron 4 - 'Svensktalande Multiplayer Onsdagar' söker skrivbordsgeneraler

Då söker vi folk igen som är intresserade av att ansluta till våran HOI4 Multiplayer grupp...

Uppdatering med senaste informationen om våra spelsessioner...

Vi är några personer (8-12 pers, +flera vilande) som kör HOI4 med ett lite mer avslappnad attityd och löst historisk inriktning.
Vilket kan ha med ålder och mognad att göra, vi snittar nog på en medelålder runt 35+).

Vi kör alltså inte ett rent tävlingsinriktat spel, där folk sitter och skriker på varandra och påpekar dina brister. Alla vill ju naturligtvis vinna på respektive sidor i Axis vs Allies men för oss är vägen dit det viktigaste, inte själva slutresultatet. Vi har en del house-rules(husregler) som mestadels är till för att styra utvecklingen i början av åren fram till 'krigets' utbrott. Samt för att undvika att man utnyttjar exploits/'buggar' i spelet för att få fördelar.

Vi använder även en mod 'Total War mod av Stjern', som man kommer att behöva att lägga till.

Vi kör varje Onsdag 19:00-24:00 (eller avslut 23:00 ibland, när så behövs) och tuffar på i hastighet 3-4 när inga stridigheter pågår, för att sedan ofta gå ner på hastighet 1-2 när krig bryter ut. Detta gör att en helt ny omgång med början 1936 inte blir klar på en onsdagskväll, utan spänner oftast över flera veckors onsdagsspel.

Vet man med sig att man troligtvis inte kommer att kunna vara närvarande regelbundet på onsdagar så brukar det inte vara ett hinder, då får man helt enkelt välja att spela någon av dom 'Minors' (mindre nationer) som finns i spelet och som kanske inte påverkar så mycket av att tas över av AI vid dessa tillfällen, eller en annan tillfällig inhoppare. Det bästa alternativet är dock att spela COOP (2+ pers) med en annan spelare på samma nation om man vet att man kommer ha oregelbunden närvaro, COOP är även ett bra alternativ om man aldrig spelat MP i HOI4 tidigare.

För övrigt är både nybörjare som veteraner välkomna, vi balanserar upp lagen så gott det går.

Nybörjare = Är för oss någon som har tillräckligt med timmar (Singleplayer/Multiplayer) i spelet för att ha koll på alla grunderna och funktioner/spelmekanik. Vi i gruppen har begränsad tid till att 'lära' folk spelet eftersom studier/jobb/familj tar upp våran tid utanför HOI4, Strategiska/Taktiska diskussioner och små tips under spelets gång är dock något som alltid dyker upp. Man behöver inte ha samtliga DLC's eftersom host/server har dessa och gör dom tillgängliga i Multiplayer.

Vi använder Discord för kommunikation i spelet.

Skrivet av Red_warning:

HoI4 var en smörja vid release dock, spelets betyg har också höjts markant i och med att de patchat spelet över åren.

HOI4 är fortfarande en opolerad härva, med gamla opatchade buggar, trots att aktiva dedikerade spelare rapporterar in buggar så verkar man nu mera bara ignorera dessa buggrapporter, nya expansioner släpps och tillför nya buggar, nätkoden för MP är fortfarande kass med frekventa desynch problem och 'player lagging behind'. Dags för Paradox att pausa DLC's och fokusera mer på kvalitetskontroll och lyfta spelet till den nivå det förtjänar att ligga på.

Och om Paradox tror att mer micromanagement i form av att släppa nya funktioner som 'designa din tank' är rätt väg att gå så tror jag att dom har gjort en kraftig felanalys av vad den 'trogna' spelarbasen gillar med dessa spel. Småpill med utrustning/moduler är ju så larvigt i den skalan av krig som 'simuleras' i HOI och hör inte riktigt hemma i ett spel av denna dignitet.

Syftar till detta...
https://forum.paradoxplaza.com/forum/threads/hoi4-devdiary-ta...

HOI3 är fortfarande ett bättre spel enligt mig....

Börjar kännas mer som en sekt som genomför ett pyramidspel i samma anda som scientologerna, 'för att komma upp i nästa spirituella nivå (OT-nivå) så måste du lägga x tusenlappar i studier och studiemedel...' .

Sådär, då är dom flesta Majors/Minor nations valda, men det finns några fåtal kvar att spela om man är intresserad (och kan spela på våra udda tider ), alternativt om man är intresserad av att hoppa på och spela COOP på en Major nation. Spelstart som tidigare nämnt på onsdag 27/1.

Ska man vara med så bör man ha bekantat sig med MODen som tillför en del förändringar (Focus träd, Forskning).

Xbox KeX
Xbox FleX
Xbox GooglepleX

Då var vi där igen, Axelmakterna föll ikväll, vilket innebär att nästa onsdag 20/1 27/1 blir ny startomgång från 1936...

Vi kommer ägna dagarna fram tills dess med att välja länder, och diskuterar även huruvida vi ska testa att spela med en annan MOD för variation (Total War mod av Stjern), normalt använder vi Improved Historical MP av Myzael (och Alex Brunius)

Så vill man vara med och lira så får man passa på och hojta till i ett PM/meddelande...

Vi kör som vanligt onsdagar mellan 19:00-24:00.

För tillfället är vi 10 pers, deltagarantalet svänger mellan 10-12 personer från omgång till omgång.

OBS! Vi kommer växla över till modden 'Total War mod av Stjern' och skjuter därför på spelstart till 27/1 så att alla hinner bekanta sig med ändringarna och hinner 'öva' på respektive land man valt.

Skrivet av Buster:

Nu väntar jag bara på någon som skriver "Jag har inte märkt något, jag har inte upplevt några större buggar" och hånglar med en Cyberpunk-poster...

"Hör inte för jag hånglar med en poster..." och kör vartenda sidouppdrag för att inte gå för snabbt fram i huvudstoryn och helt plötsligt inse att spelet är slut... kommer att slänga vartenda krona på kommande DLC'er till CP2077, ska även bli intressant att se vad 'communityt' hittar på när moddningen kommer igång på allvar .

Här borde CDPR gjort en variant av det spelutvecklare har gjort vid tidigare tillfällen....

Det har ju genom åren varit väldigt vanligt med att släppa spel exclusivt för konsoler och i vissa fall enbart den ena eller andra konsolen, för att sedan(i vissa fall) 6-12mån senare släppa en 'portning' till PC, som ibland har funkat ok från dag 1 och ibland har varit kasst och behövt ett antal patcher för att kunna 'fungera' på PC.

Med CP2077 skulle man helt enkelt gjort tvärtom och släppt spelet med fokus på PC för att 6-12mån senare släppt en 'putsad' variant portad till konsoler.

Då hade CPDR sluppit det här problemet. Det dom inte hade kommit undan skulle ju fortfarande varit klagomålen på varför konsol ägare måste vänta på spelet medan PC-gamers redan kan spela, m.a.o. det omvända som brukar råda...

Man skulle kunna säga att konsol ägare får smaka lite på hur PC-gamers kan känna sig inför vissa spel-släpp där utvecklarna lagt störst fokus på funktionalitet i en konsol.

Börjar snart ny session....

Nu börjar vi närma oss slutet på våran nuvarande spelsession, vi har bedömt 1-2 onsdagar kvar att spela och kommer därefter dra igång en ny session med början 1936 och håller redan på att titta på dom länder vi vill spela när vi drar igång ett nytt spel.

Så är man intresserad av HOI4 MP (onsdagar mellan 19:00-24:00) så får man hojta till i ett PM/meddelande....

Hmmm hovrat med fingret över ’lägg i korg’ knappen ett par dagar nu, tyvärr är jag helt ointresserad av MP läget, det är SP som gäller för mig när det gäller denna typ av spel. Alternativt ett ’utfläskat’ COOP/PvE läge. Hoppas dom bygger på spelet med DLC’s som dels tillåter att folk kan skapa scenarion i ’workshopen’ (Steam), och ett mer utarbetat SP/COOP, läge. Allt detta fokus på PvP börjar göra mig irriterad.

Det blir inget köp i nuläget...

Skrivet av SkeletronFace:

@Chimaera72: Jag har kört en del, fast det var ett bra tag sen så jag har glömt bort mycket. Jag skulle kunna tänka mig att testa att vara med någon gång om det skulle funka för er? Har du någon discord eller något jag kan joina sålänge så att jag inte tappar bort er?

PM med länk till våran Discord grupp skickad...

Skrivet av Dahnajz:

jag och eventuellt en kompis skulle vara sugna att hoppa på er, vi måste dock träna lite då vi har väldigt lite tid i spelet men det hinner vi kanske till nästa "reset"

skicka gärna discord i pm!

PM med länk till vår Discord grupp skickad...

Skrivet av SkeletronFace:

Ska ni köra imorgon då, och hur bra måste man vara på spelet för att få vara med?

Imorgon blir det faktiskt ett uppehåll eftersom Tyskland är bortrest med jobbet . Ju närmare vi brukar befinna oss storhelger/semestrar desto mer flytande brukar onsdagstiden bli och som denna vecka så utgår den helt, vi kunde inte hitta en alternativ dag helt enkelt.

Vi sätter inga direkta krav på hur bra man ska vara, men en förutsättning är ju att man iaf spelat en del HOI4 och har koll på grunderna, det finns alltid mindre länder man kan värma upp med som inte stjälper den sida man är allierad med om man skulle göra för stora misstag

Sen ser vi inga problem med att köra coop med någon annan om man känner sig överväldigad av att gå in lira HOI4 MP.

Skrivet av Timotheus:

Hur kommunicerar ni med varandra? Sitter ni alla i VOIP och avslöjar strategier för varandra?

Vi sitter med Discord (körde Teamspeak tidigare). Vi samlas i en allmän kanal för att sedan hoppa över i två separata kanaler Axis / Allies och pratar ihop oss med med våra bundsförvanter

Skrivet av zumo:

Amagad. Skrivsbordsgeneralen i mig blev half-chubbed av denna läsning.
Synd att man atm arbetar 6 dagar i veckan......

Samtliga nuvarande 8-10 spelare i 'kärngruppen' jobbar (skulle gissa att åldersspannet i gruppen ligger mellan 25-48år) , men vi försöker få till det ändå, ibland kommer verkliga livet emellan och då kan vi behöva börja lite senare än 19 eller avsluta tidigare än 24:00 (någon behöver jobba över/någon behöver gå upp tidigare etc.), ibland planerar vi om till en annan veckodag eller så får vi sitta och längta till nästkommande onsdag istället

Skrivet av Fulci:

Väldigt kul initiativ!

PS. Länken till Paradox forumet verkar ha blivit avhuggen och fungerar inte.

Tackar för heads-uppen, uppdaterade länken till Paradox forumet, just den delen av forumet kräver ett konto, men det brukar inte vara något problem om man är intresserad. Våra nuvarande hus-regler ligger där, skriver nuvarande eftersom vissa reglerna är flytande beroende på antal spelare etc.