Kongressledamöter vill ha varningstext på spel

Medlem

Gillar att han säger att det finns rapporter som bevisar att man blir våldsam av spel, men vill inte berätta vilka rapporter. (y)

Medlem

Trams. Spel har haft den exakta motsatta effekten, på människor jag känner!

Medlem

Låt det komma upp en ruta också, när man startar webbläsaren på allmänna platser, där det står:

"Varning, du kan utsättas för alla möjliga slags saker när du använder internet. Allt från att skaffa vänner till hur man gör bomber och blir terrorist".

Skrämmande.


signatur

////Mr.Waterboy
Frukta inte vapnet, frukta bossen som använder det.

57 61 72 6e 69 6e 67 20 66 6f 72 20 6e 65 72 64

Så man ska sätta det för att dem tycker att det finns forskning som visar att det leder till ett aggressivt beteende.
Borde man då inte också sätta "This game can give you less nightmare" För det finns forskning som visar att dem som spelar spel har bättre drömar. samt "Playing games can make your better in bed" för det finns det också forskning på ^^ Sen så tycker jag inte att man ska lite på forskning från forskare som knapt vet hur man installerar ett spel. Tycker synd om forskarnas deras barn som inte få spela spel för sina föräldrar för att det kan göra dem aggressiva. Jag skulle bli mer aggressiv om jag inte fick spela


signatur

59 6f 75 20 72 65 61 6c 6c 79 20 6e 65 65 64 20 74 6f 20 67 65 74 20 61 20 6c 69 66 65 20 69 6e 73 74 65 61 64 20 6f 66 20 74 72 79 69 6e 67 20 74 6f 20 64 65 63 6f 64 65 20 72 61 6e 64 6f 6d 20 73 74 72 65 61 6d 20 6f 66 20 62 79 74 65 73 2e
https://mastodon.social/@olofhaglund

Medlem

agressive behavior my ass!

Medlem

Vilken tur att vuxna människor har myndigheter som varnar dem för jättefarliga digitala saker!


signatur

Ryzen 9 5900x & RTX 3070 Ti | Nintendo Switch | PlayStation 5
PSN: DocPjotor | Steam: Gorrsnus

Medlem

Om han som la fram förslaget kan komma med konkreta bevis över att det betendet skappas av våldsamma spel så välkomnar jag den texten.

Inaktiv

Republikaner, de slutar aldrig att förvåna en med sina dumma idéer.

Precis som med cigaretter så gäller det att först bevisa att produkten är (((potentiellt))) skadlig för alla människor runt omkring användaren. Ett stort steg i försöket att vänja majoritetens tankar vid bannlysningen av våldsamma spel som är det egentliga målet. De har självklart en dold agenda med vilka av deras personliga intressen som egentligen gynnas om detta går i verket. Att de snackar om massmördaren tobak & blodspengarna den industrin representerar som alternativt exempel äcklar mig djupast.

Medlem

Har de samma varningstexter på riktiga vapen är frågan jag spontant ställer mig?

"Warning: Guns can cause injury or permanent death"

Det sorgliga är att kongressledarmöterna förmodligen skulle möta 10 faldigt starkare motstånd om de försökte införa något sådant!!!

Inaktiv

Även om jag är emot detta så vill jag bara få ur mig detta? Kan folk sluta dra hela USA och alla amerikanska politiker över en kant? Det står klart och tydligt att det är galna rubublikaner som kom med förslaget. Ingen chans att detta kommer att gå igenom då mediaindustrin kommer att göra stort motstånd och de stora utgivarna har nog sina lobbyister.

Medlem

Rapporter om detta ämne går fortfarande isär, så invänta mer forskning inom området istället.

Om det går igenom hoppas jag att kongressen är konsekvent och sätter varningstext på Bibeln och Koranen också, då dessa skrifter också kan leda till aggressivt beteende.

Jag skulle gärna vilja se undersökningarna där man är hundra procent säkra att spel leder till våldsamhet(och då pratar vi riktiga undersökningar).

Inaktiv

Kan de sätta dit så det står att man blir dum i huvudet och psykiskt störd om man kollar på skräckfilmer också?


signatur

Waffleman, 300 meters. northwest!

Medlem

Så länge de inte blir censurerat matrial inom spelet och så länge dom inte klipper på denna logga på framsidan av spelboxen så är jag inte störd utav detta mer än alla andra märken o klisterlappar som brukar sitta på spel numera

hatar verkligen när man köper ett spel i en special utgåva så kommer de med massa röda o gröna rutor på framsidan av själva spelboxen som förstör box arten


signatur

To understan the world
You must understand your own past

Medlem

När man läser sådant hör sätter man sig gärna och spelar lite och sen drar man ut på korståg och slaktar ett par radom amerikaska politiker (grov sarkasm)
Men visst, det kanske vore en idé att de sätter varningar så man slipper se p12or som lirar 15+ eller 18+ spel i fortsättningen, även om det helt skulle döda CoD-serien

Medlem

Hur gammla är de som har lagt fram förslaget? Låter vädigt gubbigt

Medlem
Skrivet av PcGamer:

Säger bara Explicit Lyrics, lära från historien heter det ju men tydligen inte.

Haha, precis! Finns inte en rappare i Nordamerika som inte har ett litet altare där de tackar Tipper Gore för reklamen


signatur

I saw this wino, he was eating grapes. I was like, "Dude, you have to wait". - Mitch Hedberg

AW8
Medlem

De republikanska kongressmännen tillägger också att de vill sätta upp varningstexten
"WARNING: Rejection of Jesus may cause burning in hell for all eternity"
på de flesta underhållningsprodukter.


signatur

PC gamer 'til I die.

Medlem

Edit: "WARNING: Exposure to stupidity has been linked to aggressive behavior."

Medlem

Borde sätta en varningstext på USA, "Contains nuts".

Medlem

Personligen har jag lirat en hel del våldsamma spel men har aldrig fått idén att gå och slå ner nån jag ser på gatan. Men det kanske bara är jag

Medlem

Haha, ha... ha... *suck*

Medlem
Skrivet av Nomz:

Borde sätta en varningstext på USA, "Contains nuts".

True story (Y)

Medlem

Politikerhatet ökar för varje uttalande de gör.
Oavsett vem så handlar allt nu för tiden om mer statlig styrning. Aka mer socialism.
Får nog börja kalla mig "anka" i fortsättningen.

Medlem

Btw När jag kollade sist så hade man fortfarande inte hittat några bevis för att våldsamma spel gör än aggressiv.

Medlem

Varför sätter dem inte varningstecken på böcker då?
Ett väldigt bra exempel är Den unge Werthers lidanden (http://sv.wikipedia.org/wiki/Den_unge_Werthers_lidanden) som sägs skapade Werthers effekten där många unga män i europa tog självmord. Det är mycket lättare att kontroversiell bok än att skapa ett helt kontroversiellt spel. Böcker är även mycket lättare att ge ut, eller det kan nog diskuteras idag.

Medlem

Warning! Becoming a politician will make you stupid.

Medlem

hmm. om det skulle ligga någon sanning i detta så borde jag vara mångmassmördare flera gånger om vid det här laget då jag spelat våldsamma spel sedan jag var 6-8 år eller något sådant. Men jag har inte varit i slagsmål sedan lekskolan, därför tror jag ej på detta nonsens.

Medlem

Det är som att sätta varningstexter mopeder. "Varning, enligt studier har mopeder varit inblandade i trafikolyckor och kan vara skadliga". Jag tycker synd om alla barn som inte kommer få spela datorspel på grund av att föräldrarna litar blint på allt som de läser. Rökning skadar lungorna, det är bevisat. Enligt vissa studier leder våldsamma spel till aggressivt beteende men det finns minst lika många studier som pekar på motsatsen, alltså är det bara spekulationer och att skriva det på omslaget är att ljuga.

123
Skriv svar