Äntligen är han tillbaka!

Flakmonkey
Äntligen är han tillbaka!

Många gånger har jag hoppats och hållit båda mina tummar för att #Sonic Team skulle ta sitt förnuft till fånga och äntligen ge deras blå igelkott en ärlig chans att ta sig upp ur den grop de grävt med de mer eller mindre värdelösa Sonic-titlarna som släppts sedan Mega Drive-tiden. Därför har jag ända sedan #Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 tillkännagavs varit en aning skeptisk. Eller skeptisk är kanske att ta i då jag snarare har gjort allt i min makt för att inte tro på det för mycket eftersom det redan från början verkade otroligt lovande. Jag ville helt enkelt undvika att bli bränd ännu en gång, men i takt med att de positiva recensionerna trillande in en efter en började jag likväl hoppas och ett köp var bara en fråga om tid.

Den tiden kom idag då jag tog mig in på Playstation Store och köpte det och jag ångrar det inte för fem öre. Somliga må klaga på att det är gammelmodigt, att det är för okomplicerat, att det är sidscrollande, etc och det kan jag förstå, men samtidigt har de missat poängen. Det är ju precis det här som så många har velat ha i så många år - de klassiska 16-bitsspelen i en modern kostym och bekvämligheter. Nu har jag inte kommit särskilt långt, bara till mitten av Casino-världen, men det har redan nu gett mig mer underhållning än de 10(?) senaste Sonic-spelen tillsammans.

Självklart är det inte perfekt. Jag stör mig tex på nymodigheter som den målsökande attacken som jag dels inte tycker hör hemma i spelet men som dessutom är lite lynnig då den ibland inte är målsökande alls trots att jag tycker att den borde vara det. Vet inte heller om jag gillar att man kan välja fritt bland världarna och att det går att spara alltför mycket. Sonic ska ju bjuda på en utmaning och det känns inte riktigt som om Sonic 4 kommer göra det, men det kan ju å andra sidan ha att göra med att jag inte kommit så långt och inte stött på några svårigheter ännu.

Men men, allt som allt är jag fantastiskt nöjd med mitt köp och jag kan verkligen rekommendera alla som kan att köpa det. Du behöver inte ens ha varit med när det begav sig för att uppskatta det, så bra är det... och det kostar ju inte mycket heller

#blogg

1
Skriv svar