När rösten bakom Adam Jensen i Deus Ex: Human Revolution sökte rollen som kroppen (rättare sagt: chansen att göra sin egen motion capture) blev det nej. Omkring 180 centimeter långa skådespelaren Elias Toufexis bedömdes vara för kort; rollen krävde 185 centimeter.

Det avslöjar Toufexis via X (tidigare Twitter), där han menar att han tvingades att pröva för rollen som "sin" kropp och alltså inte fick den. När det var dags för uppföljaren, Mankind Divided, säger Toufexis att han "vägrade komma tillbaka" så länge han inte fick skådespela såväl röst som kropp.

Ett ultimatum som bevisligen gick hem, då han spelade "rubbet" i det spelet.

I ett mail till PC Gamer berättar Toufexis att film- och röst-teamen var två helt olika lag i Human Revolution. Han misstänkte att filmgänget redan bestämt sig för sin Adam Jensen och att hans audition mest var av artighet.

Där och då var det tydligen mycket jobb att sträcka mig några tum.

Det ska ha påverkat spelet negativt menar han, då röst och kroppsspråk inte alltid matchar.

Det var längesedan vi såg ett nytt Deus Ex-spel. Mankind Divided (2016) var senaste stora spelet i serien. Efter att Square Enix sålde Eidos Montréal till Embracer tog teamet över rättigheterna till serien. Det har ryktats om att ett nytt spel är på gång men med tanke på Embracer-problemen kan detta eventuellt vara skakigt i nuläget. Vi får förhoppningsvis skäl att återkomma.