Ubisoft stänger onlinetjänsterna för tio äldre spel i januari

Robot
Ubisoft stänger onlinetjänsterna för tio äldre spel i januari

En rad Assassin's Creed-spel och andra titlar tappar uppkopplingen.

#Ubisoft, #nyhetstips


Medlem

Intressant att de inte ens Ubisoft skriver heroes rätt🙂

Medlem

Någon miljonär borde starta ett ideelt företag som plockar upp hostingen av dessa spel som konstant läggs ner, med avtal åt utgivarna där man bara skriver över rätten att hosta och ej ta betalt osv. Känns som man skulle kunna få en del donationer till ett sådant projekt. Inte så att många faktiskt spelar dom så lär nog inte kräva mycket.

Enda utgivarna behöver är nog garantier att ingen licens nyttjas fel eller att det blir nått kommersiellt. Känns som en sån där självklar grej där tex Ubisoft inte behöver göra något alls utöver överlämnande sen så vinner dom oerhört med goodwill iom att dom nu är "archived online experience" märkta.

Gå extra steget och gör hela hostingen open-source när det läggs på is dessutom.

Medlem

Brukar spela Might & Magic Heroes VI av och till fortfarande men inte online direkt. Men däremot funderar jag vad som händer med ett par funktioner i spelet som är online även om man inte spelar online.

Medlem

Kommer ihåg bilspelet craschday. Grymt roligt spel, men när företaget lade ner så trodde man ju att online-delen skulle försvinna... trodde vi. Plötsligt så ger företaget ut hostingmöjligheterna till communityn, vilket i sin tur satte upp en server för just detta endamål.

Om inte företag har intresse att ge ut såna här saker gratis, så anser jag att det borde instiftas en form av lag. Den borde säga att ifall kunder köpt en vara som kräver uppkoppling för att användas, och att företag lagt ner denna tjänst, så bör företaget i största mån tillgodose kunderna möjligheten att fortsätta driva detta i egen regi likt exemplet ovan. Det kostar varken företaget eller communityn någonting. Möjligtvis snarare goodwill till företaget om inget annat.


signatur

Star citizen - swedish umbrella. Ett ideellt svenskt nätverk mellan organisationer och enskilda spelare.
https://robertsspaceindustries.com/orgs/SWEUMB
Discord:
https://discord.gg/apN3dqYGM7

1
Skriv svar